Бургаският състезател Кристиян Манев е седми на световно по кайтсърфинг!
Постигнатият резултат е едно отлично начало по пътя му към олимпийска квота за Париж 2024
Състезател на яхтклуб „Черноморец Бургас” постигна едно от най-добрите класирания на български ветроходец на Световно първенство! Това е младата ни надежда в кайтсърфинга Кристиян Манев, който се пребори преди дни за престижното седмо място. Постигнатият резултат е едно отлично начало по пътя му към олимпийска квота за Париж 2024.
FORMULA KITE INDIVIDUAL WORLD CHAMPIONSHIPS U19 се проведе в Джицерия, Италия, на 12 - 18 юли 2021 г. На световния форум участваха националните отбори на Италия, Франция, САЩ, Испания, Германия, Полша, Чехия, Швейцария, Израел, Великобритания, Русия, Холандия и др. Нивото на всички участници беше много високо.
Кристиан Манев с изключително добра тактика и прецизност успя в медал сериите да финишира трети в една от финалните гонки. Единствено малшансът (оплитане на крилата с друг състезател на старта в една от гонките) му попречи да се класира в Топ 5 на света. Така състезателят на яхтклуб „Черноморец Бургас” затвърди заявката на България за медали в този спорт в близкото бъдеще.
„Горд съм с отличното представяне на Кристиян на Световното младежко първенство! Бургас е гостоприемен и много удобен за ветроходни спортове. Надявам се някой ден да видим Кристиян и други наши състезатели да печелят международни медали на наша територия. Бургас има всичко необходимо за провеждане на европейско или световното първенство по кайтсърфинг!“, коментира кметът Димитър Николов.
Четирима младежи пострадаха при катастрофа, край язовир "Огоста"
Валери Божинов към Борислав Михайлов: Мислите ми са с теб!
От понеделник можем да сменим джипито
На МВР му е твърде скъпо да се раздели с пенсионерите си
Само защото са жени: 109 българки са убити за 5 години
Мъж се преобличал като починалата си майка, за да взима пенсията й
Как да не изгубим своя платен годишен отпуск
Отиде си музикант от легендарната шведска група ABBA
25/11/2025, Вторник 10:33
0
Алкохолът в храните и защо често не разбираме, че го консумираме
