×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Манолов: Има по-добър модел на управление и ние може да го предложим


Георги Манолов: Има по-добър модел на управление и ние може да го предложим
Георги Манолов се утвърди като прагматичен политик. По време на кампанията представи амбициозна визия за развитието на Бургаска област
09 Юли 2021, Петък, 10:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Време е да се решат реалните проблеми на туризма, категоричен е кандидат-депутатът от "Изправи се! Мутри вън!"

 

Георги Манолов е кандидат-депутат от гражданската квота в „Изправи се! Мутри вън!“. Той заема символичното 28-мо място в листата, с което показа, че ще разчита на силна преференциална кампания. Манолов е прагматик, визионер и експерт с добър опит в местната политика, който безспорно ще е полезен и в националната. Подкрепата си за Георги Манолов обяви и именитият проф.Мартин Шварц, който е светило в туризма. (ВИЖТЕ ТУК) Флагман.бг разговаря с Манолов в заключителната седмица на вота. Той представи амбициозната си програма за развитието на Бургаска област. Стратегията „Манолов“ е впечатляваща и би променила коренно туристическия сектор в региона.

-Г-н Манолов, Вие сте кандидат от гражданската квота в листата на „Изправи се! Мутри вън!“, какво Ви накара да се включите в тази битка – времената са смутни и много трудни за прагматичните политици, какъвто определено сте Вие?

-Първо искам ясно да кажа, че  не се възприемам, като политик и напълно осъзнавам огромната отговорност, която поемам. Заради това решението не беше лесно. Опитът ми натрупан през годините в сферата на туризма и европейските програми, огромната подкрепа, която получих и най-вече голямата ми любов  към родното място ми дадоха необходимото самочувствие и увереност да се кандидатирам и да кажа ясно, че има по-добър модел на управление, който да подобри качествено живота на всички.

-Изключително активен сте по време на предизборната кампания, какви са основните проблеми, с които ви запознават хората?

 -За мен беше важно да направя една кампания различна и пълна с енергия. Да бъда близо и да се срещна с колкото се може повече хора. По това време не обещах нищо, което не може да се изпълни. Разговаряхме за реалните проекти и идеи за региона. Исках да покажа ясно, че имам енергията да ги осъществим, защото сме уверени, че – културата, историята, природата и огромният човешки капитал може да ни превърне в модерна европейска дестинация и атрактивен туристически център. Всички тези срещи  ме убедиха напълно, че сме на прав път, защото видях, че това което ни обединява е много повече от това, което би ни раздалечило. И ми дава смелостта да вървим напред. 

-Проф.Шварц, който е светило в туризма, изрази подкрепата си за Вас. Даде ли ви някакъв съвет и какъв е той?

-Покрай чисто професионалната сфера, с професор Мартин  Шварц ни свърза и приятелство. Ще ви кажа нещо, което може би не знаете. Майка му е българка и той има огромен сантимент към нашата родина, като често се връща в детските си спомня за незабравимите  мигове  през ваканциите които е прекарвал на нашето  прекрасно море. Често ми казва, че имаме невероятен потенциал и сегашният имидж на евтиното  пиене и масовия туризъм трябва да се промени. Международната статистика показва, че над 80% от туристите в световен мащаб са склонни  да посетят природен, исторически или културен обект, нещо което Бог е дарил на нашия регион в изобилие.  А 65% от тези туристи са склонни да оставят до 200 евро на ден в дадената дестинация. Това са  туристи с по-добри финансови възможности, по-добро образование, които се връщат отново и отново на същите дестинации. Но за да се случи всичко това трябва да се запитаме: Искаме ли го наистина  и как да го постигнем? Просто трябва да  решим.

Новите лица във вота: Георги Манолов от „Изправи се! Мутри вън“ – човекът, който носи духа на промяната

-Очаква ни трудно лято, какво трябва да се направи в най-кратки срокове, за да очаква туристическият бранш едни по-добри времена?

-От 1989 год. до днес се изредиха много правителства, но проблемите остават и те са от различно естество. През годините се направиха много малки инвестиции в туризма, които в никакъв случай не са достатъчни, за да поддържаме и развиваме високо ниво. Трябва да се работи по инфраструктурата в региона. Проблем остава визовият режим за рускоговорящите и други туристите извън ЕС. Концесионните условия, експлоатацията и поддръжката на плажовете също могат да бъдат подобрени. Активна работа на държавата и общините за засилване на въздушният транспорт, като освен Сарафово, разглеждане и на алтернативни варианти, като Приморско например, където има условия  да се обособи летище  за малки чартърни полети и т.н.  Голям бич за нашият туризъм е и олинклузивът. В този си вид тази система съсипва бранша и е основна причина да си отидат качествените туристи. А и добрият персонал, което също е много сериозен проблем. Нямам нищо против съществуването, но трябва да отговаря на някои минимални изисквания, регламентирани от Министерството на туризма – минимум барове, ресторанти, водна площ, шезлонги, атракции, паркоместа и др. Сега всеки може да работи по тази система и това създава хаос, което е пагубно за туризма. Ние имаме всички  условия да предлагаме много по-добър туристически продукт.

Георги Манолов е кандидат от гражданската квота в листата на "Изправи се! Мутри вън!" за 2 МИР Бургас

-Какви икономически мерки в туризма са нужни на Бургаския регион, за да се справи бизнесът с последствията от ковид кризата?

-Частично посещението на туристически борси и печатането на рекламни материали от отделни общини и други субекти без ясна стратегия, не е правене на туризъм. Резултатът е видим! Държавната имиджова политика и продуктовата реклама също е доста неясна. Аз съм привърженик за разработването на дългосрочна стратегия в туризма, разделена на етапи като всеки един от тях ще е обвързан с конкретни резултати, които ще работят за развитие и устойчивост на туризма. Създаването и налагането на региони със своите силни страни би било добро начало за една нова силна заявка в туризма. Например регион на юг от Бургас с магията на Странджа планина и невероятно красивите и романтични малки населени места със своята култура и история и все още съществуващите девствени плажове. И друг регион – с град Бургас като, административен център и на север  - освен известните курорти с голяма леглова база и  с обширните си плажове, прекрасни винаро-лозарски райони и множество културни, природни и исторически забележителности включително и под закрилата на ЮНЕСКО. По същия начин, могат да се обособят туристически  региони и в другите части на нашата родина, но е необходима целенасочена експертна държавна политика за да има устойчиви резултати.

-Какво ще се случи след 11 юли, каква конфигурация от депутати ще има Бургаският регион?

-Изборният ден е пред нас. Предстои ни да вземем важно решение за живота си. Решение до което трябва да стигнем сами. Кампанията приключва съвсем скоро и за момент не съм подценил мъдрата способност на хората да оценяват и сравняват самостоятелно.  Преференциалното гласуване дава възможност на избирателите да се вгледат в листите на партиите и коалициите и от всички кандидати да изберат най-стойностните за Народното събрание,  които достойно ще защитават интересите на жителите на нашият регион. Неограниченият ресурс, който е дала природата на това кътче от Родината ни, чудесното съчетание на море и планина, културното и историческо наследство, което притежава е едно съкровище, което трябва да се развие и да направи съществуването и бизнеса на всички жители по-богат, по-хубав и по-смислен.  Не направим ли живота си  по-добър, значи сме си губили времето.

Уверен съм, че можем и ще го постигнем заедно.

Георги Манолов е с преференция 128 в листа №8

 




България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори