×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анелия Златкова се оттегля от "Нефтохимик". Или феновете поемат, или окончателно погребват клуба


Анелия Златкова се оттегля от "Нефтохимик". Или феновете поемат, или окончателно погребват клуба
Тръгвам си с облекчение и чиста съвест, категорична е Анелия Златкова, която е мажоритарен собственик от март т.г.
04 Ноември 2021, Четвъртък, 15:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако феновете не поемат клуба сега се очертава нов фалит и пореден рестарт от пета дивизия

 

„Оттеглям се от „Нефтохимик“ и връщам акциите на Община Бургас“. Това обяви току-що пред Флагман.бг президентът на клуба Анелия Златкова. Тя категорично опроверга появилите се информация, че клубът е обявен в несъстоятелност и подчерта, че нито е имало заседание на Борда на директорите, нито е вземано подобно решение. Новината дойде от спортен сайт, който Златкова определи за „жълт“ и изключително недостоверен

Бизнесдамата посочи и истината за създалата се крайно неприятна ситуация в славния някога тим.

Преди час тя е внесла писмо в ОбС Бургас, с което пита на кого да джироса акциите – дали обратно на Общината или на физическо или юридическо лице. Най-логичната опция би била да е СНЦ-то на феновете, които многократно призоваваха Златкова да се оттегли. Интересно ще е сега дали те ще се съгласят да поемат бремето и да извадят отбора от дупката.  Ако това не се случи - лицензът на "Нафтата" ще бъде отнет и клубът ще бъде изхвърлен от професионалния футбол.  Поредното "рестартиране" ще трябва да започне догодина от пета дивизия, ако изобщо някой има сили и желание да го прави, защото тази история се повтаря на всеки три-четири години.

Ако феновете все пак го спасят може да доиграят сезона и догодина във "В" група да започнат на чисто, опитвайки се за кратко време да изградят силен тим, който да се върне в професионалния футбол.

"Тръгвам си с облекчение и чиста съвест, и с дълг към семейството, приятелите и партньорите ми", категорична е Златкова.

„Може би ще засегна теми и хора, които никой не смееше публично да засяга, но съм сигурна, че отново ще бъда оплюта. Така или иначе това е ежедневието ми, откакто поех клуба. Много трудно се работи във враждебна среда. Невъзможно е да направиш каквото и да е било. Едни хора само недоволстват, а в същото време не са направили нищо за клуба“, каза Анелия Златкова.

Тя е категорична, че е направила предостатъчно за "Нафтата". От март т.г., когато официално поела управлението лицензът на „Нафтата“ висял. Изпълнителният директор Манол Иванов изплатил 45 хил.лева за стари заплати, дължани към 31 декември 2020 година. Бързо били дадении по три месечни възнаграждения на треньорите от ДЮШ, след това клубът бил стабилизиран, а накрая след силен финален щурм запази мястото си във Втора лига.

„Осигурихме и нормални условия за тренировъчен процес плюс хотел и храна на треньорския щаб и футболистите. Успяхме да спасим отбора от изпадане и тогава пак имаше недоволни. При приемането на акциите изразих съмнение в добрите намерения и тогава ми беше казано да входирам писмо за нуждите на ПФК Нефтохимик с обещание за помощ. На 2 декември м.г. го направих, приложих и разчет на средствата на футболния отбор и ДЮШ за 390 хиляди лева, имайки в предвид наследените задължения на акционерното дружество, но помощ не получих“, припомни Анелия Златкова.

Тя уточнява, че за миналата година са получили 60 хил.лева за мъжкия отбор и 118 хил.лева за школата.  Освен това „Нефтохимик“ бил единственият клуб във Втора лига, който нямал стадион и трябвало да плаща по 10 хил.лева на месец, извън сключения договор за наем на ст. „Лазур“ на стойност 300 хил.лева на година.

„Това, което виждам от 2017 година до момента в който поех Нефтохимик, този клуб е използван за получаване на популярност от хора, които преди това са ги познавали само роднините и приятелите им. За получаване на средства, както и за получаване на бизнеси. Всички, които бяха усърдни да проверяват възможностите ми, дали мога да финансирам клуба. Да проверят дали някой от проверяваните от мен дружества има договори с Община Бургас или наети общински обекти и тогава да ме обвиняват в лично облагодетелстване“, допълни Златкова.

„Връщайки акциите на Община Бургас аз дефакто се отказвам да продължавам финансирането на клуба. В момента както се знае нямаше ток на стадион „Ефбет Арена“ на мача със Спортист от Своге. Отказвам да бъда манипулирана и да ми се извиват непрекъснато ръцете за каквото и да било. Проведох среща с другия акционер Константин Джамбазов, с когото обсъдих поемането на ДЮШ. Непрекъснато бяхме обвинявани от родители, че се взимат средства от ДЮШ, за да се дават на мъжкия отбор, но това са пълни глупости. При положение, че Община Бургас за година е превела 118 хиляди за школата, а таксите, които се събират от децата, са между 4500 и 5000 на месец, а заплатите на треньорите само са 8 хиляди лева, разходите за мачовете на децата седмично са между 1000 и 1500 лева, плюс поддържането на елитна U19, която само за август месец ни струваше 12 хиляди лева за пътуванията, за мачове. Цялата тази картина му беше представена и вече втора седмица чакам отговор дали ще поеме ДЮШ на отбора“, коментира още Златкова.

Тя обеща, че в рамките на тази календарна година всички задължения към доставчици и неплатени фактури поемаме ангажимента да бъдат изплатени.


В категории: Спорт


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
31
Коментара по темата
31.
Фк Строител Камено
05.11.2021 22:59:20
0
6
От където дошли там си отишли
30.
Селянин
05.11.2021 08:37:04
1
4
Няма ли вече апартаменти на зелено да се продават в Лазур.
29.
бай Оня
05.11.2021 03:20:43
0
5
Другото е да си играем веднъж на 2-3-4 години супер градски дербита на ниво "В" или "А" Окръжна група, в което също има някакъв чар :)
28.
бай Оня
05.11.2021 03:12:30
2
18
Всъщност, може и да е гадно, но това което става в перспектива може да се окаже, че е за доброто на футбола в града ни. Бургас не е град, който може да издържа 2 отбора дори на средно ниво. То един не може камо ли два. Крайно време е да си кажем, че появата на втори отбор с амбиции се оказа убийствено за футбола в града ни. Обединение е невъзможно предвид създалата се конфронтация. Така че трябва да остане единия отбор и това разбира се е исторически градския отбор Черноморец. Тези, които си мислят, че историята на футбола в Бургас почва от 95-та, изобщо не е така. Така че това е правилния път. Несъстоятелност, събаряне на стадиона, който е ясно че си е обречен, заличаване на Нефтохимик, спиране на опитите на шепата носталгично настроени фенове да съживят нещо, което няма съживяване и да спрат и "некои фактори" в Общината да им уйдисват на акъла. Съсредоточаване на Община и бизнес да съживят градския отбор Черноморец и отлепване от дъното, на което е залепнал футбола ни. Знам, че е кофти, аз съм гледал сигурно повече мачове на Нефтохимик от повечето му фенове, но това е истината и това е пътят. Постепенно и фенската маса в града ще се обедини около градския отбор както е било 100 години.
27.
бай Оня
05.11.2021 02:38:23
2
7
Само не разбрах защо смята, че Община Бургас има някакъв ангажимент да си вземе обратно акциите. Като си купиш кола от някого и ти писне да я караш да не би да я връщаш на стария собственик. Не, търсиш й нов собственик или ако няма мераклии, на боклука. Така е и с акциите. Ако не им намери купувач обявавява несъстоятелност, има си процедура. За какво търси Община Бургас. Всъщност кой е прокурист на дружеството? Негово задължение е да наблюдава финансите на дружеството и при настъпила неплатежоспособност или свръхзадлъжнялост трябва в 7-дневен срок да уведоми за това собственика на дружеството, който пък от своя страна е задължен в 30-дневен срок да обяви процедура на несъстоятелност. В случай, че не са спазени тези срокове и прокуриста и собственика подлежат на наказателна и имуществена отговорност. Предишния собственик на акциите няма никакви задължения да ви бърше, знаете какво.
26.
Филхармония
04.11.2021 20:55:03
0
7
Много плащате да, колкото Венци халката си изчисти парите на под изпълнителите на ФИЛХАРМОНИЯТА
25.
*********
04.11.2021 19:52:32
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
Бургаски гьонсурат
04.11.2021 19:45:02
1
9
Бурнас,както е написал по-горе колега,стана една спалня и останахме 10-15 000 бургазлии.Но това е друг въпрос.А футбола умря в града ни,без пари няма как да стане.Кой да ги извади?Няма такива.Всички искат да лапат.Така ,че в спреоия да живее Бургас приключихме с големия футбол.Това е.
23.
*********
04.11.2021 19:26:03
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
До-9
04.11.2021 19:06:17
1
10
Напълно съм съгласен с теб целта беше да се унищожи отбора и после да се събори стадиона и на негово място да се построят жилища .Това го бях предвидил по времето когато се запали или я запалиха Фрегатата .
21.
*********
04.11.2021 18:30:15
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Журналист
04.11.2021 18:28:02
5
11
Местя си го за тези.че те ги закриха преди няколко години ве.
19.
Fen
04.11.2021 18:16:49
6
26
Жалка история в най-спрелия град за живеене. Стадионът в комлука се разпада, Лазур ще бъде продаден на парче… и двата отбора ги закриват и съживяват през 3-4 години. Никога няма да забравя славните години, когато Нафтата играеше най-красивия и най-добрия футбол в България и всички си тръгваха нас**ни от Бургас! Единствената причина да не станат шампиони тогава всички я знаят. Жалко.
18.
Бургас
04.11.2021 18:13:55
6
23
Даже не знаех че още играят, те нали във Варна щяха да се местят
Нафтата приключиха още когато Порточана ги продаде.
17.
До 15
04.11.2021 18:07:03
7
12
Какво са ни виновни Ефбет че са дали пари за реклама а нашите псевдо ръководителката като почнеш от брадата,другите псевдо фенове и стигнеш до известните ръководителчета.всеки който мина да ръководи клуба разполагаше с пари и накрая нищо.само заплатаджии като Недялко,диянчи,Николайчовци,манолчовци,пешовци,кръстевци,бошнаци ,джамбовци и прочие.аи секрир
16.
Абе я направо
04.11.2021 17:23:17
6
18
Закривай.
15.
Някой взе парите от Ефбет.
04.11.2021 17:20:31
0
27
И сега какво се оказва, че целият Бургас е накичен с реклама на Ефбет (арена) и стрелки, брандирана с Ефбет е цялата ограда на стадион Лазур, тоест реклама за 500000 лева....А накрая клуба плащал и по 10000 лв. на мач за терена същият този стадион. Де факто май тези 300000 лв. от рекламата са директно за Спорт пропърти на Митко Събев, за табелите по стълбове из града ( скрита форма на реклама Ефбет) си ги плащат Цеките на общината, а за футболния клуб една голяма нула! Права е г-жа Златкова, че едни софиянци и варналии правят пари косвено от бургаския клу6, а общинарите и феновете си траят, може би "нахранени" с трошици от масата.
14.
СЕМКОЛЮПИТЕЛ
04.11.2021 17:09:16
9
10
Правете каквото ще правите, аз искам да си чопля семките на стандьона и да си вея отново потното шалче НАФТЕКС!
13.
!!!
04.11.2021 16:57:55
1
31
Честито на ULTRA NAFTA. Златкова е вън!! Изпълнихте си целта. Сега вие сте на ход. Спасете клуба или бъдете проклети..
12.
*********
04.11.2021 16:52:50
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
ГРАЖДАНИН
04.11.2021 16:51:04
3
12
До като същесвуваха Булес НХК и друи големи работещи заводи и Порточана имаше футбол Мустакатия диктатор се отдръпна както иВалю Златев руснаците му биха шута и няма кой да налива в Нафтата Всички бургазлли още ще помнят какъв отбор беше този Ботев и един единствен стадион Черноморец Изоставиха ги КАКТО И КОЛУДРУМА всеки гледа да си пълни джоба и не го еня за спорта .
10.
Истината
04.11.2021 16:46:48
6
31
Постоянно ревете и твърдите, че "Бургас е зелен". Значи няма да ви е трудно да се съберете 15 000 фена от 300 000 град и да дарявате по 10 лева на месец. Това е бюджет от 150 000 лева на месец с който ще се борите за влизане в турнирите. От тея 15 000 все ще има някой барове да дава по 50 лева на месец. 200 - 300 хилки на месец няма да ги харесвате. Бургас е зелен... Хахахахаха
9.
Българин
04.11.2021 16:36:35
3
33
Целта е да се унищожат и двата клуба а после и стадионите да отидат в строителни ръчички, специално на мястото на този Лазур да знаете само какви билдинги ще се пръкнат
8.
Нафта
04.11.2021 16:33:25
1
19
Хубава, кола Анелия ни поддържаше известно време .мрънкащите феновете само нагнетиха обстановката допълнително а така няма кой да ни помогне .С много от действията и нападките именно на час от нашите т.нар. фенове стигнахме това положение.голяма е вината и на тях за фалита а не само на каката .мисля че това ни беше края.
7.
До 5
04.11.2021 16:29:14
0
23
Къв Тодоров ве маняк .такива псевдо фенчета не трябва да стъпват на храма.както и оная групичка на манолчо.гледам ги на домакинските горе какви са тъпаци.заради такива пиянски и наркомани няма да ни помага никой.айде баста на псевдо фенове.
6.
*********
04.11.2021 16:25:03
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Бургазлия
04.11.2021 16:24:35
1
28
Споко ве маняци.сега пак ще пребоядисаме друг клуб,ще му сменим името на Нефтохимик ще изкараме ново СНЦ и почваме отново. тоя филм вече сме го правили 5-6 пъти.
4.
EWR
04.11.2021 16:24:12
7
8
Ми хайде де, като можеш да намериш инвеститор давай, гражданино. То само с мрънкане и искане не става...
3.
аз
04.11.2021 16:15:17
2
27
Футболните отбори на града и ситуацията с футбола в иначе футболен допреди 10-на години град са огледало на затъващия и неработещ град в момента. От град съставляващ над 30% от БВП на България, днес сме превърнати в град-спалня, който дава подслон на всякакво другоселци.Кой го е еня за ЧЕРНОМОРЕЦ, кой го е еня за Нефтохимик вече ? И двата отбора съществуват на косъм. Добре, че в моя любим Черноморец има няколко истински акули, които да ни държат живи. Няма ли бизнес, няма ли силни фирми фабрики и заводи - така ще е с футбола в града ни. Ех, ех, ех.
2.
гражданин...,..
04.11.2021 16:10:37
4
48
В "най-добрият" град за живеене няма 1 инвеститор, който да издържа клуб!!!
Дотам ни доведе управлението на един "най-добър кмет"
То май и това им е целта да кажат, че няма отбори за 2 стадиона в Бургас и да бутнат "Лазур"....
1.
черния Ненчо, Бенджи, Слънчо
04.11.2021 16:09:12
2
33
Готови сме с проекта на мястото на стадиона! 20 етажа с гледка към морето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори