×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Действията на Слави са толкова глупави и наивни, че няма как да не са почтени и няма как да е сценарий


Действията на Слави са толкова глупави и наивни, че няма как да не са почтени и няма как да е сценарий
Радев да каже на хората на Мая Манолова да си седнат на големите усти и да млъкнат, защото наесен ще му се оформят избори 2 в 1, казва Любен Дилов-син
02 Август 2021, Понеделник, 14:01 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Никой няма интерес от нови избори и ако от ИТН ще правят нещо – да го почват, защото тези, с които вървяха заедно, вече им пречат, Хаджигенов от сутринта дрънка щуротии

 

- Г-н Дилов, безспорно е, че странното, меко казано, интервю на народния представител от ИТН Тошко Йорданов, сценарист от "Шоуто на Слави", в домашна обстановка с лидера на ИТН Слави Трифонов, който е продуцент и водещ на същото това шоу, налага анализ на казаното, а Вие най-добре познавате Слави. Какво мислите?

- Аз знам какво ще каже Слави, защото го познавам от много години. Слави си  говори по един и същ начин в последните 20 години. Въпросът е как реагират другите. Като, например,  как реагират партии  с по с 4-5 %, хайде нека са 10%, които се опитват „да карат влака“, като през цялото време казват, че не те карат влака. Ами бъди почтен. Това, което ние твърдим от самото начало и това, за което много съм се подигравал на Бойко Борисов – на неговото вечно „аз, аз, аз“ – всъщност е важно. Той казва: „Аз съм този и с тези хора ще направя тези неща“. Сега с хиляда асистентки се опитват това да направят. Оставете го Трифонов да го направи. Или ще го направи, или не. После го коментирайте.Така наречените системни партии сега полагат системни усилия, за да се състави антисистемно правителство. Всички останали, които бяха заедно, само пречат. Хаджигенов от сутринта дрънка  щуротии – нелегитимно било връчването на мандата. Просто... какво да го коментираме - легитимно - нелегитимно. Виждате с какво се занимават, с какво се заяждат. Наистина създават хаос вместо да помогнат да се състави кабинет. И най-лошият да е, какво пък?! Като не ви харесва, после го съборете. Има, очевидно е, някакви битки, които са под повърхността на официалното говорене. Стискаме палци до края на другата седмица да има яснота, да се гласува и да започне да се работи, защото в момента е безумие.

- Много ли са чиновниците ни и как ще намерим пари за тях, актуална тема е това в новото НС?

- Мантра е, че чиновниците на България са много и как ще намерим пари за всички като съкратим администрацията. Не съм подготвен с точни цифри, но България е на едно от последните места по брой чиновници на глава от населението в ЕС. Напротив – административният капацитет въобще не стига. Не говорим как са платени и как работят – това са други теми. 

За брой спрямо глава от населението обаче има стандарти и ние сме много, много назад спрямо Франция, Германия, Англия и т.н. Няма смисъл да се сравняваме с Естония и другите подобни малки държави, управляващи се като един град.Тази мантра е много глупава – съкращаваме чиновниците и намираме пари за диабетно болните. Нито ще намерим пари, нито ще съкратим чиновниците. Напротив – ще ги увеличим, като видим, че не стигат.

- Ако всичко това е политически сериал и Вие сте сценаристът, какво предстои?

- "Всички се обичат" и трябва да се излъчва следваща серия след 22,30 часа. Наистина голямо объркване е. По тази причина едва ли някой ще излезе да каже нещо конкретно, тъй като не се знае какво ще стане утре. Като стане сложно обаче ще се върнем към първоначалните прости въпроси. Имаме формация, спечелила изборите – добра, лоша, няма значение – редно е тя да опита да направи кабинет и е редно другите да се опитат да й помогнат. Поне от „кумова срама“.

- Ако не успеят, ГЕРБ премисли ли, че може да има шанс като втора парламентарна сила?

- Мандат на ГЕРБ, беше ясно казано, че няма да бъде реализиран и оставаме на тази позиция. Спираме се на третия вариант, без да правим догадки, но изглежда, че ще бъде даден на БСП. Не виждам как президентът би направил нещо друго.

По волята на суверена, както обича да казва Слави, така са подредени партиите. Той трябва да направи кабинет и другите си избират собственото поведение. В момента парадоксалното е, че ГЕРБ и БСП се държат по-отговорно в това начинание отколкото тези, от които се очаква да направят усилия да се състави кабинет. Бойко в типичния му стил каза: „Ще дам депутати на Слави, ще направя това, онов...а“. Всъщност, преведено на политически език, той казва „Прави, човек, това, за което си дошъл! Ще ни чегърташ ли? Заяви какво ще правиш? И почвай да го правиш“. Никой няма интерес от нови избори. Никой!

- Вие, от групата на ГЕРБ, бихте ли проявили разбиране, да подкрепите кабинет на ИТН?

- Нека първо да видим кабинета на ИТН. Ние сме убедени в техните добри намерения. Те са толкова наивни, толкова глупави неща правят, че очевидно са почтени. Всяко друго нещо би било по-добре обмислен сценарий, който все пак може да се реализира. Това е, което си говорим вътре в парламентарната група. Много е удобно да седиш и да се подиграваш. Както виждате и Бойко не може да се удържи да докаже на света, че той може да води шоу без аутокю. Да говори 45 минути без аутокю. За сменя теми и събеседници и т.н. Да, това е изкусително да се държиш така, но не е отговорно. Когато си говорим помежду си, вече си казваме: „Добре, нека да не преиграваме. Нека тези хора направят кабинет“.

-Оформя ли се фигура в редиците на ГЕРБ за кандидат-президент?

-Знам, че се обсъжда тази тема. Много интересно ще е, защото кандидат-президентът ни като фигура ще е функция от общата политическа обстановка. Настоящият президент или ще създаде някакво ново обединение около себе си, или ако не се реализира мандат за правителство, отиваме в ситуация, в която всяка формация ще издигне президент. Това ще е най-големият ужас, който президентът Радев си представя. Избори 2 в 1 се оказват най-големияг проблем за него, защото всеки трябва да издигне кандидат. И тогава той няма да може да разчита на тази подкрепа, на която сега се надява да събере около протестните формации.

-Сбърка ли Радев със своите действия през последния месец?

-Много. Докато ГЕРБ бяха на власт, бяха удобни да са големия противник, защото като се „биеш“ със силен противник - изглеждаш силен. В момента обаче реално изборите минаха и трябва да се работи. Това поведение  наистина създава хаос и не е държавническо отговорно. Ако имаш някакво влияние върху формацията на Мая Манолов“, което е очевидно, че имаш, просто им кажи да си седнат на големите усти и да изчакат да се направи кабинет. И това е най-малкото.

Използвани са въпроси и на други медии
 




20
Коментара по темата
20.
Аааа
02.08.2021 21:21:18
4
7
Г-н дилов а вие какъв бяхте преди да станете "псевдо" политик и с какво се занимавах те.
19.
до 13
02.08.2021 21:15:01
2
3
Това, дето го пишеш - съчиненията на ПИКливите, се отнася за мъжа на ПР-ката на тиквата, на Севдето! И преди да пишеш откровени лъжи, провери! Но не ти стига мозъка за това, нали??? То трябва и акъл! Хахаха
18.
хахахаха
02.08.2021 21:11:45
8
8
По-голям клоун от Борисов тиквата НЯМА! А сега като се прибави и страхът да не го арестуват и да го съдят, съвсем изтрещя! Е, има и прости и глупави, които го гледат с възхищение и му пляскат, но няма да е за дълго.
17.
777
02.08.2021 19:12:24
8
4
Розовите бузки от Дайбъ са на разположение, така се изрази Ристю медузата мазна чакаща и гладна за постове. Лягащи бързо в кревата на повикване улични долнопробни, идват от околовръстното, червените куртизанки който им свирне са готови да папкат баница и ближат сладоледа. Свирачите на дудуци духат пилешката супичка има такива смешници, клоуни чалгари, палячовци.
16.
KOKO
02.08.2021 17:55:25
1
8
VSE SME VIZDALI ZIRKOVE V BALGARIJA,NO TAKAV ZIRK,KOITO SE RAZIGRAVA V MOMENTA...SLAVI SEDI V ZILISHTETO NA DIVANA I SIGURNO SE NAPIKAVA OT SMJAH,4E NEVERLAND SEGA E ZAVISIMA OT NEGO I SEDJASHTITE V NARODNOTO SABRANIE -NEZNAJAT KAM KOGO DA SE PRISLAM4AT.PJUN4AT PRUSTI I GI VDIGAT-DA RAZBERAT NAKADE DUHAT VETROVETE....HA-HA
15.
:)))
02.08.2021 17:31:43
3
8
Кадры решают всё, ама Бойко за толкова години не го разбра
14.
Dilofff
02.08.2021 16:58:56
4
17
Не ви ли е малко неудобно точно вие да се изказвате за каквото и да било,само в дпс не сте били или поне не е излязло на яве.
13.
Янев и неговият бос Румен
02.08.2021 16:32:03
17
20
Премиерът на служебния кабинет Стефан Янев е уредил двете си деца на възможно най-сладки държавни длъжности и им е решил живота за години напред, съобщи преди малко ПИК.

Онзи, който дойде на власт „в името на морала“, използва властта, за да трудоустрои семейството си.

Синът на Стефан Янев – Костадин, заема длъжността „експерт по европроекти“ в Българския енергиен холдинг (БЕХ), една от най-големите държавни фирми. Назначен е – забележете!, без конкурс, по време на първия служебен кабинет на Румен Радев, когато таткото е вицепремиер и министър на отбраната. Годината е 2017 г.
Заемайки вицепремиерския пост, Стефан Янев е могъл да повлияе директно върху кадруването в БЕХ.
Неговата дъщеря Екатерина се подвизава не къде да е, а в щата на друга свръхбогата държавна фирма – „Булгаргаз“. Назначена е пак от първия служебен кабинет (където бащата е вицепремиер) и пак без конкурс – като батко си!
12.
Burgas
02.08.2021 15:46:03
11
18
Голяма работа, че ще има избори. Само бойко се страхува да не остане служебното правителство. дилов с тия приказки само помага на герб. Крайно време е да лъснат зависимостите на итн с герб, дпс и дс до края на седмицата.
11.
Турист
02.08.2021 15:45:36
7
17
За жалост е изключително прадв.
10.
ДГД
02.08.2021 15:41:28
20
17
Тлъ-тлъ-тлъ, гербер прост
9.
Народът на Бг
02.08.2021 15:17:11
14
20
Свобода на словото по герберско-флагмански!
От осем коментара, Четири Изтрити!
8.
хаха КОЕ НЕ Е ПО ТЕМАТА БЕ????????????????????????
02.08.2021 15:13:49
16
13
НАПИСАХ ЧЕ ТАЗИ СТАТИЯ Я НАВИРАТЕ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА А ИСТИНАТА В СТАТИЯТА """Предсрочните избори са неизбежни ако ИНТ не получи подкрепа за правителство"""Я КРИЕТЕ В ДЕВЕТА ГЛУХА !!!!!!!!!!!!ТЕ ХОРАТА НЕ СА ТЪПАНАРИ И РАЗБИРАТ ЧЕ ВЗЕМАТЕ СТРАНА /не БЕЗВЪЗМЕЗДНО сигурно /!!!!!!!!!!!и не случайно ви наричат подлоги на гроб!!!!!!!!!!!!!!!
7.
ПРЕСТЪПЕН ПРОИЗВОЛ
02.08.2021 15:00:48
11
6
Е ИЗТРИВАНЕТО НА КОМЕНТАРИ №2№4 И №5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СВОБОДАТА НА МНЕНИЕ Е ГАРАНТИРАНА ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ЧЛ39/1/!!!!!!!!!!!СЛЕДВА ЖАЛБА ДО ПРОКУРОР !!!!!!!!!!!!!!!!!
6.
ХАХА КЪДЕ СЪ СКРИ БЕ МИШКО !!!!!!!!!!!!!!!
02.08.2021 14:51:30
15
2
НЕ СМЕЕШ ДА ДРАЩИШ ОЛИГОФРЕНСКИТЕ СИ КОМЕНТАРИ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ АААААА???????????????А КАК ДРАЩЕШЕ И МАНИПУЛИРАШЕ ВОТА ХАХА !!!!!!!!!!!!!!НЕЩАСТЕН СТРАХЛИВЕЦ !!!!!!!!!!ПРОКУРОРА ТЪ ОЧАКВА НО ЩЕ ГО ОТНЕСЕ СТГОВОРНОТО ЗА ЗАКОННОСТА ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.
*********
02.08.2021 14:34:47
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
02.08.2021 14:26:41
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Слави Космонавта
02.08.2021 14:19:38
10
42
Хубаво ми казваше да не се паткам с бяло, а ааа на овча глава съм. Мозъка ми лиля вече. На Тошко Африкански не му се сърдете той си е противен от малък.
2.
*********
02.08.2021 14:09:01
10
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Иван
02.08.2021 14:08:34
12
37
Ох колко мило.Работата смърди на тройна коалиция.Пак ви готвят подмяна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори