×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От ИТН ровят назначен ли е Кирил Петков незаконно за министър


От ИТН ровят назначен ли е Кирил Петков незаконно за министър
Депутатът Гърдев (горе вляво) е задал въпрос има ли двойно гражданство Петков ден след като Слави подкрепи президента за втори мандат
12 Август 2021, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Депутатът Димитър Гърдев пита има ли двойно гражданство, както се твърдяло в медии

Депутатът от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев извършва проверка дали служебният министър на икономиката Кирил Петков няма двойно гражданство. Той е отправил съответен въпрос под реда на парламентарния контрол към външния министър Светлан Стоев.

„Във връзка с публикувани в СМИ твърдения, относно наличието на канадско гражданство на служебния министър на икономиката г-н Кирил Петков към момента на назначаването му:

Моля, да бъде изяснено чрез официално запитване към канадската страна или наличната информация в МВнР дали гореспоменатите твърдения отговарят на истината“, пише в писмото на Гърдев до Стоев.

СМИ е абревиатурата за „средства за масова информация“.

Депутатът се позовава на чл. 110 от Конституцията, според който членове на Министерския съвет можело да бъдат само български граждани.

„Ако се установи, че служебният министър на икономиката има и друго гражданство към момента на назначаването му, то това ще е в разрез с Конституцията“, пише още Димитър Гърдев.

Той напомня и че досега подобни казуси са разглеждани за случаите „Пирински“, „Дянков“, „Заимов“. Безспорно било тълкуванието, че нито народен представител, нито министър може да притежава двойно гражданство.

„Предвид гореизложеното, моля за Вашия отговор по отношение на това дали г-н Петков е имал двойно гражданство към момента на назначаването му като служебен министър“, пита Димитър Гърдев.

Светлан Стоев трябва да отговори устно в парламента на 20 август.

Припомняме, че Кирил Петков бе сред поканените за министри в първия проектокабинет на ИТН с премиер Николай Василев. Той обаче отказал заради определени разминавания с Василев.

След това Петков бе препоръчан от „Демократична България“ (ДБ) и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) заедно с още няколко служебни министри и за кабинета, за който те преговаряха с ИТН.

Това предизвика остра реакция от страна на „Има такъв народ“. Кирил Петков бе забъркан от формацията на Слави Трифонов в спорни назначения, свързани дори с конфликт на интереси.

Той пък отговори, че ИТН вероятно са пробити от икономически интереси, които той и финансовият министър Асен Василев са засегнали.

Президентът Румен Радев, който назначи служебния кабинет, също не бе доволен от атаките на ИТН към министрите.

Премиерът Стефан Янев пък попита кой реди проектокабинета на „Има такъв народ“, който така и не стигна до парламента за гласуване заради липсата на подкрепа от ДБ и ИБГНИ.

На този фон Слави Трифонов във вторник обяви, че партията му ще подкрепи Радев за втори президентски мандат на изборите наесен.

Димитър Гърдев е пуснал въпроса си за Кирил Петков на следващия ден – сряда.

От ИТН обаче казват, че не трябва да се слага знак за равенство между президента и служебния кабинет, назначен от него.

От друга страна, Кирил Петков е сред най-рейтинговите министри в действащото правителство, което също се ползва със сериозно обществено доверие според социологически проучвания.

 

 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
38
Коментара по темата
38.
Arhangela
13.08.2021 18:04:48
0
0
Направих отказ от канадското си гражданство, преди да встъпя в длъжност като министър. Това заяви пред медиите в парламента министърът на икономиката Кирил Петков, предаде репортер на Novini.bg

„Този отказ е нотариално заверен. За мен е много интересно, когато в момента има липса на актуализация на бюджета, няма пари за бизнеса, за хората на първа линия, няма пари за пенсия, ние сме на прага да не можем да поемем следващата Ковид вълна, от всички възможни приоритети, с какво решава да се занимава това Народно събрание – с някакви интриги“, възмути се той.
37.
оп
13.08.2021 13:36:43
0
4
Много скоро и вас ще ровят.До сега Славчо правеше предавания ,шегички ,закачки, подигравки, с управляващите политици.То се връща сега с него ще се подиграват.Лесно било да плюеш политиците отстрани и да ги осмиваш.Сега е твой ред Слави.Каква е разликата на партията ти с ДПС.Не се вижда голяма разлика и двете партии имат почетни председатели и управляват
чрез везирите си.Нищо не става от тебе ,даже и певец не става въпреки че искаш много.Насила хубост не става.
36.
_nib_
13.08.2021 11:00:15
3
5
Много важно-друсан чалгар подкрепял ратко-хвърчилатко фигуранта за втори мандат.По-добре ще петьо стоянов-най-малко белИ е направил и му мяза....не е мръсен разеденител.....Май досега...това е най-адекватно избирания президент....Не взе и страната на оня престъпник костов.....разграничи се от него.
35.
Българин
13.08.2021 10:50:01
2
6
Като му стигнете рейтинга, разследвайте го колкото искате. До тогава гледайте и се учете.
34.
Ххх
13.08.2021 10:45:19
8
7
ИТН са троянския кон на Герб, след като изчегъркаха ДБ и Изправи се, се заеха със служебното правителство и Радев. Очаквайте скоро силна атака срещу Радев. И ми е странно след толкова лъжи от Итн как може някои да им вярва.
33.
Майстора и Прокопи са на власт!!!
13.08.2021 09:21:36
14
14
Три месеца служебните министри безчинстват безнаказано и безконтролно. Резултат е този-страната е в колапс.

Радев сглоби кабинет на 11 май с хора на Дай България-Асен Василев и Кирил Петков-Харварда, партийни врагове на Нинова като верният ученик на другаря Лилов Янаки Стоилов и говорителят Антон Кутев, сталинистът Бойко Рашков, бивш комунистически следовател и депутат от БСП, кадри на Мая Манолова-Стойчо Кацаров и „гробарят“ Минеков и негови доверени лица като бездарния военен чиновник Стефан Янев.

Последният обеща-Почтеност, Прозрачност и Професионализъм в действията на кабинета му.

Получи се обичайното. По поръчка на кукловода Радев стартира масирана и безразборна чистка в държавните структури. Без законови основания, а с опорки за „борба с мафията“.

Правителството на Радев трябваше да извади „кирливите ризи“ на „Борисов, ГЕРБ и мафията в държавата“, да разкаже истината за „кражбите на 8 милиарда лева“.

Нищо подобно не се случи. Две седмици слугите на Радев се стараха, но се получиха кьорфишеци, компромати и празни приказки.
Разкриха се далаверите на "румянките",начело с Торбалан Узунов!
32.
Ужас !
13.08.2021 09:04:37
0
7
Това българите страшно тъп нарад !
31.
до 27
13.08.2021 08:28:23
2
12
Я пак! И откога е това изискване? Лучано помниш ли го? Беше министър на спорта със средно образование. Почна да учи след като стана министър. И го хванаха, че след като е бил в зала и е гласувал закони, в същото време е държал изпит в УНСС и във Великотърновския университет. Така и не се разбра къде точно е записал да учи. И други примери подобни има - бол
30.
*********
13.08.2021 01:35:54
6
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
Морски
13.08.2021 00:11:08
18
12
А тези от ГЕРБ много мангизи имат...всички тук дето ги четкат са платени или на общински служби ...
28.
Морски
13.08.2021 00:06:41
7
21
И тези на Слави са неграмотници
27.
До 16
12.08.2021 22:30:24
5
13
Братле, за министър има изискване за образование. Висше. Друг е въпросът какви дипломи за висше образование си имаха някой министри, които историята помни. Но си има изискване за министрите. Виж за депутати - може и със средно :). Позволено е.

А с Кир0 Петков нещата най-вероятно ще излезнат, че е бил в процедура за канадско гражданско, ама не го е взел. Все пак е женен за канадка. Не вярвам да са чак такива невнятници, че да са го направили минситър с двойно гражданство. И сега той ще обяснява, че е само в процедура за канадско такова, а другите ще викат, че щом е подал за друго гражданство едва ли не се е отказал от българското, Също, че не трябва да е министър заради това и т.н. Сеир да има.
26.
до 23
12.08.2021 22:06:05
16
19
Ти у ред ли си? Що не отидеш на лекар, ноже да ти няма нищо? Да казваш, че Бойко бил най-големия политик на новото време говори или за умствения ти багаж или за тежка зависимост от Герб. Бойко, който не прави разлика межди разделението на властите бил най-добрия политик. Тоз не става да носи куфарите на обикновен министър...
25.
мале мале
12.08.2021 21:46:56
31
18
Нищо чудно. Голямо мошениче е това с перчема, Кирилчо!
24.
Слави разкри Радев и компания!
12.08.2021 21:46:52
27
28
Радев е против България,защото е рубладжия корумпиран!Дай на простака малко власт и му гледай сеира!На фуражките мястото им е в казармите,а този клоун се върти на пилон!Военен съд за далаверите с доставки на летателни средства,без въоръжение,но с комисионни!Няма скрито-покрито,мръсните пари най-дебела следа оставят!Не за Кирчо е питането,а за корупционните милиони!
23.
Който ГРОБ на ГЕРБ копае,сам в него пада!
12.08.2021 21:38:34
34
40
Бойко е най-големият политик на новото време!Факт,който няма как да не се отчита!Който е тръгнал срещу него, пада в канала.Румен за парата изяжда си душата.Дори от Бузлуджа си личи,че МаяМа е платено прокси на подсъдимите олигарси,душеприказчица на либерастите на Сорос и апологет на Истанбулската конвенция и БХК.
Бойконе ги бави,не бъди благороден с враговете на България!
Румен Радев бе генерал-майор от ВВС, а сега е генерал от резерва. Бойко Борисов бе генерал-лейтенант от МВР.
И преди и сега Бойко е над Румен!!!
22.
ripl
12.08.2021 21:18:26
22
24
Национален предател слави, всичко е ясно и платено от герб пдс, но хубаво, че нещата са ясни и ще бъдат отсвирени!
21.
Васето
12.08.2021 20:59:06
2
62
Това са ужаси! Тошко Йорданов и всичките си показаха кирливитв ризи.
И тези хора щяха да ни управляват, от устата на които излизат махленски слова:” Не се еб-те с нас,щото който ни закача,после нв успява да се върне в мача.” Или “ Сядай си на дебелия зад-к”. Бойко какъв бил , Бойко на… а сега да ви видим… ! Хашлаци в парламента, всичките са едни и същи! Свалиха Бойко и какво !? Да им слушаме глупостите цял ден, все едно са в хоремага!
20.
Пеев
12.08.2021 20:52:48
5
15
Сега проверих. Има наистина такова изискване и е в подзаконов акт Изборния кодекс ( който всеки парламент променя както му скимне). Той е приет много след като мадридския лъжец стана премиер. Това изискване обаче е в пряко противоречие с Конституцията на Република България ,но никой досега не е сезирал КС
19.
А, те, милите не са цвете за мирисане:
12.08.2021 20:47:35
20
36
Рашков станал имотен цар с едната държавна заплата; съдружник на Асен Василев го нарича измамник; Кирил Петков смени управата на ББР със свои хора и тръгна да издейства държавна помощ от 30-тина милиона лева на разноцветния олигарх Домусчиев; Румен Спецов продал фирма с 1 млн лева задължения към държавата на бедняк с 2 присъди и 40 регистрации за кражби…където бръкнеш – изпълзяват змии и гущери.
18.
Аааа
12.08.2021 20:46:36
6
48
Скоро има такъв народ. Ще станат няма такава партия.
17.
Тъпи фатмаци с големи тумбаци!
12.08.2021 20:43:20
32
37
Радев влиза от битка в битка и така губи представа за войната. И от победител може да се превърне в победен – в последния бой.
Вдигна юмрук, посочи към Министерски съвет и изрече крилатия призив: “Мутри, вън!”
Това беше моден лозунг, докато не го приватизираха хора, разобличени като слуги на мутрите.
Лекето Янев
назначи децата си в БЕХ!
Такава е ситуацията с миризливите, зелени чорапи!!!
И още по-лошо ще става!
Радевата зима ще е по-страшна от Виденовата и Лукановата,взети заедно!
Долна пасмина са Радев и компания,лакоми и алчни пияндета!!!
Уроди безродни!!!
16.
Слави копае дъното яко
12.08.2021 20:43:05
11
30
Няма такова правило за двойното гражданство, освен за президент на страната. За министър председател не знам как е, може и там да е така, но за обикновен министър няма такова правило. Те за образование нямат изискване, вие за гражданство говорите. Колко министри със средно образование сме имали след 1990 година? Някой знае ли?
15.
задкулисието
12.08.2021 20:40:57
10
18
Рови усилено
14.
Слави=Бойко
12.08.2021 20:20:48
9
37
Слави работи на принципа на Бойко:
Който не е с мен, значи е против мен
13.
ти да видиш
12.08.2021 20:17:48
9
38
Симо Кобурга мадридския лъжец как стана ПРЕМИЕР с мароканско и испанско поданство значи за едни МОЖЕ за други НЕ
12.
5743-6489
12.08.2021 20:09:20
14
28
Абе тикви смотани, къде е казано и в кой закон е написано че българин с двойно гражданство не може да е министър. Изискаването в Конституцията е кандидата да има българско гражданство и да е роден в България го написаха нарочно за Георги Пирински които е роден в САЩ и да не може да стане Президент.
Да цитирам тоя член който го сърби Гърдев.
Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.
Според него Кирил Петков не може дори да е депутат, така ли хюмненце гадно. В тоя голям и дебел член дето го бара дори няма изискване да бъде роден в България.
11.
Дано да не е вярно
12.08.2021 19:51:50
21
17
Тоя Гърдев си е ченгенце. Като нищо да е придобил някаква такава информация и сега да пържат яко Киро Петков. Надявам се все пак да e фейк, защото ако се окаже вярно, че е с двойно гражданство или дори само да е кандидатствал за канадско гражданство, ще е абсолютен срам за държавата. В смисъл преди да ги назначават, има поне 3 служби, които е трябвало да реагират и да предупредят Радев, че Петков не отговаря на конституционните условия да заема министерски пост.
10.
Бахура
12.08.2021 19:33:46
35
24
Канадски измамник, как да не го изплющи човек през розовите шортички.
Джендърите, Соросоиди, смешници ,преоблечени лакеи, уличните долнопробни Безгащеви от жълтите павета .
9.
...
12.08.2021 19:21:58
24
49
Един министър ни стана симпатичен,сега и с него се захванаха...
8.
Славун + Тиквун = ВНЛ
12.08.2021 19:07:44
30
35
Единственият, който трепери от служебните министри е Тиквун. А, сега се сетете за Славун и за какво работи.
7.
Няма такъв цирк
12.08.2021 18:51:34
12
26
Цялото това театро начело с фатмака, Чалгафон Велики и Тошко Африкански, Тиквуний Прости, Курнелия и червената кочина, Пинокио и Костовите остатъци, Фесовете и Шиши, Мая Общата и мафиотските адвокати не може и няма да доведе до нищо полезно освен ако нямат опрян стержен отзад. Дано поне да се самоизядат и да разровят кончината надълбоко, така че и най тъпата рая да разбере за какво гласува (и все пак си мисля че раята пак ще си поиска същото въпреки всичко).
6.
Arhangela
12.08.2021 18:45:51
15
55
Ебахти простотията,ебахти престъплението ... тези от ИНТ вместо да се занимават с глупости ... защо не свършат нещо в полза на народа?
5.
АТАНАСОВ
12.08.2021 18:41:42
15
16
лисицов, ПАРИ ли взе?
4.
Scrooge McDuck
12.08.2021 18:39:42
21
56
Явно Кирил Петков бърка яко на господарите на Наркомана. Колкото Асен Василев беше осъден. Дебили Сър.
3.
SS
12.08.2021 18:37:51
6
59
А Слави има ли офшорка и прал ли е пари на Орлин Алексиев?
2.
Карадайъ
12.08.2021 18:32:56
15
26
На Слави Наркача, само фатмака не му го е бутал отзад. Но никога нее късно.
1.
МНОГО ДОБРЕ
12.08.2021 18:31:58
40
26
ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТ ТУК НАТАТЪК !!!!!!!!!НЯМА НИЩО ОБИДНО ХОРАТА ДА ЗНАЯТ ИСТИНАТА !!!!!!!САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ СТИГА С ТЕЗИ МЮШИНГИИ БЕ ГАНЮВСКО ПЛЕМЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори