×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуваха баща и син, издирвани в Гърция за ОПГ и трафик на хора


Арестуваха баща и син, издирвани в Гърция за ОПГ и трафик на хора
Бургаският апелативен съд им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража"
29 Юли 2021, Четвъртък, 15:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Взима по 2500 евро на човек, за да го прекарат с луксозна кола

Бургаският апелативен съд потвърди марката за неотклонение „задържане под стража“ на баща и син – Христо К. и Стоян К., с адрес в гр. Съединение, издирвани с Европейска заповед за арест /ЕЗА/ от Апелативната прокуратура в Солун, Република Гърция.

С ЕЗА се иска предаването на мъжете с цел провеждане на наказателно преследване срещу тях за две престъпления, извършени в съучастие с други лица, първото в периода юни 2019 г. до 20.07.2021 г., а второто от юни 2019 г. до 16.07.2021 г.

Обвиненията срещу Христо К. и Стоян К. са за участие в организирана престъпна група, образувана за извършване на престъпни деяния, както и за трафик на хора, съобщиха от прокуратурата. Престъпленията са наказуеми с „лишаване от свобода“ от 5 до 10 години, и с „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години.

В Европейската заповед за арест се твърди, че деянията са били извършени от исканите за предаване лица, в съучастие с други 50 обвиняеми и 5 други неизвестни лица на територията на Турция, Грузия, България и Гърция. Според първото обвинение били установени поне 56 случая на превозвания и придвижвания на граждани от трети страни, които нямат право на влизане в Гърция.

Цената за превозване на човек била от 2 000 до 2500 евро, с изрична уговорка за ползване на луксозни автомобили. Второто, посочено в заповедта обвинение е за това, че като участници в организираната престъпна група са предоставяли помощ на останалите съучастници, с цел да извършват престъплението по незаконно вземане и превозване на граждани на трети страни, които са влезли в страната без да имат право, съвместно, с цел извличане на печалба.

Твърди се, че са били придвижени и превозени към вътрешността на Гърция 345 и повече граждани, които не са имали право да влизат в страната без съответна законова проверка. ЕЗА отговаря на формалните изисквания на закона - същата е издадена в писмена форма, от компетентен съдебен орган на Република Гърция, описаните в нея престъпления намират аналог в българския Наказателен кодекс, за първото наказанието е „лишаване от свобода“ от съответно от 1 до 10 години, „глоба“ до 10 хиляди до 30 хиляди лева и конфискация на имуществото, а второто се наказва с „лишаване от свобода“ от една до шест години, т.с налице е изискваната двойна наказуемост за деянията.

В това съдебно производство мярката за неотклонение има единствената цел да обезпечи присъствието на исканите лица по време на разглеждане на делото по същество и предотвратяване на евентуално тяхно бягство и укриване, с което да се попречи предаването им на издаващата ЕЗА държава-членка. Христо К. и Стоян К. са гражданин на държава от Европейския съюз, имат валидни лични документи, даващи им възможност безпрепятствено да напуснат страната.

Всички обстоятелства обосновават реална опасност от укриване на исканите лица и са мотивирали въззивната инстанция да потвърди определението на първоинстанционния съд, тъй като взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ е най-подходяща да осигури присъствието им до приключване на производството по разглеждане на Европейската заповед за арест. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


В категории: Темида


Коментари
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов
Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори