×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бой за личен лекар в Поморие, вият се дълги опашки за номера


Бой за личен лекар в Поморие, вият се дълги опашки за номера
Дълги опашки се вият всяка сутрин пред регистратурата в болницата в Поморие. Талоните за преглед свършвали за десетина минути, а имало хора, които чакали от 5:30 часа сутринта
28 Септември 2021, Вторник, 10:52 ч.
Автор: Флагман.Бг

Как ще вземат пари за услуга, за която не се знае дали ще я използваш, попита Йордан Добрев

Дълги опашки се вият всяка сутрин пред регистратурата в болницата в Поморие. Зрители на бТВ сигнализират, че се стигало дори до бой за номерче за преглед при личните лекари.

Само рано сутрин се раздават номерата за преглед в болницата независимо дали лекарите са на работа сутрин или следобед.

Пациенти разказаха, че таксата се плаща предварително за услуга, която още не е получена. Има възможност за връщане на парите, но според хората това не е правилно.

„От сряда се опитвам да си взема медицинско свидетелство, което става за пет минути, но три дена се редях на опашки за номер. Дадоха ми час за 13:15, а трябваше да дойда в 7:00 часа и да чакам половин час“, споделя Йордан Добрев. 

„Плащам такса за потребител. Какво става, ако не дойда? Жената на регистратурата ми отговори, че можело да отида, за да ми върнат парите. Добре, но аз мога да мина при лекаря и после да отида при нея, за да си поискам дадените средства. Няма логика. Как ще вземат пари за услуга, за която не се знае дали ще я използваш?“, попита той.

"Това е само в Поморие! Трябва да станеш сутринта в 6:30, да чакаш отвън, в 7:30 ч. започва да работи регистратурата, за да си вземеш номерче, час. И ако докторът ти е следобед, значи, че сутринта трябва да чакаш, а тук е митинг, да си вземеш за следобед час… И който не може да върви, как да дойде сутринта, да си отидеш и пак да дойдеш?!“, коментира пациентка.

"Идвам за трети път. Два пъти чаках - от 7.30 и в 7:40 ми казаха, че номерата за д-р Димитров са свършили. Как може за 10 минути да свършат 20 номера? Или някой взема по 10 или от предния ден са… Има хора от 5:30 чакат", споделя Юлиана Бонева.

Според лекарите в болницата това е единственият начин да създаде ред сред пациентите.

"Те могат и от 4 часа да дойдат да чакат, регистратурата отваря в 7:30 и талоните за лекарите се раздават с часовете за посещение. Така сме решили да е организацията, защото много начини сме отработили, засега този е най-безболезненият", заяви управителят на АПМП "Здраве 2000" д-р Таня Петкова.

Според личния лекар д-р Милена Енева хаосът е създаден от самите пациенти.

"От 1. до 20. номер е струпването тук, между тях идват и нови номера, идват и хора без номера. Кой го създава хаоса, ако не пациентите? Ние ли? … По телефона не става, защото всички искат така и никой не идва тук. Хората от селата като дойдат, се сърдят, че поморийци са запазили вече номерата. Кажете по какъв начин, ще го направим!", зави д-р Милена Енева - личен лекар.

От сдружението на общопрактикуващите лекари в Бургас казаха, че е добра практика, за да не се струпват пациенти, но е нужна оптимизация.

„Трябва да се направи по-добра организация, за да може гражданите да получават по-добра услуга. Ще предложа на Общинския съвет обединяване на Медицинския център с болницата. Ако това не е възможно, ще си пуснем нашия диагностично-конултативен блок, за да може да помогнем на гражданите“, каза пък управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов.


 


В категории: Поморие


7
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
7
Коментара по темата
7.
до 4-и многознайкото
29.09.2021 06:54:42
1
1
Не ,че нещо,ама правилно пита жената,по какъв начин да се справим.....
Като си толкова ,,акъллия,, стани министър ,та да те видим и тебе каква ще я свършиш...
Щото е от такива Ганьовци сме на този хал.....
6.
Поканете поне 3-ма лекари за джи пи в Поморие
28.09.2021 18:07:02
0
1
Привлечете още 2-ма или трима джи пи та в Поморие. Как ли? Помогнете им в административните документи за почване на работа като джи пи-наистина документите са много и е сложно, примерно ако лице е работило като лекар на заплата в болница , и да стане джи пи-административните пречки и докумените са много, улеснете ги с документите-и само да почне да преглеждат пациенти, а документите да му бъдат подготвени -нали целите да привлечете лекари. Ако са от друг град-осигурете им жилище,същото важи-ако е от Поморие-но няма жилище, защо не-автомобил. Не мога да повярвам,че Помори е не може да набере още трима общопрактикуващи лекари. В Периода на набиране на пациенти общината да им заплаща гарантиран паричен бонус.
5.
Случаен
28.09.2021 15:29:53
1
2
Не, че нещо и аз имам баба и дядо, но от 5 сутринта са само пенсионери да висят и панаира го правят те. До момента, колкото пъти съм зависнал пред кабинета винаги е едно и също: възрастни хора на лаф ( внуци, политика, хапчета и тн ), а хора, които са на работа отделят по половин ден, за да се вредят. Не казвам, да не посещават лекари, разбирам че книжката трябва да св разпише от лекар, НО не е ли добра практика един кабинет всеки ден да работи само за книжки на пенсионери и тези хора да чакат само там. Последно и аз имах нужда от медицинско с 3 печата и чаках от 7 без нещо ( около 13 поред на опашката ) и минах около 11.30...за 5 мин. Не е много нормално. Медицинското не може ли също да се удрят печати на регистратура и да става за 10-15 мин с чакането, а не през кабинет на лекар. Разбирам и лекарите: системата е скапана и затова става така, но пък да пускам един ден отпуска или да се червя пред работодател 2-3 дена за един документ, някак не звучи ок. За направленията също съм съгласен: искам да ползвам...ами свършиха ми. Е хубаво, ама аз да съм жив и здрав, не съм ползвал направление от 2 години, веднъж ми се наложило...няма. Тъпа държава, тъпа система, да не ти се налага да ходиш по болници...
4.
292
28.09.2021 13:24:34
1
5
"Кажете по какъв начин, ще го направим!", зави д-р Милена Енева - личен лекар....". Г-жо, ти работиш личен лекар, не ние, че да ти казваме как да го направиш. Щото от реформата участъков-личен лекар, файдата за пациенттите е никаква. И преди, и сега дремем с часове пред кабинетие. Да не говорим, че постоянно трябва да ви влизаме в положението, как видите ли, направленията ви за месеца свършили. Да не говорим, че си изгонихте сестрите, за да не се овътряте да им плащате и сега няма кой да ви планира, ортанизира и отчита прегледите и свързанана с тях логистика.
3.
Да им се чудиш
28.09.2021 13:12:16
1
1
на акъла на кандидат-самоубийците... Рецепта за здраве и живот, особено от март 2020: кракът ти да не стъпва по "доктори" и "болници"!
2.
тукашен
28.09.2021 12:41:40
0
8
Че то това да не е отсега...така си е от край време.
Опашки, чакане, малки прозорчета, сърдити лелки/сестри
В 21 век ни обслужват като в каменната ера
1.
ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ
28.09.2021 11:04:28
1
3
Егати....??? ВеРНО ли бе...???
Не думай...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори