×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът Янев приел на среща представители на протеста срещу Комитова (допълнена)


Премиерът Янев приел на среща представители на протеста срещу Комитова (допълнена)
Митингът е планиран до 12 ч.
11 Октомври 2021, Понеделник, 11:24 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

Бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров също е на митинга на пътищарите

Представители на Българска браншова камара "Пътища" са във фоайето на Министерски съвет за среща със служебния премиер Стефан Янев. Това обяви пред митинга говорител на протестиращите. Както Флагман съобщи, в триъгълника на властта тази сутрин се провежда национален протест на пътищарите с искане за оставка на строителния министър Виолета Комитова.

От пресцентъра на МС не потвърдиха, но и не отрекоха пред "Флагман" за срещата на премиера Янев с протестиращите. Вместо това поискаха да им изпратим писмено питане. Забелязахме шефа на ДНСК арх. Влади Калинов обаче да излиза от подлеза до правителствената сграда с папка в ръце. Вероятно той е повикан в Министерски съвет във връзка с протеста.

Бургаски пътищари с мощно присъствие на националния протест срещу Комитова

Пътищарите претендират за 900 млн. лв. неизплатени от държавата средства за пътно поддържане и зимно почистване. От МРРБ обаче обявиха, че част от тези средства може и да са за основни ремонти, които са извършвани неправомерно. В момента се изготвял анализ. Те подозират протестиращите в политически обвързаности с предната власт. Дават пример с това, че бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров бил лице на протеста. Днес репортер на "Флагман" действително забеляза г-н Лазаров на митинга (със синия чадър - вж. кадрите долу). Протестът днес по план трябва да приключи в 12 ч.

В сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на регионалното развитие Иван Шишков обяви, че започват проверка на договорите за текущ ремонт. 

"До края на седмицата ще направим пълен преглед дали извършената работа от строителните фирми отговаря на възложената им по документи“, съобщи Шишков в предаването „Денят започва“, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Анализът на документите в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще покаже дали фирмите, които имат договор за текущ ремонт и поддръжка, са извършвали основен ремонт, което е съвсем различно и може да се окаже поредното незаконно строителство. Той уточни, че анализът започва сега и няма конкретни примери, но съмненията са заради това, че надвишаването на бюджета е само в определени части на България. „Търсим начин да решим по законов път този проблем, който е наследство от предишното правителство“, каза заместник-министър Шишков и призова фирмите към диалог.

Той отново припомни, че пътностроителни фирми са получили близо 1,5 млрд. лв. аванси, като за 363 млн. от тях се строи, а над милиард са изплатени за обекти, по които все още няма готовност да се строи. „Държавата в лицето на МРРБ иска да гарантира тези пари, които са на целия български народ. Затова искаме да водим разговори с тези фирми, за да знаем как ще гарантираме парите на държавата, как ще гарантираме парите, които са в тях“, категоричен беше архитект Шишков.Той посочи, че е възможно протестът да е политически, тъй като лице на протеста от петък е бил бившият председател на Управителния съвет на АПИ от управлението на ГЕРБ Лазар Лазаров. Но въпреки това ръководството на регионалното министерство иска да води диалог, за да реши проблема по напълно законов начин, а не както се е извършвало до момента. Арх. Шишков призова строителните фирми да съдействат, за да се разбере кой е строителят на незаконното строителство на лотове 4 и 5 на АМ „Хемус“.

По отношение на парите за почистване през зимата, той уточни, че са осигурени и фирмите имат сключени договори, но за да получат средствата, трябва да поемат ангажимент, че ще  изпълняват договореното. „Ние искаме диалог“, отново подчерта заместник-регионалният министър, информират от пресцентъра на МРРБ.

 По време на протеста до медиите бе изпратено пък открито писмо от Управителния Съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ до премиера Стефан Янев:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Обръщаме се за пореден път към Вас с настойчив апел да упражните правомощията си по отношение на неадекватното и застрашаващо живота и здравето на гражданите на Република България поведение на Министъра на Регионалното Развитие и Благоустройството г-жа Виолета Комитова. Събитията от последните дни показват, че непознаването на ситуацията в пътния сектор и отказът за диалог от страна на г-жа Комитова са на път да разрушат транспортната система на страната и да направят невъзможно нормалното придвижване на хора и товари. Представяме на вниманието Ви няколко акцента:

1. По отношение на „протестиращите 21 фирми“: Понастоящем в ББК „Пътища“ членуват 83 дружества. Заедно с всички нас протестират и наши подизпълнители, доставчици на материали и механизация. Както сте разбрали, от събота към нашия протест се присъедини и Камарата на Строителите в България с всички нейни членове.

Г-жа Комитова постигна невиждан резултат за действащ министър на строежите: ОБЕДИНИ ВСИЧКИ СТРОИТЕЛИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.

2. По отношение искането й за среща със собствениците на фирми, цитирам: “да ги извади на светло и да се споразумее с тях поотделно“. Неуважението, което г-жа Комитова прояви, като не се яви на организираната от самата нея среща на 08.10.2021 г., не заслужава друг коментар освен: ОСТАВКА! Собствениците на дружествата от пътно-строителния бранш СА на светло. Те всички са в Търговския Регистър и всеки може да ги открие. Фактът, че г-жа Комитова не знае как функционират фирмите в България и че собствениците могат изобщо да не участват в оперативното ръководство на дружествата, отдаваме на некомпетентност. Какво точно би договаряла г-жа Комитова на евентуални срещи на „четири очи“ със собствениците не искаме да гадаем. Но ще заявим ясно пред Вас: срещи с Г-жа Комитова не желаем да провеждаме дори и под Ваша егида. В бъдещи срещи за разрешаване на проблеми или обсъждане на политики, от страна на бранша водещ ще бъде УС на ББК „Пътища“, а собственици, които не са членове на УС, също ще участват, но никога на „четири очи“ .

3. По отношение на „простата“ аритметика за съотношението получени аванси/задължения на Държавата. Във „веселата“ си пресконференция от 08 октомври г-жа Комитова представи пред обществото информация какви аванси били получили определени фирми за строителството на големи инфраструктурни обекти и ги съпостави със задълженията по договорите за текущ ремонт и поддържане и зимно поддържане. Само че услужливо пропусна да спомене, че близо 2/3 от дружествата които са страна по договорите за ТРП и ЗП, нямат нищо общо с цитираните аванси. Освен несъстоятелна, тезата на Г-жа Комитова представлява вероятно и състав от НК: „Склоняване на длъжностно лице към неизпълнение на задълженията му: отклоняване на средства, получени по договор с държавно дружество за цели, извън предмета на договора“. Логическата връзка между изложената в петък пред медиите теза и многократно изразените от Г-жа Комитова опасения, че авансите са изхарчени и че фирмите ще фалират, надхвърля нашите възможности за възприятие и оставяме на Вас да прецените релевантността ѝ.

4. По отношение на действащите договори за поддържане и натрупаните по тях задължения от страна на държавата. Тезата, че тези договори трябва да бъдат прекратени, е категорично несъстоятелна. За да не навлизаме в юридически дебат, заедно с това писмо внасяме в деловодството на Министерски съвет детайлен анализ, направен от реномирана правна кантора, който по същество отхвърля разсъжденията, включени в доклада на създадената от Вас работна група. Тук ще акцентираме върху управленските умения и действия на Г-жа Комитова: Тя твърди, че е заварила бюджета на АПИ изчерпан, и че по тези договори не могат да се възлагат дейности, защото са надхвърлили прогнозната си стойност. В същото време настойчиво обяснява по медиите как на всички обекти се работи и тя нищо не е спирала. Когато тогавашният председател на УС на АПИ, инж. Апостол Минчев изпрати писма до всички дружества за спиране на ремонтите, тя го уволни. В края на Юли всички дружества получиха писма от АПИ, с изрични указания за продължаване на ремонтните дейности. Какво по-ярко доказателство може да даде Г-жа Комитова, чрез поверената й администрация, че към онзи момент нашите договори са били валидни и по тях може да се възлага и да се плаща. От онзи момент нищо не се е променило нито в правната, нито във фактическата обстановка, така че да се налага изменения или споразумения по договорите. Колкото до средствата в бюджета на МРРБ /АПИ е второстепенен разпоредител/, неин изконен дълг като Министър е да осигури съвместно с Министерски съвет необходимите средства, за които са поети ангажименти от страна на Държавата, чрез дадените на фирмите задания. Неспособността да се изпълни този дълг води до един изход: ОСТАВКА!

5. По отношение на твърденията и за отличното състояние на фирмите от бранша: Да, Г-жо Комитова, фирмите от ББК „Пътища“ ценят своите работници и полагат всички усилия да осигурят препитание на тях и техните семейства. Само че, това не се дължи на вас, а е въпреки вас. И благодарение на вас тази ситуация много скоро ще се наложи да се промени във вреда на нашите работници и социалната система на Република България

6. По отношение на отлагането на плановите ремонти за пролетта. Гражданите на Република България, за съжаление, ще бъдат потърпевши от този престъпен подход. През зимата ще останат непроходими участъци, ще бъдат откъснати населени места. Цената, която ще платят обикновените хора през бюджета на Република България, ще нарасне неимоверно, а привеждането на отсечките в нормално и безопасно състояние ще се отложи с месеци.

7. Няма да взимаме отношение по твърденията на г-жа Комитова за раздорите в бранша, защото Вие сам ще се убедите колко неверни са те. Ние ще бъдем под Вашите прозорци.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Искаме да Ви информираме, че освен ежедневните протестни действия, които организираме от 11.10.2021 г., членовете на ББК „Пътища“ ще предприемат всички законни мерки да направят изискуеми задълженията на Агенция “Пътна Инфраструктура“ към тях, ведно с лихвите за забава и пропуснатите ползи. Уверяваме Ви, има актуална съдебна практика в тази посока и бюджетът на Държавата много бързо ще се натовари с допълнителни задължения в размер, по наша оценка, от над 60 милиона лева само до края на настоящата година. Опитвахме се да избегнем това, но липсата на диалог и протакането във времето за намиране на решение не ни дава повече възможности.

ГОСПОДИН ЯНЕВ,

Пътищарите в България все още са готови на диалог в търсене на устойчиво решение за развитието на сектора. Апелираме към Вас да упражните правомощията си и да организирате спешна среща под Ваша Егида, за да избегнем с общи усилия задаващия се колапс в пътната инфраструктура на страната.

В края на писмото са изброени и протестиращите фирми: 

„АБ“ АД, „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД, „АВТОМАГИСТРАЛИ ХЕМУС“ АД, „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД, „АМ - ЧЕРНО МОРЕ“ АД, „АПТЕРА“ ООД, „БАУ АКАДЕМИ“ ООД, „БЕТА ПРОИНВЕСТ“ ЕООД, „БИТУЛАЙТ“ ООД, „БИТУМИНА ГМБХ-БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „БКО“ ЕООД, „БКС- БЪДИНСТРОЙ“ АД, "БКС" ЕООД, „БЛАГОУСТРОЙСТВО-СТУДЕНА“ ООД, „БУРГАСПЪТСТРОЙ“ АД, „ВИ ДЖИ ЕФ“ ООД, „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ООД, „ВИА ПЛАН“ , „ВИАЛУКС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ВИАСТРОЙ“ АД, „ГАРАНТ 90 ЦОНЕВ И СИЕ“, „ГБС ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД, „ГЕОСТРОЙ“ АД, „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД, „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, ЕТ „СТАНКА ВАСИЛЕВА“, „ЕВРОМЕТАЛ СТРОЙ –В“ ООД, „ИНЖСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, „ИНФРА ЕКСПЕРТ“ АД, „ИНФРАСТРОЕЖИ“ ООД, „КАЛИСТРАТОВ ГРУП“ ООД, „КМВ-СИСТЕМИ ЗА ПЪТНА СИГУРНОСТ“ ООД, „КРЕОН ИС“ ЕООД, „ЛЮНИК“ ООД, „МИКОНИ“ ООД, „МОНОЛИТ СОФИЯ“ АД, „МОСТКОНСУЛТ“ ООД, „НИВЕЛ СТРОЙ“ ЕООД, "НОВАКО СТРОЙ" ЕООД, „ОБОНАТО БИЛД“ ЕООД, „ОРС-ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД, „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, „ПЕЙКОМ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ“ ЕООД, „ПРОЕКТ СТРОЙ 1“ ЕООД , „ПСК ЕС-БИ – ЕС“ АД, „ПСТ БУРГАС” ЕООД, „ПСТ ВИДИН“ ЕООД, „ПСТ ГРУП“ ЕАД, „ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ“ АД, „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М“ АД, „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ“ АД, „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т“ ЕАД, „ПЪТИЩА М” ЕООД, „ПЪТИЩА“ АД, „ПЪТИЩА И СЪОРЪЖЕНИЯ“ ЕАД, „ПЪТНИ СТРОЕЖИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ АД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ – БЕЛОГРАДЧИК“ ЕООД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ 8“ ЕООД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ СЛИВЕН“ ЕООД, „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ЕООД, „ПЪТПЕРФЕКТ“ ЕАД, „ПЪТПЕРФЕКТ Т” ЕАД, „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД, „ПЪТСТРОЙ – 92“ АД, „ПЪТСТРОЙ – ВАРНА“ ЕООД, „ПЪТСТРОЙ ВДХ“ ЕООД, „ПЪТСТРОЙ“ АД- ГАБРОВО, „ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД, „ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД КЪРДЖАЛИ, „РЕГИОНАЛНИ ПЪТНИ МРЕЖИ“ ЕООД, „СИМИНВЕСТ“ ООД, „ТЕХНОПЪТСТРОЙ“ ЕООД, „ТЕХНОСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ-99“ АД, „ТРАНСКОНСУЛТ БГ“, „ТРАНССТРОЙ ЕКО“ ООД, „ТРЕЙС БГ“ ЕАД, „ТРИ – ЕС“ ООД, „ХИДРОМАТ“ ООД, „ХИДРОСТРОЙ“ АД , „ЩРАБАГ“ ЕАД, „ЮПИТЕР 05“ ООД.

Становище относно протеста на строителните работници разпространиха днес и от сдружението Институт за пътна безопасност:

"Липсата на политики за развитието на пътнотранспортната система в България превръщат всеки протест по темата пътища в България в политически. Институтът за пътна безопасност счита, че пътностроителните фирми са жертва на политическото противопоставяне в страната, тъй като се счита, че същите са свързвани с модела “ГЕРБ”. Това е класическа политическа наказателна акция  от страна на служебното правителство срещу обръчи от фирми, които са нарочени за близки до една политическа партия. От друга страна нежеланието на служебното правителство да извърши международен одит за качеството и сигурността на нашите пътища, който да идентифицира дефицитите при ремонта и строежа на пътища в България и да постави незаобиколими стандарти за качество и сигурност, ни показва че се подготвя създаването на нови обръчи от фирми, които да работят по същия модел, но за друг политически субект.

Учудващо е защо строителните фирми не предприемат съдебни действия срещу Агенция “Пътна инфраструктура” за неизплатените им суми. Политическото противопоставяне превръща в жертва строителните работници, строителните фирми, и всички граждани, ползващи пътищата на Република България.

Институтът за пътна безопасност напомня на министър-председателя г-н Стефан Янев, че политическата и човешка отговорност за безопасността на нашите пътища е негова отговорност."

 




В категории: Бизнес , Политика


13
Коментара по темата
13.
Vera Su
11.10.2021 18:37:30
0
8
Ганя от село Залокучене няма право да си закара камиона на протестира там където "умните и красивите" няколко месеца чупиха жълти павета, за да ги хвърлят по полицаи, хвърляха яйца, риба и какво ли още не по същите тези жълти павета, които сега така разпалено защитават от тежките машини на Ганя.
12.
Корабът на Радев планово потъва
11.10.2021 18:22:50
0
14
Неспособността на служебния кабинет да се справи с основните кризи вече започва да се усеща. Усеща се от хората. Затова неговата партия „Продължаваме промяната“няма да получи тази така очаквана от неговите стратези голяма електорална вълна. По-скоро ще бъде един от шестте участника в следващото Народно събрание. Хората от една страна са достатъчно разумни, от друга страна те са потопени в реалността и не могат да не си дадат сметка, че България хем е най-ударена от COVID в Европа, хем пък няма да получи нищо от тези авансови плащания по Плана за възстановяване. Това се дължи на неспособността на правителствата на Румен Радев да внесат плана в Европа.
11.
Бойко връщай се по-скоро
11.10.2021 17:52:54
2
16
За да изчегърташ лакомите фуражки и жълтопаветните подлоги на мафията,които с кражбите си фалират България,а Прокопи да последва Черепа!
Няма безплатен обяд,както си мислят шапкарите,които цял живот на комендантската кухня са кльопали и дори цената на хляба не знаят!
Сит фатмашки търбух,за Народа глух!
10.
Възмутен
11.10.2021 16:58:28
13
6
Тези пътищари от Бургас се питам какво искат още ? Всички фирми са към Хидросторой имат достатъчно осигурена работа и пари. А тази гербаджийска утрепка Лазар Лазаров мислех че е вече в пандиза, а той бил на свобода. Всичко е ръководено от Герб защото вече са сигурен "аут" от властта заедно с ДПС.
9.
Партии на протеста!
11.10.2021 16:43:22
2
14
Велислав Минеков, без никакво намерение да се отказва от истериите, най-изгодно от всички осребри Отровното трио. То не че да станеш министър, и то точно на културата, и то точно в служебно правителство, е някакъв кой знае какъв дивидент, но на Минеков му се услажда, той навремето и президент беше тръгнал да става. Интересно как се чувства сега като член на правителство, срещу което се протестира. Как се чувства, година след като самият той протестираше срещу правителството? Вероятно никак. Днес той е един от най-ярковатите министри на Радев редом с Бойко Рашков, който не спира да говори само в бъдеще време – ще направя това, ще направя онова – и да роптае срещу нередности, които отдавна са негова отговорност.
8.
Шипката
11.10.2021 15:27:13
8
4
Помощник капитана на Vera Su и Стойчо Кацаров са виновни
7.
До 2
11.10.2021 15:25:45
9
5
Ти си поредната гербаджииски тръба сигурно си чакаш % от някоя фирма
6.
Капучиното
11.10.2021 15:23:27
11
7
Тези "ПСТ" -ПОЛИВНИ СИСТЕМИ как точно участват
5.
Данчо щайгата
11.10.2021 15:21:28
9
8
При положение че АПИ е имала около 320 млн бюджет как така са ви дали поръчки за близо четири пъти по голяма сума
4.
Професорът
11.10.2021 14:59:33
20
10
Като ги гледам по телевизията тези протестиращи и ,,гладни" строители на пътища, облечени със съвсем нови дрехи, приличат на войници, изпратени да създават безредици и да свалят правителства.Явно на генерала им му взеха джипката, но му оставиха възможността да ги насъсква и да взривяват мините поставените поставени от него чрез сключване на некадърни договори без осигурени плащания.И сега оставя временното правителство да му обира срама и последствията от нековпетентното управление.Защо не си търсят парите от работодателите, които са ги наели и които се крият , а не отиват на преговори със сегашното ръководство на страната ни.Това е постановка на Джипката, който не се накради и не се примирява, че народната любов го изпрати с псувни.
3.
До2
11.10.2021 14:14:48
9
19
Като ти е пълен джоба можеш да дрънкаш глупости колкото искаш.Хората си искат заплатите за да си нахранят децат
2.
Тази порочна практика трябва да спре
11.10.2021 12:50:45
29
21
Янев е умен и сериозен мъж и не вярвам да се подаде на купеният протест. Кой каквото и да им обещава, няма как да се изпълни, щом не е подкрепено с договор и пари в бюджета. Не че не може да се плати както правеше толупа, но тогава трябва да се вземе отнякъде. Не веднъж толупа е пипал парите от здравната каса, здравеопазване и т.н. за да има кеш парасъ и да раздава от джипката. Но така не се прави
1.
пи-Янев изтрезнява
11.10.2021 11:57:13
12
36
Махмурлукът е тежък.
Пиянството на шапкарите още по-тежко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6816 нови заразени с COVID-19 6816 нови заразени с COVID-19 Изключително висок е и броят на починалите през изминалите 24 часа Приятни срещи за Водолея, Близнаците да обърнат внимание на здравето си Приятни срещи за Водолея, Близнаците да обърнат внимание на здравето си Хороскоп за деня – 27 октомври 2021, сряда Агенция „Фокус“ с нов собственик, радиото също влиза в сделката Агенция „Фокус“ с нов собственик, радиото също влиза в сделката Очаква се покупко-продажбата да е факт до средата на ноември В леглото с неопитен мъж: Как да направим секса невероятен? В леглото с неопитен мъж: Как да направим секса невероятен? Ето няколко начина  6 знака, че някой има ниско самочувствие 6 знака, че някой има ниско самочувствие Постоянно споделяне на положителното 5 най-манипулативни зодиакални знаци 5 най-манипулативни зодиакални знаци Зодията Луъв е с най-голямото его и винаги ще манипулира всички, за да бъде на върха 6 години затвор за касоразбивача Илиян Керин, отмъкнал 77 хил. лв от  хотел „Гран Виа” в Бургас 6 години затвор за касоразбивача Илиян Керин, отмъкнал 77 хил. лв от хотел „Гран Виа” в Бургас Кражбата бе извършена навръх Великден през 2018 г.  Рецепта за спагети "путанеска" с аншоа Рецепта за спагети "путанеска" с аншоа Италианската кухня и нейната магия Влиза ли се без зелен сертификат в заведенията Влиза ли се без зелен сертификат в заведенията Използвана е снимка на пропуска, а не цифровият му вариант Предлагат за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг Предлагат за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг С приключване на действията по разтоварване и обезопасяване на кораба е елиминиран рискът от замърсяване на морските води в района на Яйлата
150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи 150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи Операцията с кодово име "Дарк Хън ТОР" представляваше поредица от отделни, но допълващи се акции Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си Избраникът й Кей Комуро няма благородническо потекло Кален ад в Италия, има поне един загинал Кален ад в Италия, има поне един загинал  Стихията причини наводнения и свлачища Нарастване на средната цена на тока в Европа около 210 евро за мегаватчас Нарастване на средната цена на тока в Европа около 210 евро за мегаватчас Поскъпването се дължи до голяма степен на по-студеното време Естония забрани на неваксинираните да посещават обществени места Естония забрани на неваксинираните да посещават обществени места Наложени са строги мерки Путин пуска руснаците в отпуск заради COVID-19 Путин пуска руснаците в отпуск заради COVID-19 От днес в шест региона на страната хората няма да работят, но ще получават заплати Тедрос Гебрейесус: Пандемията е далеч от своя край Тедрос Гебрейесус: Пандемията е далеч от своя край  Имаме всички необходими инструменти, но светът не използва добре тези инструменти, каза директорът на СЗО Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят нов локдаун Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят нов локдаун През последните седем дни 333 465 души са дали положителна проба за коронавирус или с 15% повече от предишната седмица Кой е македонец според скопските „историчари“ Кой е македонец според скопските „историчари“ Адам и Ева, Иисус Христос, Майкъл Джексън...   Гръцки медии: България потъва  в четвърта вълна, ще праща пациенти в чужбина Гръцки медии: България потъва в четвърта вълна, ще праща пациенти в чужбина Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди по Нова телевизия, че ако кривата на инфекцията не намалее в рамките на 10 до 15 дни, ще има "огромни проблеми"
Бойко Борисов Бойко Борисов Мен ме е страх от инжекции, но се правих на смел. Виц на деня Виц на деня - Баничките са ви ужасни!
- Г-жо, аз съм правил банички още преди да се родите.
- И що чак сега ги продавате?
Виц на деня Виц на деня - Тебе кой те подстригва?
- Един голям майстор!
- Виждам, че е майстор, ама каква му е професията?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Несръчният любовник доведе любимата си три пъти до сарказъм.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори