×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлия: Услуга или "наем за недвижим имот" са синята и зелена зона, вижте отговора


Бургазлия: Услуга или "наем за недвижим имот" са синята и зелена зона, вижте отговора
Всъщност потребителите на платените зони заплащат не само за паркирането на автомобила си, но и за цялостната поддръжка на системата, както и за обработването на данните
17 Август 2021, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Каква дейности извършва общината през срока на платеното паркиране, за да се счита това услуга, пита бургазлията Ч.Г.

Услуга или наем недвижим имот е синята зона в Бургас? Този странен и леко заядлив въпрос задава в писмо до Общинския съвет гражданинът Ч.Г., който описва подробно аргументите си за питането. Под невинното име на писмото относно „Цена на услуга по чл. 5, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на МПС в определени зони на територията на общината бургазлията поставя на дневен ред интересна интерпретация на законодателството.

В разглеждания случай Общински съвет-Бургас предлага/определя услуга срещу заплащане, осигурявайки право на паркиране, като сам явно, или друг обозначава паркоместата на улицата и таксува паркирането, започва в писмото си бургазлията. Това, според него, подбужда въпрос – дали синята зона е услуга или евентуално наем на недвижим имот?

„Понятието услуги най-малкото предполага, че предоставящата услугата страна извършва определена дейност и по-специално – извършва определена дейност срещу възнаграждение. В този смисъл е неясно дали самото обозначаване на паркомясто с боя, таксуване чрез автомат и проверка на това дали е закупен талон, е достатъчна дейност, за да се отчита това като услуга“, пише в писмото си до местния парламент Ч.Г.

От Общинския съвет той иска следното: 

  • От началото на заплащането на горната услуга, примерно за 1 час след заплащане на услугата, каква е фактическата дейност, която се извършва от предоставящия услугата срещу възнаграждението?
  • Цялата информация и официални документи, въз основа на които изпращането на СМС от системата за таксуване и/или издаване на касова бележка от автомат за паркиране са равностойни на 1 лв.

Флагман.БГ се свърза с директора на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев. Той обясни целия сложен процес, по който с изпращане на СМС получавате паркиране в рамките на 1 час в двете зони.

"Директно след изпращането на съобщението то отива при мобилния оператор. Той потвърждава, че СМС-ът е реален и изпратен от съществуващ и активен в системата номер. След това от там то се препраща към фирмата, която прави връзката между ОП „Транспорт“ и оператора, където отново се потвърждава автентичността на съобщението и това, че то отговаря на всички алгоритми. Чак тогава съобщението се предава обратно към оператора, където се извършва трето потвърждаване и вече се таксува абонатът“, обясни процесът Андрей Рунчев.

Всъщност в този смисъл, технически погледнато, потребителите на платените зони заплащат не само за паркирането на автомобила си, но и за цялостната поддръжка на системата, както и за обработването на данните. Тъкмо тук се крие и извършената услуга за възнаграждение. Защо обаче да плащаме за синя и зелена зона? Никой всъщност не е задължен да го прави.

„Ние никого не задължаваме да ползва услугата, която предлага Община Бургас. Така както има културни събития, музеи и развлекателна програма, които се заплащат по желание, така и синята и зелената зона се използват от гражданите единствено и само при тяхно желание. Ако искат да паркират хората в зоните, но не желаят да заплатят, те могат да го направят, но на техен риск, защото за това има санкции“, каза още Рунчев, който подчерта, че питането на бургазлията Ч.Г., за което съобщихме малко по-рано е на практика заяждане. Зоните в морския град съществуват от 12 години, а чак сега, някой се сеща да пита за това дали те са услуга или някаква форма на „наем“.

Директорът на ОП „Транспорт“ обясни още къде всъщност отиват средставата, придобити чрез заплащането на паркиране в синя и зелена зона – въпрос, който до ден-днешен стотици бургазлии все още задават. „Виждате всеки ден новините за поредните облагородени пространства, за междублокови градинки, за нови паркинги, които допълнително да помогнат на бургазлии в сложния проблем с паркирането. Немалка част от средстава за изпълнението на тези дейности се финансират именно със средставата от синята и зелената зона“, обясни Рунчев.

 Много хора се заяждат за това къде отиват парите от платеното паркиране. На снимката са само част от новите паркинги в града, които са факт заради доходите в ОП „Транспорт“

 


В категории: Бургас


55
Коментара
55
Коментара по темата
55.
юрист
20.08.2021 13:54:32
0
0
Че те и наемодателите ако са агенция поддържат бази от данни, издават касов бон или фактура. Това как ще си отчитат приходите е въпрос на тяхна организация, не превръща наема в услуга. След като предоставят единствено тервн за ползване а не някакви допълнителни услуги като хотелските очевидно се касае за наем другото е заобикаляне на закона. Така че много на място е поставен "заядливият" въпросът. ЕтичеДа напомня съвсем добронамерено, че според Кодекса на българските медии събитията следва да се отразяват неутрално..
54.
До флагман
20.08.2021 12:09:56
0
1
Поканете г-н Рунчев да представи справка в кои под зони на синя и зелена зона има най-много поставени скоби. Ако има зони с по 5-10 скоби на месец на кое се дължи? Дали защото всички си плащат или защото никой не проверява с изключение на 10% от зоната. Казвам го, защото в новата под зона на Лазур не просто скоба не съм видял, а за четири месеца нито веднъж не съм видял проверяващ. Да не говорим, че като се видя, че няма контрол и всеки спира както си иска. Ония нелегален паркинг /нивата/ до пешеходната на цурка кога ще го маркирате и ше глобите нарушителите, там трева не остана???
53.
Защо
19.08.2021 18:52:32
0
2
Ямболския тарикат с пътната помощ е завзел паркинга между Математическата и Коджакафалията.Там не е платена зона и вместо да спират учители спира този който няма 50 лева за платен паркинг.Ако го повикате ще Ви одере кожата.От години е така.Направете го синя зона.Значи ние да плащаме а тариката да паркира и то няколко коли.Айде баста.
52.
До15
19.08.2021 13:26:47
1
5
Най-точният , верен и кратък коментер . Просто всичко останало ,което се пише е излишно. Автомобила е ОТГОВОРНОСТ.
51.
Мелиса
19.08.2021 11:45:21
1
2
Я да попитам аз защо от тази година целия Лазур е зелена зона.На кой му хрумнало това по този начин да се печелят пари и да ли събраните пари не отиват нечии джоб.Няма доказателства .
50.
ННРГ
18.08.2021 22:35:23
3
10
Нито е услуга, нито е наем. Чист рекет е.
49.
потърпевш
18.08.2021 17:01:25
2
6
Проблема със синята зона не е в цената, ами в това че липсва истински контрол. Живея около пазар Краснодар. Не съм виждал контрольор от месеци. На други места в града, стоят и се разхождат между колите. Тук ги няма. Синя-Зона-Касичка и викат на тази до краснодар. Няма-няма проверки и веднъж месечно - минат и сложат 1-2 скоби. Никой не може да ме убеди че всичките паркирани коли си цъкат смс-четата по цял ден.
48.
жд
18.08.2021 15:28:49
9
2
Мене ако питате синята зона теябва да е 2лв. Не може всички да реват че има синя зона и пак да няма места къде да спреш.
47.
zapoznat
18.08.2021 11:15:55
1
16
" Oблагороденитe пространства, междублоковите градинки, новите паркинги се финансират със средствата от синята и зелената зона...“, а кога финансите ще отиват за оправяне на улиците по които се намират тези зони? Къде е логиката? В ЦГЧ асфалтът на местата за Синя зона да е кратер до кратер, издатина до издатина, чакъл, камънак, изронен, никакъв го няма и да не се оправят,защото си разбиваме колите, а парите да отиват по друго направление?
46.
1919
18.08.2021 11:04:25
0
17
Бургас най-корумпираният град, най-крадливите са тук .Давам пример само за залата Арена Бургас !!!
45.
Лазур
18.08.2021 10:24:57
10
10
До миналата година Лазур беше автопарка на цяла България. Пред блокове, зад блокове, на пътя, по тротоари,в градинки, навсякъде коли. Целия лазур денонощно. Вижте плажа на Крайморие в момента, това беше и в Лазур. Сега тук там някоя кола. Родихме се с тази зелена зона. Дай боже всекиму.
44.
хахаха
18.08.2021 09:48:24
0
14
Отиват за глупости, като на Демокрация и за нови сини и зелени зони.
43.
Ako vi kaja
18.08.2021 09:05:09
1
5
Che 10% ot prihodite vlizat v obshtinata,a ostanaloti se krade shte mi povqrvate li? Oputaite se,zashtoto e taka ;)
42.
Бургазлия
18.08.2021 08:55:49
0
18
Аз не мога да разбера едно. Ако съм спрял и платил на Синя зона и се преместя на Зелена, защо е необходимо отново да изпращам СМС, при положение че се обработват и заплащат към едно и също място. Това е много дразнещо. Като цяло това е един добавен данък, изкривен от бургаските управници.
41.
мнение
18.08.2021 07:58:33
0
21
Най голямата грешка за града е ,
че тези 32 г имаше наистина бум на
ново строителство , но никои не задължи
в строежа на кооперация да има партер
подземен гараж в които да се паркират
автомобили , както и района около
кооперацията ако има възможност
като терен за парко места ,Автомобилите са много . Има един въпрос - ЦЕЛИЯТ
ГРАД ЩЕ Е ЗОНА ИЛИ ЦЕЛТА БЕ САМО В РАЙОНИ КАТО ЦЕНТЪР ИЛИ КРАИ МОРЕТО.
Ако е целият град град може да се определи като нов данък за бургазлии.
40.
675-869
18.08.2021 07:13:07
0
5
Ако мястото където паркира задаващия въпроса е негово тогава общината наистина не може да му събира такаса за паркиране. Това обаче ако е само негово- ако е на много собствници, трябва да си го заградят и пак няма да плащат такса.
Зад магазин Гочев е така. До нас също има едно такова място за около седем. осем автомобила, но собствениците изглежда са толкова много и са по целия свят че мястото си стой свободно и общината си прибира наема за синя зона.
39.
Някой
18.08.2021 06:54:07
2
22
Трябва да има синя зона. То иначе къде ще му излезе края? Но трябва да има и паркинги за живущите по райони. Да плащат някаква годишна такса, но да имат място. И всички гаражи под кооперациите да се превърнат в гаражи, а не да са магазини даващи се под наем.
38.
деян готвача -
17.08.2021 23:33:26
3
16
не плащам зона - защото имам приятели в мвр и съда.
днес исках да разфасовам едно агне но нямах желание
37.
Бургазлия
17.08.2021 22:58:33
9
48
На следващите кметски избори трябва да изметем ГЕРБ и хората на В.Симеонов и да си върнем града! Какви са тези сини и зелени зони ? Какъв е този пореден рекет? Не се ли наядоха на крадени пари ? Господ да ги убие тези мръсници !
36.
Marinero
17.08.2021 22:58:21
2
54
Айде стига с този пиар на общинските хрантутници. Правил бил паркинги Рунчев-алабала. Парите, около 5-6 милиона годишно, отиват в капиталовата сметка на общината а от там следите се губят по много канали, но нищо скрито няма и един ден истината ще лъсне.
35.
Четете коментар 15!
17.08.2021 22:43:34
11
18
За съжаление странджанските нерези и ямболските кукери няма да го разберете никога!
34.
Do 31
17.08.2021 22:41:07
3
5
А ти знаеш ли какво е Избор и Избер? Избирателно идва от избор, не от Избер! Купи си буквар!
33.
Адвокат
17.08.2021 22:25:12
14
6
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПИТАЩИЯ ИМА ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ! АРГУМЕНТИТЕ МУ СА ЛЕКО НЕПРОФЕСИОНАЛНИ! ЗАЩОТО: МАЕМ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ СЪЩО Е УСЛУГА! ОТДАВАШ ЗА ВРЕМЕННО И ВЪЗМЕЗДНО ПОЛЗВАНЕ ОБЩИНСКИ ИМОТ, ЗА ПАРКИРАНЕ ПОЧАСОВО! КАТО СРЕШУ ТОВА СЕ ИЗДАВА СЪОТВЕТНИЯ ДОКУМЕНТ: КАСОВ БОН ОТ МАШИНА ИЛИ ВИРТУАЛЕН! В КОНТЕКСТА, ДАЛИ ЩЕ СЕ ПЛАЩА СРЕЩУ РАЗПИСКА, ПО БАНКОВ ПЪТ ИЛИ КАСОВ БОН НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! НЕ ИСКАМ ИЗОБЩО ДА КОМЕНТИРАМ КАКВО Е ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, КОЙ Я СТОПАНИСВА И КАКВИ РАЗПОРЕДИТЕЛНИ СДЕЛКИ ПОЗВОЛЯВА ЗАКОНА! ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ ТА ДАНО ЕДНИ НЕГРАМОТНИ ИНДИВИДИ НЕЩО ДА ВДЯНАТ! ОТНОСНО ТОВА ДАЛИ Е НЕОБХОДИМО: ПРОБВАЙТЕ ДА ПАРКИРАТЕ В ЛОС АНДЖЕЛИС, БЕРЛИН ИЛИ ПАРИЖ КАКТО СИ ИСКАТЕ, ДА ВИДИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА! НО ТУК Е БГ! ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ! ПОДОБЕН НАЧИН НА РАЗСЪЖДЕНИЕ Е ДОВЕЛ ДО УМСТВЕНИЯ КАПАЦИТЕТ НА БОЛШИНСТВОТО ОТ НАЦИЯТА В МОМЕНТА! КАК ЗА 30 ГОДИНИ ВМЕСТО ДА НАУЧИМ НЕЩО ОТ ТЕЗИ НАЦИИ, И ДА ГО ОСМИСЛИМ, НАУЧИХМЕ КОЛКОТО МАЙМУНИТЕ! НО ИНАЧЕ ЦЪКАТЕ КАК БИЛО ТАМ: ЧИСТО ПОДРЕДЕНО И ВСЕКИ МОЖЕЛ ДА СИ КУПИ НОВА КОЛА А ТУК НЕ МОЖЕ! УВАЖАЕМИ ЗЕВЗЕЦИ! ОБЩИНАТА ИМА ПРАВО ДА ПЕЧЕЛИ ОТ СОБСТВЕНОСТТА СИ И ДА ИНВЕСТИРА В ПОДДРЪЖКАТА НА ГРАДА! АКО ЗОНИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ НЕ ВИ ХАРЕСВАТ, ИМАТЕ ИЗБОР: КУПУВАТЕ СИ ГАРАЖИ ИЛИ КЪЩА С ДВОР! АЗ ИНВЕСТИРАХ В ТОВА! И НЕ СЪЖАЛЯВАМ ЗА НИТО 1 ЛВ КОЙТО ВЛОЖИХ! УСПЕХ НА ВСИЧКИ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
П.П НЕ СЪМ ГЕРБ, БСП,ИТН, ДЕБЪ, ИБГНИ, А ОТ ПВИ /ПИСНА МИ ОТ ВСИЧКИ ИД-oti/
32.
Очаквайте скоро
17.08.2021 22:15:06
1
31
Очаквайте скоро списъка с номера които не се закачат при неправедно паркиране .
31.
Защо
17.08.2021 22:13:30
1
33
Защо се глобяват коли изберетелно ????
30.
Митко
17.08.2021 22:10:55
4
32
Плащате да храните назначената рода на заплатка от държавните(общинки ) парички . И бонус получавате палки и кобинки под колоните или в по добрият вариант паяк и скоба а те бонуси към заплатите ,облекла и обувки , пари за храна , безплатно паркиране а вие плащайте балъци .
29.
С кинтите
17.08.2021 22:06:54
3
46
С парите се хранят едни люшпери на държавната хранилка , облечени в сини облекла даващи им безкрай права . Защо служителите на синя/зелена зона не плащат за паркиране на личните си автомобили и тези на родата , получават ли талони безплатно за паркиране , има ли списък с номера на служители и техните роднини които не се глобяват ако паркират без да плащат и ако спират по тротоари се подминават от техните колеги и се лепят лепенки само на удобните балъци . По коя наредба получават тези благенки .
28.
До 15
17.08.2021 21:58:21
6
9
Прав си, но селяните няма да те разберат.
27.
986
17.08.2021 21:52:23
1
25
Плащаш синя зона на тоя дето държи полицията, данък въздух, да ти разрешат да съществува, кое не е ясно?
26.
Коко
17.08.2021 21:37:48
0
49
Господин рунчев от колко години сте на този пост и с каква диплома заехте мястото щото отговора ви е близък до този на децата от ясла моряче- редно е да кажете незнам несъм уведомен като стар кадър на герб а не някой след 12 години се сетил да се заяжда ами бургазлии сме сетени хора и трябва да знаем щото това де разбрах е че печелите от асвалта който пак народа плати да го сложат
25.
диян готвача на милиционерски манджи аванта
17.08.2021 21:25:57
4
26
бургас най добрия град за разфасоване
24.
Ватман
17.08.2021 21:14:17
1
53
Услуга - няма.
Наем - не е.
Ами простичко - касичка за чекмеджв.
23.
ясно
17.08.2021 21:09:36
4
52
Значи услуга няма! Просто плащаш премятане на едни есемеси. Освен, че плащаш данък за колата си плащаш и за заплати на безмислени служби.
22.
292
17.08.2021 21:06:34
0
36
До 12. Абсолютно правилно. Но само в случай, че Бургас е модерен град, с високо развити и иновотивни индустрия, услуги, образование, здравеопазване, административно обслужване, транспорт... Уви. Градът ни необратимо запада и единственият що-годе работещ отрасъл е примитивният туризъм, разчиташ на слабоплатежни туристи или търсачи на алкохолни, чалга, нарко или секс авантюри. В този аспект нямаме особен избор да търсим спокойствие от присъствието им. Щото има риск да умрем от глад
21.
Ватман
17.08.2021 21:03:01
0
22
Някакви символика виждам в тия "12 години"
20.
Само да попитам
17.08.2021 20:58:19
0
57
Защо ченгетата от 1-во РУ си спират колите където сварят в района без да плащат? Пример: преди година-две станах свидетел как една милиционерка с пежо 407 комби, сиво, направи на нищо служител на синята зона за това, че е сложил на кошника й скоба.
19.
Алоо
17.08.2021 20:49:43
0
49
Абе рунчев защо градска мобилност подминава колите на 3s sot, завзели са цялата улица ,, Шишман,, , нямат платена зона , но все пак никой не ги закача
18.
Малоумния Ганьо
17.08.2021 20:38:18
49
18
В кръчмата може да остави 100 лева. А 1лев за зона неможе. Защо си толкова тъп Ганьо, защо. Че и деца правиш тъп Ганьо и на селяния ги възпитаваш Ганьо.
17.
Тъпотия
17.08.2021 20:27:40
6
46
Платената зона като концпция е добре, но САМО В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА ГРАДА!!! Какъв е смисъла границите да достигат до Славейков и Зорница. Живущите не искат синя зона и тя не решава проблемите им, защото след 19 паркинга пак е пълен?! Това е отчаян опит да се взимат пари!!! Ако трябва зоната в центъра я направете 5 лева, но в периферията я премахнете!!!
16.
292
17.08.2021 20:18:13
10
45
До 15. Че то е платено. Поне от мен, щото си плащам данък за автомобила към общината. Ако ти не го правиш - засрами се.
15.
Ростов
17.08.2021 20:11:53
65
30
Паркирането в целия град трябва да стане платено. Автомобилът не е даденост, а отговорност.
14.
Балък от к/с Възраждане
17.08.2021 20:05:36
2
55
Ние сме от последната част от к/са ,на които не са наложили по предложение на господина Рунчев синя зона.Господин Рунчев при нас проблема със синята зона е вечер тогава е пълен паркинга,който преди 3 години така облагородихте,че го намалихте с 30%.Обянете ми ,защо по отсечката ул."Цар Самуил" между ул."Цар Калоян" и ул."Дебелт" не може да се спира и двете посоки.По правилник може да се спира отстраната на четните номера.Все едно сме "Александровска".И моля не ни баламосвайте, че със синя и зелена зона ,
ще ни вдигнете жизнения стандарт.И моля не използвайте номера,че уж жители на района искат неистово синя зона,много се изтърка и е годничко.
13.
Към питащия шест волтов
17.08.2021 20:03:51
4
30
Ох зона, ох кеф, бургаската зона, голям кеф, ето ги кювлиите махат си бангиите, ох зона,ох кеф, бургаската зона, голям кеф, кювлиите ще паркират срещу някой лев. На къра е безплатно, паркирайте там. Бай амет чобанина. Ха-ха-ха.
12.
Услуга на ЖИВУЩИТЕ
17.08.2021 19:54:55
20
40
Синята и зелена зона е в услуга на живущите с постоянно гражданство. Не да дойдат летуващи и да пречат на ЖИВУЩИТЕ да си паркират колата пред дома си.
11.
Цгч
17.08.2021 19:49:30
46
30
Които иска да паркира в центъра на града си плаща така е в цяла Европа Които няма 1лев ще си стои в санирания панел в карабаир
10.
?
17.08.2021 19:44:41
4
81
А защо служители на общината паркират без да плащат и защо техните колеги не им слагат скоби?
9.
възмутена
17.08.2021 19:39:40
7
81
Зелената зона край морето лятото е чист рекет.Във Варна няма зелена зона.Защо не ни оставите поне събота и неделя спокойно да ходим на плаж и на разходка.Повечето обекти на благоустройството са по разни проекти.Стига сте баламосвали гражданите и гостите на Бургас.Има места по улиците с дупки по асфалта и пак синя боя за да платим.
8.
*********
17.08.2021 19:32:28
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
*********
17.08.2021 19:30:44
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
777
17.08.2021 19:30:27
9
73
Тези зони са най-големия рекет, едни пари отиват незнайно къде. Време народа да се вдига......глада започва!!!
5.
В Бургас
17.08.2021 19:27:50
3
32
Синята зона и "Павка* са незаконни
4.
Въпрос
17.08.2021 19:13:57
4
58
Живея в центъра, в район, който попада в синята зона от самото й въвеждане. Зад сградата, в която живея, има паркинг в окаяно състояние, който общината тотално неглижира, в района има и улица в същото трагично състояние. Някой ще ми обясни ли какво трябва да направя, за да бъде асфалтиран въпросният паркинг, заедно с улицата?
3.
292
17.08.2021 19:13:04
4
65
А, бе, флагман! Вие адвокати на тези, които прецакаха с малоумната си наредба иначе добрата идея със зоните ли сте? Вие например що не ги попитате, щом сме туристическа дестинация, защо някой гост на града, който иска да си плати няколкодневен абонамент, за да не кълве всеки час ес-ем-ес-си, му искат да покаже нотариален акт от имот в съответната зона? По тази наредба и децата ни не могат да дойдат да си изкарат отпуската в града, без да "станат луди" къде да паркират, при положение, че паркинзите в зоната в момента са незапълнени. На писмо, адресирано до кмета ми отговориха, че щели да мислят как да решат казуса. Що не са мислили преди това, не благоволиха да споделят.
2.
Гражданин
17.08.2021 19:11:02
6
54
Сиреч , всички дето пускате смс-и за сини/зелени зони , сте балъци ...
1.
НЕДОВОЛЕН
17.08.2021 19:05:45
8
65
СИРЕЧ РАЗБИРАЙ- ПЛАЩАЙ СИНЯ ЗОНА В БРАТЯ МИЛАДИНОВИ, ДА ИМА ПАРИ ДА СЕ СТРОЯТ ПАРКИНГИ И ГРАДИНКИ В МЕДЕН РУДНИК?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори