×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Превозвачи блокират страната във вторник, липсвал диалог със служебния кабинет


Превозвачи блокират страната във вторник, липсвал диалог със служебния кабинет
Превозвачите изпратили писмо до президента, но резултат нямало, а Стефан Янев отказал среща с тях
Ключови думи: Стефан Янев, Румен Радев
24 Септември 2021, Петък, 13:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Спират за два часа автобусите между София и Бургас, таксиджиите също се включват

Няколко бранша вдигат общ протест на 28 септември между 10 и 12 ч. в цялата страна. Някои от тях обаче предупредиха, че демонстрацията може и да продължи след определеното време.

На пресконференция в БТА-София анонс за протеста направиха представители на Конфередерацията на автобусните превозвачи, Камарата на автомобилните превозвачи в България, Европейски транспортен клъстер, Националното сдружение на автобусните превозвачи, Националния таксиметров синдикат, Българското обединение на шофьорите, Съюза на учебните центрове по автомото подготовка, Българска асоциация на заведенията, Съюзени таксиметърджии.

Областните центрове, в които ще има блокиран транспорт, са 12 - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград, Добрич.

Очаква се да се включат и по-малки населени места, сред които Петрич, Самоков, Кюстендил, Дупница.

След въпрос на „Флагман“ Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи потвърди, че между 10 и 12 ч. на 28 септември няма да има транспорт между София и Бургас.

Според нея, ако преценят, в стачката може да се включат и колегите им от общинския градски транспорт.

На питане на „Флагман“ - срещу кого е протестът и дали той е насочен само срещу служебния кабинет, но не и срещу правителството „Борисов 3“, г-жа Милтенова обясни: „За нас този въпрос е погрешен. Въпросът трябва да бъде не „срещу кого“, а „защо протестирате и за какво протестирате“. Ние не протестираме срещу никого.

Демонстрации имало и по време на кабинета „Борисов“.

„Нас не ни интересува кой какъв пост заема, кой коя политическа партия припознава, дали е служебно правителство, дали е редовно правителство. Ние имаме конкретни икономически искания. И нашият протест е за тези икономически искания. Той по никакъв начин не касае и не е протест срещу властта, каквато и да е тя“, добави Магдалена Милтенова.

Думите й бяха потвърдени и от представители на част от другите организации.

Проблем за транспортния бранш е и рязкото увеличение на цените на горивата, особено на метана, който се качил с близо 100%.

Таксиметровите организации се обявиха против затварянето на нощните заведения, което пряко се отразявало и на тях.

Протестиращите настояват за работещи мерки в подкрепа на бизнеса в условията на ковид ограничения. Те са свързани най-вече с мерките „60/40“ и „290 лв.“, които към момента не се изпълнявали адекватно.

Представителите на протестиращите браншове се оплакаха от липса на диалог със служебните кабинети, които управляват държавата през последните месеци.

Премиерът Стефан Янев им отказал среща.

„Това беше преди пресконференцията, която беше на 7 септември. И сме изненадани, че за целия този период, който е почти 20 дни, до 28-и ние наистина нямаме адекватна комуникация със служебния кабинет, което за нас наистина е изненада, защото в крайна сметка, когато ние поставихме нашите проблеми и искания, казахме „ако това не се случи, ние ще се готвим за протестни действия“. Т.е. цялата тази администрация имаше достатъчно време. Пак казвам, изненадващо е защо само ресторантьорският и туристическият сектор беше поканен на една такава среща с различните ведомства, от които зависи решаването и на нашите проблеми. Принципът „разделяй и владей“ никога не е работил положително в последните години и в крайна сметка аз смятам, че когато се обединят усилията на всички заинтересовани страни, които са на тази маса, и съответно се обединят усилията на управляващите, които и да са те... И е много важно да подчертая, че ние сме правили изключително много протести срещу управлението на кабинета „Борисов“, тогава също са ни упреквали, че имаме политическа намеса и т.н. И в един момент сега се оказва, че ние хем сме подкрепяли Борисов, хем сме подкрепяли г-н Радев, хем сме подкрепяли всички политици, когато протестираме. Напротив, ние протестираме само и единствено за нашите икономически искания“, каза Магдалена Милтенова.

Писмо било изпратено и до президента Румен Радев, но изглежда реакция е нямало и от негова страна.

На протеста в София във вторник се готви блокаж на Орлов мост и на част от „Цариградско шосе“. Блокади ще има и на гранични пунктове - „Дунав мост 1“, „Дунав мост 2“ и „Капитан Андреево“.

Транспортните сдружения обявиха, че двучасовата стачка във вторник е само предупреждение за много по-сериозни протестни действия. Според тях, ако не се вземат бързи мерки в подкрепа на техния бизнес, може да има вълна от фалити в следващите седмици.


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
17
Коментара по темата
17.
Дълбоката Държава
24.09.2021 22:13:17
0
6
Защо машината на българският политически живот боксува, а системата се разпада под напора на някакви невидими сили, сбъркан ли е кодът на прехода?
- Разпада се политическата система, защото това, което в България наричаме демокрация, е първо дефектно и второ – дисфункционално. Българският политически модел е в жестока криза, отвъд всяка възможност за поправка. Проблемът не е в отделните личности. Проблемът не е и в отделните политически сили и партии – проблемът е в кризата на генералния замисъл за този преход. Тази система се провали защото не отговаря на собствените си изисквания, тя е в противоречие със самата себе си, защото е лошо замислена. Политиката има смисъл, само когато увеличава общественото благо. Нашата политическа система не увеличава никакви блага, освен благата на своите ръководители, вътре в структурата на българската върхушка. Тази върхушка е провалена, защото превърнаха България в гетото на Европа...
- Да, но превръщането на България в глобално евро-сметище беше просто цената, която субектът на властта тогава беше съгласен охотно да заплати, за да постигне целите си - защото Властта е винаги в името на Себе си.
Тя е такава реалност, която не вижда причини за себе си извън себе си. Особен тип реалност - тези, които я притежават, могат да си мислят каквото си искат, но самата Власт като реалност е винаги при себе си и се разширява. Социалната структура на България не е точно класова, ние нямаме истински класи. При нас тази цялост липсва, има само осколки, отделни части и парчета, които летят в хаоса - като след експлозия. Да , това са две Българии, две култури, които живеят на една и съща територия, но те просто си пречат. За сега те не успяват да намерят някакъв приемлив мотив за съвместно съществуване. Дори в едно кастово общество, каквото е индийското, кастите наистина не се допират, но имат механизми за общо съществуване. А нашите два свята просто не намират начин да живеят на едно и също място. Назовете тези два свята, обрисувайте ги? Едната, малката група, аз наричам българяни. Те присъстват в българската територия с правата и морала, прилягащи фактически на агресор. Това е малко хищно племе, което е завладяло своята територия и няма никакво намерение да преживява в някакви компромисни форми с другите - арийци срещу дравиди, конкистадори срещу маи, османлии срещу гяури и пр.
Тоест, имаме отношение между агресор и подчинените нему. Това са неприкрити форми на антагонизъм с невъзможност за каквато и да е търпимост извън условието за абсолютно и безусловно подчинение от страна на покорения етнос. Българяните могат ясно да бъдат описани като хора, тежко враждебни на всички останали, т.е на българите. Те са убедени, че са по-добрите, по-важните, те са хубавите, умните, енергичните, творческото начало - че са, всъщност, солта на Земята, но че Бог ги е наказал да се родят тук, а те могат да оправят Божията грешка като се легализират и другаде, оставяйки тук имотите си и своите управляващи.
Това съсловие е тънката ципа на приемащите се за "първа ръка хора", които общо взето са пренесли всичко, което са могли на Запад. Връщат се тук само за да нагледат имотите си и тези, които им служат. Българи не са, но ако все пак успееш да ги уличиш в нещо българско, те се обиждат.
Българяните започват колкото може по-рано да говорят с децата си на чужд език, българският е само за ниско-културно битово общуване, за разговор с прислугата - но не бива да се практикува публично пред хората. Иска им се децата им да не знаят български, за тях е чуждо всичко случило се в България през последните 150 години.
Всъщност това са чужденци, които обаче нямат намерение да се връщат там, където са, а и истината е, че те нямат къде да се върнат. Техният генезис е тук, по нашите земи - това са хора тук, но от "отвъдното". Останалото множество от хора всъщност е "долната класа", "простолюдието", "народецът" - които обитава низините на съвременната българска социална структура – една съвсем тънка ципа свръх богати българяни, второ - умираща, отчаяна, объркана средна класа, но все още много енергична и способна на политически прояви, и на трето място - увеличаващата се долна класа на България.
Това е огромна маса - овълчен, отвратен, озлобен, дезинтересиран, политически отчужден народ, който може да бъде и опасен. Той е управляем и може да бъде запален, насъскан срещу цигани, турци, чужденци, включително и срещу самия себе си. На българите непрекъснато им се обяснява, че са нискокачествени, че са грешка на историята, че културата им не същества. Така двете Българии живеят не паралелно, а перпендикулярно и в точката на допир всеки заинтересован с минимални технологични умения може да предизвика тежък конфликт.Ако говорим за опасност, можем да я открием в самата възможност заинтересовани кръгове да предизвикат пожар в точката на допир. Там гори перманентна омраза и тя може да бъде използвана като гориво за различни технологични цели. От там може да се роди един обикновен здрав български неофашизъм. Може да се появи и една малка, зла, но изключително ефективна комунистическа партия от нов тип, а могат да се появят и неоконсерватори. Но не е изключено от този допир да лумне и един голям пожар , който да изпепели цялата държавност. Но това е най-ужасната, геополитическата възможност. Например, може да стане така, че геополитическата граница, деляща т. нар. "хартланд" и "римланд" да мине по билото на Стара планина. Може да бъде заплашен териториално-политическия интегритет на българската държава. Днес най-голямото предизвикателство за нас все пак произтича от изострящия се конфликт между САЩ и Русия. И двете страни вече се готвят за война. Русия промени военната си доктрина през последните три месеца и това е изключително събитие, но в България никой не го забеляза. При това положение българското политическо и културно гето, в каквото се превърнахме, от двете си половинки ще трябва да взима нови съдбоносни решения. Боя се, че няма кой да ги взима. Решения, касаещи общата съдба на България. Притеснява ме усещането, че държавното ръководство в България е неспособно и неготово да взима такива решения. Тоест – усещането е, че няма никой вкъщи. Механизмът на действие на българската държава е за уреждане на балдъзи, за подялба на бюджетни пари, на европейски пари - а зимата близо до нас може да пламне война. Дошло е време българите да кажат дали са готови да поемат отговорност за себе си. Ако утре Господ ни попита какво правим на това място, какво ще му кажем – че се готвим да емигрираме в Нова Зеландия, или в Чикаго, или в Магадан? Геополитическата граница, която сега е стабилизирана на Север от нас, може да прехвърли билото на Стара планина, а това е директна заплаха не за българите, а за цялата държавност. Българският политически елит трябва да даде знак, че е готов да носи отговорност не само за себе си, а за обществото, за цялостността и за онази друга България, която не е на българяните. 
16.
Бай Тодор
24.09.2021 19:04:46
0
7
Гадни крадци и мошеници.Подсрекавани от пожарникара, искат да създават трудности на правителството.Но каквото и да правите, вече изчегъркането на герберите от власта е предрешено и започнато.Няма връщане на зад, ако искаме да я има България и да има българи.А колкото до турчилята и те вече са аут от собствения си сой, който разбра че лъган и ограбван от шепа хрантутници, които се насадиха в парламента до пенсия и работят само за себе си.
15.
Nagod
24.09.2021 17:45:14
3
9
Герб-Дпс опитват да предизвикат хаос,Народе!,Да ги издухаме на изборите!
14.
Кой
24.09.2021 17:42:08
2
8
Дайте да видим имената на фирмите,дали не са на депутати от Гроб?
13.
US 4 BG
24.09.2021 17:23:29
2
13
ТРАНСПОРТА се държи от ДПС а ГЕРБаджиите държат фирмите за доставка на ГОРИВАТА за бусовете
ГЕРБ/ДПС в симбиоза КЛАТЯТ стабилността на служебното правителство и заслужават СЪД,ДАНС и прокуратура да посетят герб/дпс босове на фирми
12.
х
24.09.2021 16:15:23
1
14
проблема вие че нямате синдикат , подбивате си цените правите си мръсно едни на други .
И возите колкото едно такси взема на километър .
11.
Българин
24.09.2021 16:01:12
3
17
ГЕРБава сган.....
10.
*********
24.09.2021 15:25:23
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
gradski
24.09.2021 15:01:19
1
14
Добре де, не можеш да намериш кола да кара стока от София до Бургас, Цените двойни на транспорт. За какво протестират всъщност?
8.
Batman
24.09.2021 14:30:57
2
23
Транспорта се движи на изпарения , икономиката ни е трагична и никой неможе да си позволи нов автобус или камион освен ако не кара Европа . Оказва се ако имаш автомобил си най големия инвеститор в държавата ..... данъци,горива,тол такси,винетки,части,гуми,застраховка гражданска каско чмр ,данък печалба,паркинги ,бази ,шофьорски заплати и осигуровки, нап, дай,кат,инспекция по труда,здравни институции...... сигурно забравям нещо!Ако не си в нарушения си фалирал !
7.
Шкодичката-чекмедже от Банкя
24.09.2021 14:00:02
6
21
И аз се включвам
6.
EEE
24.09.2021 13:56:24
39
18
Оставка на Радев и това правителство !!!
5.
Нено
24.09.2021 13:54:35
8
45
Тулупа е Шиши отвръщат на удара.Понеже не могат да организират спонтанен протест разчитат на работниците в техните фирми.Ще го гледаме тоя филм цяла зима.Ще се опитват до обвиняват други за л..та който забъркаха 12 години.
4.
ХХ
24.09.2021 13:49:50
3
25
"Проблем за транспортния бранш е и рязкото увеличение на цените на горивата, особено на метана, който се качил с близо 100%." - протестират срещу мъдрото брюкселско ръководство значи.
3.
g04o0лу
24.09.2021 13:45:18
5
38
онзи идиот боко подлива вода...............много си елементарен бе боклук шопски.
2.
Ходете в банкя ве мър.и
24.09.2021 13:34:48
6
44
1. Енергийната борса се манипулира от хора свързани и неуволнени от служебното правителство, защото ГЕРБ и ДПС направиха специално законодателство, за да ги “бетонират” на позициите им в държавната енергетиката.


2. Шефовете на държавната НЕК, които са хора на ДПС умишлено извадиха от търговско опериране с умишлено довеждане до техническа разруха ПАВЕЦ “Чаира” след отказ да им бъде даден рушвет от построилите централата японци, за да могат да манипулират цените на електроенергията през деня и да не може да се балансира система през ноща в резултат на което да се предизвикват разрушително високи цени пълнещи ГЕРБ-ДПС/санкционирани от САЩ джобове за около 300 милиона евро на година.


3. Всичко в енергетиката се контролира от ГЕРБ/ДПС/санкционирани от САЩ. Всички шефове са техни назначения.
За всяко нещо в енергетиката са виновни само ГЕРБ/ДПС/санкционираните от САЩ, както може и донякъде оня бивш лидер на Средна Европейска Класа, партията влязла в коалицията на Василев и Петков, който заедно с Халил Летифов (пак да кажа реален министър на енергетиката) по времето на ГЕРБ/ДПС управляваха държавната енергетика в Марица Изток.


Желязото е поскъпнало не с 200%, а с 300%, но това е в световен мащаб и не са виновни дори ГЕРБ и ДПС за това, макар да не съм прав напълно и ще обясня, защо и как по-долу.


Газът е поскъпнал в Европа с 350%, а не 160% (когато му е удобно на Борисов намалява процентите на своята вина), защото благодарение на Меркел и Борисов, Газпром установи със Северен Поток 2 и Турски Поток пълен ценови монопол.


Борисов носи пряка и непосредствена съвиновност за цените на природния газ не само в България, а в цяла Европа.
Това е забележително постижение за стотици милиарди евро, които ще се натрупат от злоупотреба на руската диктатура с цената на газа за човек от Банкя,
1.
само се забавлявам
24.09.2021 13:33:33
4
32
Защо все има недоволни превозвачи ? Било то частници или общински.Защо искат да им се помага финансово и др.подобни.Повечето си имат ведомствени бензиностанции и горивото им е без акциз.А те продават билетите за пътуване на пазарни цени...Защо ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори