×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Драгомир Костадинов от ИТН с ясна цел в политиката – Бургаска област да стане център за здравен туризъм


Драгомир Костадинов от ИТН с ясна цел в политиката – Бургаска област да стане център за здравен туризъм
Той е човек, живял и учил в чужбина, доказан професионалист в своята област, който обаче не е доволен от картините, които всеки ден вижда в българското здравеопазване
08 Ноември 2021, Понеделник, 13:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Трябва да премахнем бюрокрацията в здравеопазването, тя най-често води до фатален резултат за пациентите, категоричен е кандидатът за народен представител

Драгомир Костадинов е ново лице в политиката и част от експертния отбор на „Има такъв народ“ за 2 МИР-Бургас за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Той е човек, живял и учил в чужбина, доказан професионалист в своята област, който обаче не е доволен от картините, които всеки ден вижда в българското здравеопазване, затова и е решил да не стои отстрани, а да потърси решенията.

Драгомир Костадинов  е на 41 години, роден е в Бургас. Завършил е Професионалната гимназия по транспорт в Бургас, а след това и професионален бакалавър във Висше училище по мениджмънт във Варна, притежава и магистратура „Бизнес администрация“ от Cardiff Metropolitan University. Специализирал е в The John Hopkins University (здравна информатика), получил е сертификати от Yale University (финансови пазари) и University of London International Programmes (мениджмънт на иновативни компании).

От 2001 до 2008 г. е живял в Англия. В момента работи като регионален медицински представител за Югоизточна България в международна компания за специализирани медицински изделия. В свободното си време обича да играе футбол и е картотекиран състезател на любителски футболен отбор, състоящ се от бивши футболисти – някои с доста солиден опит в професионални отбори от недалечното минало – и бургаски медици. Отборът в момента се подвизава в Б-окръжна група на българското първенство.

Репортер на Флагман.бг днес пита Драгомир Костадинов – защо избра да се върне в България, какво го накара да влезе в политиката и от първия ден да стане част от „Има такъв народ“, както и какво би направил за родния Бургас, ако бъде избран за народен представител.

- Г-н Костадинов, Вие сте професионалист във Вашата област. Какво Ви накара да излезете от зоната си на комфорт и да се впуснете в политиката?

- Моята професионална кариера за добро или лошо започна в чужбина. Там усвоих основните принципи на работа и разбрах какво означава истински професионализъм. С натрупания опит исках да се върна в България и очаквах нещата да се случват по същия лесен и безпроблемен начин. За жалост, реалността беше съвсем различна. В този етап от живота си бях насочил цялата си енергия в повишаване на професионалната ми квалификация. Записах няколко специализации и курсове в престижни университети. Към момента имам хубава професия и се справям добре, но въпреки това заобикалящата ме среда не ми позволява да се чувствам пълноценен гражданин на европейска страна. Правя всичко възможно да усъвършенствам себе си, но това не ми носи удовлетворението, което очаквах, когато се върнах в България. Мога да се чувствам щастлив в родината си само ако и останалите ми съграждани живеят добре. Тази промяна може да дойде само когато достатъчно хора поискат да живеят в по-добра държава, но не търсейки я някъде по света, а работейки здраво, за да подобрят своята. Аз съм един от тези хора. Реших да отделя от времето и енергията си, за да може България да стане по-добро място за живеене.

Драгомир Костадинов е един от най-активните кандидати по време на срещите с избиратели в Бургас

- От първия ден на създаването на структурите на „Има такъв народ“ в Бургас Вие сте част от екипа, с какво Ви спечелиха?

- Избрах да се присъединя към ПП „Има такъв народ“, защото видях в програмата на партията решения за много от проблемите, които всеки ден срещам в работата си. Такива проблеми са недостатъчното финансиране от Здравната каса, дължащо се до голяма степен на монопола на Касата, и повсеместната бюрокрация, която в други сфери на бизнеса може да доведе до забавяне и оскъпяване на проекти, но в здравеопазването често води до фатален резултат за пациентите. В ежедневието си общувам с много добре обучени и талантливи медицински кадри, но липсата на добра организация и най-вече бюрократичната тежест на системата в България нанася постоянни удари по тяхната мотивация. Това е много жалко, защото ги принуждава да търсят своя път в чужбина, докато ние тук в България имаме огромна нужда от тях! Последните две пандемични години го показаха добре... Държавата е длъжна да създаде оптимални условия за развитие и усъвършенстване на младите си специалисти, а много често вместо това ги превръща в „секрекарки“, които прахосват таланта и времето си в бумащина.

Второто нещо, което ме привлече в ИТН, е социалната ангажираност на партията. Радвам се, че не съм се излъгал в преценката си! ИТН съвсем ясно го показа в последния парламент, където успя да осигури така нужната подкрепа за българските пенсионери и започна да работи настоятелно за цялостно преизчисляване на пенсиите.

Не на последно място бях много приятно изненадан да намеря съмишленици в бургаската организация на ИТН. Тя е изградена от едно ядро млади и успешни хора, които не се страхуват да се впуснат в политиката, въпреки всеобщото мнение, че това е мръсна работа. Целият екип подхожда от самото начало с изключителен позитивизъм и увереност в успеха. Когато си тръгнал по труден път, е задължително да си обргаден с добра компания. В ИТН се чувствам точно така!

Драгомир Костадинов и Георги Пинелов

- Какво бихте искали да направите за града си като народен представител от Бургас?

- Освен всички останали положителни неща от нашата програма, които излагаме за национално ниво, аз имам една идея и мисия свързана с професията ми. Вярвам, че Бургас и регионът имат потенциал да станат център на здравния туризъм в България. Имаме дългогодишни традици в балнео туризма (Поморие, Бургаски Минерални Бани и т.н.). Стъпвайки на тази основа, с помощта на държавата, може да се надгради така, че летният туристически сезон да се удължи драстично. А защо не и да се стигне до целогодишен поток от туристи, които идват за лечение и възтановяване в Бургас и региона. Легловата база е налице. Това, което липсва, е човешката компонента. Трябва да направим всичко възможно, за да привлечем и задържим достатъчно опитни медицински специалисти и да промотираме този сектор в чужбина. Новосъздаденият Медицински университет в Бургас е добра първа стъпка в тази насока, но ще са нужни систематични усилия от държавата и местните власти, за да може да се постигне траен успех.

За да подкрепите Драгомир Костадинов, гласувайте с преференция 8 в листата на "Има такъв народ" под номер 24.

Водачът на листата на ИТН в Бургас Ивайло Вълчев и част от кандидатите

 


В категории: Бургас


България Всички новини
БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия 
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори