×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дебатът за ваксините: Доц. Мангъров срещу фармаколога Аспарух Илиев


Дебатът за ваксините: Доц. Мангъров срещу фармаколога Аспарух Илиев
Всеки, които иска да се ваксинира, да го направи. Но не да е задължително и от този личен избор да зависи работното му място или ходенето му в магазина, категоричен е доц. Мангъров
12 Септември 2021, Неделя, 09:48 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ваксините са безопасни. Те се елиминират в тялото в рамките на 2-3 дни и от тях остават само имуноносителите, каза д-р Аспарух Илиев без да цитира източник на информацията

Сериозен дебат се разрази тази сутрин между доц. Мангъров – един от малкото лекари у нас, които са против мерките и задължителната ваксинация, и фармакологът д-р Аспарух Илиев. В студиото на bTV двамата не пропуснаха да си подметнат няколко изказвания, опитващи да принизят другия. В крайна сметка дебатът за ваксините обаче продължава – трябва ли да се задължи населението да се имунизира, безопасно ли е това и ще има ли положителен ефект върху в момента така или иначе стихващата вълна от COVID?

„Ваксините са безопасни. Те се елиминират в тялото в рамките на 2-3 дни и от тях остават само имуноносителите. Странични ефекти няма – да твърдим, че фармацефтичните фирми имат влияние върху определянето на ткива е абсурдно. Това просто означава, че някой не познава системата“, каза д-р Илиев, който работи в лаборатория в Берн, без да цитира източник на информацията.

Доц. Мангърово обаче бе категоричен – все още няма нито яснота колко време е действието на ваксините, нито дали те нямат дългосрочни странични ефекти. „Всички тези препарати все още са в стадий на клинично изпитание в трета фаза. Този етап ще приклчи в средата, за някои, и в края на 2023 г. Всички знаем, че хората подписват документ за информирано съгласие преди да се ваксинират. С него фармацефтичните компании направиха така, че да не носят отговорност при нежелание реакции. При ваксината против свинския грип не се бяха подсигурили така и търпяха загуби за милиони след редица дела от потърпевши“, каза доц. Мангъров.

 Дебатът продължи в посока това колко пациенти в момента лежащи в COVID отделенията са ваксинирани и колко неваксинирани. Интересна подробност тук е, че отново никъде не се направи разграничаване между ваксинирани непреболедували и неваксинирани преболедували – факт, който в последните месеци, откакто новата вълна бе обявена за „вълна на неваксинираните“, се пропуска услужливо от експерти и лаици.

„Един човек при нас е ваксиниран. Останалите 32 са неваксинирани“, каза доц. Мангъров след въпрос на водещия дебата. Разбира се, това се прие като „победа“ за д-р Аспарух Илиев и анестезиолога Борис Таблов, който също участва в дебата: „В момента тече вълна, която в цял свят се води вълна на неваксинираните. Редно е хората да направят информиран избор. Да се запитат: Искат ли да се разболеят тежко от COVID и да умрат или не“, каза д-р Таблов.

Много от лекарите са зомбирани и крайно агресивно защитават ваксинационния процес, изтъкна на свой ред Пенка Георгиева – председател на Пациентски организации „Заедно с теб“.  Тя даде пример за човек в България, получил нежелана реакция след ваксината. „Той ги е обявил, получил е впоследствие тромбоза и е постъпил в болницата. Там, за щастие, е излекуван. Впоследствие е опитал да допълни страничните реакции от ваксинацията, вече постфактум на придобитата болест. От официалния портал обаче са му отказали, защото случаят му вече бил приключил“, допълни тя, с което изтъкна, че има масова практика да се „прикриват“ или отразяват драстично по-малко нежеланите реакции след имунизация.

Всеки от участниците в дебата в крайна сметка имаше възможността накрая да изпрати послание към хората. Ето какво казаха те:

Петя Георгиева: Агресията плаши, притеснителна е, съмнителна е. Всеки трябва да вземе разумно решение преди да се ваксинира. Ако има хронично заболяване или алергии да се консултира с лекари.

Доц. Атанас Мангъров: Всеки, които иска да се ваксинира, да го направи. Но не да е задължително и от този личен избор да зависи работното му място или ходенето му в магазина. Ако някой иска да ме пази – било то с маска или ваксина, да го прави, само ако иска, а не, след като бъде задължен.

Д-р Аспарух Илиев: В момента никой не задължава никого да се ваксинира. Опитваме се да убедим хората. Над 70-80% от хората в света са ваксинирани. Вярвайте на науката. Вярвайте на фактите.

Д-р Борис Таблов: След година лутане в момента имаме решение на проблема. С това можем да намалим смъртността, да не са пълни реанимациите. Въпреки всичко се ваксинирайте.
 


В категории: COVID-19


60
Коментара
60
Коментара по темата
60.
Малоумникът
13.09.2021 20:28:36
3
6
Кой сте тия вас,в Англия ли си,Германия ли си,Уругвай ли си,Пакистан ли си,Зимбамбве

Къде по точно си ти или чужбина е единствената държава която не е България
59.
чужденец
13.09.2021 17:46:05
7
6
при нас всички са ваксинирани и всички са болни.... елате и ще видите, уж ваксини уж модерна уж пфайзер и накрая всички болни? Струва ли си?
58.
до 50
13.09.2021 01:41:13
4
10
То по твоята логика дай който пуши сам да си плаща като го хване някои болет който пие също който има наднормено тегло и така нататък ..След като е демокрация всеки сам решава в за себе си ! а ако не ти харесва стани премиер нарави здравна реформа ако не не говори глупави неща ...
57.
Super predlojeniq
12.09.2021 22:58:26
11
17
1.Когато се разбере, че ваксините са най-големия гаф на науката, всички да си правим пас.
2.Когато ваксиниран почне да сдава багажа за невиждано до сега заболяване, да си плаща клиничната пътека сам, никой не му е длъжен за информирания избор.
3.Под всеки тъжен помен под фейсбука да пише - така става като "експерт" ти отговаря на въпросите с "вярвай на науката".
4.Всички дебили, заради които нормалните хора и децата живят в шибана утопия, да плащат допълнителен данък "телета".
5.Всички за които кихането през 3 дни за PCR не е изнудване за ваксиниране, за тях трябва търпение, те вече са ваксинирани.
Не ме е ебе за личния избор на всеки, да си го правят. Но това да се казва, че тази отрова е по желание, при положение че е чисто ичнудване ме кара да се развам за доверилите се на "постиженията" на науката.
56.
Д0 54
12.09.2021 21:57:02
5
5
Това не е вярно. В бургаския ТУБ са се лекували много богати и известни хора, но на домашно лечение, за да не се знае публично. Туберкулозата от няколко години е все по-разпространена и все по-богати и интелигентни хора са болни.
55.
Мангърчо
12.09.2021 21:24:45
10
1
пак лилавичък, мамин сладък! Нали ти казах, че си ясен и без тоалет в цвета на илюзията, лъжата и измамата! Това, разбира се, не означава че съм привърженик на другия измамник. Просто двамата са двете страни на една и съща монета - тезата и антитезата.
54.
до 38
12.09.2021 20:24:55
3
8
Туберкулозата е болест на бедняците. Ако още съществува в България, това е поради мизерията и непълноценното хранене на мизерстващите!
53.
до 50
12.09.2021 20:20:08
1
9
Сериозно...? Старите бургазлии бяха умни, симпатични и приятни бохеми, а не тъпи хипохондрици!
52.
123
12.09.2021 19:54:35
1
1
https://www.facebook.com/Fipeta/videos/407151164092128/
51.
Ежко
12.09.2021 18:35:28
1
18
Спорът звучи като
- еб@х@ м@ не боля много
- дайте и вас да еб@т сега, че да не сме набутани само ние ...
50.
Бургазлия ама от старите
12.09.2021 17:54:19
32
12
Този който откаже ваксиниране, да си плаща клиничната пътека. Ида се престани с тази солидарна здравна осигуровка. От къв зор аз ще му плащам лечението.
49.
....
12.09.2021 17:41:42
3
5
Ако пушачите се откажат от лечение...
48.
Пурко
12.09.2021 17:27:53
0
2
Пурко Илиеб е ляво колелце. Хъ хъ хъ
47.
До 1 и 4
12.09.2021 16:49:21
1
2
Да, страшно тежко-най-вероятно интубиран/а , ама чаткаш по клавиатурата. Аман от лъжльовци
46.
Гошо
12.09.2021 15:59:43
27
11
Абе някой гледа ли го изобщо това предаване? Мангъра се изложи като кифладжия - човекът насреща се беше подготвил и със статии и с цитат и с всичко. Особено на една от най-актуалните Мангъра отговори, че не я бил чел, значи не било вярно!
Чудя се кой е по-изпращял - набедения доцент или хората, които му вярват...
45.
До Бург
12.09.2021 15:16:49
5
16
Не случайно не съм споменала хепатит! Всеки родител има право да откаже ваксина, респективно да освободи детето от такива или да плати глоба. Аз предпочитам глобите за ваксини, които са в препоръчителния списък след определена възраст. Всичко, което казвате не отговаря на въпросите ми, но доказва, че ваксините увреждат, а куховидната и убива. Та не разбирам напъна ви в защита на експерименталната течност, след като сте наясно, че и утвърдени такива вредят. Може би, защото не сте вие или вашето дете.
44.
...
12.09.2021 15:08:17
25
17
Мангъров беше гола вода! Говори глупости и накрая призна,че от всички хоспитализирани имало само 1ваксиниран. А ,и в заключение каза,че е добре да се ваксинират хората,ама доброволно! Че някой да ви е карал...Задължителни са куп други ваксини,за които даже не сте и погледнали листовките.
А за ваше сведение,информирано съгласие се подписва и за противогрипните ваксини,както и за много други манипулации в болници и мед.центрове,например упойка.Но това не сваля отговорност,а доказва,че си наясно с изброените характеристики и реакции...
43.
SDrg
12.09.2021 14:54:11
42
14
Предлагам неваксинацията да се смята за доброволен отказ от лечение . Тоест, който не е ваксиниран да не хаби болничните ресурси.
42.
До 37
12.09.2021 14:50:13
6
30
Щом плащат осигоровки ваксинирани или не имат еднакво право на лечение ,а принципно в България до колкото знам няма такова пручване колко са умрели ваксинирани и не ваксинирани и да има при този интерес към имунизацята няма да го споделят с нас.
41.
:) :) :) до 37
12.09.2021 14:00:41
8
52
Къде видя задръстване по болниците, умнико?
Или клепнали неваксинирани пред тях?
Единствената причина да мутира вирусът е, за да заобиколи ваксините и тяхната и без това смешна, може би нарочно недоизмислена защита.
Хора като теб действително са опасни, защото разделят обществото по някакъв признак, което си е расизъм.
Робството, когато някой друг се разпорежда с тялото ти, вместо теб уж е в миналото?
Здравната система е "забита" отдавна. Сега просто си намери оправдание чрез вируса за некадърността и кражбите, на гърба на всички, дето според теб "клечат" и си търсят нещо, за което са си платили и си плащат авансово .
Бъди жив и здрав, сигурно си ваксиниран.
40.
Истината се вижда в очите на всеки
12.09.2021 13:38:58
13
41
Този надут накостюмиран пуяк ,си личеше от километри ,как говори на изуст и как предлага ваксините като някакъв нов сорт кашкавал в магазин! Много ехидно и задкулисно говореше ! Рецитираше ,това което трябва ,за да може да продаде кашкавала си! Всичко е бизнес ,за хора като него,дреме му ваксината дали е безопасна! Много неща се казаха в този спорт ,надявам се мн от вас да са ги чули и най вече видяли
39.
само минавам
12.09.2021 13:10:44
1
9
попитайте Касабката какво мисли по въпроса с ваксинирането
38.
Бург
12.09.2021 12:53:53
9
7
до 32
Всъщност написаното от теб не е вярно, но както и да е. Познавам дете, племенника ми, получило синдром на Гилен-Баре след ваксинация с ваксина срещу хепатит. Слава Богу се възстанови напълно. Факта, че все още в България се разболяват по няколко хиляди души годишни от туберкулоза говори достатъчно дали БЦЖ ваксината е сто процента ефективна. В Нидерландия например БЦЖ ваксина не се прилага и въпреки всичко там има по-малко случаи на туберкулоза, отколкото у нас при два пъти по-голямо население. Това естествено не означава, че БЦЖ ваксината не работи, напротив. Просто и тя, както всяка друга ваксина не дава пълна гаранция.
37.
До 33
12.09.2021 12:49:22
46
12
Ще ти го напиша бавно, за да го разбереш...
Защото неваксинираните се разболяват, клякат пред болниците и забиват и без това забитата ни здравна система ...
И тогава започват да мрат и ваксинираните , ама от други болести, защото се спират планови операции, прегледи и подобни...
36.
Най-тъпо
12.09.2021 12:43:53
33
6
е "посланието" на Мангъря....
"Ако някой иска да МЕ пази, да сложи маска или да се ваксинира , но никой да не го задължава "...??!!
Защото...
-ако някой иска да МЕ пази и да ме лекува, то той е длъжен да получи първо диплома на лекар...т.е. задължен е първо да стане доктор...
-ако някой иска да МЕ пази и да не ме сгази с ТИР-а , то той е длъжен първо да изкара книжка и съответната категория...т.е. задължен е първо да стане водач...
-ако някой иска да МЕ пази да не изгоря жив, то той е длъжен да получи кетап на пожарникар и да сложи маска и каска ...т.е задължен е първо да стане пожарникар...
-ако някой иска да МЕ пази да не се удавя, то той трябва да е задължен да се обучи и да има кетап за спасител...т,е задължен е първо да се обучи за спасител...
и т.н.
Разбира се , за гореизброеното може и да се намерят доброволци , които да МЕ опазят , но предпочитам да не ги срещам...Колкото до задължителните срокове на изпитания-е тези срокове си ги въведе СЗО , но много преди компютърната ера ...Много време в месеци се губеше при обработване на резултатите , а сега става за минути...
35.
До 25
12.09.2021 12:29:13
6
46
Първо за ваксините против хепатит и БЦЖ ваксината никой не те кара да подисваш "информирано съгласие".
Второ спорът е че ваксърите искат ваксината против Ковид да станела задължителна. Искат да отнемат правото на личния избор.

До 27 достойния мъж го каза, но първия вариант на вируса изчезна, плюс това постоянно изникват нови варианти, а прежболедувалите наистина не ги хващат, неговото твърдение важеше ако оставят вируса да си мине през населението, но те не оставиха, затвориха градове, затвориха магазини, затвориха хората по домовете им.
Ако се замислиш индииския вариант на какви климатични температури заразявал в индия, същия при нас лятото не работи защото било топло.

Хората познаваме думата ваксина, като вещество което те предпазва от заразяване, и ако си ваксиниран нито се заразяваш нито си вирусоносител. Това което днес ни представят като ваксина, не предпазва нито от заразяване, нито от това да си преносител, нито от смърт, това вещество не можем да наречем ваксина!
34.
Дима
12.09.2021 12:26:34
53
18
На Мангъров трябва да му се забрани да се появява никъде и да говори глупости. Простите хора му вярват и не се ваксинират, а мрат като кучета. Този човек не е добре ментално. Заради този псевдо лекар, както и заради проф. Андрей Чорбанов умряха много хора от Коронавирус.
33.
:) :) :)
12.09.2021 12:18:33
8
50
Добре де, който желае се ваксинира, се е ваксинирал и съответно е защитен, нали? Защо трябва да тормозят онези, които не желаят? Те знаят, че го правят на свой риск. Могат евентуално да застрашат други, които също не са пожелали да се ваксинират. Ваксинираните са защитени, пак да повторя.
Защо тогава да се тормозят неваксинираните, които на практика застрашават само други неваксинирани?
32.
До 25 Бург
12.09.2021 12:02:22
4
26
Я си прочети тъпизмите, които си написал. БЧЗ е една от най-добрите ваксини и за твое сведение е спряна, именно защото помага. Колко бебета ще посочиш починали след ваксинация в родилен дом още на първия им ден? Колко деца на 12 години при реимунизация и кога се е била безогледно, без поставено БЦЖ? Малоумните ти твърдения доказват незнанието ти.
31.
До Аспарух Илиев
12.09.2021 11:53:09
5
35
Като е толкова уверен, да разпише едно нотариално заверено заявление, че ще носи пълна лична и финансова отговорност за всеки починал или увреден, че ще издържа и подпомага семействата им докато са живи, а ако той умре, това да го правят други лица посочени от него.
30.
Роузи
12.09.2021 11:52:52
4
39
Мой колега получи тромб на крака от Астра зенека. Лечението му трая няколко месеца. Едно наум с ваканцията.
29.
Хейтъри
12.09.2021 11:36:48
7
31
Ваксината срещу ковид е единствената ваксина която предпазва частично тоест уш леко да го прекараш но има и изключения в някой случай фатално..всяка друга ваксина създадена за каквато и да е болест предпазва срещу нея поне на 95% има и ваксини който дори след инфекция се поставят и лекуват няма такива с частичен ефект ...гола вода са и най ваксинираните страни в света го доказват с цифри и там умират хора и хам се заразяват ваксинирани ..
28.
Зак
12.09.2021 11:27:24
7
51
70-80% от света са ваксинирани еми тогава да падат маските и ограниченията какво се бавят ..но май не падат май толкова е и ползата че са ваксинирани дори в някой страни и не намалятнат болните сигурен съм че след време ще има паметник на мангъров човекът който остана верен на думите си от първия ден !
27.
Бург
12.09.2021 11:15:02
35
17
до Боцмана

Много ми е любопитно, колко учебника по вирусология си прочел ти боцмане. Много вирусолози се навъдихте напоследък в България и всички взеха да знаят, какви са ДОКАЗАНИТЕ ИСТИНИ в учебниците, които през живота си не виждали. Този ДОСТОЕН мъж и лекар още миналата година се зарече, че ще си скъса дипломата, ако Ковид не изчезне до края на лятото, миналото. Нито Ковид изчезна, нито Мангъров си скъса дипломата. Десетки хиляди българи обаче загубиха битката с "кашлицата". За съжаление доста още ще я загубят, защото не са аморфна маса и предпочитат да вярват на Фейсбук, а не на учените. В крайна сметка всеки сам трябва да решава дали да се ваксинира или не. Дори и ДОСТОЙНИЯ мъж и лекар каза, че при него всички без един са неваксинирани. Ваксини има свободно за ваксърите, места в болниците също, за антиваксърите, за сега.
26.
КороноТъпак
12.09.2021 11:06:02
4
43
Целта е изпълнена.
Обществото е разделено на две групи настръхнали една срещу друга. Всяка опитваща се да тушира другата. И всяка от тях става все по-безмилостна към другата водейки се от убеждението в правотата си.

Плана Им действа.
25.
Бург
12.09.2021 11:04:21
19
15
до 20
Странични реакции са възможни при абсолютно всяка ваксина, лекарство, че дори от някои хранителни добавки. За жалост това е неизбежно. Ваксината против хепатит например може да предизвика същите странични реакции, като тази на Янсен против Ковид. Освен това няма стопроцентова ваксина, няма и да има. Прословутата БЦЖ ваксина, която при нас е задължителна, в голяма част от света не се прилага именно защото не е достатъчно надеждна, отделно, че и при нея, макар и не на шест или осем месеца, също е нужен бустер. В крайна сметка дали човек ще се ваксинира или не трябва да е негов личен избор. Така е и в момента, така че дори не разбирам спора между ваксъри и антиваксъри. Ваксини има свободно за едните, места по болниците има, все още, за другите.
24.
Боцмана
12.09.2021 11:02:23
16
48
Мангъров просто цитира ДОКАЗАНИ ИСТИНИ от учебниците по вирусология!! Десетки години медицината се е ръководила от тези утвърдени правила и то УСПЕШНО!
Естествено никой от сега управляващите търговски дружества, наречени болници, няма да се съгласи с него! Политиците виждат в този вирус страхотната възможност да поставят на колене и без това аморфната вече човешка маса, която им е нужна единствено и само като ЕЛЕКТОРАТ!! И то в името на ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА!! И олигофрениге им ръкопляскат, вижда се от коментарите под мен!! И са готови да разкъсат на парчета един ДОСТОЕН мъж и лекар, затова че им казва в очите, че не е задължително да живеят и да се държат като РОБИ! И то позовавайки се на медицински закони, на които дължат живота си милиони хора!
На съвременните "телета за месо" им е достатъчно вече само да им кажеш, че правиш всичко в тяхна полза и те усилени те боготворят!! Безкритична, аморфна и безбройна маса- донор за МЕСО!!
И въпреки всичкото това месо в "кренвиршите от месо" има ПАК само соя, сланина и оцветители!! Защото "мислят" за нас....
23.
ER_Dr
12.09.2021 10:59:22
29
25
В Бургас няма ваксиниран с иРНК в тежко състояние. И в средно няма.
Ваксиниранте се, не се ваксинирайте, кво щете правете. В УМБАЛ гастроентерологията е ковид отделение, кардиологията стана също, другата седмица хематологията ще стане, и всички са пълни с неваксинирани. А съответните отделения не приемат болни по профила си. Уж има уговорка за тях с другите болници, ама най-често има един х@й. Пък вие продължавайте да умувате.
22.
Руски подлоги
12.09.2021 10:56:13
14
6
Операция „Голгота“ е таен план, разработен от съветските тайни служби по разпореждане на Юрий Андропов, който цели трайно установяване на социализма чрез отвращение от капитализма
21.
13-ти
12.09.2021 10:53:00
15
11
Руснаците имат интерес България да е слаба, не Русия.Толкова слаба, че подлогите российски да си търсят СССР-а и социализЪма!!
20.
До Лидъл-чето
12.09.2021 10:50:22
10
49
Извинявам се за страхотната грешка правописна, но е/и са едно до друго на клавиатурата, с която въвеждам. Адолфчо сигурно е доста по - възрастен от теб, ама карай да върви.
Не съм против ваксините, а против тези, които не са изпитани достатъчно. Не може, фармацевтите да си мият ръцете и да не носят никаква отговорност. Ами евентуални странични реакции след 2 или 3 години? И не знам, защо ви пречат неваксинираните, след като вие сте добре защитени от две дози и дори да се разболеете, ще го изкарате леко? До преди две години, никой не питаше всеки кихнал дали е ваксиниран срещу грип!
Относно ваксините срещу туберкулоза и хепатит никой не се съмнява, че ваксинираният е предпазен от заразяване, нали? А при тези ковид "ваксини" само начина за протичане на заболяването се повлиява! Не е ли странно? До скоро, начина на протичане на заболяване в организъма, се определяше от общото му здравословно състояние!
19.
Обективен
12.09.2021 10:49:16
7
19
до 16
Основният проблем на България е здравеопазването като цяло, манталитета и т.н
Здравеопазването - има няколко големи хубави болници в България, не случайно всиките СИКаджий, продажници политици ги преместят там. Това е друга тема, нека не я захващаме.
Манталитета - българинът не отива на лекар докато не почне да кърви и през носа.
Здравето - много малко хора спортуват, повечето на тулупи.

Аз изкарах ковид като настинка. Обаче тренирам здраво, спазвам мерки.
18.
Обективен
12.09.2021 10:44:03
8
6
де да бях платен, Вие господа сте абсолютно изперкали.
17.
Трол
12.09.2021 10:42:57
4
31
Пак изпълзях с няколко имена. Ваксинирайте се бе, супер е да си ваксиниран, прави те млад и красив :)))
16.
10 до 12
12.09.2021 10:41:41
40
19
А хората, които лишавате от здравеопазване, лежейки и борейки се за въздух?
Сума ти отделения се превърнаха в "ковид".
Имайте малко мозък, моля.
Ваксинирайте се!
15.
ОбективенЛидка
12.09.2021 10:41:16
14
42
до Лидка - бибитка
1. Мангъров като съм го гледал се изказва доста умерено. - Каза, ако искаш се ваксинирай, на твой риск - демек няма гаранция. Не карай тея дето не искаш да се ваксинират.
2. Вируса трябва да мине през хората, демек да умрат известен брой хора.
3. Само абсолютен глупак ще си мисли, че държавата ще ти отнеме права и после ще ти ги върне.
14.
Антиваксерските тролове
12.09.2021 10:37:38
12
20
както №4 Сашо са напълно изтрещели!
Сашо уж е мъж,а пише като жена!!!
Сашко не си положителНА, а тъпа оФцЪ!!!
13.
Burgas
12.09.2021 10:37:33
31
23
Коментари 1 и 4 са едни и същи, от различни хора, уж писани.
Не мога да си представя кой им плаща за "тролската" им антивакдърска, дейност.
Дори руснаците имат силна ваксинационна кампания, нищо че не знаете за нея. В москва не пускат на работа без ваксина, а вие си пишете глупости колкото си искате.
Ваксинирайте се!
12.
Обективен
12.09.2021 10:36:36
17
42
до 10
Ваксинирането предпазва САМО теб.Пак си разнасяш. Каква социопатия?

Ваксинирай се ти, хората сами ще си преценят. Кой си ти да командваш другите ?
11.
Ку ку
12.09.2021 10:32:03
45
17
Тоя отвратителен пелтек е крайно време психодиспансера да си го прибере. Защо му давате трибуна на тая ОТКАЧАЛКА.
10.
Burgas
12.09.2021 10:31:23
48
30
Дали щяхте да защитавате "антиваксърството", ако все още съществуваше Едрата шарка?
Надали!
Ваксинирайте се!
Останалото е социопатия.
9.
ЩО СКРИХТЕ СТАТИЯТА ?????????????????????????
12.09.2021 10:29:44
11
13
Радев:Обучението в уневерситета формира морални устои !!!!!!!!!!ЩО БЕ ГРОБАРСКИ ПОДЛОГИ ???????????ЩОТО АДМИНИСТРАТОРА ДЕТУ СИ ПИШЕ ВЪВ ФОРУМА ГО ОПЛЮ ЛИ ??????????????????????МУТРИТЕ ОЩЕ ВИ ПЛАЩАТ ДА ПЛЮЕТЕ ДОСТОЙНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДЕТУ ИМ СПРЯ КРАЖБИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
8.
Станчо
12.09.2021 10:20:59
43
19
Тоя пелтек е за затвора, 5 години по актуализирания закон
7.
До 2
12.09.2021 10:20:53
21
28
Ако за вас е по-добре да изкарате заболяването тежко, вместо леко - добре. Защото няма гаранция как ще го изкарате, ако се заразите. Млади, здрави хора също могат и да го изкарват тежко. А има възрастни и с хронични заболявания, които минават с нещо като лека настинка. Гаранции няма! И каската на моториста не му гарантира 100% защита при катастрофа, но значително намалява възможността да си строши главата.
6.
Лидка
12.09.2021 10:18:46
33
13
Адолфчо, пише се прЕносител.
Ай сега си представи двама ваксинирани, единият от които е прЕносител. Колко процента от тях ще фо изкарат тежко? Нула. Това е.
5.
Помориец
12.09.2021 10:17:29
58
28
мангъров отдавна вече доказа, че говори празни приказки и манипулира на дребно. Никакъв фактор не
4.
Сашо
12.09.2021 10:07:47
21
44
Преди пет месеца се ваксинирах с Пфайзер и в момента съм положителна и в доста тежко състояние. Не заблуждавайте хората. Имайте съвест.
3.
Адолф
12.09.2021 10:07:37
22
78
Ваксините не предпазват от това да се разболееш, а само по леко да изкараш заболяването. (Някаква нова и унология) Ваксинираните, не само се разболяват, а и са приносители на заразата. (Нов връх в имунологията).
Е, като ще се разболява и ще е приносител, за какво да се ваксинира? Защо се разделят хората на ваксинирани и неваксинирани. Защо ще се забранява на неваксинирани да влизат в заведения и да работят? (Това не е вече теория на конспирацията,а факт във Франция и САЩ)
2.
Лидка
12.09.2021 10:07:25
62
28
Пелтек Мангърий и недоклагената тетка до него сведоха "дебата" до махленски разговор.
Дори Мангъра накрая каза всеки да се ваксинира и да ходи на работа. Достатъчно за принципите на този човек : )
Но тази неграмотна лелка, получаваща сигнали от космоса, може би не е виновна че е тъпа и че ѝ дават трибуна. Пелтеков обаче за пореден път се самонамаза в кафяво.
А и ако някой невярващ чете коментара ми а случайно попадне в интензивно отделение - да знаете, че сте пътник. С любов Мангъров
1.
***
12.09.2021 10:02:32
26
48
Аз се ваксинирах с Пфайзер и в момента съм положителна и в доста тежко състояние. Моля ви не заблуждавайте хората ,че ваксинираните го преболедуват леко.Това е лъжа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Защо Ботев Пловдив изгони Радостин Кишишев Не е успял да картотекира три месеца няколко от зимните попълнения  Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Затвор до три години грози веселякът от Бургас, спипан с 4,25 промила в кръвта Това е второто му подобно нарушение, разкри главен инспектор Пламен Николов Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха да прегърне Магдалена Голям гаф в "Ергенът", зрителите чуха как продуцентите накараха да прегърне Магдалена Алек е просто една ходеща марионетка със слушалка  Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" На Никол не и липсваше самочувствие  Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Това е поредният тематичен уикенд в Бургас Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване
Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори