×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС ще изпълни волята на избирателите промяната да продължи


ДПС ще изпълни волята на избирателите промяната да продължи
Водачът на ДПС за 2 МИР-Бургас Севим Али представи пред Флагман.бг програмата на Движението
07 Юли 2021, Сряда, 19:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Основният ми приоритет като депутат ще бъдат младите хора - достъпно и качествено образование, здравеопазване и социални услуги и грижи са мои дългосрочни ангажименти, каза Севим Али

Севим Али е водач на листата на ДПС за 2 МИР-Бургас. Той бе депутат в 44 и 45 Народно събрание. Преминал е поетапно по всички стъпала в йерархията – бил е лидер на Младежката структура на ДПС в област Бургас, а преди да влезе в 44-ото НС защитаваше интересите на айтозлии в местния парламент. Последните 4 години той работи усърдно за решаване на проблемите на област Бургас. Какви са приоритетите му за 46-о Народно събрание, как преминават решаващите последни от предизборната кампания - разказва Али.

- Г-н Али, предизборната кампания е към своя край. Депутатите от листата на ДПС от Бургаски многомандатен район бяха сред най- активните, проведохте много срещи. Какво споделиха хората на срещите ви с тях? Какви са техните очаквания? 

- Винаги съм сред хората, и като председател на младежката организация на ДПС в областта, и като председател на общински съвет Айтос и през последните четири години като депутат от 44-то Народно събрание.  Знам проблемите на хората в нашия регион, много от тях съм поставял от парламентарната трибуна, не са малко и решените проблеми. Има група от икономически и социални проблеми, които са характерни за малките населени места в областта, които от години не се решават, а се задълбочават. Най-голямата болка на хората от малките села и градове, а и за големия областен град е стотиците, хиляди млади хора, които напуснаха България в последните 6-7 години и работят и живеят в чужбина. Това не е само аспект от демографската криза, това е сърцевината на демографската криза. Младите хора, много от тях образовани и активни напуснаха, бих използвал израза "избягаха" от родината си, защото тук не намират пълноценна реализация. И нямам предвид само да имат работа, а тази работа да бъде добре заплатена и да ги удовлетворява. Имам предвид и качеството на образованието - такова, каквото е в европейските страни. На колко български университета дипломите се признават в чужбина? Качественото образование започва още от детската градина, началното училище, гимназията или техникума и не се изчерпва с увеличение на учителските заплати. Ето за това говорим с хората по време на нашите срещи. Те споделят и неудовлетворение и по отношение на достъпа до здравеопазване и нямам предвид сегашната пандемия. Не може всички дефицити  да се оправдават с КОВИД-19. Липсват лекари и медицински кадри, защото не са предоставени достатъчно мотивиращи условия на младите специалисти да останат в страната и да отидат да работят в някоя малка общинска болница.

Говорим с тях и за икономическото изоставане в нашия регион. Имаме един областен град, който е за чудо и приказ, емблема на управлението на ГЕРБ, с модерна инфраструктура - социална, спортна, пътна. Но не така стоят нещата в останалите населени места, дори и там, където местната власт е от управляващата коалиция. Тази неравнопоставеност между областния град и малките села и градчета се задълбочава и е изключително взривоопасно явление.

Това, което споделят обикновените хора с мен и с останалите кандидат-депутати, е не само неудовлетвореност, но и желание промяната да продължи. Видях и чух хора, които са готови да ни подкрепят, защото в нашата програма виждат изход, виждат реална възможност за участие активно в реализирането на политики за премахване на социалното неравенство. На хората вече не им е достатъчно да се оплакват от проблемите. Те искат да ги решат. Това е една енергия и сила, която ни дава надежда, че сме на правилен път и че Програмата, която предлагаме е в синхрон с очакванията на хората.
 
- Изборите, които предстоят, са в по различна обстановка в сравнение с тези от 4 април.  Ще се гласува машинно, изборните секции в чужбина са повече, но пък всички партии са активирали до максимум своя ресурс. Какви резултати очаквате?

- Машинното гласуване е нов начин за изразяване на вота и безспорно е натоварен с много очаквания по отношение на чистия вот и прозрачни избори. Този начин на гласуване е нов и много от нашите избиратели ще гласуват машинно за първи път. Затова и ние в предизборните срещи отделяме голямо внимание на разясненията и демонстрациите, за да могат нашите избиратели, особено по-възрастните без притеснения, спокойни и сигурни да упражнят правото си на глас.

Ние и сега и на предходните избори водихме ясна, прозрачна и толерантна кампания. Представихме приоритетите на нашата програма и се постарахме тя да бъде достъпна и приета от повече наши симпатизанти и избиратели. Затова не считам, че откриването на повече секции в чужбина ще промени особено изборните резултати. Да, това се използва от различни политически опоненти в безсилието им да задържат вниманието на избирателите върху техните програми и реални възможности.

Основната ни цел е да активираме избирателите и да ги мотивираме да гласуват за нашата листа и нашата програма.

На предходните избори резултатът бе двама народни представители на ДПС от Бургаски многомандатен район. Целта ни сега са трима народни представители в 46-тото Народно събрание, а защо не и четирима. Това е начинът да отговорим на очакванията на нашите избиратели и възможност да решим повече проблеми на местните хора и местния бизнес.

- За мнозина програмата на ДПС в частта си за Зеления пакт е екзотична, дори неприложима в близко време. Как реализирането на мерките от Зеления пакт биха се отразили на хората и икономиката?

- Времето за нови производства и технологии, нови сектори и нови политики в икономиката отдавна е настъпило. Това, че управляващите досега не приемаха предизвикателства и световни тенденции, не означава, че България не трябва да е подготвена.

И тук идва точно на място Зеленият пакт, който е основен акцент в Програмата на Движение за права и свободи. Това е нова стратегия за икономически растеж, която ние искаме да бъде реализирана в България.

Чистият въздух, чистата вода, чистите храни, чистата енергия и дигитализацията на икономиката са основни приоритети в програмата за ускорено икономическо развитие на ДПС.

Пактът ни дава огромни възможности да наваксаме пропуснатото през последните 10 години икономическо и технологично развитие и да направим България модерна страна с високи доходи, използваща всички естествени и природни предимства, които има.

Важно е да се знае, че Зеления пакт е политика и на Европейския съюз за стратегическо развитие в следващите 20-30 години и ние от ДПС сме първата и единствена политическа сила у нас, която има амбицията и потенциала да реализира всички съпътстващи инициативи.

- Г-н Али, Вие бяхте един от най-активните бургаски депутати в 44-тото Народно събрание. Много от въпросите, които поставяхте, доведоха и до решаване на проблеми в региона. Кои ще са приоритетите Ви в новия парламент?

- И в 46-тото Народно събрание ще продължа да работя за премахване на разликата между малките населени места и големите градове по отношение на инфраструктурни обекти и създаване на условия за привличане на инвестиции и създаване на работни места.

Основният ми приоритет като депутат ще бъдат младите хора. Достъпно и качествено образование, здравеопазване и социални услуги и грижи са мои дългосрочни ангажименти, които са и сред основните приоритети в програмата на Движение на права и свободи. Искам младите хора да се реализират в България, да получават качествено образование и достойно заплащане на своя труд.

Убеден съм, че една силна парламентарна група на ДПС, силно местно представителство в следващото Народно събрание ще ни доближи с бързи темпове до решаването на най-сериозните проблеми на хората и на нашите съграждани от Бургаска област.

Вярвам, че разумът ще надделее и всеки ще гласува на 11 юли отговорно и по съвест!




Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
България Всички новини
Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори