Рецепта за ризото с пиле, бяло вино и лук
Вкусна идея за италианска кухня
Продукти:
4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
4 супени лъжици балсамов оцет
340 г ориз арборио
4 супени лъжици бяло вино
1,6 л пилешки бульон
2 супени лъжици масло
280 г печени пилешки гърди, нарязани
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици прясна мащерка
Приготвяне:
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука за 20 минути, докато се карамелизира и стане кафяв. Свалете от котлона. Добавете балсамикото, разбъркайте и оставете настрана.
Загрейте останалите лъжици зехтин в друг тиган на средна температура. В него запържете ориза. Разбъркайте добре за около 2-3 минути, докато стане стъклен. Добавете виното и разбъркайте. Намалете котлона на слаб огън и започнете да наливате по една чаша от бульона, като след всяка чаша изчаквате оризът да поеме течността. Разбърквайте от време на време да не залепне. Продължете, докато целият бульон се абсорбира от ориза или около 20-30 минути.
Добавете лука към ориза и разбъркайте. Свалете от котлона. Добавете маслото и предварително изпеченото пилешко. Разбъркайте, докато маслото се разтопи от горещината. Овкусете със сол и пипер на вкус. Добавете и мащерката. Разбъркайте отново.
Стотици сигнали за замърсяване на въздуха във Велико Търново
Левски закова солидна цена на Марин Петков
Голям празник е
Силен вятър по Черноморието
Планът на Тръмп за Украйна несправедлив! Фалирала ли е Европа и може ли да спаси Киев от капитулация?
Великобритания разшири дерогацията за България
Продажбата на правителствения „Фалкон“ била евтин PR, сценарият бил като с Коледните добавки
Финансовото състояние на Давид се увеличи драстично
Колко българи живеят с воден режим?
Знаете ли какво е шакшука
