×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Превозвачи плашат с блокади, искат компенсации заради скъпите горива


Превозвачи плашат с блокади, искат компенсации заради скъпите горива
Протестът ни ще бъде отменен, ако държавата реши проблемите ни в кратки срокове, каза председателят на Конфедерацията на превозвачите Магдалена Милтенова
27 Септември 2021, Понеделник, 10:47 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Движението по ключови кръстовища ще бъде спряно утре, ако социалния министър не им обещае помощи

Превозвачите излизат на протест утре заради неизплатени помощи за подпомагане на бизнеса. Те заплашиха да блокират ключови кръстовища, пътни артерии и гранични пунктове, ако не получат компенсации заради скъпите горива и не им се дадат средства заради кризата, породена от пандемията от коронавируса. 

Председателят на Конфедерацията на превозвачите Магдалена Милтенова каза пред Нова телевизия, че исканията не са политически. 

Днес превозвачите ще се срещнат със социалния министър Гълъб Донев и от това дали ще им бъдат обещани средства, зависи дали ще протестират утре. 

Народното събрание разпредели 40 млн. лева за транспортния бранш. Превозвачите обаче се надяват тези средства да бъдат разпределени възможно най-бързо и по адекватен начин. 

"Никога не сме имали претенции кога ще бъдат разпределени средствата, това не е причината за нашия протест. Причината е липсата на останалите мерки. От 1 юни нямаме мярката 290 лв., а 60/40 беше направена с 40% спад в оборота. Искаме мярката 60/40 да бъде с 20% спад в оборота, да се възстановят тези 290 лв. помощ, както да се намери вариант за компенсиране на високите цени на горивата", заяви Милтенова в интервю за „Твоят ден“ на Nova News.

„Нашият протест не е самоцел. Не е политичеки и ако се постигне договорка със социалния министър при обещание, че държавата ще реши нашите проблеми и то в кратки срокове, може да говорим за отмяна на протеста. Сега няма как да коментираме какво ще се случи утре“, добави тя.

"Имахме сериозни затруднения в изплащането на възнагражденията. От август месец насам не получаваме помощ от държавата. В момента, ако можем да платим на нашите работници, те ще откажат да продължат да изпълняват задълженията си и ние по естествен път без да се налага да протестираме, ще спрем и няма да има транспорт“, заяви шефката на Конфедерацията на превозвачите. 

"Ситуацията през лятото по отношение на линиите, които пътуват до националните ни курорти и до населените места, в които се развива туризъм, бе положително, но това не може да компенсира всички останали, които са нерентабилни. Там, където няма пътникопоток, ситуацията продължава да е тежка. Преди пандемията имахме затруднения с тези линии, а сега е още по-страшно", добави тя.

"До май месец получавахме подпомагане за трудовите възнаграждения, което даде шанс на колегите да оцелеят. Сезонът обаче приключи и хората нямат възможност да работят в националните курорти. Това не променя ситуацията с градските, междуселищните линии и до високопланинските райони. Има увеличение на субсидията с актуализацията на бюджета, но въпреки това тя е само за градски, за високопланински и за гранични райони", заяви Милтенова.

"Всички линии имат нужда от подпомагане. Единственият начин е да стана за трудовите възнаграждения, за да имаме поне шофьори", каза още тя.

Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат пък сподели, че са формулирани 5 искания.

"Искаме облекчаване на данъка по подобие на механизма, въведен през 2021 г. и изработване на ясна стратегия за транспорта и справяне с нерегламентираните превози", подчерта той.

Председателят на СПАМП Йонко Иванов заяви, че желанието им е да има промяна, исканията не са толкова финансови.

"Искаме ревизия на дейността на ръководния екип Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Подготвяме масов протест на учебни автомобили в края на октомври", каза още той.




12
Коментара по темата
12.
gradski
27.09.2021 14:27:54
0
3
И аз искам компенсации :)
11.
Това е Супер
27.09.2021 14:19:35
0
7
Сега остава и народа да блокира пътища и да иска компенсации заради скъпото олио
10.
До Милтенова
27.09.2021 13:48:02
0
1
И твойта формичка ли е в процес на проверка че ревеш като магаре и подстрекаваш другите да стачкуват
9.
Пешо кура
27.09.2021 13:45:59
0
2
Да,той президента и Кирил Петков са виновни че газта скочи в цял свят и се отрази на всичко
8.
Платени боковски слуги
27.09.2021 13:43:27
0
3
Не ви ли омръзна 10 години ви ректора и тормози а сега го защитавате
7.
Hah
27.09.2021 13:17:30
0
6
какво компенсации за пребозвачите ?
аз не съм видял транспорта да е спрял ,това че карате за 1лв. на км. е друг въпрос
6.
Въхх
27.09.2021 13:15:58
0
8
Абе вие сте същите като тея с кръчмите, ама като не става затваряш, полето е голямо и хляб трябва, егати с тея вмирисани автобуси, всеки с бус и превозвач, айде бегай
5.
ХХ
27.09.2021 12:02:23
0
10
Хахаха... така е в централизираните диктатури - никой не е научен да носи на риск, а чака държавата - майка да го дундурка. Благодарение на ЕС.
4.
Мишо
27.09.2021 11:32:19
3
9
Пътя за Банкя го знаете.Или вие от там идвате?
3.
Glarus
27.09.2021 11:28:21
0
12
Sviboden pazar
2.
някой си
27.09.2021 11:24:54
4
12
Е, ставате много нагли. Всички искаме компенсации, да не сте само вие потърпевши. Отидете пред президентството да стачкувате и нека да ви чуе някой, защото сега там са много ангажирани с предизборната кампания и въобще не им е до вас.
1.
_nib_
27.09.2021 11:20:16
1
13
Скъпите горива и тока се калкулират в хранителните продукти....Значи компенсации за всяко домакинство.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори