×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестъри скочиха на Хаджигенов заради загубено дело срещу журналисти


Протестъри скочиха на Хаджигенов заради загубено дело срещу журналисти
Хаджигенов изпусна срока за обжалване и от икона се превърна в мишена
13 Август 2021, Петък, 18:02 ч.
Автор: Флагман.Бг

Осъдени поискаха от юриста да плати дължимите суми от своя джоб

Протестъри, които миналата година искаха оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, скочиха остро на своя доскорошен патрон и вдъхновител – адвокат Николай Хаджигенов. Той заедно с другите двама члена на т. нар. „Отровно трио“ – Арман Бабикян и Велислав Минеков – бяха главен мотор на народното недоволство.

Причина за обрата в отношенията е колективно дело за клевета срещу информационния сайт „Пик“, който в свои публикации твърдял, че протестите са платени. Делото е заведено по инициатива на адвокат Хаджигенов, който обаче пропуснал срокът за обжалване и така сайтът спечелил, а сега загубилите трябва да плащат.

Ето какво е написала Фани Аронова във ФБ:

„Днес преведох 147 лв. на „ПИК НЮЗ“ ЕООД, защото съм сред осъдените в провалено дело за клеветническа статия на кафявото издание. Инициативата беше на г-н Николай ХАДЖИГЕНОВ, който събра ентусиасти за колективен иск срещу твърдението, че сме участвали в платен протест. Това се случи далеч преди да стане народен водач, а впоследствие депутат.
Интересът му към делото бързо угасна и той не само го загуби, но изпусна срока за обжалване, което е сериозна грешка, и делото беше прекратено. Накрая друг ни уведоми, че дължим пари. Отговорният за това обеща с половин уста да плати, а после отказа, заради „наглостта на някои“, които поискахме яснота. Той написа в групата ни, че бил положил „огромен, тригодишен труд“ – „за да има промяна в правосъдието“, и не е длъжен на никого. Постът му завършва с думите „Без грам уважение!“
Изпълнявам искането му „за максимална публичност“ по случая.

На личната си страница адвокат Хаджигенов дава своята позиция по казуса.

„В разгара на протеста съм изтървал срок с един ден за обжалване, което е моя грешка. Въпросната госпожа настоя да й платя разноските в размер на 74 лв., заплашвайки ме с максимална публичност, ако не платя. Е, ние не сме такъв човек да се плашим от грешките си. Носим си кръста, такъв какъвто е.
Вместо това изпратих 1000 лв. на детската онкохематология за лечение на деца болни от левкемия“, пише Хаджигетов и прилага копие от платежното нареждане.

Въпросът с изгубеното дело предизвика много коментари, някои оправдават Хаджигенов, други го упрекват.


В категории: Животът


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
4
Коментара по темата
4.
Съдия
14.08.2021 08:24:30
0
6
Масова практика на адвокатите. Омайват те как ще спечелят делото, нямало как да го загубят, вземат ти една торба пари като хонорар и накрая губят делото и пак плащаш заради тяхното безхаберие. Вдигат рамене и ти обясняват как не е тяхна вината, виновен е всеки друг но не и те. Гориш с парите и те хващат следващия балък.
Адвокатската мафия е в основата на проблемите в България.
3.
Тримата глупаци
13.08.2021 19:34:36
1
23
Тези симпатяги ако не влязат в следващия парламент могат да направят погребална агенция с парите от черепа Ще разнасят ковчези по цял ден Мая ще им даде и попа Жал ми е за онези наи евтените прошляци с пластмасовите бири където на протеста
2.
Fgtjui
13.08.2021 18:52:57
2
22
Ей ся като се окаже вярно и ва изплющят , че сте платени услуги на повикване после кажете че не сте пендели , траверси и лизби , протестърската мафия от миналото лято!
1.
Сарая
13.08.2021 18:30:17
8
5
Фейк като вашите журналисти …
Доказателства ?!?
Утре ще кацат извънземни на Альошата …ша стани
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори