×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Щатите приемат без ваксина хиляди мигранти, но отказват на невръстни българчета


Щатите приемат без ваксина хиляди мигранти, но отказват на невръстни българчета
Ейми и Стефан от Флорида, пристигнаха в България, нза да финализират осиновяването на брат и сестра – 10-годишната Алана и 12-годишния Ашър. Сега обаче не могат да се приберат
31 Октомври 2021, Неделя, 13:31 ч.
Автор: Флагман

Изискват им завършен ваксинационен цикъл, за да ги пуснат на американска територия

 

След като администрацията на Байдън набързо въведе нови задължителни ваксинации, две американски семейства се оказаха блокирани в България с току-що осиновените си деца.

За Кейти и Джо Харман от Спрингфийлд, Мисури, процесът на осиновяване започна преди две години. Продължителната и досадна процедура включваше две проверки на миналото от ФБР, множество проверки на държавно ниво, медицински оценки и прегледи на дома им.

Междувременно, за да помогнат за установяване на близко познанство с осиновената Елизабет, семейство Харман поддържаха връзка с нея чрез видеоразговори.

На 13 септември българското Министерство на правосъдието одобри осиновяването и издаде нов акт за раждане, с което Елизабет стана законна дъщеря на Харманови. Семейство Харман получи дата за пътуване 13 октомври, за да я върнат у дома.

Само два часа преди самолетът им да излети за България, те бяха информирани от агенцията им за осиновяване, че администрацията на Байдън прилага нова имиграционна политика. Тя изисква децата на възраст над 12 години, законно имигриращи в Съединените щати, да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19, преди да им бъде разрешено да влязат в страната, пише The Epoch Times, цитирани от Bgvoice.com.

Тъй като Елизабет говори много малко английски, Джо и Кейти трябваше да обясняват чрез преводач какво се случва и защо тя не може да се прибере. Въпреки че детето се съгласи да получи ваксинация, все още остава въпросът за времето.

Наредбата изисква две ваксини на Pfizer с интервал от три седмици. Сега хилядите, похарчени за два двупосочни самолетни билети за Джо и Кейти и еднопосочен билет за Елизабет, са пропилени. Вместо да се върнат в САЩ, както е планирано, осиновителите ще трябва да плащат стотици долари повече за нощувки в хотел за допълнителните три седмици.

Те също така ще трябва да похарчат още хиляди за нови самолетни билети.

Джо се оплака и от скандалното лицемерие по отношение на хилядите неваксинирани афганистански бежанци, идващи в Съединените щати. Както обясни той, около „една четвърт до една трета“ от останалите обитатели в техния хотел в България са външни служители на САЩ от „Atlas, Evergreen и Omni Air“. Според Джо някои от тези контрагенти били пилоти, които са летели от България до Кувейт или Катар. Там качвали „хиляди“ неваксинирани афганистански бежанци, които след това били откарвани в САЩ – за сметка на данъкоплатците – и са били пуснати след населението. Джо също така научил, че някои от афганистанските бежанци дори са в „списъци за хора със забрана да летят“.

Семейство Харман не са единствените американци, блокирани в България заради новата наредба за ваксините.

Ейми и Стефан Добриков от Джаксънвил, Флорида, пристигнаха в София, България, на 13 октомври, за да финализират осиновяването на брат и сестра – 10-годишната Алана и 12-годишния Ашър.

Веднага след пристигането им те бяха информирани за новата политика на администрацията на Байдън от тяхната агенция за осиновяване.

„Това не е проблем на ваксинирани срещу неваксинирани. Това е политика, която беше въведена, без да се вземат предвид текущите осиновявания и нямаше гратисен период, който да позволи на тези, които вече вървят. Дъщеря ми е на 10, така че задължението не се отнася за нея. Важи за новия ми син. Така че ние сме заседнали тук и не знаем кога ще приберем сина си у дома, а не искам да разделям семейството си. Не мога да получа виза за сина си. По закон вече са мои деца. Къде са конституционните ми права? Къде са моите религиозни права за децата ми?” – пита Ейми.

Тя поясни, че ситуацията им е свързана с получаването на право на изключение от задължителната ваксинация по религиозни съображения за другите им четири деца, които ги очакват да се върна във Флорида.

Посолството ги накарало да попълнят формуляр I-601, който, според Ейми, обхваща и хора, извършили нещо незаконно и не са успели да получат виза. Попълването на този формуляр за заявление за изключение по религиозни съображения след отказана виза носи допълнителен разход от 930 долара и допълнителен период на изчакване от 90 до 365 дни.

Добрикови ще изгубят парите за билетите до САЩ и нямат представа колко дни трябва да останат в България, докато се обработи заявлението по формуляр I-601. Те ще продължат да харчат стотици долари за храна и подслон.

„Молим се за чудо – казва разплаканата Ейми – Вярвам, че и четиримата ще се приберем заедно, но нямам представа как ще стане това“.

По думите й има още няколко семейства, блокирани в България.


В категории: Животът


Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
10
Коментара по темата
10.
възмутен теляк
02.11.2021 19:21:22
0
1
Не ми се вярва Стефан да е от Флорида.
9.
Бай....
01.11.2021 11:52:16
2
3
Отивайте, отивайте в USA! Там ще ви промият мозъците и ще се чудите кой път да хванете! American dream!
8.
ddd
01.11.2021 11:17:50
0
0
Мигрантите като съседен медико работят а Ганюто иска наготово да му е уреден с Харвардския диплома от съседна Канд
7.
Хм
31.10.2021 17:44:31
1
5
Да съдят агенцията по осиновяване, която не ги е информирала навреме. Разпореждането е обявено през септември и влиза в сила от 1 октомври. Посредниците са им взели парите, но не са си свършили работата.
Всеки съд в САЩ ще им присъди солидно обезщетение или най-малкото ще накара агенцията да им покрие загубите и извънредните разходи.
Няма какво да се жалват тук в България. Идея си нямат къде се намират.
6.
No 2
31.10.2021 17:43:51
5
5
koloniq e teritoriqta narechena Rodina,bro..
5.
Язък
31.10.2021 16:43:32
4
14
Какви констуционни права, какви религиозни права я гонят тая женица?! Свърши се с правата. Идва новият ред, а там права няма да имате. И ми е чудно, че много хора още не са го осъзнали.
4.
Кусур са им на американците..
31.10.2021 15:21:39
3
11
.....афганистанци...имат си 70 милионен проблем за решаване хванали се за афганистанците...и те са като жабата ама още мърдат...
3.
Ах да
31.10.2021 13:59:49
9
23
Проблемите на богатите американци.... Горките те..
2.
въпроси
31.10.2021 13:56:00
9
38
Докога ще даваме децата на България да бъдат изнасяни ?
Ако българско сем. поиска да осинови дете винаги им предлагат циганета с оправданието, че нямат право на избор.
А на американците срещу точни кинти, предполагам с помощта на посредническа фирма са им дали българчета.
България в момента не е държава на нас българите. Ние сме сварени като жабата. сварени и окупирани без самите да сме разбрали.
1.
RA
31.10.2021 13:49:09
8
8
Otrepete nqkoi ot FBI i she va deportirat
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника!
Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г.
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори