×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са били златните години на царска България?


Кои са били златните години на царска България?
Само за няколко години страната ни преживява истинско икономическо чудо в последнтие години от управлението на Борис III
17 Октомври 2021, Неделя, 09:14 ч.

През 1939 г. сме на равно с Италия по брутен вътрешен продукт на глава от населението - 2967 долара на година

Годината е 1935, а светът бавно се възстановява от Голямата депресия. Цените на селскостопанските стоки на световните пазари започват да се покачват, а доходите на земеделците и индустриалците да се увеличават.

България също не е подмината от икономическата криза, както и от последвалия след това икономически подем. Само четири години по-късно - през 1939 година, брутният вътрешен продукт на глава от населението у нас е 2967 долара за година. По този показател страната ни е наравно с Италия, като изпреварва Португалия, Полша и Унгария, пише Bulgaria ON AIR.

"Началото на 30-те години са изключително драматично натоварени с политика. Със съмнения за корупция, с политически конфликти и така нататък. След преврата от 19 май 1934 г. постепенно политическото положение в България се успокоява. Драматичните обвинения в политически назначения, в корупция, в неадекватност, в ненавременно взимане на законодателни мерки по определени въпроси просто утихват. Това е големият плюс за икономическото развитие на България", казва проф. д.н. Пенчо Пенчев, ръководител катедра "Политическа икономия" в УНСС.

А в това бурно политическо време само за една година цар Борис III сменя четирима премиери. През януари 1935 г. на власт е кабинетът на Кимон Георгиев. След него назначава ген. Пенчо Златев от Военния съюз. Той е начело на Министерския съвет само три месеца. От април до ноември същата година кабинетът е оглавен от Андрей Тошев, който пък е сменен от Георги Кьосеиванов, който е началник на канцеларията на монарха, но преди всичко е дипломат с безупречна репутация.

Георги Кьосеиванов е роден на 19 януари 1884 година в Пещера, в голяма фамилия. Учи право в Париж, като след дипломирането си бъдещият премиер се връща в България и постъпва на работа в Министерството на външните работи, разказва доц. д-р Иван Иванов, председател на Комисията по енергийно и водно регулиране. (КЕВР). Той е внук на сестрата на Кьосеиванов – Мария.

"По времето на комунизма се изтъкваше, че той е дворцов чиновник. Нищо подобно, работил е там само пет месеца! Той има 22 години дипломатически стаж, благодарение на който е бил познат практически в цяла Европа със своите принципи, убеждения и визия за развитие на България. И именно по тази причина неговото управление като министър-председател е едно от най-успешните управления до Втората световна война", казва още доц. Иванов.

Като опитен дипломат Георги Кьосеиванов бързо се ориентира в сложната геополитическа и икономическа ситуация в Европа и света. Той е най-активният български министър-председател във външната политика, но опонентите му го обвиняват, че прави "много поклони" на всички съседни на България страни.

"Той се стреми да премахне големите вреди, които нанесе Ньойският договор на България чрез дипломатически стъпки. По тази причина той с Югославия подписва Пакта за вечен мир и приятелство, година по-късно в Солун се подписва Солунската спогодба съгласно, която се премахват военните клаузи от Ньойския договор и това позволява на България да модернизира своята армия. А буквално месеци преди той да напусне министър-председателския пост, подготвя завръщането на Южна Добруджа – действие, което всъщност се финализира след като той вече не е министър-председател", казва още доц. д-р Иван Иванов.

"В областта на външната политика Кьосеиванов образува един много предпазлив тандем с цар Борис. Предпазлив, но изключително успешен бих казал за това, защото те са доста внимателни, когато разчупват табутата, ограниченията на Ньойския договор. Те успяват да уцелят момента, в който да направят това. Както преоръжаването на армията, свикването на редовен набор военна служба през 1937 г.", обяснява председателят на Държавна агенция "Архиви" доц. д-р Михаил Груев.

По това време емиграция от България към други страни почти няма. Голямата част от населението живее по селата, а труда им не се използва ефективно. Икономическите анализи сочат още, че около един милион души от тях са малоимотни и безработни. А това прави една шеста част от всички българи. При на управлението на Георги Кьосеиванов обществото се успокоява. Утихват и обвиненията в политически назначения и корупция.

На 15 февруари 1940 г. подава оставка като министър-председател и назначен за посланик в Швейцария. Втората световна война вече е започнала, но той отстоява позицията, че България трябва да запази неутралитет.

Една година по-късно страната ни се присъединява към Тристранния пакт. Докато е в Берн бившият премиер търси начини за плавно излизане на страната ни от Оста – Рим, Берлин и Токио. След 9 септември 1944 г. Георги Кьосеиванов не се връща в България. Отказва да напише и мемоари, с думите: "Да напиша добро не мога, а да напиша лошо – не искам".




30
Коментара
30
Коментара по темата
30.
Пеца - комунеца
17.10.2021 18:27:26
3
7
Ех, славни години бяха Пеца! Аз бях партиен секретар със 700 лева заплата, а ти беше офицер от Шесто управление на ДС със заплата 1000 лева. По това време хората работеха за 200 - 300 лева и всички мърмореха и псуваха властта. Пеца, помниш ли като търгувахме с хероин и каптагон от Турция. Баща ти беше активен борец против фашизма и капитализма и получаваше пенсия 500 лева. Пеца, сега вече лапането и благинките свършиха и трябва да се хващаш да работиш!
29.
Пецата
17.10.2021 14:32:13
8
11
Фашисти на чело от твоето село
Днес си в беге-то утре в немско гето
Бягаш да бачкаш да спестиш пачка
Но и там няма пачка а само немска храчка
Хвалят се с капитализъм но виждаш само сюреализъм
Ще те излекуват безплатно но за гроба си плащаш десетократно
На всички бюра калинки а ти броиш стотинки
От сащ чакаме мечта 8 скъпи хвърчила
За тях ще плащат наш'те далечни внуци а ние ще ядем боклуци
Пандемия се задава ще ни инжектират с няква плява
Ще станем по здрави в спешното лилави
Някой вече мина под дъгата така било модерно в маалата
И таз година мина ама щастието ни отмина
3 милиона вече избяга , тука остана само татска гъзяга(дупе тати-депутати)
Нова година наближава ще те сурвакат със сметка здрава
Мислиш да хванеш гората и да се погрижиш за господата
28.
Дядо Тоте - правешко коте.
17.10.2021 13:47:36
8
12
Нови делегати,стари ренегати.
Патриарх и генерал,всеки е с медал.
Гледат строго,знаят много.
Имат досиета,опитни ченгета.
Били партизани,млади калпазани.
В горските землянки хапвали луканки.
После,след преврата,слезли от гората.
Нова власт градили,хиляди убили.
Клали живи хора,с брадвата,с топора.
Днес са в комитета,утре са в съвета.
Пленуми,букети,тезиси,банкети.
Планове,заводи,бодри звеноводи.
Нощем в тишината,скърцаха леглата.
Охкане,въздишки,на дървени вишки
пазят граничари,бойни другари.
Чукане сънуват и жени бленуват.
Кипнали хормони-тестостерони.
Твърдо е дръвчето,сочи към небето.
Jerk off-винаги готов!
Blow job-верни до гроб!
Бригадирка млада от любов припада,
гащите събува и страстно лудува.
Вдига си краката,ох,стана белята!
Скоро ще проплаче малко пеленаче.
Комсомолът строго ще я съди много.
Ленин,Сталин,Димитров,
за отбрана съм готов!
Мао,Хитлер,Ким Ир Сен,
Иде,иде светъл ден!
27.
Пеев
17.10.2021 13:14:14
12
11
Георги Кьосеиванов е роден на 19 януари 1884 година в Пещера, в голяма фамилия. Учи право в Париж, като след дипломирането си бъдещият премиер се връща в България

Не ми го хвалете. И той май е имал двойно гражданство. Гоше Сорбоната или Гоше французина. Айде холан тука си имаме БСУ то което изкарва най -гоемите юристи.
26.
Хаха
17.10.2021 13:10:15
7
10
Да живее социалистическия интернационал и диктатурата на болшевишкия режим, с любезното съдействие на флегми селски.бг
25.
Мм
17.10.2021 12:55:01
8
14
Пак ще го кажа проклятието на тази държава са комунистите и циганите Само си представете без тези боклуци България дърпа здраво напред
24.
Ихааа...
17.10.2021 12:53:16
19
8
Към настоящия момент под юмрука на сталиниста диктатор Йосиф РАДЕВ преминават два крадливи служебни кабинети.
Високи цени на горивата, ток, вода ,парно ,стоки и услуги инфлация. С любезното съдействие на партиите на измамата и чалгарите с комунистически произход. През комунизма добре си живееше затворени граници, дефицит на стоки, само в Кореком се продаваха западни стоки и от там си купуваха само комунистическите изчадия на ада. Да живее социалистическия интернационал и диктатурата на болшевишкия режим.
23.
абв
17.10.2021 12:46:53
14
13
Страхотни "златни години" са били. 80 % от населението живее на село, земята се обработва с животни, жънe се на ръка. Първия трактор в Бг е внесен през1940 г.
22.
Най-добре
17.10.2021 12:41:01
11
14
Дядо казваше най-добре бяхме народа 56-80 година, преди това и след това бяха добре само някои. Много работехме но имаше защо. Сега вселата и медицински сестри няма, а тогава към Пирогов са обучавали за селски и ТКЗС сестри.А сега събират по селата по 5 лв да платят на някой пенсиониран лекар да отиде да ги прегледа и им занесе лекарства.
21.
до 13
17.10.2021 12:18:35
2
12
Тъжно е да се наблюдава колко далеч са почти всички от истината, във всички "държави"... Но за истината така или иначе не може да се пише директно. Както е казал Волтер, ако искаш да разбереш кой те управлява, забележи кого не можеш да критикуваш! Няма никакъв проблем да се критикуват партии и партийки, институции и институцийки, строеве и стройчета, но ха си повдигнал дума за сатанопомазаните, тайните им общества и историческите им инсценировки за заблуда на хората, ха са ти затворили устата! Нещо повече, в много европейски държави ще се озовеш и в затвора! Това е бил и първият закон прокаран след "спонтанната" "руска" "революция" в "полза на народа" 1917 година. Скоро ще снабдят със същите закони и държавите които все още ги нямат. "Истината" им се налага да се пази чрез заплахи и терор...
20.
До 15
17.10.2021 12:02:44
10
26
Те сега не бягат от луксозния начин на живот сигурно ?! За времето което говориш, комунизма, бяхме близо 10 милиона българи. И да през това време същото никой не смееше да води война с нас. Имахме танкове, самолети, ПВО, ракети гурльо насран, джендърски. Да имаше граница и никой талибан, бежанец не смееше да пристъпи до нея педал такъв с бръснати крачета. Нямаше и многополови като теб в лошия комунизъм. Безработица, клошари също.
19.
Ihaaa
17.10.2021 11:39:09
18
11
Към настоящия момент преминаваме под юмрука на сталиниста диктатор Йосиф РАДЕВ през два крадливи служебни кабинети.
Високи цени на горивата, ток, вода ,парно ,стоки и услуги инфлация. С любезното съдействие на партиите на измамата и чалгарите с комунистически произход. Да живее социалистическия интернационал диктатурата на болшевишкия режим.
18.
Fondation ''US 4 BG''
17.10.2021 11:37:17
15
13
Голям праз кво било преди 90 год ВАЖНОТО е СЕГА да е така а то е мноооого зле благодарение на крадливите ГЕРБери довели до 3та национална катастрофа
.............................................................За сравнение от бившия соц.лагер РУМЪНИЯ само след 5 ГОД ЩЕ НАСТИГНЕ и изравни с ФРАНЦИЯ по стандарт
За сравнение преди 3год ДОЙЧЕ ВЕЛЕ направи много реалистичен анализ за румънската столица БУКУРЕЩ където казва ДВ стандарта е РАВЕН на този в Северна ГЕРМАНИЯ и дори този в ДАНИЯ ИЛИ 2000 ЕВРА/10.000 леи/ СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА/4000 лв бг пари средна заплата във Букурещ/
Чехия/Прага -1500 Е
Полша/Варщава-1400 Е
Унгария-1200 Е
БУРГАС СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА 900 лв/450 Е/
17.
Grauder
17.10.2021 11:36:22
15
19
Eeх, прeди 1944 кaк дoбрe ce живeeшe. Курoрти, eкcкурзии дo Пaриж, гoлф, тeниc. Кaрaхмe нaй нoвитe кoли. Кeф ти мoрe, кeф ти плaнинa зa пoчивкa. Aбe aлaнхoлу, бaбитe и дядoвцитe ни ca рaзпрaвяли, кaквa мизeрия e билo в Бългaрия тoгaвa. Нe дa мoжeли децaтa дa cи нaхрaнят. Пoлoвинaтa чeляд e умирaлa. Caмo фaшиcтитe и ибрикчиитe им, кaтo днeшнитe гeрбaджии ca били дoбрe.
16.
Фактите и истината !
17.10.2021 11:31:34
14
24
След падането осъждането и прогонването на царя и фашистите Българи дръпва напред и става космическа, военна и икономическа сила ! Прокарва се канализация дори в селата. Училища дори в селата ! Доктори и в най затънтеното село. Трактори, комбайни, коли, мотори собствено производство, електрокари, мотокари, автобуси, храна за в космоса сме произвеждали. Опера, балет, театър, кино, ресторанти за всички, храна за всички, вода чиста питейна за всички по мрежата, язовири, ТЕЦове, ВЕЦове, АЕЦ ове. Всякакво прпизводство на дрехи, лекарства, всичко от което имат нужда хората. А БЪШГАРСКИЯ НАРОД е искал линч за царя и фашистите които са го мачкали, избивали, подтискали, държали в глад и мизерия до тогава.
15.
Новина и чудо
17.10.2021 11:20:56
12
23
Чакай малко. Ние като от страна на страната на фашистите, не получаваме ли Добруджа? Ние като фашистка страна изпратихме ли евреите, арменците или циганите си из лагерите на смъртта? ... а като фашисти изпратихме ли войниците си да се бият на източния или на западния фронт? Ааа ма колко лош е бил тоа Борис гаден. А колко български граждани са избити без съд и присъда в първите месеци на комунизма? А не искаше ли бай Тошо да ни прави съвецка република? А не затвори ли границите на страната ни, не за нещо друго ми да не бягат хората от "луксозния" начин на живот който комунягите предлагаха? Ааа той е добър защото така ни о представят.
14.
глупости
17.10.2021 10:58:14
14
16
Никой не иска фашизъм, още по-малко да го възхваляват . А царя си е български и делата му го оправдават. Борис не е немски а идва от една империя със смесени корени... Добре е да четете не само да гледате телевизия колкото и по-лесно да е. Тогава щяхте да знаете, че младите принцове(по-късно царе) са винаги със смесена кръв защото родителите им са били със династически (уредени, международни) бракове. А Борис суверен гарантиращ, че която и да е страна нападнала Царство България по онова време, е рискувала да се занимава със управниците на Европейските монархий заради връзката помежду им. Те и за това руснаците не са ни превзели ами по мръсния начин са свалили режима. Иначе няма по-добро за индивида от демокрация и капитализъм. Хубаво е да се прочете какво е фашизъм и да се видят приликите с днешна Русия, а не да се свързва само с горене на евреи в газови камери.
13.
СтрахливКоронар
17.10.2021 10:56:10
9
10
Много големи разбирачи тук. Само Геополитици и икономисти се навъдихте ....
Иначе сигурно не можете да си опържите 2 яйца и производството само по телевизията сте го видели и чули
12.
Ха ха
17.10.2021 10:52:58
11
13
Само вижте кой пуска подобни статии възхваляващи фашисткия период и ще ви стане ясно какво добро ви желае и колко е истина. Флагман - спбственност на Касабова, НФСБто на валери симеонов, Жоро Манев и неговата СЕК, каракачанката, и др подобни изтъкнати ваши доброжелатели
11.
Истината
17.10.2021 10:50:28
4
14
Винаги съм се опитвал до определя, кога в България са се объркали нещата и защо. Най-голямото объркване, което спира естествения ход на нещата тук, започва след ПСВ и от тогава цялата ни история и хората в нея живеят силно объркани в объркана държава. Другото голямо объркване е сигурно свързано с кръстосването на разни генотипове на приходящи "завоеватели" с местни жени, а "завоевателите" са обикновени азиатски дегенерати от юг или север, които остават семето си да се чуди как да живее в тази скръбна територия. Третото объркване е липсата на държавност, която не може да замени нито Византия, нито леко измислената ни държавност около Византия. Тук няма управници и благородници, мислещи мащабно, ако не става дума за собствените им възходящи обогатявания. Обикновено пропагандата на определени властови структури тук, най-безсрамно лъже народа и си измисля успехи, които не съществуват или съществуват само във възпалените дикторски мозъци на местните управници. Тук всичко е лъжа и мръсотия, простащина и селски правежи, истината за България е такава - без производство на земеделска продукция, за която ни стигат малките мозъци - бъдеще няма. А производство на земеделска продукция няма вече как да има, защото след ДС-ти ноември 1989 година всичко в тази област бе унищожено, включително и чрез циганизация на нашето село, което бе естествен обем на нашето бъдеще. Това е в общи линии.
10.
Masonic stamp!
17.10.2021 10:50:18
8
4
БСП - 33!!! Не подлежи на коментари.
9.
До фашиста суполив 7
17.10.2021 10:31:20
19
15
Абе идиот виж къде са били Франция, Италия, САЩ, останалите държави и сравни. Имали са канализации, коли, автобуси, трактори, опера, балет, цивилизация, не ми ръси тъпотии и манипулации за айфони и мерцедеси. Да имали са и мерцедеси вярно е, провери тъпако. Докато ние сме били с воловете и магаретата но и тях са ни вземали фашагите
8.
Ааааааа
17.10.2021 10:22:13
14
11
Виждате ли какви патрипти са валерковците ? Приискало им се фашизъм, възхваляват го. Възхваляват и чуждия немски цар Борис продажниците
7.
DO 2
17.10.2021 10:20:31
10
23
Ти ако искаш да са се возили в мерцедеси, да са имали вани ,централна канализация и ай фони тогава, а? Технологично е невъзможно да говорим за каквито и да е било удобства при положение, че царска България е минала през няколко войни плюс освобождението ни. След това идва индустриализацията и манифактурите се заместват от фабрики където всичко е по немски образец (стандарти, правила, закони). Като идват комунягите, изтребват де що има интелигенция, спират процеса на стандартизация и производствата и започват с руско финансиране да строят петилетки, но в хранително вкусовата промишленост заради подходяюия климат но не и технологични производства(надявам се няма будали които смятат производствата на 200-300 правец и на мотокари за сериозна индустрия и развитие като цяло) каквито са започнали по немски модел. В резултат България става една изостанала за Европа и до сега типично аграрна страна и не ти е нужно да слушаш който и да е ами само като излезете навън и ще се уверите в действителността. За модерен пример как социализма съсипва можете да прочетете за Венецуела и нейните колективизации от съвсем скоро съсипаха сектора говоря за 2003 година. В действителност гадните фашаги са били толкова напред, че и до ден днешен немската техника е гаранция за качество и държи цена. Моля да сравните Лада с Мерцедес...Москвич с БМВ...колко смешно звучи дори. Даже и Путин през 2013 беше тръгнал из Сибир с новите Лади да хвали руските возила с телевизионни камери и пр ... еми още в началото почнаха да се развалят колите и си се качи човека в Майбаха и от тогава не е и продумал дума за показно изпитание на руска техника.
6.
!!!!!!!!!!!!!!!!
17.10.2021 10:15:49
19
14
Баси и тъпотията... Затова ли цял свят ни осъди и бомбандираха фашистка България ? За това Чърчил е искал да я изравни със земята. Затова цял свят ли настоява да осъдим заслужено фашистките извращения, убийства на неввинни деца, жени и мъже. Фашисткото, царско и тирско робство ни върна в каменната ера.
5.
Ей Валерковциии
17.10.2021 10:05:02
15
15
Колкото при Симеон който си избрахте и ви изигра бяхте добре, толкова, че и в пъти по зле е било и при Борис фашиста. Но е разбираемо, защо пишман патриоти като вас, фашаги крадливи пускат подобни статии
4.
пецата
17.10.2021 09:58:42
17
19
бг е била добре само по времето 45-80г , всичко преди това и след това време е едно мъчение за народа и "златни години" за около 2-5% чорбаджии/олигарси, всичко останало оскотява
Най-големия принос на комунизма е че Бг е с най-голям процент собственици на недвижими имоти, затова и тука капитализма не може да се случи а в момент е фашистка клептократия - обединение на крадците(политиците) в ограбването на народа по всякъв начин
докато голяма част от населението имат имоти може да се каже че Комунизма е ЖИВ! Това означава че не можеш да накараш хората да бачкат като роби за без пари защото имот=независимост!

А времето за което пишете това е един беден период за бг народа, 90% от населението е необразовано не пише и не чете, 80% от новородените се раждат като животни на нивите
70% са малоимотни , направо бездомни може да се каже
95% от населението е в селата
а царистите са едни фашисти които ни докарват национална катастрофа , унищожители на България каквито са и днешните
3.
Работещ
17.10.2021 09:57:02
3
4
До пенсионера -Пропусщаш дипломата завършил право в Париж.
2.
Лъжа за идиоти
17.10.2021 09:54:11
22
27
По голяма глупост не бях чел. Но нали сте си фашисти, разбирам възхвалите ви към монархофашизма, измамите. Истината обаче е съвсем друга. Хората все още могат да попитат бабите и дядовците си, да прочетат нещо истинско ако искат. През монархофашизма за който говорите са били добре само шибания ви цар и фашагите. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ТЪНЕЛА В МИЗЕРИЯ. Без пътища, без течаша вода, серяли са в ями по дворовете, хранили са се на земята, спяли са на земята без да имат маси, столове, легла. Раждали са по нивите, САМИ, без да имат доктори. Месо са яли само по коледа, през останалото време качамакът им е бил лукс. Бирниците на монархофашагите са влизали по домовете и по нивите и са им обирали всичко. Били сме върнати в праисторическите времена. Шибани фашистки измамници
1.
пенсионер
17.10.2021 09:39:32
13
5
Днес виждам като алтернатива служебниямиистър председател ген.Стефан Янев от1939 година на сам на бившите тогава министри .Ген Пенчо Златев от Военния съюз и Георги Кьосеиванов .за да повторим същите упостижения на днешна България .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори