×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът от ГЕРБ Галя Желязкова: Да има дебат за план и мерки за следващия летен сезон


Депутатът от ГЕРБ Галя  Желязкова: Да има дебат за план и мерки за следващия летен сезон
Какви мерки предприема министерството на туризма за осигуряване на нормалното протичане на летния сезон, пита Галя Желязкова
11 Август 2021, Сряда, 19:31 ч.
Автор: Флагман

Народният представител попита още с кои държави се работи за привличане на туристи

 

Каква е стратегията на Министерството на туризма за възстановяването на летния туристически поток в нивата преди пандемията? Какви мерки предприема министерството на туризма за осигуряване на нормалното протичане на летния сезон, свързани с управление на морските плажове и местата за настаняване и хранене?

Тези въпроси отправи народният представител от ГЕРБ-СДС- Бургас Галя Желязкова към ресорния министър Балтова. Изказването бе в рамките на блиц-контрол като част от дневния ред на парламента днес, като отношение към него представи и депутатът Николина Ангелова от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Туризмът е изключително важен за икономиката на страната, особено за такива области като Бургас, от чийто район съм избрана за народен представител. Преди пандемията от Ковид 19 летният туризъм формираше между 60 и 70% от общия туристопоток в страната. За лято 2019 г. само за месеците от юни до септември над 5 500 000 чуждестранни туристи са посетили страната ни. Съгласно системата ЕСТИ от 1 май до 8 август тази година над 2,5 млн. български и чуждестранни туристи са избрали България за своята почивка, като в основната си част те почиват на българското Черноморие. По информация от медиите плажовете са препълнени и всички места за настаняване са резервирани“, заяви от трибуната бургаският депутат.

Тя подчерта, че тези данни са оптмистични за туристическия бранш, но е от ключово значение да има навременно планиране и вече да е започнала подготовката за лято 2022 г. „С оглед на пандемията, в която все още се намираме и непрекъснатото нарастване на случаите на заразяване, е от съществено значение да има предвидимост на мерките, които правителството взима за ограничаване на пандемията, за подпомагане на туристическия бизнес от нейните последици и същите да се обсъждат предварително с бизнеса“, допълни Желязкова.

Народният представител попита още с кои държави се работи за привличане на туристи и какви мерки предприема Министерство на туризма за осигуряване на нормалното протичане на летния сезон, свързано с управлението на морските плажове, местата за настаняване  и заведенията.

От своя страна министър Балтова коментира, че има работни групи, които съставят стратегия за развитие на туризма за следващия туристически сезон. Бургас е един от най-активните туристически райони. Този летен сезон, съпоставен с предходния за месеците от май до юли, е с ръст от 100 %. 

Относно контролът, който осъществява Министерство на туризма, стана ясно че са предвидени общо 266 проверки на морски плажове, като по-голямата част от тях са осъществени. Проверява се дали цените отговарят на предварително обявените, както и дали концисионерите и наемателите спазват договорните си взаимоотношения.


В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 2
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
14
Коментара по темата
14.
Родопа ООД
12.08.2021 13:54:40
0
0
Туй прасе кой го пусна там да дрънка.
13.
Do 8.
12.08.2021 10:35:02
1
0
Как може толкова минуси към 8. Ми сладка кака.
12.
Бургас
12.08.2021 09:45:24
0
8
Нищо съществено не казва. Като всяко нейно изказване или такова на другите членове от младежката структура на ГЕРБ. Празни приказки без никакви действия. Изрежда някаква статистика, а какво трябва да се направи реално, не се споменава даже. Всички знаят какъв е проблема на Бургас, но никой няма смелост да покаже причината за упадъка на града ни.
11.
*********
12.08.2021 07:20:30
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
следващ летен сезон
11.08.2021 23:53:21
0
2
нема да има ,ма
9.
Гражданин
11.08.2021 23:01:06
1
14
таз пък , таз пък.....Калинка утрепана!
хахахаахах
8.
Мнооо
11.08.2021 22:39:56
11
1
Сладка таз Галка!
7.
Моделът "Борисов"
11.08.2021 21:56:00
2
11
0значава - лидер на Балканите, всички мероприятия се провеждаха в София. Икономически растеж, в първата двойка и тройка, мащабни във всички посоки инфраструктурни проекти, знаете ги, рекордни ръстове в земеделието, икономиката, автомобилния клъстер и мога още много да говоря за този модел. Да не говорим за спорта, че там ще ни хейтят, те няма какво да кажат", продължи Борисов и изрази учудване какво са модернизирали от Демократична България, след като част от предизборния им слоган, бил модернизация.

"ДПС така рестартираха държавността, че не могат да изберат правителство, дори не искам и да ги коментирам!", отсече лидерът на ГЕРБ.

"Предупредих какво целят хората от ИТН, те го направиха. Повече няма да прогнозирам, че се сбъдва. В същото време не искат за освободят парламента, за да тръгне рулетката. Защо го правят, не знам.
6.
Браво
11.08.2021 21:29:45
10
15
Браво г-жа Желязкова! Добро изказване.

Кога ще изгоним пенсионерите от община Сунгурларе? Младите стоят без работа във вашата община!
5.
*********
11.08.2021 20:43:27
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Time out please
11.08.2021 20:13:07
4
39
Галка, почивай, бе. Заплатата тече. Всичко е точно. Недей се мъчи. Всички знаем, че няма смисъл, само ти не го разбра.
3.
Грб
11.08.2021 19:57:23
7
31
Ставате все по неставащи,вижте си представителите.
2.
Въй
11.08.2021 19:53:19
3
32
Ох и ти да се обадиш, стои малко мирна има време за теб!
1.
Zapoznat
11.08.2021 19:48:04
11
28
Права е.. Това да не е като да раздаваш флаери на шатрата на герб, да познаваш правилните хора и хоп в общинския съвет и след това в парламента.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори