×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протест в Сарафово заради токовите удари, птиците предизвиквали сривовете


Протест в Сарафово заради токовите удари, птиците предизвиквали сривовете
Гневни жители на бургаския квартал Сарафово настояват да спрат токовите удари. Хората се оплакват, че заради сривовете, им горят електроуредите
08 Юли 2021, Четвъртък, 08:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Крум Косев от ЕВН съобщи, че заради миграционният път на птиците Виа Понтика въздушните електропроводи ще станат подземни

Десетки жителите на бургаския квартал Сарафово са готови отново да протестират заради токовите удари. Пред Нова телевизия някои от тях разказаха как им горят електроуреди, а Крум Косев от Електроразпределение Юг- ЕВН обясни, че проблемът бил хроничен и е свързан с птиците. Винаги по това време на годината тези прекъсвания зачестяват заради множеството птици, които кацат по въздушните електропроводи, добави той.

Тези пернати само в Сарафово ли живеят, прекъсна го обаче водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 

Косев се опита да му обясни, че заради миграционният път на птиците Виа Понтика през бургаските езера през района прелитат различни представители на птичия свят, а водещият му задаваше странни въпроси за врабчета и лястовички. След като не получи отговор какви са пернатите „бандити“, заради които уредите на хората гърмят, Николаев нареди на кореспондентът Цеца Алексова да му снима лястовички. 

„Кацайки по жиците, прелетните птици предизвикват тези кратковременни смущения. Ние сме предприели всички мерки – подобрение, инвестиране, монтаж на специални изолатори”, уверява Крум Косев.

„Всички знаем, че основният маршрут на птиците е през бургаските езера. За кардиналното решаване на този проблем сме стартирали мащабен проект, за да може въздушните електропроводи, които захранват Сарафово, да са под земята“, добави той.

Жителите на квартала се събраха на протест заради токовите удари и преди 2 години. Тогава проблемът беше решен, но временно.

Голяма част от хората са изпратили писма до електроразпределителното дружество. Днес жителите на квартала се събраха отново, тъй като токовите удари са непрестанни и водят до повреди в електроуредите им.

„Четири уреда ми изгоряха заради високото напрежение от токовия удар”, разказа мъж от квартала.

„Има два трафопоста. Единият се захранва от Бургас, а другият – от Поморие. При авария може да се превключва и да продължава консумацията на ток“, обясни той. 

„От май месец започнаха токовите удари по всяко време на денонощието. Напоследък са намалели. Още по-дразнещо е прекъсването на захранването за пет-десет минути. Това се случва и през нощта, и през деня“, каза пък Мариола Косева.

„Скоро нашият телевизор изгоря от токов удар. Пуснахме няколко жалби и от ЕВН ни отговориха, че са пуснали някакви защити. Нямам представа какви са те, но съседите изгоряха с бойлер, печка и токовите удари продължават“, добави млада жена. 

„Нямам гръмнали уреди. Отговориха ни, че ако има изгорял електроуред, мога да се обърна към тях. Не мисля, че трябва да се стига до аварии, за да си пишем писма, да идват техници и да правят проверки“, изтъкна Мариан.

„Нека от ЕВН проверят дали в австрийските Алпи се случват такива неща и дали австрийските им служители дават такива елементарни обяснения“, каза друг млад мъж.
 


В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
Коцето
08.07.2021 14:30:40
0
2
Яко ебан по рускините в Сарафово.
8.
гддхфъсд
08.07.2021 14:25:46
2
0
Да убием птиците,или да им отклоним пътя ;)
7.
Млякото
08.07.2021 14:21:40
0
4
Това да живееш в село и да си граждани е много яко. Сарафово Ака Акациите.
6.
ха
08.07.2021 11:18:58
1
2
да в Банево е ужасс ххахахах като Африканските държави е
5.
banevo
08.07.2021 11:17:57
0
2
в кв Банево е още по зле,всеки ден токови удари, и мръсен въздух от камионите който карат към кариерата в банево,пълен хаус
4.
Пишман водолаз
08.07.2021 09:58:47
0
10
На калпавия водолаз водораслите му пречели, та и на ИВЕ
3.
Въй...
08.07.2021 09:45:44
3
19
"Тези пернати само в Сарафово ли живеят, прекъсна го обаче водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев."

Освен "тези пернати" (гларуси, гарги, свраки, бързолети и т.н.) хората в градовете са принудени да живеят и с (освен многото мухи и комари) мишки, плъхове, мяучещи котки, лаещи кучета, грачене на гарги и свраки, крясъци на гларуси и пронизителното свистене на бързолетите. Като се прибави и шума от автомобилите през деня, ревящите (безнаказано) мотори през нощта, пуснатата "до дупка" чалга и редовните скандали, крясъци и викове между саморазправящите се селяндури - новоизлюпени граждани, и виковете на спорещи цигани за правото върху кофите за боклук - животът в града се превърна в АД!
Тихият и спокоен град Бургас е МЪРТЪВ и няма да се върне никога. Превърна се в бетонно гето, пълно с панелни курници, обитавани предимно от селянията на Странджа байр и сливенските и ямболски села.
И така ще си остане! Защото хората не са вече "хора" а "мат`рял".
А за мат`ряла е по-важен животът на мечката (от Белица), отколкото живота на туриста в планината и берача на гъби.
Сета е ред да философстват разните му там "природозащитници" - коткари, кучкари, фондации - ментета, и всякакви ненормалници и извратеняци.
Три-четири...
2.
Tsatsata
08.07.2021 09:40:26
1
21
Е, тия от ЕВН накрая ще вземат да открият , че миграционния път на птиците"Виа Понтика" минава през Сарафово от ....около няколко десетки милиона години !
И не е добре да ни правят на канарчета , пътуващи по този път!
Съвсем очевАдно е, че Сарафово нарастна многократно през последните години заради неистовото строителство , а захранвашите далекопроводи и трафопостовете са от края на Балканската война ...
А инвестирането на ЕВН, ЕР юг, всички го виждаме-всичките им бели, новички и лъскави автомобили, с които ходят на работа дори и секретарките в КЕЦ-овете !
Няма лошо, нека са им нови автомобилите, няма да карат УАЗ-ките от соца я ,ама нови тойоти, нисани, хонди и стари кабели не се връзва !
1.
До Кмета
08.07.2021 09:23:22
6
20
Направете тротоар от Атлантис до Ла Мар. Една камара хора и деца ходят по пътя. Пълно е с коли. Автобуса минава също от там. Ще стане някой инцидент.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори