×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 47-ия парламент да си стиснат ръцете


ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 47-ия парламент да си стиснат ръцете
Водачът Ивайло Вълчев, вторият – Златомира Карагеоргиева – Мострова, областният координатор и трети в листата Тодор Иванов, заедно с целия експертен екип на ИТН се срещнаха с бургазлии
25 Октомври 2021, Понеделник, 16:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Според водача Ивайло Вълчев, най-важното е всички да имат готовността да работят заедно и да си научат уроците от предишните две НС

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева, зам.-председателят на ПП ИТН Филип Станев, председателят на Бюджетната комисия в 46-ия парламент Любомир Каримански и кандидатите на „Има такъв народ“ от бургаската листа откриха предизборната шатра на партията.

Водачът Ивайло Вълчев, вторият – Златомира Карагеоргиева – Мострова, областният координатор и третият в листата Тодор Иванов, заедно с целия експертен екип на „Има такъв народ“ в Бургаска област представиха основните приоритети на партията пред бургазлии.

Това са трети избори за 6 месеца, в които политиците не са свършили кой знае какво ново, за да се променят нещата, подчерта в своето изказване Ивайло Вълчев, който на последните два вота бе истински шампион по преференции.

Ива Митева празнува ЧРД в Бургас, призова за разум и обединение след 14 ноември

„Хората продължават да искат същото като предния път. Радвам се, че са повече тези, които разбират защо се стигна до трети избори и които виждат, че не е наша вината да няма правителство, не е наша вината отново да сме на избори. Радвам се, че са много повече тези, които стоят зад нас заради това, че сме били такива, каквито сме в това Народно събрание. Ние не играхме игрите на другите така, както се очакваше от нас“, каза водачът на ИТН за Бургас Ивайло Вълчев.

Областният лидер на ИТН и трети в листата Тодор Иванов, зам.-председателят на ИТН Филип Станев и финансовият експерт и председател на Бюджетната комисия в 46-ото НС Любомир Каримански (отляво надясно)

Ивайло Вълчев добави, че желанието на хората е партиите да работят за това страната да получи управление, зад което да стоят политически идеи, а не да се разчита на кабинет, който управлява на автопилот. Ние ще настояваме да има хора, които да стоят и да отговарят с имената и лицата си за всичко, което има да се случва, каза Вълчев.

Той изрази надежда резултатът в цялата страна да бъде такъв, че в парламента да попаднат тези партии, които ще си стиснат ръцете и ще имат готовността да работят заедно този път с уроците от предишните два парламента. Това, според Ивайло Вълчев, е най-важното.

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание празнува рождения си ден в Бургас, заедно с колегите си на предизборна обиколка

„Надявам се, че хората са достатъчно ядосани, за да излязат и още един път да гласуват. Надявам се, че няма да има безразлични, а това какви ще са резултатите на конкретните партии, ще бъде и оценка за това какво са видели в нас по времето на работата ни там. Не си поставяме цели, основани на социология или нещо друго. За нас е важно да сме навън, да чуем желанията и мненията на хората. Най-важното е тези, които попаднат в Народното събрание, да работят така, че след месец и половина-два да могат да се разходят спокойно по улицата с чиста съвест, а не да се крият от хората, за да не ги видят и да не им зададат някой въпрос някъде“, каза Ивайло Вълчев.  

Общинският координатор за Карнобат и шести в листата Живко Канев (в средата)

„За разлика от другите партии под работа за увеличаване на подкрепата нямаме предвид подмолна работа, защото знаем как е било преди това с организирането на всякакви вотове… Ние нямаме тези възможности нито това желание“, отсече той след въпрос на Флагман.бг. „Разчитаме изцяло на преките разговори с хората. Бургаската листа е съставена на 100% от местни хора, момчета и момичета от общините, наши координатори, които са били там, работили са на място, имат резултати, хората ги познават. Разчитаме точно на това, че в наше лице избирателите ще видят хората, които могат да работят“, каза още Ивайло Вълчев.

Председателят на Бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание Любомир Каримански подчерта, че се радва, че се намира точно в Бургас, защото обича този град като роден. „Тръгваме със самочувствието за победа, иначе нямаше да бъдем на избори, ако не искаме това. Можем да покажем неща, които в момента не са направени за България. Особено когато говорим за криза в енергетиката, имаме достатъчно добри експерти, достатъчно мерки, които сме подготвили и смятам за възможен изход от ситуацията в момента чрез бъдещо правителство, за което сме готови. Чрез него ще можем да реализираме всички мерки, които сме предвидили и в енергетиката, и в социалната политика“, каза Каримански.

Ива Митева заедно с координатора за Поморие и седми в листата Найден Пулакев (вляво) и Щерион Янев, който е под номер 19 (вдясно)

И добави, че след като минат изборите, ще има принципна основа за разговори, тогава е моментът за тях. „След като свърши надпреварата и видим кой какви проценти ще има и колко мандата, ще можем да седнем и да говорим за принципни политики и за начина на реализирането им“, каза Любомир Каримански.

Сред националните приоритети на ИТН е мярка за намаляване на ДДС на електроенергията, с цел да бъдат облекчени битовите потребители и бизнесът. Така само може да се помогне на всички други стоки, тъй като енергетиката и електроенергията са мултипликатор към всички стоки, изтъкна Каримански като аргумент за предложението на ИТН.

Златомира Карагеоргиева - Мострова - втора в листата и арх. Росица Петрова - номер 9

В следващия парламент от ИТН ще предложат промени в Закона за публичните финанси и Закона за концесиите. „В Закона за публичните финанси това се налага от гледна точка на стриктен контрол на централния бюджет и начина, по който се изразходват средствата. До този момент имах възможност да се запозная в 46-ото Народно събрание с начина, по който се управлява централният бюджет и бих казал, че там може да се направи икономия, която да бъде само в полза на всички граждани.

Законът за концесиите има нужда да бъде променен, за да постигнем по-голяма събираемост. България е достатъчно богата на природни ресурси, но трябва да направим всичко възможно съобразно средноевропейските такси за концесии, да наложим адекватни и за страната ни, за да имаме догонващо развитие в публичния сектор“, каза Любомир Каримански.

Росен Костов - координатор на ИТН за Созопол, номер 11 в листата
Драгомир Костадинов - номер 8, Добромир Гюлев - номер 5, Боян Хлебаров - номер 4, Живко Димов - 21 и Венцислав Велков - 16 (отдясно наляво)
Кандидатът Велин Величков, който е под номер 13, разговаря с избиратели



Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
България Всички новини
ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си  Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори