×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политолог: Служебният кабинет задълбочава кризата, потъващият „Вера Су“ е негов символ


Политолог: Служебният кабинет задълбочава кризата, потъващият „Вера Су“ е негов символ
Служебният кабинет е провален, каза Калоян Методиев
08 Октомври 2021, Петък, 09:10 ч.
Автор: Флагман.Бг

Правителството изкарва хора на улицата, вместо да ги прибира, коментира Калоян Методиев

Служебният кабинет е провален и задълбочава нещата във всеки един възможен сектор. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ политологът Калоян Методиев.

„Служебните кабинети по принцип винаги са били в последните 30 години антикризисни. Този е първият служебен кабинет, който е прокризисен. Той задълбочава нещата във всеки един възможен сектор, изкарва хора на улицата, вместо да ги прибира и не случайно в негов символ се превърна този потъващ кораб (б.а. "Вера Су"), който всеки ден е по новините", добави той.

"Създадоха си партия, която също е част от проблема, защото тези двама господа всеки ден или се забъркват в някакъв скандал с гражданство, с нарушения на закона, с конституционни проблеми, с офшорни фирми, с откровени лъжи, че те са актуализирали бюджета или с нещо друго“, заяви Методиев.

„Тези харвардски Бони и Клайд в един момент започнаха да доминират политическия дневен ред в държавата, но според мен прекалено рано го направиха, прекалено превъзбудено и се изчерпаха елементите на това шоу, което представяха, на тези фойерверки. Мисля, че удариха тавана и в момента им предстои едно обратно вървене надолу по отношение на електоралното доверие", заяви политологът.

По думите му партийната система е била доста поразбита, което е огромна грешка и в момента опасността е президентската кампания да не захлупи парламентарната. Той даде пример с метафората за щуреца и за мравката.

„Щурецът прави шоу, весели се лятото, докато мравката събира храна. Предстои ни много тежка зима и ако ние изберем щуреца, не изберем мравката на тези избори, ще имаме огромни проблеми като общество. Щурецът това е президентската кампания. Тя е много интересна, привлича внимание, динамична е, мажоритарна, но в президентската институция, освен проблеми да се родят в държавата, не може да се направи много по отношение на текущата политика – престъпност, прекарване на зимата“, коментира политологът.  

„Докато същинската работа, това, което прави мравката, е в парламента. Нека омразата ни, неглижирането, недоверието в парламента, не замъглява преценката ни. Актуализацията на бюджета, всичко, което ще се случи в държавата, минава през парламента", добави той.

Според Калоян Методиев скандалът с Досиетата "Пандора" няма да има влияние върху държавата и изборите.

„И Пеевски, и Младенов са извън активната политика като кандидати в настоящата кампания, така че по-скоро някакви лични имиджови щети може да понесат, отколкото да има влияние върху държавата и процеса на протичане на тази предизборна кампания. Излизането в списъка на Младенов е любопитно от гледна точка на историята и на това, което се е случило преди няколко години, отколкото от гледна точка на бъдещето и на текущи развития”, заяви Методиев.  

Според него, имената на икономическите субекти, списъкът с хората, които са свързани с икономиката и които имат фирми, е много по-голям.

„Ако тези икономически субекти по някакъв начин са свързани с определени институции или политически партии, визирам предимно олигарси, това ще има влияние върху кампанията, защото ще е някакъв белег за свързаност, евентуално за корупция, зависимости. Няма да е толкова значим този въпрос, с години ще се точат тези досиета, както беше с „Уикилийкс” и всеки ще си чопва нещо в подходящ момент, което му трябва за текущата ситуация”, каза още той.


В категории: Политика


12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
Моряка
08.10.2021 12:45:34
1
0
9-ти, гора да расте в морето не съм виждал ама щом го казваш ти шпионино значи е така...................ха ха ха?!Кого ще го заболи ще разберем след месец и малко,ама болката за комунистите и техните наследници като теб ще е жестока........!
11.
Бил в ОДС и след това играл с Корнелия
08.10.2021 12:37:43
0
4
Няма какво да се учудвате, че е бил началник на кабинета на Радев. Все пак БСП оказа голям подкрепа на Радев и му вкараха тоя троянски кон от младежкото СДС. Между другото и Корнелия идва от седесарските среди, та сигурно има някаква връзка. След издънката на Калоянов да отиде на седянката на БСП, Радев го уволни. Повтарям уволниха го! Защото той твърдеше че напуснал сам. Ей сега ако аз направя партия и съм сигурен че ще ми вкарат поне няколко шпионина да разузнават. Даже и спонсор ще се намери, за да могат да контролират нещата. Такава ни е политиката...
10.
Калоян Мотедиев
08.10.2021 12:33:28
0
1
От 2001 г. до 2003 г. е международен секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС). Представлява партията в Младежката Европейска народна партия.

На 30 ноември 2003 г. е избран с квалифицирано мнозинство за председател на МСДС на III Национална конференция на организацията във Варна. [2]

В периода 2004 – 2006 г. е зам.-председател на Демократични европейски младежки общности [3], седалище Копенхаген.

На парламентарните избори през лятото на 2005 г. е водач на листата на ОДС за област Търговище. [4][5]

На 9 ноември 2005 година напуска СДС с шумен скандал заедно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС и областните председатели на организацията. [6]

През 2007 г. е сред основателите на политическа партия Общество за Нова България (ОНБ). Формацията е със социално-консервативни ориентация. Председател е от 2007 до 2013, когато се оттегля от активна политическа дейност. [7][8]

Началник на кабинета на президента на Република България (19.08.2019 – 21.09.2020)
9.
Морски, ти си горски
08.10.2021 12:30:42
1
4
Много обичам такива коментари като на Моряка. Ето ти да четеш:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Калоян_Методиев

И после ми кажи от коя партия е! Когато аз пиша винаги съм проверил предварително фактите. На гербаджийските тролове може и да не им харесва истината, защото боли...
8.
Бивш
08.10.2021 12:07:15
0
8
Моля, бивши служители на Президента да мълчат! Защо ли напусна този продажник? И той е същия като Тома Биков, Антон Тодоров, Деница Сачева........
7.
292
08.10.2021 11:15:08
0
5
Стар виц. Шефът на ЦРУ си подал оставката. В мотивите си написал, че го прави, защото 30 године не успял да разбере с какво точно се занимават политолозите и социолозите в България
6.
Моряка
08.10.2021 11:07:50
8
4
И петимата списвачи преди мен тук сте глупаци................!Този няма нищо общо със СДС или ГЕРБ. Напротив този е от бсп а беше и в президентството по едно време даже. Ама злобата ви заслепява................!
5.
Политолог на хранилка
08.10.2021 09:58:35
4
16
Политолог съм аз, и голям измекярин - и си искам обратно Боко Тиквата. Затова рева на умряло и говоря тежки глупости.
4.
americanec
08.10.2021 09:55:42
0
11
няма независим политолог!!!!!!!!!!!!!
3.
ХАХАХА
08.10.2021 09:45:35
5
13
ПОЛИТОЛОГ НА ХРАНИЛКА В ГЕРБ
2.
Казал съм, но пак ще кажа
08.10.2021 09:29:52
5
16
Кoгато си пaртиен пoлитолог, не трябвa да се пoявяваш по нaционална мeдия, зaщото зaщитаваш пaртията си. Тoзи нaпример е от СДС, кoито в мoмента са кoалиционен пaртньор на Гeрб. Мнoго яснo е че ще гoвори в тaкъв стил. Прeдстоят избoри и по тeлевизиите са плъзнaли мнoго кaто нeго и от всякaкви пaртии. Нямa лoшо да си от пaртия, но да го кaнят в нaционална мeдия и да го прeдставят като пoлитолог, а не като пaртиен член е тъпо. Тoва си е oпит за мaнипулиране на oбщественото мнeние в пoлза на oпределена кoалиция.
1.
Казал съм, но пак ще кажа
08.10.2021 09:27:06
2
9
Когато си партиен политолог, не трябва да се появяваш по национална телевизия, защото защитаваш партията си. Този например е от СДС, които в момента са коалиционен партньор на Герб. Много ясно е че ще говори в такъв стил. Предстоят избори и по телевизиите са плъзнали много като него и от всякакви партии. Няма лошо да си от партия, но да го канят в национална мчедия и да го представят като политолог, а не като партиен член е тъпо. Това си е опит за манипулиране на общественото мнение в полза на определена коалиция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори