×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандални кадри от ЦСОП – Бургас, възпитателка ще чупи главата на дете


Скандални кадри от ЦСОП – Бургас, възпитателка ще чупи главата на дете
Възпитателка от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас се закани да счупи главата на дете
14 Септември 2021, Вторник, 10:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

„Ще те сурвакам!“ и „Ще седиш на стола циментиран цял ден“, крещи тя на ученик със  специални образователни потребности

Скандален видоклип, на който се вижда как възпитателка от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас крещи на деца и забива шамар на едно от тях, бе показан в „Тази сутрин“ по бТВ. Заради скандалните кадри заместник-директорката на Регионално управление на образованието в морския град Лиляна Иванова се закани, че шефката на ЦСОП Диана Костова ще бъде наказана. 

„Направо ще й счупя главата...“, „Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве цял ден“, „Лигльо, ще те сурвакам“, „Ще седиш на стола циментиран цял ден“ - това са част от заплахите, които се чуват на записа, излъчен в ТВ ефира. 

В началото на август бТВ показа други ужасяващи кадри с обиди към ученик в същото училище. Тогава всички институции бяха  шокирани и започнаха проверки. 

Възпитателка бие дете

Прокуратурата в Бургас е удължила проверката с още един месец. Относно двете учителки, заснети в скандалния клип на 2 август – едната вече е пенсионер, а другата до вчера е била в платен годишен отпуск и не е разпитана.

Директорът на Центъра за деца със специални потребности Диана Костова сподели, че е разбрала за новия видеоклип от медиите

„Аз вече предприемам действия за издаване на заповед за дисциплинарно уволнение“, каза директорът на Центъра за деца със специални потребности – Диана Костова.

„Има нарушение по документацията, има нарушения свързани с не обявяване на щатове в ЦСОП, които биха подпомогнали работата на директора и биха довели до може би по-добър контрол върху работата на институцията“, каза пък заместник-директор РУО- Бургас Лиляна Иванова.

„Ще вземем решение за наказание на директорката на ЦСОП – Бургас, но първо трябва да видим какво ще ни напише тя“, добави Иванова. 

Майка, която вече е преместила детето си от този център в друг, сподели, че въпреки трудностите си в комуникацията на сина си, тя е разбрала от поведението му, че е подложен на тормоз. 

Според Мирослава Александрова всеки родител би бил притеснен от подобни клипове, затова и тя решава да премести детето си.

„Това са деца, които са със затруднена комуникация. Моят син умее да разговаря, но не може да разкаже това, което му се е случило. Дори вкъщи, когато с братчето си имат конфликт, той отказва да говори“, добави тя.

„Единственото, което може да ми даде някакъв индикатор е неговото поведение. Имах притеснения, споделих ги с класния ръководител. Синът ми отказа в един момент да посещава училището“, каза още Александрова.

Ръководителят на Дневният център за подкрепа на деца и младежи с увреждания Катерина Джутева пък изтъкна, че единственото, което се налага при работа с деца със специални образователни потребности, е добро отношение и много любов. 

„На всеки се случва понякога да ескалира напрежението. Работата е много динамична, но не може да си позволим вербална агресия. Нужна е само твърдост в тона“, добави тя. 

От РУО - Бургас са направили препоръка да се монтират камери за видеонаблюдение в класните стаи в центъра. 
 




В категории: Бургас


32
Коментара по темата
32.
Ужас
15.09.2021 05:57:19
1
1
И това са "учители", "жени", "майки"
Пълни изр*дки ... Бог вижда всичко! Бъдете добри поне към тези дечица! Не ви е срам,възмутен съм!
31.
Тошко с големия
15.09.2021 02:07:23
1
2
да ме пускат всеки ден да чукам лелите в градината и ви гарантирам че по цял ден ще се усмихват на дечицата и ще ги милват по главичките
30.
до24
14.09.2021 19:27:48
1
10
Как ще накажат Събка недева,нали снаха и е стели Сашева!!!!!
29.
Аман
14.09.2021 19:18:49
2
12
Гербериски калинки,Сър !
28.
?
14.09.2021 19:17:19
4
7
Случаите не са от днес, аггресията на учителките също не е от днес, прикриват се инцидентите, защото директорката е под закрилата на началничката Виолета Илиева, нима незнае за случките, защо не е разрешила проблемите, изчезва в отпуск за дълго време.Толкова се натиска за тая длъжност пък в началото на учебната година се скри. Вие си чакайте качество на образованието в бургаския регион.
27.
???
14.09.2021 18:57:15
5
11
Пият, пушат, дрогират се, раждат олиго и после другите им виновни.
26.
до 19
14.09.2021 17:08:01
4
5
децата ми са много грамотни и възоитани,но недейте да коментирате много,а се молете да не попаднат вашите деца при такива възпитателки,тогава ще ви питам как ще реагирате!
Стига с тия коментари за грамотност,гледайте вие да сте добре,за другите не мислете!
Виждате какво става всеки ден,не спорете за глупости!
Детето си има родители,те да си търсят правата!
Молете се да сме здрави,всичко друго е лъжа!
Четохте ли за катастрофата в Айтос,ей това е трагедия,а кой писал грамотно или не,това е глупост за коментиране!
Аз в писах,познавам загиналото семейство,затова може и да съм изпуснал или сбъркал някои букви,мисля,че това не ви е проблем на драскачите по форумите!
Бъдете добри хора!!!!!!
25.
Наблюдател
14.09.2021 16:46:24
0
11
какви майки какво чудо. 14 и 16 са пример за грамотността и умствения багаж на повечето майки. Много реват като някой друг каже две приказки накриво на милото и детенце но иначе тя самата му говори като каруцар. Идете в морската вземете една камера и запишете поведението на великите майки. Как наричат децата си как ги бият и как пушат цигари пред тях. Персонала че е виновен виновен е но поведението на повечето майки е под всякаква критика! Само претенции а не могат да се видят какво дъно са!
24.
катя
14.09.2021 16:14:05
2
14
Колкото наказаха Събка Недева за побоя в ДГ"Брезичка",такова ще е наказонието на тези госпожи-няма виновни.
23.
Аве
14.09.2021 16:07:56
2
9
Що нема снимки на .. учителките. ..
да ги видим тези шебеци

стават ли за циментиране
22.
***
14.09.2021 15:46:56
4
10
В среда на такава брутална вулгарност какво копират децата . Тия учителки да не са магьосници. Никой няма да отиде вече да работи там. Гледайте си ги у дома. Там няма да са малтретирани. Плащайте за частни учители.
21.
daite kontakti
14.09.2021 15:23:23
2
6
na jenata koqto maltretira decata
20.
тъжно и страшно
14.09.2021 15:13:00
3
12
да малтретираш такова дете е престъпление и грях.Това го правят само нехора.Те не трябва да работят с деца изобщо.Те не разбират и от наказания.но все пак не заслужават прошка.В жестоко общество като нашето лошите хора изливат агресия върху безпомощните,но това не трябва да го допускаме.
19.
до 14
14.09.2021 14:53:14
3
8
Какво възпитание очакваш от такава вулгарна, проста и неграмотна майка.Съжалявам децата й.
18.
*********
14.09.2021 14:50:39
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
???
14.09.2021 14:40:48
6
8
Вие май целите да закрият ЦОП и къде ще си водите индиговите деца.
16.
родите
14.09.2021 13:56:07
6
8
Хора,ако им бутните по някой лев на директорки,учителки друго ше гледат на децата еи,от опит го знсм!
Всички казват,че се грижат еднакео за децата,но хсйде холъм знаим се,ти бутни някой лев,пък после ще говорим!!!!!!!
Така е и с частните уроци,всички учители предават мастни утоци по бъл,език,по математика,по англ,езии и децата мислят,че ако нецотидат на уроци няма да могат да се справят!
Това е една лъжа,от която всички тия учители си получават на месец по още една солидна заплата!
Но родителите са толкова замаяни,че не могат или се правят,че не искат да се занимават с това!!!!
Осъьнайте се и дпрете с тия частни уроци на които само си давате парите импълните гушите на учителите!!!!
15.
До 14
14.09.2021 13:50:14
1
10
Ебаси майката! Това се казва неграмотност!
14.
Майка
14.09.2021 13:45:28
11
9
Ще счупиш главата на чуждо дете,но след това дали щр можеш да си каже кмето курвалснл мръсна!!!!
Дали няма да ти разбирм тъпата физиономия???
Кой педал се е подписал за назначаването ти за улителйа,той е за еди хубав бой,ама бой от бабаити,да мубдържинекага за цял жиеот!
Какви са тия копрлдаци и кой ги назначава,есе някой измислен олигофрен е на някой човек!!
Стига вече,престанете с нашини ваши,оставете наистина да има комисии които да определят кой става и кой не за учител,защото търпението ни се изчерпа на обикновените хора к ще се организираме сами и ше ги шамаросаме така,че ще ни запомнят докато са живи!
Повече няма да има предупреждения!По един юмрук е мусурите и това ше им е!
Щом сте станали учители ще спазвате капризите на децата,ако не има фирма Тиран с Бургас метли колкото щеш,цял ден мети улиците и си орй песничките!!!!!!!
13.
Олигогрени
14.09.2021 13:44:10
3
23
За тъпанарите по-долу! Става въпрос за деца със специални образователни потребности а не за ученици имащи проблеми с поведението в училище! Правите ли разлика? Това не са наказани ученици с провинения, това са деца с проблеми в развитието и комуникацията и работата на тези учители е изключително отговорна И не се върши с насилие, защото срещу теб седи едно неосъзнаващо поведението си дете, което единственото, което ще научи в случая е, че като иска да стане на неговата ще трябва да бие! Това не е лекето от даскало дето пуши трева през междучасието и се въобразява, че е гангстер, а човешко същество със заболяване, което му пречи да се обучава нормално! Утре ако е вашето друга песен ще пеете, че даже съм сигурен, че повечето и саморазправа ще търсят!
12.
СОП
14.09.2021 13:44:00
5
12
Ако тези госпожи нямат нерви и нужния подход да се справят с деца със СОП ,значи да си късат дипломите и да се махат от там. Като са си избирали професията, къде бляха ...И защо само директорката ще бъде накзана ? И в какво ще се състои това наказание, в мъмрене ли ? Госпожата позволила си такова поведение да си тръгва от там веднага.
До 11:) а на теб да не ти дава Господ до главата да знаеш какво е да отглеждаш дете със СОП , че тогава друга песен ще пееш .
11.
:)
14.09.2021 13:18:23
8
6
zabelqzal sum 4e decata vi sa pulen i z m e t i ni6to nestava ot tqh, trosto edni ma6inki za laina deto samo mrunkat i pravqt mizeriii, suvsem pravilno e gospojata da im s4upi na vsi4ki glavite, rucete i krakata
10.
Въпрос
14.09.2021 13:06:05
1
17
Къде се загуби началника на РУО Бургас?
9.
Златна рибка
14.09.2021 13:00:09
2
8
И цекова биеше децата в златна рибка добре че е изгониха
8.
Пенчо-гербаджията
14.09.2021 12:43:46
1
16
А другарката Илиева къде е ,за да се намеси авторитетно?А бе тя да не е в болнични?Нещо много е пасивна последно време,все пак започва нова учебна година,какво ли не поднася съдбата!
7.
да
14.09.2021 12:38:01
5
25
Тези деца са специални и изискват професионално държание и отношение.След като въпросните учителки не могат да се справят трябва да бъдат отстранени.За втори път се появяват клипове с подобно държани това означава,че там отношението към децата е критично и е нужна спешна корекция и промяна на състава.
6.
1
14.09.2021 12:24:04
12
9
Да ги хванат тия, които са снимали и главните героини "биячи" и да си носят последствията. Директорът ли ще им е изкупителната жертва. И като я накажат какво? Другия път ще ходи да подслушва на вратите кой как възпитава?
5.
Ана
14.09.2021 12:23:39
5
19
Какво значи, че средата е динамична? Да отидат при частника да видят динамика.Разбирам специалните подребности на децата, но тези "даскалици" нали затова са учили.Излиза, че те постоянно така се държат и директорката се правеше, че не знае при предния случай.Щом да некомпетентни и не са психически устойчиви да отиват в бюрото по труда.
4.
ddddd
14.09.2021 12:14:08
4
16
Да я съдят тази м..ла да разбере за какво е назначена щом не е стабилна не е наред психиката да я вкарат където и е мястото какви са тези работи...полицаи мутри,всякъде е пунта мара
3.
Абсурдистан
14.09.2021 12:05:32
6
28
Това до кога ще продължава? Да ги уволняват барабар с целия инспекторат.Тя тази пенсионерката я имаше и на другите кадри.Да й отнемат пенсиите.Другата била отпуск- ами да й прекратят отпуска.Не се напочиваха, по половин година са във ваканции и отпуски после малтретират децата.
2.
Ami
14.09.2021 11:49:02
25
8
Ами ко да го орави.Само простаци какво да каже.Нямат респект Родителите им дроги крадци престъпници Трябва да имат ораво да ги бият и наказват иначе няма да стане.Тез деца стават престъпници после.Само боя оправя.Дайте и награда
1.
Б
14.09.2021 11:26:39
5
39
Да си заминават всички от Мая Казанджиева и Диана Костова, всички надолу по веригата. Феодални лелки!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община
Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори