×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екоминистър Личев разтърси и РИОСВ-Хасково, сложи свой човек за директор


Екоминистър Личев разтърси и РИОСВ-Хасково, сложи свой човек за директор
Кадърът е от официалния сайт на ГЕРБ, януари 2009 г. – публичен отчет в Общинския съвет от председателя на групата – Наталия Пачеманова
04 Ноември 2021, Четвъртък, 17:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Утре Наталия Пачеманова излиза от рекламната си агенция и влиза в кабинета на инж. Тонка Атанасова

Екоминистърът Асен Личев е подготвил заповед за назначение на нов директор на РИОСВ-Хасково за собственичката на местна рекламна агенция – Наталия Пачеманова. Името ѝ е известно в Хасковска област като един от активистите на ГЕРБ, кандидат за кмет на община Харманли през 2011 г., когато губи изборите, след което е назначена за зам.-кмет на общинската управа в Симеоновград.  

Фамилията Пачеманови е известна още в региона и със служебната биография на съпруга ѝ – Ангел Пачеманов, като митнически служител на ГКПП „Капитан Андреево“. Справка на Флагман в архивите на националните медии показва участието му в контрабандни канали за различни стоки, в това число и за нелегален трафик на цигари. 

Около обед днес, по информация на наш източник от деловодството на РИОСВ-Хасково, е била освободена със заповед настоящата директорка инж. Тонка Атанасова, която пое поста преди година след спечелен конкурс. Инж. Атанасова е с 22 години стаж в сферата на екологията, започнала е като експерт в лаборатория, кариерата ѝ се развива като старши, а след това и като главен началник на отдели в екоинспекции. 5 години тя ръководи РИОСВ-Бургас, след което по нейна преценка се яви на конкурса в Хасково, с цел да се завърне в родния си край.

„Отказвам коментар, никога не съм била политическа фигура и не съм била политическо назначение. Жалко е само за компетентните колеги, които останаха твърде малко в регионалните инспекции“, каза инж. Атанасова.

Според информация на Флагман, харманлийското семейство Пачеманови били близки приятели на настоящия областен управител на Хасково – Минко Ангелов и предложението до МС за кандидатурата на Наталия Пачеманова била лично негова. 

За Пачеманова е известно още, че при апогея на ГЕРБ, през 2013 г., тя влиза и в Управителния съвет на Местната инициативна група в Харманли. В един от публикуваните официални документи на тази гражданска структура пише, цитираме, че „Пачеманова е инженер по образование – Обработка на дървесина и икономика, профил Счетоводство и контрол на финансите“.

За кратко, с временен статут, Пачеманова ръководи звеното за европроекти и отговаря за екологията в община Хасково. През януари 2020 г. се налага да се яви на конкурс за този пост, но отпада още в самото начало, тъй като не покрива минималните изисквания за професионален опит и образователно-квалификационна степен в заложените условия. 

Очкава се още утре Наталия Пачеманова да напусне рекламната си агенция и да влезе в кабинета на директора на РИОСВ-Хасково. 

Преди седмица рокада, за пореден път, бе извършена и в РИОСВ-Бургас, където на шефския стол седна бившият областен управител от кабинета „Орешарски“ Пламен Маринов, юрист по образование. 

Хаосът в РИОСВ-Бургас е толкова голям след оттеглянето на инж. Атанасова, че години напред документацията няма как да бъде вкарана в ред, коментират еко експертите в Бургас. Върху бюрото си Маринов е заварил стотици преписки, които са образували планина, има просрочие с повече от 150 дни на някои от тях, което е недопустимо по закон. 

„Заел съм се сериозно с материята, имам куража и компетентността да се справя“, заяви г-н Маринов в разговор с репортер на Флагман.


 


В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
6
Коментара по темата
6.
Нургюн Мехмед
30.05.2022 20:32:41
0
0
Ето кой е Виновен за еко катастрофата в язовир Студен кладенец.
На снимките протокол от РИОСВ които са установили, че Устра Холдинг АД е замърсило водите на р. Върбица и престъпното бездействие на Г-н Пашалиев отговорно лице
От Източно Беломорска Басейнова дирекция. Допуснали отравяне на водите на Студен кладенец.
А Премиера Кирил Петков каза, че ще изкорени КОРУПЦИЯТА.
Не ламтя за хвалби и ръкопляскане, само изкаравам наяве една истина за да може всеки да вземе мерки за своето здраве.
5.
Запознат
15.11.2021 13:12:11
1
7
Отдавна трябваше да се случи това! И да не разминава само с уволнение!
4.
До 2
05.11.2021 07:36:56
8
5
Стара информация. Не се завръща от 15 дни работи в друга държавна администрация и няма да се връща в инспекцията,
3.
1234
05.11.2021 06:27:14
2
14
Трябва да бъде разследвана ютон ка Атанасова за поразиите който направи като Директор на РИОСВ-Бургас. Тя лично се погрижи да си отидат от тази инспекция компетентните колеги, сега на загрижена се прави. Много мазна и нагла лисица е този жена.
2.
Димитринка Се завръща
04.11.2021 22:25:02
3
11
Глупости, забавени преписки....кой лъже? А на бетонка Тонка й беше време да си ходи, че не само на нея.Има още. Давай Личев, мачкай. А аз като се върна жална им майка ...те си знаят кои са.
1.
Бургазлия
04.11.2021 17:15:22
0
8
Ако някой има въпроси г-н Министър Личев да ги задава във фейсбук групата на "Сдружение да си Запазим Корал". Там е най-редовен и може да бъде най-лесно открит.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори