×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Връщате се от "червена зона"? Чака ви задължителен PCR, независимо дали сте ваксинирани


Връщате се от "червена зона"? Чака ви задължителен PCR, независимо дали сте ваксинирани
Заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров влиза в сила от понеделник – 19 юли
17 Юли 2021, Събота, 10:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В противен случай подлежите на 10-дневна карантина

От държави, попадащи в „червената зона“, у нас ще могат да влизат само български граждани. Te обаче ще могат да пристигнат в България, само ако представят задължително отрицателен PCR тест - независимо дали са имунизирани срещу COVID-19 и притежават ваксинационен сертификат. В противен случай подлежат на 10-дневна карантина. Вдигането на карантината може да бъде направено от директора на РЗИ, ако лицето предостави отрицателен PСR до 24 часа след влизането му у нас.

Това е записано в заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Още 6 дестинации, към които българите се насочват за лятната си почивка, попадат в „червена зона“ според неговата заповед. В „червена зона“ вече попадат и Република Кипър, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт.

Пристигащите от Русия и Португалия се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа. Пристигащите от тези държави български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина.

Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест. Децата до 12-годишна възраст, пристигащи от „зелена“ или от „оранжева“ зона, ще се допускат на територията на България, без да е необходимо да представят документи за COVID-19. Това нарежда още заповед, която влиза в сила от понеделник – 19 юли.

Ученици и студенти, които живеят в Гърция, Турция, Република Сърбия, Северна Македония и Румъния и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до България с цел обучение, както и ученици и студенти, които живеят у нас и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до същите страни с цел обучение, също няма да има нужда представят документи за COVID-19.


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
26
Коментара по темата
26.
до 24
18.07.2021 10:04:57
0
0
https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-health-941fcf43d9731c76c16e7354f5d5e187

Ето нали искаше, изследванията бол, но все недоволни оставате. Защото просто не искате, ама фактите не ги интересуват вашите чувства. 13 000 недоказани случая или 4 000 000 смъртни случая от коронавируса, ти избери.
Като имай предвид 1 милиард души са завършили ваксинационния процес, а 3 милиарда с първа доза. И от тях 13 000 недоказани смъртни случая. А има 180 милиона случая на корона висурс и 4 милиона смърти случая. Сметни кой процент трябва да те тревожи повече.
25.
до 19
17.07.2021 16:02:41
1
4
"след ваксинирането се чувстваме в пъти по-добре"

LMAO

Ей, нов страничен ефект (или нов/стар трол)! Да не са ви дали витаминозна инжекцийка? При експериментите винаги има, или поне трябва да има, плацебо, но може да са включили и витамини.;-)
24.
До 21.
17.07.2021 15:54:05
1
5
Лъжеш и то нагло! Новозаразените и починалите са основно ваксинирани, с две дози! Та ако имаш източник на смешната си информация го предостави! В същото време, всички смешни социални платформи се мъчат да спрат записа на официален представител на Модерна, който каза, че в момента се води трета фаза на изпитания и чак 2023 година ще знаят, какво правят ваксините в краткосрочен план, за дългосрочния ще почакаме. Пусни ми официалния сайт с мРНК ваксини за бяс, Зика и инфлуенца, може и ланцет или нейчър, някъде, където го има официално и да е мРНК!
23.
До 9
17.07.2021 15:48:35
1
6
Серизоно ли твърдиш, че вакисните, които не са точно ваксини са минила всички изпитания!
Моля те, намери си страниците на производителите и си прочети, какво пише там, по дяволите, пише го същото и на страницата на МЗ, малко смотаничко, но го пише.
Ти вече си статистически данни, субект, експеримент, цифра, а аз ще ти дам една цифра над 13 000 починали от ваксини, стотици хиляди увредени и инвалиди до живот, те също са статистика, но тя е само 1% от позволената за всписване в официалните платформи като ЕМА и ВРАЕС. Млъкни, спри да заблуждаваш хората, които не знаят, как да се информират, защото влизаш в категорията на престъпник, който умишлено иска да нарани друго човешко същество!
22.
истината
17.07.2021 15:36:26
2
1
до 20, Браво, по .точно не може да се напише!
21.
до 20
17.07.2021 15:18:46
6
2
Колко още стотици милиона души трябва да се ваксинират преди ти да си удовлетворен с факта че на ваксините им няма нищо? Дали има такава бройка или все ще си го караш на контра. Защото така ти е забавно? Смъртните случаи от този делта щам са от неваксинирани, обяснявай си го както щеш. Те са мъртви заради подобни разсъждения като твоите.
Колкото до мРНК ваксините има за бяс, Зика, инфлуенца. Така че си обнови информацията. Не е ново, а е разработвано от 30 години. Пък това въобще не пречи да си сложиш ваксина с друг метод на действие щом толкова ти е проблем този. Ама не, ти си тук само за да мрънкаш и да чакаш някой да те слуша. Омагьосан кръг, ваше творение, вечно недоволни.
20.
do 17
17.07.2021 15:08:25
2
7
"Единствената причина да се пише още за коронавируса е защото има неваксинирани."
Нали и аз това казвам заблуден човеко целта е да ни ваксинират(стерилизират) за да намалят населението а че 50% от новите случаи на Делта щама са от ваксинирани на никой не му пука и защо някой да се ваксинира след като вече го е изкарал и има антитела? за да няма повече коронавирус по телевизията нали? И не ми говори за ваксините че били направени по изпитани методи след като досега е нямало РНК ВАКСИНИ
19.
До 14
17.07.2021 14:20:52
8
5
Ей,много злобни антиваксъри...
Стига сте плашили хората!Всеки си решава за себе си.Ние в моето семейство след ваксинирането се чувстваме в пъти по-добре и нямаме притеснения.И не ми казвайте какво ще се случи след години! Никой не е безсмъртен и не знае какво го очаква утре. А страхът и стресът най-много вредят на здравето...
18.
До Пенчо
17.07.2021 14:13:36
1
4
Малката част вакснирали се за смешни почивки по време на пандемия с променящи се обстановки през седмица две, могат да го духат. Никой никъде не твърдял, че ако си ваксиниран няма да се собразяваш с обстановката в държавата. Особенно чужда. Масово хората се ваксинират за да не боледуват и занимават с вируса.
17.
до 15
17.07.2021 14:10:35
9
1
Ами когато се заразиш и не си ваксиниран има по-голяма вероятност да развиеш по-тежки симптоми нуждаещи се от грижа в болница. Което товари ненужно болничните заведения както видяхме. Ваксинираните най-много да развият хрема или кашлица. Така че да точно за това са ваксините против коронавируса.
Тези ваксини имаха ускорен процес на разработка. Главно това се дължи на използваните методи които са присвоени от други вече одобрени ваксини. И са заложени в тях нужното за атакуване на коронавируса. Една истинска ваксина преди тези 5 години тестове си е същата, просто потвърждаваш ефективността. Огромна част, а именно на метода на доставяне е взет от вече изпитани ваксини и с него се пакетира мрнк, вектор, зависи от принципа на работа.
Последното изречение е безсмислено когато и другите ти ваксини които субективно си възприел за безопасни пак едни са били по богати от други. Никой не го интересува това.
Единствената причина да се пише още за коронавируса е защото има неваксинирани. Живейте си в омагьосания кръг.
16.
Pen4o Kubadinski
17.07.2021 13:43:57
3
9
До Боже,
Като изключим групата на ковидзомбитата, останалите се ваксинират точно затова - да могат да пътуват. Обещаваха им, че ако се ваксинират ще са свободни. Както винаги ги излъгаха.
15.
do 13
17.07.2021 13:43:20
4
8
Най-новото ваксините били измислени за да не боледувате в болници хахахахахаха. Аз пък си мислех че ваксините са измислени за да спират смъртоностни болести с голяма вероятност от заразяване а не такива откриващи се само с ПСР понеже хората нямат никакви симптоми и само да ти кажа че това е далеч от ваксина тъй като на една истинска ваксина й трябват най-малко 5 години за тестове и проучване а колко трябва да си прост да мислиш че някой ти мисли доброто с тия ваксини след като 1% от населението притежава 100 000 пъти повече от останалите 99%
14.
asdf
17.07.2021 13:42:14
3
8
Ваксинираните тепърва ще гризат дървото. Мислят си че хванаха Господ за шушлека, ама го хванаха за нещо друго.
13.
Боже
17.07.2021 13:24:44
9
3
От тези коментари човек ще си помисли, че хората се ваксинират за да пътуват по почивки. Ваксините са за да не боледувате в болници от Covid. А онзи с патентованите "скрити" съставки да се замисли как пък при 8 милиарда души не се е разбрало за тази глобална схема. Брех брех. От туй стоене вкъщи само фантастики си съчинявате анти ваксърите. Предлагам децата ви да им се забрани достъпа до ваксини. Че нещо генетиката Ви е повредена.
12.
Анализата
17.07.2021 12:33:58
1
11
Или другото заглавие:
"Ваксинирани сте? Няма никакво значение!"
11.
до 5
17.07.2021 12:25:33
1
9
Докато направят живота ни толкова отвратителен и невъзможен, че или се самоубием сами или се подложим на техния геноцид... Win-win situation, дето се казва!
10.
до 6
17.07.2021 12:22:20
1
9
Не се хаби... На празни глави нищо не може да се обясни. През целия им живот държавата-майка кърмилница така добре се е грижила за тях... как да не вярват и на сегашната и супер-грижовност...?! И НИКАКВИ подробности да не знаеш, как може да не ти светне червената лампичка наблюдавайки ежедневните изливани кофи пропаганда, нечувана цензура и заглушаване на всякаква друга информация и всяко различно мнение, и този безумен терор, натиск и изнудване повече от година? Ако нямах два грама в главата си, и това сега нямаше да мога да го напиша!
9.
До 1,3,6...
17.07.2021 11:55:06
22
6
Ваксините са си ваксини и са минали всички изпитания. Подлагате се на всякакви други химии,антибиотици,обгазявания и облъчвания без проблем,а не можете да проумеете,че това е ваксина,като всички останали противогрипни,които си слагаме ежегодно...Милиони и милиарди хора по света се ваксинират без проблем,ама ние тук,неверниците,се съмняваме във всичко...
8.
дебили бургашки
17.07.2021 11:32:52
4
1
най заразените бушмени за тях само по си ар тест абе вие нормални ли сте
7.
Хахах
17.07.2021 11:07:19
5
13
Ще ме хванете за уя! От Острова заминавам директно за Португалия!
Тестовете и ваксини те си наврете...
6.
До 5
17.07.2021 10:53:27
9
22
Първо, не е ваксина, а е експериментална течност с три патентовани съставки, неописани в листовката. Второ, до 40 дни след инжектирането, наболите са приносители и заразни. Трето, няма данни за защита, видно от рестрикциите, които нито падат, нито се смекчават. Не разбирате разликата между ваксина и експериментална течност, разрешена за употреба при определени условия. БЧЗ е ваксина.
5.
Pen4o Kubadinski
17.07.2021 10:29:03
3
19
И докога ще продължава този геноцид?
Стадото блее беееее!
4.
До 1
17.07.2021 10:21:59
24
9
Ваксината защитава ваксинираните. Обаче още не е сигурно дали те не могат да бъдат преносители на вируса, въпреки че не боледуват. Така че биха могли да заразят неваксинираните, които у нас са много.
Не разбирам защо българите не проумяват, че ваксините пазят ваксинираните, но не и хората около тях.
3.
Защо
17.07.2021 10:17:43
6
26
Ми е тогава тъпата и безполезна ваксина?Хем ще бодат насила,хем ще подписвам документ,с който освобождавам търгашите от отговорност ако хвърля топа и в крайна сметка и да пътувам на мога!
2.
Дуньо Простия
17.07.2021 10:13:51
4
17
Щото всичко е бизнес, включително здравето, човешките права, природата, пола и т.н. и т.н.
Лошото е, че ний винаги сме от външната страна на презерватива :)
1.
1
17.07.2021 10:02:58
6
36
Тогава, защо да се бодем с експериментални течности?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори