×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ и ДПС не успяха да прокарат комисия „анти-Рашков“


ГЕРБ и ДПС не успяха да прокарат комисия „анти-Рашков“
Служебният вътрешен министър е обвиняван, че е действал преднамерено срещу определени политически сили по време на кампанията
Ключови думи: парламент, Йордан Цонев
04 Август 2021, Сряда, 12:33 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Дебатите в пленарната зала на парламента продължиха над два часа

ГЕРБ и ДПС не успяха да прокарат учредяването на парламентарна комисия, която да разследва действията на МВР по време на предизборната кампания за 46-ото Народно събрание.

Предложението дойде от партията на Бойко Борисов, но бе подкрепено само от формацията на Доган. Двете политически сили се оказаха сред най-губещите в ромските секции на последния вот.

Официално от ГЕРБ предложиха временната комисия да се занимава с изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-ото Народно събрание. Те се оплакаха от непремерени действия срещу техни активисти. 

Йордан Цонев от ДПС пък обяви, че Бойко Рашков не може да бъде вътрешен министър и го обвини в реваншизъм. Според него по време на кампанията имало неправомерна намеса на МВР и полицейско насилие.

Рашков и до момента е служебен вътрешен министър, като изтъква като основно свое постижение успешната борба с търговията с гласове.

Дебатът продължи над два часа. В крайна сметка предложението бе отхвърлено, след като „за“ него гласуваха само ГЕРБ и ДПС.

Двете партии разкритикуваха колегите си от другите парламентарни групи, че не действат принципно и обективно. Те одобрили създаването на комисия за полицейското насилие на протестите през 2020 г., но сега били против да се изследват действията на органите на реда по време на кампанията. 

От БСП пък нахвалиха МВР при Рашков, че за първи път се действало решително срещу купуването на гласове. 

 


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Герб - ние си отиваме
04.08.2021 19:53:42
0
3
А как хубаво си живеехме!
А каква стана тя.
Защо съдбата ни изгърби така?
Първо ни сложиха на софрата, пък сега искат да ни махнат. Ама язе без борба няма да се махна, пък ко ще и Мустафа да пусне ЦРУ по петите ми
10.
Щом
04.08.2021 18:39:39
0
3
Гробарите и рязаните реват, значи всичко върви в правилната посока. Рашков е най добрия вътрешен министър за последните 30 г. "демокрация".
9.
коз
04.08.2021 15:53:07
5
13
Давай Рашков, разбий престъпниците!
8.
кйий
04.08.2021 15:50:13
2
6
Два часа загубено време за глупави дебати.
7.
СТАНКО Капута
04.08.2021 15:30:33
14
5
Махайте го тоя Рашков, че вече не се издържа!
Искаме си Бойко Борисов и някой по-послушен за вътрешен министър, за да е спокойно на изборите и всичко да си бъде както преди!
6.
ALF
04.08.2021 14:52:36
4
17
Страааах, Страааах !!!!!!!!
5.
Кой
04.08.2021 14:31:53
5
16
Мдааа,Герб и Дпс......и Сдс там.
4.
B. R.
04.08.2021 14:01:12
22
17
Хората помнят злодеянията на служебните хора, реставрацията на комунистическата диктатурата, политическо безправие, полицейска жестокост, на затъпяваща реакция. Колоритен образ на тези злодеяния- терор и екзекуции е Рашков , палачът си отива за съжаление на привържениците на утопичния социализъм. Песни на здрача, сенките от миналото на комунистическото феодално мракобесие.
3.
Всипки разиграват картата
04.08.2021 13:53:53
3
12
с ДПС, но ясно се вижда кой с кого е в такива моменти!!
2.
Б.Б.
04.08.2021 13:43:02
14
37
Има защо да реват ГЕРБ и ДПС, защото Рашков удари точно купения вот, който е масов при тези двете партии! Добре, че беше Рашков, че иначе и ГЕРБ, и ДП щяха да имат поне още 5-6 процента, дошли именно от циганските секции!
Единственият министър, който не се бори с покупко-продажбата на гласиве на приказки, а доказа с реални действия че този процес може да бъде овладян, стига да има човек, който да посмее да го направи!
Тиквата много го боли, но това е положението- купуването на гласове от неговата партия трябва да бъде спряно веднъж завинаги!
1.
ДПСту мислех че могат да броят, пък и те не можели
04.08.2021 13:38:07
5
27
Хайдее, и ДПС свалиха маската
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори