×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Чайкафарма“ с призив към предприемачите, корпоративната и индустриална общност за подпомагане на масовата ваксинация


18 Август 2021, Сряда, 10:36 ч.

Популяризирането на успешни примери за пълна ваксинация на цели колективи несъмнено ще допринесе за постигането на колективен имунитет, пише в писмото

Фармацефтичната компания Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД  изпрати отворено писмо до медии, предприемачи и корпоративната и индустриална общност в страната с призив за подпомагане на масовата ваксинация.

*Публикуваме цялото писмо, изпратено до Флагман.бг, без редакторска намеса

 Уважаеми колеги,

Голяма опасност идва към всички нас и целия народ: следваща тежка вълна на инфекцията от новите варианти на вируса SARS COV-2. В Индия и в други азиатски страни, далеч извън нашия контрол, четвъртата вълна вече започна и вероятността от неудържимото разпространение на нови още по-опасни мутации на вируса след вече бързо разпространилия се Делта-вариант е много висока. Българската крехка икономика и нереформиранатa здравна система трудно ще понесат следващи масови инфекциозни вълни през есента и зимата. При извънредно ниското ваксинационно покритие на населението в страната цената на човешките, моралните и материалните загуби ще е извънредно висока!

Ваксините са доказано ефикасни и безопасни, освен това и безплатни, а най-важното – предпазват от разпространение на вируса – лично и колективно! Засега ваксинацията не е задължителна, но всички правителства са поставени пред огромната дилема дали, доколко и с какви точно способи да мотивират и/или нормативно да наложат на своите граждани да се ваксинират. Както затягането на коланите в автомобил и самолет или носенето на предпазна каска, когато управляваме мотоциклет, са задължителни, макар че засягат най-вече и преди всичко личното здраве.

Убеждението за ваксинация на всеки човек поотделно не винаги е резултат от задълбочен рационален процес и няма правителство в света, което да може самостоятелно да го реализира в пълна степен. Ние, като национална бизнес общност, заедно имаме огромно влияние. Носим важна социална отговорност и задължение към обществото да полагаме грижи за неговото оцеляване и развитие и да осигурим здравословен живот за следващите поколения с възможности за добро образование и просперитет. Сега ние можем да стъпим на доказани от науката факти и да стимулираме разбирането, че постигането на висок колективен имунитет чрез масова ваксинация е общо благо и изисква колективни, синхронизирани действия, че правата на човека и индивидуалните свободи за лични решения свършват там, където започват свещеното право на живот на други лица, правото на здравословен живот и правото на достъп до животоспасяваща помощ.

Обръщаме се, на първо място, към всички над милион и половина семейства, чиито старши и по-млади членове и деца са се лекували успешно с лекарствата на Чайкафарма през последните две десетилетия. В духа на изграденото в рамките на цялото това време взаимно доверие призоваваме всички вас да не се поддавате на провокации, а да подложите решението за своята ваксинация на трезва преценка, която се опира само на фактите –  авторитетните източници на научна информация са в изобилие. Готови сме да предоставим информационен пакет с най-актуални научни данни.

Докладваме, че без абсолютно никаква административна принуда или материални стимули тази седмица завършва ваксинацията на всички наши служители в заводите във Варна и в Пловдив, във всички складови бази, както и в централното управление в София. Огромната част (почти всички) от служителите на нашите клиенти в откритите и в болничните аптеки са вече ваксинирани или в процес на ваксинация. Специални поздравления за техните собственици и управители. Сега е време всички ваксинирани да споделят и да убедят техните неваксинирани клиенти и приятели да поемат тази голяма отговорност към общественото и личното здраве.

Затова, уважаеми колеги, предприемачи и мениджъри в частни, държавни и общински предприятия, много е важно за нацията и за всеки един от нас да положим още целеустремени усилия, защото имаме големи възможности и хиляди служители и клиенти. Призоваваме всички – индустрията, финансовия сектор (банките, застрахователните дружества и пенсионните фондове), огромния образователен ученически и студентски клъстер, обществения транспорт, развлекателния бизнес и спорта – да предприемете смела и решителна кампания за осведомяване на своите служители за ползите от масовата ваксинация, защото именно така ще предотвратим много по-тежки човешки, морални и материални загуби при следващи вълни на пандемията.

Уважаеми български журналисти, медиите носят особена и важна отговорност към обществото и своите служители: нищо не може да оправдае злоупотребата със свещената свобода на словото и насаждането на нихилизъм или антиваксърство. Популяризирането на успешни примери за пълна ваксинация на цели колективи несъмнено ще допринесе за постигането на колективен имунитет.

 Ние вярваме в здравия разум на интелигентния и мъдър български народ.

 

         инж. Бисер Георгиев                                                     маг. фарм. Станислав Цанков

         Изпълнителен директор                                                Главен технолог


В категории: Здраве


България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори