×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Покойният Рижа се извиси в цял ръст, със заклинание „Завинаги един от нас“


Покойният Рижа се извиси в цял ръст, със заклинание „Завинаги един от нас“
Като един „Альоша“ насред пл.“Тройката“ се извисява Рижата сред останалите скромни надгробни плочи
25 Април 2011, Понеделник, 15:42 ч.
Автор: Галя ИЛИЕВА
Източник: Снимки: авторът

Монументът стресира опечалените наоколо, но не е най-скъпарски, в класацията води Мастара, вижте и някои други вечни жилища на хора от ъндърграунда

Страстната седмица преди Великден беше времето, когато най-много хора можеха да бъдат забелязани из гробищния парк в Бургас. Темата на опечалените бе появата на уникален като височина паметник с две лица, показващ в естествените му размери този, който лежи долу - Калоян Стоянчов - Рижата. Върху плочата покойникът е изрисуван в цял ръст, а долу пише като заклинание „Завинаги един от нас“ - всеки, прочел този текст сам да си направи извода. Редовно някой поставя бели рози.

24-годишния Калоян бе пронизан на 20 септември 2009 г. с три куршума в тялото единия, от които се оказа фатален. Убийството бе извършено посред бял ден в бургаския комплекс "Меден Рудник". Патроните срещу Рижата изстреля бившия полицай Петко Лисичков. Убийството стана след спор за предимство на кръстовище в комплекса.През 2007 година Калоян Стоянчов беше прострелян в крака,след като попадна в спречкване с охранителя Иван Панайотов в центъра на Бургас до хотел "България". Името на Рижата се свързва и с нападението над боксьора Спас Генов.Убитият бе сред обкръжението на Митьо Очите.

 Най-скъпа е гробницата на месарския бос Димитър Стаматов – Мастара, в централната алея. Изработена от черен италиански мрамор, а стойността само на материала излиза на около 25 000 лева. Отделно е плащано за транспорта, гравирането и монтирането на монумента. Гробът винаги е отрупан със свежи цветя и редовно почистван. 

 
Мастара е положен под оригинален черен италиански мрамор, само материалът струва 25 хил.лв.

 

 Смъртоносният куршум настигна Мастара /39 г./ на 21 ноември 2002 година до сградата на “М-Тел” на булевард “Стефан Стамболов”, докато се любувал от тротоара на строящия се нов негов хотел за 2 милиона евро и кооперация. Смъртно раненият търговец бил откаран от охранителите си в болницата, където минути по-късно дежурните лекари констатирали смъртта му. Две седмици след екзекуцията криминалистите се похвалиха, че убийството е разкрито и съобщиха имената на съзаклятниците - 40-годишния Бойко Стоянов, 36-годишния Тодор Неделчев и 27-годишния Пламен Дишков-Кела. Според полицията и магистратите поръчител на екзекуцията е Кела, Неделчев бил помагач, а Стоянов е дръпнал спусъка срещу "хонорар" от 10 000 долара в брой.

Мастара бе сочен като един от босовете на нарко- и автомафията в сянка. Той бе разследван като евентуален поръчител на бомбения взрив в бургаската дискотека "Фенси" през февруари 2000 година срещу Пламен Дишков-Кела. От взрива на място загиват телохранителите на Кела - Димо Колев и Добрин Кафеджиев.

Сега Масатара почива на няколко метра от Колев и Кафеджиев.

Колев също е положен под дебела черна мраморна плоча. Изработката на могилата също не е скромна. Отстрани има недогорели свещи, запалени от приятелите и близките на покойният охранител.Изключително семпло близките на бившия шеф на охранителна фирма “Аркус” Руслан Михов са се погрижили за последния му дом. Не за много пари, за около 2 000 лева те са успели да го почетат достойно. Всяка сутрин родителите на покойният гангстер са на гробищата. Почистват мраморния гроб, сменят цветята, плачат на пейката отстрани.

 

Близките на „Аркус“-а Руслан Михов са се отчели доста по-скромно пред паметта му

Руслан изчезна мистериозно в началото на 2004 година, а няколко месеца по-късно тялото му бе открито заровено в нива. Руслан бе един от основните врагове на Митьо Очите и приятелят му Мастара. Името му се свързваше с взрив от ноември 2004 година. Тогава бомба с 800 грама тротилов еквивалент, пренасяна от 22-годишния Марин Пеев, избухна погрешка в ръцете му на метри от бензиностанция в центъра на Бургас. Основната версия на полицията бе, че тази бомба, поръчана от Михов, е била пренасяна от Пеев, за да бъде заложена под джипа на Очите. Руслан Михов изчезна от хотел в Казанлък буквално седмица след споменатия взрив. Сподвижникът му Милан Т., който бил заедно с него в стаята, разказал пред полицията, че около 21 часа вечерта някой позвънил по мобилния на Михов. Руслан казал, че има важна среща, и тръгнал веднага без връхни дрехи. Това е бил последният път, когато са го видели жив. Тялото било намерено на 3 март, от овчар. То е било заровено на половин метър в нива между Тулово и Дъбово, на 25 метра от жп линията в посока Мъглиж.

Като най-оригинален и ефектен в гробищният парк обаче си остава монументът на Георги Николов – Мечката. Върху пръстта, където е положено тялото на Николов, е поставена голяма гранитена скала, в която е издялана глава на мечка. Върху плочата с надпис лъха артистизъм: “Направи скок във времето, направи скок във вечността, но вдигна гордо челото, не падна на колене, не падна в калта!...”

 

Най-атрактивен си остава монументът на Георги Николов-Мечката, вдовицата и синът му обаче живеят повече от скромно

Морският шеф на ВИС-2 и създател на Първа частна милиция, бе разстрелян от засада в Бургас 10 юни1995 година. Най-разпространена бе версията, че извършители на убийството са професионалисти, действали в Афганистан и Чечня, а причината са били интереси в туризма. Мечката, който бе приближен на бащата на ВИС Васил Илиев, бе застрелян година и половина, след като основа милицията. След като Мечката го няма, Първа частна милиция е оглавена от Рали Пенков, бизнесмена, който е концесионер на плажа на Обзор. На 13 юли 2005 година Пенков загуби двегодишната си дъщеричка Мария и съпругата си Златина, след като колата, в която тримата са били, бе взривена. Според полицейските версии бомбата е била заложена заради интересите по Южното Черноморие. Целяла е да убие цялото семейство, но взрива остави на място съпругата му и 2 годишната им дъщеричка. Двете са погребани в общ гроб. Монументът също е от черен мрамор. На плочата са изрисувани майката и двегодишното момиченце. Спецове смятат, че изработката струва над 15000 лева. Нарочен човек от гробищния парк пък е натоварен да минава край ВИП могилата периодично и да поставя върху нея свежи цветя. Гробът красят жълти и червени рози.

“Няма специални ритуали за покойници от сенчестия бизнес”, категорични са от “Гробищни паркове” към общината. Обикновено близките им поръчвали най-скъпите ковчези – за около хиляда лева. Ако няма фамилно място, платено от години, идвали да искат да им се отпусне гроб в парцел на Централните алеи. В първите 40 дни на гроба се появяват атрибути на светския живот, с които загиналият бос е бил свикнал: пури, уиски, торбички с тютюн, снимки на близки, парфюми и шалове, лично оръжие и други любими вещи.



В категории: Крими


27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
до Капото
18.12.2021 05:27:06
0
0
Със бая закъснение, ама верно е...
То Кофчега джобове няма!
26.
реванаша на Рижите
13.09.2015 17:09:11
3
4
ЕТО ВИ ГО ВАШИЯ ЛИСИЧКОВ , СКОРО СЕ ПРОСТИ СЪС СИНА СИ , КОЙТО "СЕ ЗАСТРЕЛЯ САМ" СЛЕД 5 ГОДИНИ " след РИЖАТА

ЛИСИЧКОВ ! ЧЕСТИТ ПЪРВИ ВИДОВ ДЕН

МАФИЯТА НЕ ЗАБРАВЯ


ГОТВИ СЕ

ТРОЙ РЕД Е ЛИСИЧКОВ

Сега нито СКАТ нито подписки , нито платени полицаи ще то помогнат ...


http://www.flagman.bg/article/85648

http://www.flagman.bg/article/85608
25.
видео с намазване с лакна журналист флагман. йна
13.09.2015 16:35:20
0
0
видео с намазване с лайна на центъра на Бургас на журналист на флагман

ЗАРАДИ ДЪЛГИЯ ЛЕКА МУ ПРЪСТ

пишете шматки , всички ще вземете сладки сънища след целувки с фекал

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633

http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633


http://vbox7.com/play:30b8b28633
24.
Cruella
07.08.2015 21:50:14
1
1
До 19 - Не е като животните в джунглата. Там има повече ред отколкото в градовете. Убиват, за да се хранят. борят се за женската и ако по-силния победи, другия отстъпва. Само ние хората имаме това идиотско его - колко големи да бъдем. Животните живеят в хармония с планетата, по-силния побеждава, а хората се избиват, за да се доказват...Няма лъв, който е бил победен в честен бой, да издебне съперника си от засада и да го убие.
23.
grajdanin
13.08.2014 16:41:46
3
14
PISNA MI,na vsqka krachka da gledash samo naduti,bezmozychni syshtestva.da te e strah da se otpusnes kato si v diskoteka ili bar,zashtoto neznaesh otkade moje da te narygat pogreshka ili da si izqdesh boq bes prichina.trqbva policiqta da pribira taq izmet!Otnosno tiq "rijavite"mn se radvam che ediniq go ubiha,grozno e che go kazvam,no sam bil svidetel na mn negovi postypki...zaslujava si go na 100%.idva reda i na malkiq,prosto se chudq kak e jiv oshte
22.
катя касабова курва
04.07.2014 12:18:18
3
3
Не вие няма да плащате. Вашите деца , внуци , майки и деца, те ще плащат за вашите грехове. Тъпи пароди на журналисти.
21.
ГРЯХ
07.05.2014 23:04:10
8
3
КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА СНИМАТЕ ГРОБОВЕ.
ТОЙ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ. ГОРЕ ИМА НЯКОЙ , ТОЙ ЩЕ ВИ СЪЗРЕ.
20.
kiro
26.02.2014 10:58:21
8
12
Много красиви гробове.... да са им честити. Нека се пържат в ада за радост на честните и почтенни хора които са разплакали !!!!!!!!!
19.
1
18.12.2013 14:06:10
4
13
Тъпи мутри, безмозъчни същества! Лъжеха, крадяха и убиваха! Затриха сума ти народ, а още толкова изнудваха и измъчваха защото решиха да живеят като паразити върху чуждия гръб, гърба на онзи който си вади хляба с честен труд, който с уменията си твори блага на тоя свят, който създава нещо стойностно докато пребивава тук на земята! А тия живяха като паразити и си получиха заслуженото от такива същите като тях. Тия хора следваха единствено животинските си инстинкти, като животните в джунглата. Дано Господ да им прости греховете, а душите им да намерят покой на оня свят!
18.
sveti petar
18.12.2013 13:22:22
6
4
Galq Ilieva.Maika ti bezbojna da iba,vijte q hodila iz grobistata da snima grobovete.dano grob da nqmasch,tochno taka kakto i kariera kato jornalist.Ako ia bqha pusnali v morgata sigurno i tan stesche da otide da snima.Teb bog ste te nakaje za bezbojieto ti.
17.
gandi
23.08.2012 10:51:45
1
6
Ako 6te i v zlaten kov4eg da me slojat, pod zemqta vsi4ki sa ravni!!!!
16.
БУРГАС
08.08.2011 13:00:07
3
3
Има и много по-скъпи гробове по централните алеи , господа журналисти !!! Отидете и ги снемете !!!! ``БЕСОВЕТЕ`` СА ОБХВАНАЛИ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД !!!
ГОСПОДИ ПРОСТИ ИМ !!! ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ!!! БЕСЪТ Е ЗАРАЗЕН !!!
15.
do grajdanina
28.05.2011 18:34:07
14
4
zna4i ei grajdan4e parvo 6teti kaja iskreno se nadqvam tova koeto pojelava6 i na tova na koeto se radva6 tii datise varne tapkano ama mn tapkano i ti da zagubi6 blizak ta da vidi6 kakvo e 4ustvoto nali znai6 4e koito se radva na 4ujdoto ne6tastie muse vra6ta a lainar4e neka po4ivat v mir seki edin ot izbroenite gore r.i.p
14.
хахаха
03.05.2011 12:23:37
1
5
смешковци
13.
господ
29.04.2011 09:09:43
2
21
дано по-скоро наредят и другите им събратя там та да се надцакват кой има по-скъп надгробен камънак - ще е красива гледка!!!
12.
ъйдхкг
27.04.2011 20:11:26
14
4
като толкова сте учудени защо ва наричат помияри, отидете и снимайте гробове и скъпи коли пак.
никакви журналисти не сте. Това че клакьорствате на поръчковите полицай и техните изцепки, не ва оправдава.
Като сте били тормозени, да бяхте отишли в полицията и да се оплаквате на шефа на ОДМВРто.
Да, умрял е. Що не идете да го изровите да проверите, лизгари тъпи.
11.
доктора
27.04.2011 17:04:44
8
22
Ей, тъпаци, как може да защитавате тези мафиоти. Те са изроди мръсни, кални души
10.
никой
27.04.2011 17:01:54
3
18
Абе,вие какво искате от журналистите, бе?! Ами те си вършат работата! Като не пишат - защо не пишат,като пишат - те са помияри. Вие не знаете какво искате. Ама тия изброените, ако бяха живи, щяхте да се насирате от страх, нали? И после пак полицията виновна, журналистите виновни. На вас все някой ви е виновен. А питате ли се колко хора реват от тия,а? Колко рекетирани има, колко бити и унижавани, колко хора са живеели в страх от тези гадове? Питате ли се? Ами, че аз бях един от тези тормозените. Питали ме мен някой?
9.
До Гражданин
27.04.2011 16:57:01
3
8
Браво! Поздравявам те за позицията ти!
8.
До Гражданин
27.04.2011 16:57:01
2
6
Браво! Поздравявам те за позицията ти!
7.
:(
27.04.2011 16:49:10
10
3
е направо го прекалявате! виe значението на думите срам и грях знаете ли?!
6.
VENO
27.04.2011 15:23:43
0
32
Наркотиците не прощават.Кариерата там е кратка и завършва зрелищно почти винаги.
А да попитам, в какво се открояваха сред посредствеността тези смели сърца ? ! ?
Разбирам да създадеш нещо красиво,нещо което ще накара хората да те запомнят.Резултата от тяхното пребиваване на тази земя е тълпа от наркомани и мутреещи младежи с празни глави.
5.
Гражданин
27.04.2011 15:11:52
13
56
Тези ваши деца, особено Рижата, са една измет дето доста майки е почернила. Каквито и паметници да им издигат, те са точно там където им е мястото - в черната земя! А майките им е добре да си мълчат, предвид възпитанието което са дали. Че е помияр този, който отърва Бургас от Рижата, може да каже само много безмозъчно същество. Напротив, ГЕРОЙ Е! И няма да отиде в затвор и хората ще го почитат и обичат. А вашите деца ще ги забравят.
4.
МАЙКА
27.04.2011 08:28:45
37
13
`` СТРАХЪТ СИ ИМА ГЛАС``!!! ДА,ТЕЗИ НАШИ ДЕЦА ЩЕ ОСТАНАТ ЖИВИ И СЛЕД СМЪРТТА СИ. ТЕ СЕ ОТКРОЯВАХА ОТ ПОСРЕДСТВЕНОСТТА И БЯХА МОМЧЕТА СЪС СМЕЛИ СЪРЦА, НО ВИЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ РАЗБЕРЕТЕ,ЗАЩОТО ПИШЕТЕ МРЪСОТИИ ЗА ПАРИ. КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ И ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНИТЕ ПОМИЯРИ, А ТОЧНО ТАКИВА ГИ УБИХА!!! ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ИМ ПАМЕТ!! ПОЧИВАЙТЕ В МИР, СКЪПИ НАШИ ДЕЦА!!!
3.
коментар
27.04.2011 05:25:14
24
10
жалки драскачи.

освен да гледате кой каква кола кара и колко му струва гроба, за друго не ставате.
пикая ви на вас и тъпата страница
2.
miro
27.04.2011 02:21:33
21
8
ЖАЛКИ ДРАСКАЧИ ,ОПОРОЧИХТЕ И МЪРТВИТЕ , КОЙ БИЛ ГАНГСТЕР, КОЙ БИЛ МУТРА ... И ТАКА НАТАТЪК. САМО ВИЕ " ПРАВЕДНИТЕ " ВАШИТЕ ГРОБОВЕ ЩЕ ТЪНАТ В ЗАБРАВА ЗАЩОТО В НИЧИЕ СЪРЦЕ НЕ ПОСЯХТЕ ОБИЧ.
1.
капото
25.04.2011 18:16:14
4
13
Мир на праха им. Ама колко от материалните неща ще отнесат на оня свят?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори