×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Откритието на ИТН Живко Канев отмъкна сложния Карнобат и от БСП, и от ГЕРБ, ще успее ли отново?


Откритието на ИТН Живко Канев отмъкна сложния Карнобат и от БСП, и от ГЕРБ, ще успее ли отново?
Живко Канев е израснал в Карнобат в семейството на кмет и счетоводителка, избрал е там да създаде и своето семейство, затова полага усилия за положителната промяна в общината
09 Ноември 2021, Вторник, 12:23 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заедно с областния координатор Тодор Иванов, Тома Николов и група образовани млади съграждани направихме така, че Карнобат да има водеща роля за случилата се промяна в нашата държава, споделя Живко Канев

Общинският координатор на „Има такъв народ“ в Карнобат Живко Канев е едно от откритията сред новите лица в политиката. За краткото време, откакто е начело на организацията, той постигна впечатляващ резултат. Живко Канев сътвори сензацията във Втори МИР-Бургас, след като на последните парламентарни избори изведе ИТН на първо място в традиционно червената община. В Карнобат дори и ГЕРБ в най-силните си години трудно успяваше да спечели. Общината, която е считана за крепост на БСП, на 11 юли бе завладяна от Слави Трифонов. Инфарктно чрез резултата от последните секции ИТН проби там, a разликата с БСП бе 40 гласа. На този вот със сигурност в Карнобат отново ще има интрига.

В момента Живко Канев е отворил приемна за жителите на общината, които всеки ден могат да се срещнат с него, да чуят предложенията на ИТН за региона, както и да споделят с него проблемите си.

Живко Канев е на 44 години, той е израснал в Карнобат в семейството на кмет и счетоводителка. След това е избрал там да създаде и своето семейство. Канев е категоричен, че в бъдеще ще има какво да се случва в неговия красив роден край и ще положи усилия за това.

Младият политик работи в голяма българска компания за търговия с пропан-бутан и изграждане, управление и поддръжка на бензиностанции и газстанции. Започнал е от най-ниското ниво на професионално развитие и в продължение на 23 години е натрупал опит като регионален мениджър на фирмени обекти и търговски посредник продажби на едро на пропан-бутан.

Висшето си образование завършва в УНСС в специалност „Икономика на индустрията“, притежава и магистратура по Банков мениджмънт от БСУ. Женен, с две деца.

Споделя, че се е присъединил към ИТН заради идеята за нещо различно от българската политическа действителност от началото на демокрацията.

На прага на третите избори за него само в рамките на 6 месеца репортер на Флагман.бг го пита – ще има ли сили ИТН отново да победи опонентите си и да докаже своята мощ в Карнобат, както и какви са неговите цели в полза на местните жители, ако бъде избран за народен представител.

Живко Канев на откриването на кампанията на ИТН

- Г-н Канев, какво предвижда ИТН в програмата си за развитието на земеделието – основен поминък на община Карнобат?

- Проблемите в този сектор не са от вчера. Заради начина на прилагане на Общата селскостопанска политика производителите ориентираха своето производство спрямо получаваните субсидии, а не спрямо икономическата полза от пазара. Досегашният модел на подпомагане остави уязвими сектори като производство на зеленчуци, пчеларство и животновъдство.

Необходимо е приемане на закон за комасацията на земеделските земи, поради разпокъсаността й вследствие на неправилното провеждане на поземлените реформи.

Нерегламентираното третиране на земеделски култури и високата смъртност в пчеларския сектор също е сериозен проблем .

Нужна е и промяна в модела на финансиране на ветеринарните услуги и увеличаване на правомощията и отговорностите на ветеринарните лекари.

Живко Канев и Златомира Карагеоргиева-Мострова посрещат граждани в приемната в Карнобат

- Карнобат е град с ниска безработица, но какви според Вас са правилните мерки, за да се върнат младите хора в града?

- Безработицата в нашата община е с нисък ръст, но огромната „ножица“ в заплащането на един и същ специалист от малкия град спрямо такъв в голям град принуждава младите хора да напускат родното си място. Тревожна е тенденцията и в обезлюдяването на селата в нашата община. Повишаването на заплащането, създаването на центрове за социална комуникация сред младите хора, повече  възможности за спортни и културни развлечения, би допринесло за  намаляване на миграцията към големите градове.

При множеството проведени диалози с наши съграждани, синтезирахме някои наболели проблеми, свързани с нашата община, сред които най-наболяла е темата за изграждане на околовръстен път за тежкотоварни автомобили.

 

Живко Канев и кандидати за народни представители на среща с избиратели в Карнобат

- Каква е формулата на успеха в два поредни избора ИТН да бие и БСП, и ГЕРБ в Карнобат?

- Без никакъв политически опит в „партийното строителство“, заедно с областния координатор Тодор Иванов, Тома Николов и група образовани млади съграждани направихме така, че Карнобат да има водеща роля за случилата се промяна в нашата държава. Нали държавата - това сме ние, всеки останал да живее, учи и работи в нея. А държавността е усещането за смисъл от това да живеем на едно място като общност от хора.

Как станахме номер едно в община Карнобат – явно съгражданите ни видяха алтернатива и надежда в нашия политически проект. Това, че зад него стоят на местно и национално ниво, млади хора, с чисто и неопетнено минало, неучаствали във властта, със съответната експертност и компетенция по отделни отрасли, с ясна стратегия, методология на работа и цели, обвързани с времеви периоди. Това се е понравило на голяма маса от хора, включително и на жителите на града ни. Отчитаме и като много положителен начинът на провеждане на изминалите две предизборни кампании.

Със сигурност доста нетрадиционни, съпоставени с тези на нашите политически противници. Заложихме на пряка връзка и спонтанни диалози с всеки поинтересувал се от това  кои сме ние и какво искаме да променим във всяка една сфера, с разясняване на разработените от нашите експерти програми, а не с голи обещания, празни приказки, както и обратна връзка след приключване на изборите.

На този вот със сигурност в Карнобат отново ще има интрига, a Живко Канев и колегите му работят за още по-голям успех

В града се откри приемна, която е отворена за всеки жител на общината, желаещ да се запознае с гостуващите експерти и секторните политики на партията. Заложихме също и на разяснителна кампания на местно и национално ниво, относно "притеснителното" машинно гласуване. Предложихме на съгражданите си „изборен симулатор“, с който да се уверят, че няма нищо страшно, относно предубежденията, свързани с машинното гласуване, които някои политически сили се опитваха да насадят у хората. В директен контакт карнобатлии имаха възможност да разговарят с водача на листата на ИТН за 2 МИР – Ивайло Вълчев, както и с водещите експерти на партията – Ива Митева, Димитър Гърдев, Ивайло Кожухаров, Златомира Карагеоргиева-Мострова, д-р Николай Драгнев, Георги Султанов и Християна Тодорова.

Хората, които стоят зад ИТН в града, не се различават от хората в структурите в цялата страна. Обединява ни идеята за по-добър живот, за по-добро здравеопазване за родителите ни, за по-добро образование за децата ни, за по-достойни старини на бабите и дядовците ни, за завръщането на множеството приятели и роднини, които се принудиха да напуснат родината ни. Това са част от общите ни цели. Изборът ни е да останем тук и да се борим, а не да чакаме някой да ни оправи. Сами да  подредим къщичката си.

В малкото свободно време, което му остава, Живко Канев спортува, обича и разходките с приятели в планината

 

- Какви са личните Ви цели като народен избраник и трябва ли според Вас да се работи за по-сериозна децентрализация, за да са по-автономни общините?

-  Плахите стъпки, които  се правят през последните години по процеса на децентрализация на общините, допринасят за тяхното забавено развитие и застаряване. Порочното разделение на общините от предходните години спрямо партийната обвързаност на местната власт създава неравнопоставеност във финансирането от централната власт.

Основните мотиви в полза на децентрализацията са:

- по-бързо разрешаване на проблемите там, където те реално възникват;

- познаване на средата и конкретните нужди и потребности на местната общност;

- значително оптимизиране на разходите и сроковете за изпълнение.

Всичко това обаче задължително следва да се случи след актуализиране информацията, свързана с населението – Национална база данни „Население“ въз основа на действителното състояние.

За да подкрепите Живко Канев, гласувайте с преференция 6 в листата на "Има такъв народ" под номер 24.






Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори