×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мария Капон и Живко Табаков представиха пред бургазлии революционната програма на "Изправи се! Ние идваме"


Мария Капон и Живко Табаков представиха пред бургазлии революционната програма на "Изправи се! Ние идваме"
Водачите на бургаската и пловдивската листа - Живко Табаков и Мария Капон, организираха срещи-дискусии с представители на бизнеса и граждани в морския град
29 Октомври 2021, Петък, 15:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

В лицето на Живко Табаков и другите колеги имате много активни кандидати за народни представители, които ще защитават интересите на Бургас и областта в парламента, каза Капон

Едно от водещите лица на коалиция „Изправи се! Ние идваме“ и водач на листата в Пловдив Мария Капон посети Бургас. Заедно с водача на бургаската листа на формацията Живко Табаков проведоха среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш, за да обсъдят мерките и решенията за излизане от кризата, пред която е изправен секторът в момента. Дискусиите ще продължат през целия ден в региона. 

Мария Капон и Живко Табаков, придружени с част от кандидатите от листата за 2 МИР-Бургас, посетиха и шатрата на коалицията, която се намира на бул. „Богориди“, за да се срещнат с избиратели. Там Капон представи водещите акценти от програмата на „Изправи се! Ние идваме“, за които ще се борят в 47-ото Народно събрание. 

„В този момент е много важно да се информира бизнесът, когато е изправен пред тежка зима заради кризата, предизвикана от високите цени на тока и ковид пандемията. Виждате, че ежедневно в Бургас хора от бранша протестират активно. Затова ние, от „Изправи се! Мутри вън“, смятаме, че не само можем да застанем с лицата си и да демонстрираме какво сме постигнали дотук, но и да им представим нашите спешни приоритети за 47-ия парламент. Г-жа Капон е не само икономист, но и човек, който идва от реалния бизнес. С нея в 45 и 46-о НС се борихме за редица каузи“, каза Живко Табаков. 

Кандидатите от бургаската листа на "Изправи се! Ние идваме!" заедно с водача Живко Табаков и Мария Капон провеждат срещи в област Бургас - както с представители на бизнеса, така и с граждани

Мария Капон застана зад думите на колегата си от Бургас и подчерта, че тяхната група бе най-активната, най-силната и най-ярката в предходните два парламента. Тя напомни, че по актуализацията на бюдбжета над 92 % от предложенията на „Изправи се! Ние идваме“ бяха приети. 

„Днес можем да се похвалим, колкото и да е тежка ситуацията в страната, че поне най-минималните антикризисни мерки бяха постигнати. Разбира се, времето беше изключително кратко. Предстои ни много повече работа. В момента е важно да решим три големи казуса в икономиката, които са свързани с малкия и среден бизнес, както и туризма. Първият проблем е токът. По-важно обаче е да разрешим и на домакинствата, и на фирмите, да имат собствено производство на ток. Това означава пътят към зелената енергия. В момента всички предприятия и хотели, които искат да си направят фотоволтаична инсталация за собствени нужди, са поставени пред един дълъг процес пред ЕРП-тата. Ние ще ги изолираме от тази процедура. А в плана има средства, предвидени за субсидиране на тези фотоволтаици. Вторият голям ресурс е водата. Какво се случва със сондажите? Защо не може сондажът и при малка къща за гости, и при малко предприятие да бъде бърза процедура и за тези 4-5 хил.лв., в зависимост от дълбочината на сондажа, също да има предимство? Разбира се, държавата ще си вземе за богатството това, което е нужно – концесионна някаква такса. Но трябва задължително да облекчим режийните разходи за вода. Третията голям проблем – то е повече от проблем на черноморския регион, а за цялата страна. Става въпрос за проблемът с кадрите. Ние имаме две посоки, в които считаме, че трябва да се работи. От една страна за временната трудова заетост в сектора на туризма, но и не само тук. Проблемът съществува навсякъде. Трябва да се развиват различни видове туризъм. В района на Бургас има и съсловен и исторически туризъм, но това не е достатъчно“, обясни Капон.

Водачът Живко Табаков подчерта, че ресторантьорският бранш в момента се намира в много тежко състояние, а коалицията е заложила в програмата си точки за излизане от кризата

Тя смята, че трябва да има процедура, при която да се запазват кадрите. Фирмите обаче няма как да го направят, затова е необходима държавна политика, при която, например, след като си работил, да имаш поне базисна осигуровка, която да идва от НОИ, така че да се помогне по някакъв начин на бизнеса. Като друг проблем в сектора тя посочи кадрите от трети страни. Капон е категорична, че България отдавна е закъсняла с облекчаването на процедурите, докато страни като Полша и Унгария отдавна вече са го направили.

Водачът на „Изправи се! Мутри вън! в Пловдив отбеляза и нещо много важно, което трябва да знаят хората, които боледуват от коронавирус. 

„Искайте от вашия личен лекар безплатната рецепта за всички лекарства срещу COVID. Парите са в НЗОК и всякакви видове конфликти и незнания от страна на НЗОК аз лично ги приемам като бойкот на назначените от ГЕРБ в състава на Касата. Има средства за абсолютно безплатни лекарства за COVID. Отидете при личния си лекар и искайте рецептата за тези лекарства. Подали сме необходимите сигнали по темата и смятам, че в момента това е решено и в Бургаска област. В момента вървят много спекулации. Всички имат право в тази страна да получат от личния си лекар рецепта за безплатни лекарства срещу COVID. Включително антикоагуланти за разреждане на кръвта, включително антибиотиците по списък. Можете да ги намерите на сайта на Министерството на здравеопазването. Ако ви искат пари или получите отказ за рецепта, веднага ни сигнализирайте, призова Капон. 

Мария Капон представи в Бургас акцентите от програмата на "Изправи се! Ние идваме"

Мария Капон коментира и фискалната политика за развитието на общините. 

„Трябва да имаме общини, които са децентрализирани. Не да им се децентрализират проблемите, а приходите да се централизират в София и да се дават подаяния. Важно е да имаме нова, смела финансова политика. Ние сме предложили два варианта за дългосрочен план. Единият е част от генерираното ДДС на територията на общината и областта да остава на място. Въпросът е как това да се решава. За да има максимално потребление за общината. Приходите на физическите лица също – процент от тях да остава гарантирано в общината, за да се подкрепят бюджетите“, каза водачът на пловдивската листа. 

Това предложение на Мария Капон е революционно, смята Живко Табаков. 

„Защото когато говорим за бюджети на общини, те разполагат или разчитат на лични средстава, определени от такси, данъци и приходи. Когато говорим за увеличаване на средставата за инвестиция в капиталовите програми на общините, е изключително трудно самите те да догонят дисбаланса от общинские центрове и малките населени места. Тоест ние ще искаме да приложим модел, при който колкото по-конкурентно се развива една община, толкова повече ще има и допълнителни приходи – а не само от личните такива“, добави Табаков. 

Той отново подчерта, че докато повечето партии са спорели в 45 и 46 НС, „Изправи се! Ние идваме!“ на практика е свършила най-много работа. 

„Знаем какви битки водехме, дори на пръв поглед за малки суми. Тук говоря и за 70-те млн. лв. за туризма, от които 60 млн. лв. ще отидат за всички фирми, пряко засегнати от икономическата криза. До момента бюджетът не разполагаше с такива средства. Когато говорехме за запазване на кадрите в туризма и привличането им – една от малкото битки, която успяхме да спечелим, са 6-те млн.лв., които заложихме за екскурзоводи и планински водачи. Знаехме, че когато говорим за запазване на туристическия потенциал и правилното му презентиране пред посетителите, е много важно съхраняването на тази професия и тези хора, колеги, които работят в тази сфера, трябва да бъдат силно подкрепени в тази посока“, добави водачът на листата за 2 МИР-Бургас.

Живко Табаков подчерта, че коалицията ще бъде гарант, че всяко нещо, което е започнато, ще бъде довършено. И това се отнася не само за Бургаска област, но за цялата страна. От „Изправи се! Ние идваме“ смятат, че резултатът им на изборите ще е много повече от прогнозите на социологическите агенции. Според Табаков целта им е да премахнат от парламента най-яростната група, която застава на страната на хората. 

Мария Капон от своя страна поздрави бургазлии, че в лицето на Живко Табаков, са имали изключително активен народен представител, който защитава интересите на града и областта в 45 и 46 Народно събрание и изрази уверение, че в следващия парламент това ще продължи.

Вижте видео от брифинга: 

 


 




Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
България Всички новини
„Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори