Румънските измамници станаха джебчии, след като цял Бургас разбра подлите им схеми
Жена от Сливен е обрана 38-годишен румънец
Румънските измамници, които няколко години въртяха измамни схеми на гърба на доверчивите бургазлии, представяйки се за доброволци, събиращи дарения за глухонеми, се преквалифицираха в джебчии, разкриха криминалисти.
След като номерата им бяха разкрити и почти никой не им се връзва, те намериха нов начин за препитание в морския град. Напоследък са зачестили джебчийските кражби. Румънците били много пъргави, пипали лекичко и задигали портфейли и телефони на леко разсеяни минувачи в Бургас.
Последната им жертва е 66-годишна жена от Сливен, от която са взели 380 лева. Полицаите от Първо РУ обаче бързо са стигнали до извършителителя - 38-годишен румънец и той е арестуван.
Припомняме, че от румънците плъзнаха в Бургас преди време и измамиха стотици добронамерени бургазлии. Те твърдяха, че са глухонеми и събират пари за изграждането на модерен център. Представяха списък, в който се виждаше флага на ЕС, номер на проект и мнозина мислиха, че наистина помагат на нуждаещи се. Оказаха се жертва на подли тарикати.
За съжаление трудно се намираха свидетели, които да заковат измамниците и така те години наред вършееха в Бургас.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
