×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Откритието на ИТН Живко Канев отмъкна сложния Карнобат и от БСП, и от ГЕРБ, ще успее ли отново?


Откритието на ИТН Живко Канев отмъкна сложния Карнобат и от БСП, и от ГЕРБ, ще успее ли отново?
Живко Канев е израснал в Карнобат в семейството на кмет и счетоводителка, избрал е там да създаде и своето семейство, затова полага усилия за положителната промяна в общината
09 Ноември 2021, Вторник, 12:23 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заедно с областния координатор Тодор Иванов, Тома Николов и група образовани млади съграждани направихме така, че Карнобат да има водеща роля за случилата се промяна в нашата държава, споделя Живко Канев

Общинският координатор на „Има такъв народ“ в Карнобат Живко Канев е едно от откритията сред новите лица в политиката. За краткото време, откакто е начело на организацията, той постигна впечатляващ резултат. Живко Канев сътвори сензацията във Втори МИР-Бургас, след като на последните парламентарни избори изведе ИТН на първо място в традиционно червената община. В Карнобат дори и ГЕРБ в най-силните си години трудно успяваше да спечели. Общината, която е считана за крепост на БСП, на 11 юли бе завладяна от Слави Трифонов. Инфарктно чрез резултата от последните секции ИТН проби там, a разликата с БСП бе 40 гласа. На този вот със сигурност в Карнобат отново ще има интрига.

В момента Живко Канев е отворил приемна за жителите на общината, които всеки ден могат да се срещнат с него, да чуят предложенията на ИТН за региона, както и да споделят с него проблемите си.

Живко Канев е на 44 години, той е израснал в Карнобат в семейството на кмет и счетоводителка. След това е избрал там да създаде и своето семейство. Канев е категоричен, че в бъдеще ще има какво да се случва в неговия красив роден край и ще положи усилия за това.

Младият политик работи в голяма българска компания за търговия с пропан-бутан и изграждане, управление и поддръжка на бензиностанции и газстанции. Започнал е от най-ниското ниво на професионално развитие и в продължение на 23 години е натрупал опит като регионален мениджър на фирмени обекти и търговски посредник продажби на едро на пропан-бутан.

Висшето си образование завършва в УНСС в специалност „Икономика на индустрията“, притежава и магистратура по Банков мениджмънт от БСУ. Женен, с две деца.

Споделя, че се е присъединил към ИТН заради идеята за нещо различно от българската политическа действителност от началото на демокрацията.

На прага на третите избори за него само в рамките на 6 месеца репортер на Флагман.бг го пита – ще има ли сили ИТН отново да победи опонентите си и да докаже своята мощ в Карнобат, както и какви са неговите цели в полза на местните жители, ако бъде избран за народен представител.

Живко Канев на откриването на кампанията на ИТН

- Г-н Канев, какво предвижда ИТН в програмата си за развитието на земеделието – основен поминък на община Карнобат?

- Проблемите в този сектор не са от вчера. Заради начина на прилагане на Общата селскостопанска политика производителите ориентираха своето производство спрямо получаваните субсидии, а не спрямо икономическата полза от пазара. Досегашният модел на подпомагане остави уязвими сектори като производство на зеленчуци, пчеларство и животновъдство.

Необходимо е приемане на закон за комасацията на земеделските земи, поради разпокъсаността й вследствие на неправилното провеждане на поземлените реформи.

Нерегламентираното третиране на земеделски култури и високата смъртност в пчеларския сектор също е сериозен проблем .

Нужна е и промяна в модела на финансиране на ветеринарните услуги и увеличаване на правомощията и отговорностите на ветеринарните лекари.

Живко Канев и Златомира Карагеоргиева-Мострова посрещат граждани в приемната в Карнобат

- Карнобат е град с ниска безработица, но какви според Вас са правилните мерки, за да се върнат младите хора в града?

- Безработицата в нашата община е с нисък ръст, но огромната „ножица“ в заплащането на един и същ специалист от малкия град спрямо такъв в голям град принуждава младите хора да напускат родното си място. Тревожна е тенденцията и в обезлюдяването на селата в нашата община. Повишаването на заплащането, създаването на центрове за социална комуникация сред младите хора, повече  възможности за спортни и културни развлечения, би допринесло за  намаляване на миграцията към големите градове.

При множеството проведени диалози с наши съграждани, синтезирахме някои наболели проблеми, свързани с нашата община, сред които най-наболяла е темата за изграждане на околовръстен път за тежкотоварни автомобили.

 

Живко Канев и кандидати за народни представители на среща с избиратели в Карнобат

- Каква е формулата на успеха в два поредни избора ИТН да бие и БСП, и ГЕРБ в Карнобат?

- Без никакъв политически опит в „партийното строителство“, заедно с областния координатор Тодор Иванов, Тома Николов и група образовани млади съграждани направихме така, че Карнобат да има водеща роля за случилата се промяна в нашата държава. Нали държавата - това сме ние, всеки останал да живее, учи и работи в нея. А държавността е усещането за смисъл от това да живеем на едно място като общност от хора.

Как станахме номер едно в община Карнобат – явно съгражданите ни видяха алтернатива и надежда в нашия политически проект. Това, че зад него стоят на местно и национално ниво, млади хора, с чисто и неопетнено минало, неучаствали във властта, със съответната експертност и компетенция по отделни отрасли, с ясна стратегия, методология на работа и цели, обвързани с времеви периоди. Това се е понравило на голяма маса от хора, включително и на жителите на града ни. Отчитаме и като много положителен начинът на провеждане на изминалите две предизборни кампании.

Със сигурност доста нетрадиционни, съпоставени с тези на нашите политически противници. Заложихме на пряка връзка и спонтанни диалози с всеки поинтересувал се от това  кои сме ние и какво искаме да променим във всяка една сфера, с разясняване на разработените от нашите експерти програми, а не с голи обещания, празни приказки, както и обратна връзка след приключване на изборите.

На този вот със сигурност в Карнобат отново ще има интрига, a Живко Канев и колегите му работят за още по-голям успех

В града се откри приемна, която е отворена за всеки жител на общината, желаещ да се запознае с гостуващите експерти и секторните политики на партията. Заложихме също и на разяснителна кампания на местно и национално ниво, относно "притеснителното" машинно гласуване. Предложихме на съгражданите си „изборен симулатор“, с който да се уверят, че няма нищо страшно, относно предубежденията, свързани с машинното гласуване, които някои политически сили се опитваха да насадят у хората. В директен контакт карнобатлии имаха възможност да разговарят с водача на листата на ИТН за 2 МИР – Ивайло Вълчев, както и с водещите експерти на партията – Ива Митева, Димитър Гърдев, Ивайло Кожухаров, Златомира Карагеоргиева-Мострова, д-р Николай Драгнев, Георги Султанов и Християна Тодорова.

Хората, които стоят зад ИТН в града, не се различават от хората в структурите в цялата страна. Обединява ни идеята за по-добър живот, за по-добро здравеопазване за родителите ни, за по-добро образование за децата ни, за по-достойни старини на бабите и дядовците ни, за завръщането на множеството приятели и роднини, които се принудиха да напуснат родината ни. Това са част от общите ни цели. Изборът ни е да останем тук и да се борим, а не да чакаме някой да ни оправи. Сами да  подредим къщичката си.

В малкото свободно време, което му остава, Живко Канев спортува, обича и разходките с приятели в планината

 

- Какви са личните Ви цели като народен избраник и трябва ли според Вас да се работи за по-сериозна децентрализация, за да са по-автономни общините?

-  Плахите стъпки, които  се правят през последните години по процеса на децентрализация на общините, допринасят за тяхното забавено развитие и застаряване. Порочното разделение на общините от предходните години спрямо партийната обвързаност на местната власт създава неравнопоставеност във финансирането от централната власт.

Основните мотиви в полза на децентрализацията са:

- по-бързо разрешаване на проблемите там, където те реално възникват;

- познаване на средата и конкретните нужди и потребности на местната общност;

- значително оптимизиране на разходите и сроковете за изпълнение.

Всичко това обаче задължително следва да се случи след актуализиране информацията, свързана с населението – Национална база данни „Население“ въз основа на действителното състояние.

За да подкрепите Живко Канев, гласувайте с преференция 6 в листата на "Има такъв народ" под номер 24.


Прах от Сахара покри България
Прах от Сахара покри България 29/11/2021, Понеделник 11:20 3
България Всички новини
Арест за 70-годишна жена, заподозряна в убийство Арест за 70-годишна жена, заподозряна в убийство Жертвата е 72-годишен мъж Храните за седмица вече ни струват с 4-5 лева повече Храните за седмица вече ни струват с 4-5 лева повече Сиренето на едро се продава за 8 лева, в магазина за 12 Спецпрокуратурата чака КПКОНПИ за министерстването на Кирил Петков Спецпрокуратурата чака КПКОНПИ за министерстването на Кирил Петков Проверката започна след сигнал, получен на електронната поща на държавното обвинение Издъхна жената-сензор Мая Попова Издъхна жената-сензор Мая Попова Приживе Мая твърдеше, че има кармична връзка с дъщерята на Тодор Живков - Людмила Живкова, от която научила огнената йога Лихвите по депозити тръгват нагоре, ипотеките поевтиняват още Лихвите по депозити тръгват нагоре, ипотеките поевтиняват още Какво обаче означава това за ипотечен кредит с 20-годишен падеж? Прах от Сахара покри България Прах от Сахара покри България Висока е концентрацията във въздушната маса над района В Турция заловиха 63 кг наркотик, внесен от България В Турция заловиха 63 кг наркотик, внесен от България По случая има петима задържани Силният вятър събори огромно дърво, блокира пътя Бургас-Созопол Силният вятър събори огромно дърво, блокира пътя Бургас-Созопол В момента само в едната лента в посока Созопол-Бургас се осъществява движение Гонка след спор между шофьори завърши със смъртта на 16-годишно момиче Гонка след спор между шофьори завърши със смъртта на 16-годишно момиче Единият от младежите бяга от местопроизшествието, без да окаже първа помощ До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез  работодател До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Атракция в Москва, откриха ледената пързалка на Червения площад Атракция в Москва, откриха ледената пързалка на Червения площад Почти няма година, в която президентът Владимир Путин да не играе хокей на нея Испания в плен на снега Испания в плен на снега Бурята Аруен, която засегна и Великобритания, донесе със себе си необичайно силни снеговалежи Швейцарците гласуваха "за" налагането на COVID-ограничения Швейцарците гласуваха "за" налагането на COVID-ограничения Швейцарците гласуваха за приет през март закон, който създаде основите за Covid сертификата Депутатка отиде с колело до болницата, за да роди Депутатка отиде с колело до болницата, за да роди Необичайната история се е разиграла в Нова Зеландия 13 случая на новия вариант на COVID-19 в Нидерландия 13 случая на новия вариант на COVID-19 в Нидерландия Става въпрос за пътници от двата полета от ЮАР, всички те са изолирани Най-вероятно Джокович няма да участва на Australian Open Най-вероятно Джокович няма да участва на Australian Open С такава прогноза излезе бащата на световния номер 1 Лекар от РЮА посочи главния симптом на новия щам "Омикрон" Лекар от РЮА посочи главния симптом на новия щам "Омикрон" Все още изследванията върху щама „Омикрон“ са в ранен етап, както и събирането на данни за заразените с него Швейцарците гласуват на референдум за закон за здравни COVID пропуски Швейцарците гласуват на референдум за закон за здравни COVID пропуски Референдумът се състои в момент, когато светът отново е в състояние на тревога поради появата на нов вариант на коронавируса - Омикрон Уиски за над 400 хиляди долара се разля по магистрала в Тенеси (ВИДЕО/СНИМКИ) Уиски за над 400 хиляди долара се разля по магистрала в Тенеси (ВИДЕО/СНИМКИ) Кехлибарената течност била предназначена за износ Разкриха какво се крие в сейфа на кралица Елизабет II Разкриха какво се крие в сейфа на кралица Елизабет II За него се грижи съдията от Върховния съд сър Андрю Макфарлън
Виолета Комитова, регионален министър: Виолета Комитова, регионален министър: Да внимаваме водата в България да не изчезне, както изчезна българският домат Виц на деня Виц на деня - От една страна си много красива!
- А от другата?
- От другата имаш лице!
Виц на деня Виц на деня — Каква ти е тактиката?
— Много проста. Влизам в бара и казвам на висок глас "Ах, ти, невярна мръснице!"
— Е и?
— Която се обърне, я каня на по питие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъжът е странно, нелогично същество, което смята всичките ви рокли за еднакви, а отвертките си за различни.
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори