Рибарите в Бургаско напълниха мрежата с циганка, но едрия паламуд го няма
Миналата година едрият паламуд дойде за 8-10 дена и си замина, докато друг път стои до декември, оплакват се рибарите
Рибари се надяват скоро да излезе по-едрия паламуд. В момента пасажите са от дребни екземпляри. Хваща се и сафрид. Чакаме отново да влезем в морето, като се успокои вълнението, каза Георги Томов от Лозенец, цитиран от БНР.
„Излиза много дребна циганка, както наричаме дребния паламуд и сафрид, почти редовен. Това хващахме досега, защото то вече става седмица духа много силен вятър и морето е много бурно. Какво ще е след него един Господ знае. От събота вече ще е хубаво времето, ще влезнем ще пуснем чепарета, би трябвало да е наедрял вече на 300-400 грама паламуда“
Рибарят посочва, че няма цикличност и всяка година е различна. Според него и затоплянето на климата дава отражение. „Миналата година едрият паламуд дойде за 8-10 дена и си замина, докато друг път стои до декември. По-предишната година пък чернокоп имаше чак до 20 декември“,казва Томов.
В Поморие също хващат малко сафрид и паламуд, но казват, че засега пасажите на юг са по-големи. „Паламудът е в ограничени количества, на юг има повече. Сафрид също има по малко“, казва Валентин Продромов. Той също е предпазлив в очакванията си занапред.
На пристанищата цената на пресния паламуд и сафрид е около 10 лева
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден

Драманданата дъни яко!