Рецепта за паркин с джинджифил
Сладкиш с овесени ядки и кленов сироп
Продукти:
110 г масло
110 г черна меласа
200 г кленов сироп
100 г кафява захар
200 г брашно с набухвател
1 чаена лъжица сода
110 г овесени ядки
1 яйце
100 мл прясно мляко
Приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете хартия.
В касерола смесете маслото, меласата, кленовия сироп и захарта. Оставете да се разтопи напълно, като разбърквате почти постоянно. Свалете от котлона преди да е завряла сместа и я оставете да изстине за малко.
В голяма купа пресейте сухите съставки. Добавете и овесените ядки. Внимателно и бавно започнете да наливате течната смес, като разбърквате. Добавете и яйцето. Ще се получи гъста смес. Разбъркайте добре с лъжица, колкото можете. Излейте сместа в тавата за печене. Печете за 90 минути или до суха клечка. През първия час от печенето не отваряйте фурната, защото паркинът ще спихне. След като сте се убедили, че сладкишът е готов, извадете го и го оставете да си почине за през нощта. На сутринта нарежете на квадратчета и сервирайте.
Руски военен се ядоса жестоко заради чужденец в Москва
Една от най-бързите жени в историята е застигната от страшна болест
Почина легенда на Холивуд
Румен Радев наложи вето
Делфинът Мимо се превърна в сензация, но от властите са притеснени
Хората, родени през тези месеци, са много корави
Печели ли жена "Игри на волята"
Голям пожар във Варненско
16-годишен българин се оказа изпечен бандит
Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло?
Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа
