×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Когато империята си тръгва…


Когато империята си тръгва…
Талибански бунтовник охранява Кабул на фона на новите знамена на Ислямско емирство Афганистан
18 Август 2021, Сряда, 20:30 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Това, което се появи в Афганистан след САЩ, е неговата нормалност – харесва ни или не. Както всяка друга страна би постигнала своя нормалност, щом Америка я остави на мира

Да си представим хипотеза, при която Америка затъва до такава степен в разделението, което вече е достигнало висини, невиждани от навечерието на гражданската им война насам, че централното правителство във Вашингтон губи власт над много от републиканските щати, които са го обявили за нелегитимно. Това го е отслабило до степен то да не е в състояние нито да управлява цялата държава, нито да господства над света по начина, който е все още виден за всеки редови човек. Кризата в САЩ се е разпростряла във всички сфери, американските войски по земното кълбо са спрели да получават финансиране и са деморализирани. Посланиците на Вашингтон губят връзка с центъра, нямат ясни инструкции какво да правят…

Макар и да е само вероятен сценарий, всичко описано до тук, дори в момента, има реални предпоставки да се случи. И всеки, който следи отблизо развитието на събитията в Америка, знае това – особено след официалната ревизия на изборите в Аризона, която доказа, че Байдън е спечелил там с гласове от гробищата и подправени бюлетини, и предстоящите подобни одити в още няколко републикански щати. А и особено след като е известно, че повече от половината американци, тоест всички гласували за Тръмп, не само не приемат сегашната си власт, а я смятат за хунта, завзела Белия дом след фалшификации и преврат. Тези, които следят републиканските медии и влогъри, знаят това, защото са чували и чели тези думи стотици пъти, при това в почти същия словоред. Да, Америка никога след периода на гражданската си война не е била в състояние на подобно разделение, достигащо психиатрични нива.

Сенатът на Аризона изслушва доклада от проверката на изборните резултати: включени са със 74243 бюлетини повече от разпратените по пощата; 11326 бюлетини за Демократическата партия са подадени от градските гробища, като са гласували отдавна починали хора; 18000 бюлетини, подадени за Републиканската партия, са били незаконно премахнати от окончателното преброяване; 3981 човека са гласували по пощата след крайния срок 15 октомври, което е незаконно. Байдън победи в Аризона с около 10000 гласа.

 

При такъв развой и войски, и посланици ще бързат да се евакуират, за да не се окажат в положението на отшелници, захвърлени на произвола в далечните страни, където са били пратени.

Какво ли би се случило тогава в България с трите американски бази, десетките НПО-та и всякакви други организации, създадени, за да прокарват американския дневен ред у нас, които съществуват единствено благодарение парите, идващи от САЩ. И които са наясно, че българското общество е, меко казано, доста прохладно към техните послания и действия. Най-логично ще бързат и те, заедно с онези, на които са служили, да се изнесат от страната. Може би не така панически и с риск за живота си, захванали се за перките на самолети, и не в такива смъртоносни боричкания пред входа на Софийското летище, защото България не просто е много стара държава, но със столетията е натрупала здрави традиции на толерантност, въпреки че същите тези НПО-та всекидневно се опитват да ни втълпяват обратното.

Американският дневен ред тук ще приключи за един миг. Заедно с него от страната ни ще изчезнат именити днес политици, вербувани от САЩ; американски университети; хелзинкски комитети; застъпници за закриване на тецове; борци срещу нова аец, а реално срещу независима енергийна система и по-евтин ток; глашатаи за въвеждане на еврото – и то навръх 140-годишнината на българския лев; горещи привърженици на заличаването на държавата и превръщането ѝ в провинция на европейска федерация; йес мени, които козируват във Вашингтон и Брюксел, чакайки нови инструкции от господарите си; всякакви проамерикански кречетала – и от парламента, и от медиите… България ще се върне към своята нормалност. Ще се появят хора, които милеят за нея, както историята ни помни в много такива подобни ситуации в миналото, и ще положат усилия да я направят каквато тя заслужава да бъде, а не каквато я искат отвън.

Именно това, умножено обаче по няколко пъти, наблюдаваме да се случва тези дни в Афганистан. Ако приемем тезата на доц. Валентин Вацев, че - чисто социологически – във всяка държава има еднакъв процент колаборационисти и той е 0,1% от цялото население, то при 39 милиона афганистанци работилите за американците са около 39000. И тъкмо те са бягащите панически от Кабул. Изглеждат много, наистина, а и защото западните медии раздуват гледките до безкрай, но това не е цялата страна. Това е просто миниатюрна част от нея. Същата процентна ставка ни дава около 6000 човека, служещи на Америка у нас. Те ще са, вероятно, основната маса, запътила се към терминал 2, когато (и ако) събитията назреят. И също няма да са цялата страна, а дребен отломък от нея.

Транспортен самолет на американските ВВС „C-17 Глоубмастър III“ е натъпкал 640 афганистанци за полет от Кабул до Доха. Няма маски, няма и дистанция - коронавирусът не е чак толкова опасен.

В момента Афганистан се връща към своята си нормалност. Може да ни се струва зловеща, плашеща, кадрите от медиите дори да ни изпълват с гняв при гледките на отчаянието в кабулската аерогара. Но това е Афганистан – сунитска племенна страна, където ислямът винаги е представлявал много повече от религия, реално – норма за всекидневен живот. Това е било така дори в моментите, когато официалната власт в Кабул е имала характеристики на светска, а в самия град, и в още няколко по-големи населени места, някои жени са се обличали в по-свободни дрехи. През 2012 година, при американска окупация, насила налагани (само в големите градове обаче) подобия на светски порядки, при светски президент, реално поставен да управлява от американците – Хамид Карзай, религията препотвърди своето надмощие над всички. Афганистанският Съвет на улемите, в който заседават 3000 религиозни старейшини, и който бе приеман и от Карзай, и от американците като незаобиколим авторитет, обяви в своя декларация до афганистанския президент, че „жените са вторичен продукт на Сътворението“. Ето защо те безусловно трябва да се подчиняват на водещата роля на мъжете във всички сфери на живота. „Ислямските задължения повеляват жените да не водят лични или служебни разговори с чужди мъже“, пише още там.

Текст под видеото: Хората се опитват да избягат през летището в Кабул по какъвто и да е начин. Например, привързвайки се за фюзелажа. В телеграм каналите пишат за постоянно падащи от самолетите тела. На това видео от 16 август ясно се вижда точно такъв случай. Човекът изпада от корпуса в 0:06-0:07 от началото на записа и веднага след него изпада и второ тяло.
 

 

 

Трябва да се знае, че Съветът на улемите – през всичките 20 години американска власт в Кабул, не е спирал да оказва огромно влияние върху законодателството на Афганистан. В декларацията им четем още, че „жените трябва да възприемат безропотно полигамията на мъжете и не бива да пътуват с други роднини от мъжки пол“. Това, настояват улемите, не означава в никакъв случай ограничаване на правата на жените. „Ние винаги сме се застъпвали за женските права. Но това е ислямското право, което е задължително за всички ни като мюсюлмани“.

Русия обяви, че, макар и да не бърза с признаването на новия емират на талибаните, ще поддържа с тях „дружески отношения“. В подобен дух се изказаха и от външното министерство на Китай. Нищо лично, просто бизнес…

 

Но и без тяхната декларация строгите ислямски порядки са били непрестанно закон за обикновените афганистанци, даже в Кабул, който западните медии много обичаха да рисуват като едва ли не пример за общодържавна еманципация. Моя колежка журналистка, която живя няколко години там, работеше в офис на втория етаж в сграда, чийто балкон гледа към двора и къщата на обикновено столично семейство. Един от колегите ѝ – афганистанец, обичал всеки ден да пуши на балкона, с което ставал неволен свидетел как съседката върши домакинска работа из двора. Той бил я наблюдавал обаче не задълго – до момента, в който го съзрял мъжът ѝ. Пристигнал в офиса и с достатъчно ясен тон обяснил, че чужди мъже нямат право да наблюдават жена му, затова да си намери друго място за пушене. Този пример ясно показва как изглежда истинският редови „американски“ Афганистан, който западните медии погребват сега с много сълзи на очи. Правят го, защото глобалистките медии са се заразили със същия интернационализъм, който комунистите натрапваха в някогашните социалистически страни – щом ние живеем по определен начин, значи и те трябва да го правят, понеже на нас така ни харесва.

Поредната империя е победена и напуска Афганистан.

 

Светът е разнообразен, затова е така интересен. Опитите той да се среше по един образ и подобие никога не са водили до добър резултат. Няма как в държава, която все още не е изживяла своето средновековие, насила да бъдат наблъскани прословутите евроатлантически ценности. Резултатът е, че там се появяват талибани и те рано или късно завземат властта и връщат държавата към нейната си нормалност. Колкото и различни анализатори да се опитват да открият причините за появата на талибан – като хракция та ученици от медресетата във финансираните от американците муджахидини, като привнесено от спецслужбите на Пакистан формирование, те и тяхното патологично отношение към жените, дори да са били подпомагани отвън, имат сериозни устои в афганистанското общество. Навсякъде, извън Кабул и големите градове – въпреки милиардите долари, които Америка наля там, жените продължаваха да ходят в бурки.

Част от отговорите на въпроса защо талибаните завзеха властта по-плавно, отколкото Байдън взе Белия дом от Тръмп могат да се намерят във Фейсбук страницата на американското посолство в Кабул.


2 юни 2021 година. Талибаните вече контролират по-голямата част от територията на Афганистан. Американската амбасада обаче живее в паралелен либерал-глобалистки свят и закачливо съобщава на афганистанците, че от днес там започва месец на гордостта на ЛГБТ. Коментарите под публикацията са показателни.

Представете си как между XII и XVII векове във Франция, Испания, Португалия, раздробените италиански херцогства, в Папската държава дебаркират някакви американски военни, окупират ги и им съобщават, че религията им е архаична, а Светата инквизиция - овехтял институт, който няма нищо общо с евроатлантическите ценности… Това се случва с Афганистан при всичките му окупации до днес. Ислямът се появява цели 610 години след християнството. И точно с 6 века той изостава в развитието си. Ако светът не желае сблъсък на цивилизациите, трябва да си го остави на мира да преживее своето детство и юношество и сам да достигне до зрелостта, постигната – по един или друг начин – от християнските държави. Насила хубост не става.

Бягството на американците и техните обслужващи лица от южновиетнамската столица Сайгон много прилича на сегашните сцени в Кабул.

 

От друга страна историята учи, че във всяка диктатура с времето се появяват пробойни, които тя вече не е в състояние да запушва с терор. Българският войнствен комунизъм от края на 40-те и 50-те години няма нищо общо с опитомения от 60-те и особено от 80-те. Това е видно и сега в Иран, която, макар и шиитска държава, мина по същия път, който извървява и Афганистан. След падането на американската марионетка шах Мохамед Реза Пахлави и ислямската революция от 1978-1979 години новият господар, обявен приживе за имам, тоест религиозен вожд, аятолах Рухола Хомейни въвежда войнствена ислямска диктатура. Той забранява всичко, което може да се забрани – музиката, балета, операта, киното, партиите, модерните облекла и прически. През 1980 г. забранява за известно време и университетите, останали последните гнезда на съпротива срещу тиранията му. Той всъщност е първият в най-новата световна история, демонстрирал как след революция и преврат властта може да се вземе не от военна хунта или партийна клика, а от религиозните власти.

Когато аз ходих там преди няколко години, страната нямаше почти нищо общо с мрачния Иран на Хомейни. Него го славославят и сега, но жените отдавна не се криеха по домовете, а бяха навсякъде – водещи на тв предавания, продавачки, рецепционистки, шофьорки, артистки в киното. Единствено все още не им позволяват да пеят поп музика, но дори и тя е разрешена официално, звучи отвсякъде, а частните радиостанции я редуват със сури от корана. Чадорът, наложен от моллите, отдавна беше захвърлен почти навсякъде и заменен от дънки, цветна тънка роба и забрадка, наметната небрежно върху главата. Косите им са в модерни прически, видни отдалече. Тук-там има още остатъци от миналото, но те са проформа. Например входовете на летищата са все още отделни – за жени и мъже. Но пък в самолетите за вътрешните полети жени и мъже са наблъскани един до друг – като сардели, което обезсмисля моралните половоразделителни процедури преди това. Често виждах и такива с хиалурон в устните, даже с пластични операции на лицето.

 

След като превзеха властта, талибаните завзеха и лунапарка в Кабул. Видеата са от профила в Туитър на кореспондента на кабулския журналист Хамид Шализи.

Много оптимисти, особено след първата пресконференция на талибаните и красиво поднесените на пущунски изявления на министъра им на културата Енамолла Самангани, повярваха, че те са се променили и сега ще водят различна от варварската си политика през 90-те. Самангани обясни, че жените ще са важна част от обществото и, ако спазват предписанията на шариата, могат да работят и учат. А журналистките в телевизията – да продължат да си водят предаванията. Факт е, че след първите два дни стъписване, повечето частни телевизии в Кабул върнаха водещите жени на екран. И те смело водят предавания. Но е факт, че основната водеща на вечерната емисия новини по държавната телевизия РТА изчезна след 14 август. А по тази телевизия всички програми бяха заменени с денонощни рецитирания на сури от корана, песни по сурите, записи от молитви в джамиите и брадати мъже, които разясняват как ще изглежда живота на бившите жители на републиката, а днес – поданици на емирата.
Дали Енамолла Самангани е бил искрен е трудно да се каже. Коранът му позволява, когато е необходимо, за да се заблуди врага, да прибегне до такия -  да излъже неверниците, за да защити ислямското обществото, като прикрие истинските ислямски възгледи.

 

Телевизиите – преди и след талибан. Държавната РТА излъчи последните новини, водени от жена, на 14 август, ден преди смяната на властта. След тази дата водещата повече не се е появявала на екран, възможно е да е напуснала Афганистан. От 15 август РТА излъчва основно сури от Корана, религиозни беседи и безконечни повторения на изявления и пресконференцията на талибаните. Най-голямата частна телевизия „Ариана“, след известно стъписване, върна жените на екран и те отново водят основните емисии.
 

Такия или не, ако Афганистан бъде оставен на спокойствие, няма да минат и 30 години, преди талибаните също да допуснат, както в Иран, както дори в Саудитска Арабия в последните години, пробойни по естествен, а не насила натрапван отвън, начин. Част от тези 30 години дори вече са минали, защото, макар на 15 август да завзеха пълната власт в Кабул, те никога и никъде не са се дявали. През 2001 властта им рухна бързо, но американците не успяха да запазят успеха си. Със завидни търпение и упоритост се окопитиха, започнаха да си възвръщат територии и към 2018 г. половината население – около 15 милиона души в различните провинции, вече живееше под техен контрол. Това, което западните медии пропускаха, бе, че от много години талибаните бяха създали правителство в сянка, което взаимодействаше с населението по тези места, дори с афганистанската армия, решаваше определени въпроси. В месеците, преди да настъпят към Кабул, нямаше войник от официалната армия, който да не знаеше, че талибаните са готови да го амнистират и дори да му дадат определена сума, ако захвърли оръжие и се прибере у дома. Това бе едната от причините т. нар. армия, в която САЩ изсипаха $83 долара за 20 години, да се изпари във въздуха.

 

Американски военен инструктор подготвя войници от афганистанската армия, в която за 20 години са налети $83 милиарда: Който не скача е талибан.

Другата е до болка позната и у нас – корупция. Едва сега някои американски издания признаха, че всички са знаели как част от милиардите са потъвали в несъществуващи военни поделения. Водели са на книга, редовно са „получавали“ заплата, но такива батальони е имало само в отчетите. Каква част от тази официално обявена 300 хилядна правителствена армия реално е била в наличност е интересен въпрос.
 


В категории: Политика


16
Коментара по темата
16.
бегам с 200 баце
19.08.2021 20:36:31
2
2
Видя ли статия за Америка написана от Божката, бегам с 200 баце
15.
Синема вилидж
19.08.2021 20:24:03
1
3
1. Талибаните отвръщат на удара
2. Когато империята на злото си тръгва
3. Похитителите на изчезналият киКот на Тръмп
4. Байдън и храма на хиджаба
5. Али и кралството на кристалният чеп
14.
Като ги
19.08.2021 20:21:21
1
2
Като ги пишат тези огромни чаршафи дали си вярват! Америка била победена? Америка избягала! Америка със около 716 МИЛИАРДА долара бюджет за армията си по-официални данни,а по-неофициални по-голям значително, била победена и избягала. И някой го вярва.Или се е разбрала със другите велики сили за подялба на тези държави...на принципа примерно "на вас даваме Афганистан чрез талибаните,а вие пък примерно ни давате примерно говоря - Сирия или Либия",или другия вариант е,че се готвят за друга война и то много по-мащабна и изтеглят войските и модерната техника бързо,защото скоро ще отидат някъде другаде.Няма трети вариант.Просто има факти,а всякакви конспиративни глупости са за публиката.
13.
Тантра
19.08.2021 17:33:30
0
2
Господин Божков, ако този същия талибан се засели срещу жилището където живееш,и ти каже да ходиш да пушиш някъде другаде,да не би случайно да погледнеш жена му,как би реагирал?
12.
В Русия съм
19.08.2021 09:21:30
3
3
Квото и да е само не с Русия на едно
11.
Ах ох пак
19.08.2021 08:29:03
3
5
Това какви “чудовищни манипулации” са се случили зависи от това коя медия четеш. Няколко такива като божката има, дето все “разкриват чудовищни манипулации”, либералите им взели победата, излъгали ги. Хората в Каролина даже не са разбрали…
10.
до 9 Ох Ах срах
19.08.2021 06:32:23
3
9
Абе ти..... Божката го нареждаше и за изборите в Америка, че туй така онуй иначе...
Обаче какво се оказа.....?
Следиш ли новините?
В Каролина комисията установила чудовищни манипулации на вота.Десетки хиляди мъртавци, гласували за демократите.Извода какъв е?
Божката, много правилно си е писал човека за какво става въпрос дефакто.
Ти си или тъп или мега тъп, а може и да си просто демагог манипулатор.
9.
Ох
19.08.2021 00:41:57
7
7
От кога мечтая за мисловната диярия на божката. Браво става за леко четиво докато сера. И с пускането на водата вече се чудиш какво си прочел.
8.
малчуган с '' Adidas''
18.08.2021 23:02:12
2
14
Изтеглянето на САЩ от Афганистан е ЗЕЛЕНАСОЧЕНО преднамерено решение с1 удар 3 заека
1во талибаните подкарват кат овце тълпи от 10 МИЛИОН ГЛАДНИ ОЗВЕРЕЛИ БРАДЯСАЛИ афганци към ИРАН така разстрийват и без тва разстроената от Ембарго Иран/ИРАН е НАЙ-големия враг на ИЗРАЕЛ ,а новата Байдан администрация 90 % са евреи /
2ро 10милионата тълпа се насочва към ЕС и така я прави СЛАБА и уязвима Еврото губи пред долара позиции
3то когато има ХАОС пичели Банкерското ЕВРЕЙСКО лоби което чака правителства изпаднали в КРИЗИ хуманитарни да са наиграят сус ЗАЕМИ за милирди/това на еврейски се нарича КАЦАР-ЖЪТВА/
4то с идването на талибаните на власт се СТОПИРАТ старите търговските пътища Пътя на Коприната и мега проекта О.БО.Р-Оан Белт Оан Роад на КИТАЙ .ТАЛИБАНИТЕ ЩЕ бъдат новите ПИРАТИ на 21 век ще грабят разграбват и плячкосват влаковте композиции на КИТАЙ пълни с карго и стоки за ЕС това ЩЕ доведе до забавяне на търговията и ВДИГАНЕ-ОСКЪПЯВАНЕ на КИТАЙСКОТО КАРГО и повишване цените на ВСИЧКИ стоки пристигащи от Китай /това също е интерес на САЩ и САЩ икономиката
5то събитята в Афганистан вероятно СИЛНО ЩЕ ускорят сбъдването на библейските проророчетва за идването на АНТИхриста и Апокалипсиса
Ако Афганистан е 39 милиона представете си съседен ПАКИСТАН е 220 МИЛИОНА и ако 50 милиона пакита се присъединят към 10те милиона бежанци последиците за ЕС ще са Апокалиптични/А граничен полицай ЩЕ е най-каръшката и НЕЖЕЛАНА ПРОФЕСИЯ в близките години/
7.
ОК, Божков...
18.08.2021 22:02:18
10
8
Стана пределно ясно, че и ти си лъжец!
6.
Be ready
18.08.2021 21:51:37
3
13
Гответе се да посрещате бежанците. Този път Ердоганя няма да ги спира. Да не е луд. Това не са сирийци. Тези са друга категория. Няма спасение.
5.
Славейков махала бейби
18.08.2021 21:36:34
11
9
Do 1 -Много си прав. Руснакът има само газ и оръжие. Само това продава. Ладата не върви много на пазара..... но, живеем до русия и няма оттърване
4.
Димо
18.08.2021 21:24:27
9
13
Браво Божидаре !
3.
жестоката истина
18.08.2021 21:20:32
1
28
ЕС, НАТО и САЩ помогнаха на афганистанците в продължение на много години и с ОГРОМНИ парични суми и ПЛАНИНИ от оръжие. Относно оръжието, за справка летище Бургас (Сарафово) - огромни самолети с безброй тирове оръжие от ВМЗ Казанлък. Отделно контингенти (включително и от България) и т.н.
Относно изтеглянето - президентът на САЩ го каза много точно - не може да помогнеш на някой, който не иска да се бори за свободата си (това между другото важи и за народонаселението на България). Афганистанската армия почти без бой се предаде на рязаните бургии, като им предостави и планините от оръжие, които НИЕ им харизахме. Затова сега да се приготвят бурки, шалвари и повечко вазелин - те така си постлаха, на това и ще легнат.
2.
_nib_
18.08.2021 21:16:45
0
26
Тоа див,непокорен джендем е труден залък за всеки от Александър Македонски насам.
1.
Gordon Shumway
18.08.2021 20:38:51
35
20
Гнусните руснаци през цялото време снабдяваха талибаните с оръжия. Затова и едноклетъчното на снимката държи калашник. Роснака иска пълчища от емигранти и слаба разединена Европа, на която да продава прескъп газ. Разбира се малоумните българи плащат газта на путя по две, дори Боко Муграта му построи газопровод с 3 милиарда и половина народна пара. По 1000 лв. От всеки работещ българин.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори