×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черноморец с реверанс към субкултурата


15 Юли 2021, Четвъртък, 12:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Кукуля фест ще се проведе от 16 до 18 юли

На фона на обичайните културни събития в община Созопол, инициативен комитет от Черноморец стартира провеждането на арт фестивал, наречен Кукуля Фест. В неговото първо тридневно издание ще има две платформи – кино и музика.

“Решихме да дадем знак към съвременните, автономни, мобилни и инициативни млади хора, които преброждат Черноморието в търсене на качествени и стойностни забавления, и с това да разнообразим профила на нашия турист, като се превърнем в точка, на която те да се спират” - каза кметът Росен Деспов по повод събитието, което ще се проведе на 16-ти, 17-ти и 18-ти юли.

Фестивалната програма ще предложи над 15 документални и игрални филма на утвърдени и полулярни, както и на млади автори, като: Джеки Стоев, Джони Пенков, Здравко Драгнев, Милена Кънева, Цветан Драгнев, Никола Бошнаков и Таралежков от Бидон Филм, Владимир Андонов, Васил Жечев и др. Музикалната сцена пък ще бъде поделена между Таралеща с МиткоТаралежков, Илияна Бешкова от Rosenkvarts ekspress, The Pomorians, Surmata Hary тийн идолът Коце Дянков и др. “Надяваме се форматът да се бъде оценен високо и за в бъдеще да се разшири, като в него да влязат и нови културни платформи, както и артисти от чужбина – сподели и организаторът Васил Жечев от Кукуля Фест.

Ето и пълна програма на фестивалните дни:

Петък 16 юли КИНО: 18:00 Пасажери - док. 2020, 77 мин., реж. Цветан Драгнев и Здравко Драгнев

В беден район в Северозападна България край река Дунав на изоставен кораб приятели празнуват рожден ден. Мечтаят за пътуване до Норвегия, говорят за бъдещето и миналото, за ежедневните си трудности и мечти, за прераждането, любовта, кравите, конете, Микеланджело, Прометей, пауните, стратосферата, Вселената, Бог и живота изобщо.

19:30 Човекът, който открадна Чаплин - док. 1996, 52 мин., реж. Здравко Драгнев

Един българин шашва света! Месец след смъртта на Чарли Чаплин, българин и поляк изравят тленното му тяло и искат откуп от милион и половина швейцарски франка. 20 години по-късно тече журналистическо разследване по темата. Кунев Кунев от Асеновград поема вината и охотно разказва детайли от случката. Оказва се, обаче, че извършителите са съвсем други хора.

МУЗИКА - 21:00

1. Коце Дянкоff
2. Surmata Hary


Събота 17 юли
КИНО:

16:00 Бургас на Таралежков - док. 2003, 30 мин., реж. Митко Таралежков

Дебютният филм на Митко Таралежков показва Бургас във времева капсула от началото на милениума. За добро или за лошо - градът никога повече няма да е същият.

16: 45 Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета - док. 2010, 50 мин. реж. Никола Бошнаков
Те не са дипломирани кинаджии, но са великолепната тройка в българското кино като от класиката - тримата танкисти, тримата мускетари, понякога тримата глупаци, но най-вече трима срещу триста. Заповядайте на въртележката в лунапарка на техния живот, където има стари и нови случки, откъси от филми, кодоши и други дивотии, разпилени в два века и две системи. Ако цената на свободата е да те мислят за идиот, то тя не е толкова висока.

17:45 Под прозореца - док. 2018, 45 мин., реж. Джони Пенков
Животът на едно кьоше и около две кофи в серия от късометражни филми на легендарния Джони Пенков, заснета без транспортни разходи, по изцяло нова технология.

18: 45 Специална закрита предпремиерна прожекция на новия филм на Кольо Бошнаков - док, 85 мин.

МУЗИКА - 21:00
1. Митко ТАРАЛЕЖКОВ и ТАРАЛЕЩА

Неделя 18 юли

КИНО: 16:00 Злато - док. 2019, 20 мин., реж. Васил Жечев
Виждали ли сте боядисаната река у нас? Синя, като водата за обагряне на великденски яйца. Защо ли е такава? България е изключително богата на златоносни находища. Някога те бяха в ръцете на държавата и отношението към екологията на районите, в които се добива злато бяха относително приемливи. Днес, находищата са в концесия на чужди компании и български частни фирми. Контролът е условен! За това и у нас има боядисани в синьо реки.

16:30 Алтънджиите идат! - док. 2006, 20 мин., реж. Никола Бошнаков
Алтънджиите идат проследява протестите на жителите на Крумовград срещу решението на канадска фирма да добива злато в този район чрез цианид. Филмът е отличен с приза Най-добър български филм на кинофестивала “В двореца” в Балчик през 2006.

17:00 Потоп в Мизия - док. 2014, 37 мин., реж. Васил Жечев
Филмът разказва за природно бедствие. Но също така поставя и сериозния въпрос доколко такова едно бедствие може да е само природно, взирайки се в отношенията между хората и институциите. Проектът изследва как един катаклизъм се превръща в катализатор на проблемите, дремещи в малките "забравени" градчета в Северозапада, пък и в цялата страна.

18:30 Юлско утро - к/м, игр. 2013, 22 мин., игрален, реж. Владимир Андонов
Поли напуска гаджето си и двете с Диляна тръгват на крайбрежно пътешествие на автостоп. Посрещането на юлския изгрев е поредният опит на двете приятелки да отложат порастването, което всички очакват от тях. Но с приближаването на нощта, жадуваният изгрев сякаш се отдалечава.

19:00 H-Talks - портрети на български художници док. 2021, 90 мин., реж. Милена Кънева

H-Talks е серия от видео портрети на съвременни български художници - Албена Баева, Воин де Воин, Красимир Терзиев, Мартин Пенев, Надежда Олег Ляхова, Сашо Стоицов, Юлиан Табаков. Режисьор и продуцент Милена Кънева. Филмите са част от проекта „Хербариум” с автор Ирина Баткова и са заснети в работната среда на визуалните артисти. В тях художниците описват творческия процес при реализацията на идеи и концепции за света и хората, темите, които ги вълнуват, креативната енергия, която ги кара да продължават напред.

МУЗИКА - 21:00
1. The POMORIANS
2. Илияна Бешкова и ROSENKVARTS EKSPRES
 


В категории: Созопол


2
Коментара
Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
2
Коментара по темата
2.
kupalnik
16.07.2021 12:09:56
0
2
Ниско образовани хора, какво друго очаквате.
1.
Теодор Духовников
15.07.2021 23:08:13
0
2
Леко съм учуден от значението на думата Кукуля.Това е може би някаква провокация към посетителите, или е обидна неграмотност, но да кръстиш фестивал на вагина, това ми идва в пивече!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори