×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Диана от Камено намушка мъжа си в корема, за да не я смаже от бой


Диана от Камено намушка мъжа си в корема, за да не я смаже от бой
Съдът я пусна на свобода срещу парична гаранция, за а се грижи за болното й дете
06 Юли 2021, Вторник, 16:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Жената била жертва на домашно насилие, това бил единственият начин да се спаси от поредните ритници

Диана Д. от Камено е намушкала мъжа си след семеейн скандал. Тя е привлечена като обвиняема за опит за убийство на бащата на детето й. Драмата се е разиграла на 27 юни 2021 г. в къщата им в Камено. 

Вечерта Диана и мъжът й се скарали, той започнал да я обижда и заплашва. Ударил я няколко пъти, в този момент жената грабнала ножа и го намушкала няколко пъти в областта на корема, като му нанесла прорезни рани в жизнено важни органи, дълбочината на прободния канал била 5-6 см.

Семейството живеело скромно, родителите били разделени, бащата не се грижел за болното им дете,  не работел и майката била принудена да се издържа с помощите на сина им.

Пред съда Диана обяснила, че се е защитила от насилието, упражнено от пострадалия спрямо нея. Престъплението, за което е обвинена, се явява тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК и за него се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. 

Бургаският апелативен съд днес измени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ на „парична гаранция“. Според прокурора не съществуват убедителни доказателства, че е налице реална опасност от укриване и/или извършване на друго престъпление, ако жената е на свобода. 

Апелативните съдии са отчели като правилен извода на окръжния съд в гр. Бургас, че не е налице опасност от укриване на обвиняемата, а само от извършване на престъпление предвид честите кавги между нея и бащата на детето й. С оглед данните за битовия характер на инцидента, обстоятелството, че обвиняемата не е имала криминални прояви, веднага е сигнализирала органите на МВР за извършеното от нея деяние, въззивният състав е намерил, че не е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Наред с това по делото са събрани доказателства за чистото съдебно минало на Диана Д., наличието на постоянен и настоящ адрес, необходимостта  от полагане на специални грижи за болния й син.

Отчетени са направените от нея самопризнания и добро процесуално поведение. Въззивният състав не е изключил и възможността за прецизиране на обвинението.

Съдът е намерил за най-адекватна и подходяща мярката „Парична гаранция“ в размер на 500 лв., съобразявайки се с имущественото положение на обвиняемата, която е материално затруднена, тъй като не работи и се издържат с детето с неговата социалната помощ. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


В категории: Камено


17
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
17
Коментара по темата
17.
ева
09.08.2021 09:17:39
0
1
Браво, Диана. Дано пукне психопата и всички като него. Жени, които защитават живота си и този на децата си не трябва да бъдат съдени.
16.
Жена
18.07.2021 19:35:09
0
3
Малко му е на този насилник, трябваше и да завърти ножа.Гадни психопати. Който не го е преживявал с години не знае какъв ад е .
15.
Аз
16.07.2021 19:40:27
0
2
ДО ПЛАМЕН.
ЧОВЕЧЕ, ТЯ ЖИВЕЕ 930 ЛВ И ПЕНСИЯТА НА СИНА СИ С ТЕЗИ ПАРИ СИ Е ПЛАТИЛА ГАРАНЦИЯТА ОТДЕЛНО РАБОТИ ФИНАНСОВОТО И ПОЛОЖЕНИЕ Е СЛОЖНО 500ЛВ Е ПЛАТЕНО ОТ ПАРИТЕ НА СИНА Й, КОЙТО ПОВТАРЯМ Е НА ТЕЛК. ПОЗНАВАМЕ СЕ, ОТ МНОГО МАЛКИ. ВСЯКА СУТРИН КАТО СИ ОСТАВИМ ДЕЦАТА В ЦЕНТЪР ПЙЕМ КАФЕТО СИ ЗАЕДНО. ПЛАМЕН ПЛЮЙТЕ В ПАЗВАТА СИ. И МОЛЯ ВИ КОГАТО, СЛОЖИТЕ НЕЙНИТЕ ОБУВКИ РОДИТЕЛ НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ И МЪЖ КОЙТО БИЕ НЕЯ И СИНА СИ И ГО ХВЪРЛЯ ОТ ДВИЖЕСТАТА ИМ КОЛА ТОГАВА ДАВАЙ ТЕ ТАКИВА ТЪПИ КОМЕНТАРИ. 17 ГОД И ДЕТЕ И ПЛАЩА ГАРАНЦИЯТА.
ПОЛОЖЕНИЕТО И НАЙСТИНА Е СЛОЖНО
ПЛАМЕН МИСЛИЕТЕ.
ТЯ ТЪРПИ БЛИЗО 15 ГОДИНИ БОЙ, ОБИДИ, ВЪРХУ СЕБЕ ДИ И ДЕТЕТО ИМ. ВАДИ СИНА СИ САМА ОТ КАЛТА, ОТ БОЙЩАТА СИНА ИМ ПРЕПАДАМ ЕДНО ДЕТЕ С ТЕЖКА УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛОСТ.
Да ви пиша ли още?
14.
Аз
16.07.2021 19:29:21
0
1
Тук дето всички, коментирате С нея, се познавам от дете. Децата ни са в едно училище с телкпве са Само ако, знаете тя в какъв тормоз живее мъжа й курвср от класа. Сина й, найстна нее добре. Знаете ли така нареченият му баща го изхвърлил от движестата им кола, когато беше в 2 клас. Живееха двамата а Диана плащаше всичко.
Той работи в НХК пари бол, хранеше курвите.. Беше го срам от детето си. Обиждаш го. ДИДА ПРОСТО Е ПРЕВЪРТЯЛА това е голяма смелост. САМО АКО, ЗНАЕТЕ КОЛКОТО АЗ ЗНАМ НЯМА ДА ПИШИТЕ ПРОСТОТИЙ. И ДВАМАТА ГИ БИЕШЕ БОЛНОТО ДЕТЕ ГО РИТАЛ АБЕ КВО ДА ВИ КАЖА.. НО ИНАЧЕ Е ДОБРОДУШНА НО, ВЕЧЕ НЕЕ ИЗДЪРЖАВАЛА. САМА СИ ГЛЕДА ДЕТЕТО ОТ ЕДНИ 950 ЛВ ВСИЧКО А ТОЙ, ОХ ОБАДИ МИ СЕ, ИЗПАДНАХ В ШОК. А СИНА Й Е ЗМОГО ЗЛЕ. ВЪПРОСНИЯ БАЩА, Е КУРВАР НА ДЕТЕТО СИ НЕДАВА АНА ЖЕНИТЕ ДА.КАТО СЕ НАПИЕ мъжа й става страшно, няколко пъти идваше с насине о око.. Спирам
13.
ева
12.07.2021 08:50:55
0
3
Завиждам за смелостта на Диана.Ако аз имах такава смелост нямаше 15 години да бъдем пребивани системно аз и двете ми деца, Дано има справедлив процес,
12.
До 5
07.07.2021 12:50:52
0
2
Най-вероятно ще се размине с нищо, като го изкарат болен и му се причуват разни гласове... Жалка държава
11.
*********
07.07.2021 08:37:51
5
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
*********
06.07.2021 19:27:26
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
до 7 за питащия ОНАНИСТ №5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06.07.2021 18:09:30
1
3
СТАВА ВЪПРОС НАЛИ ???????????????????????????
8.
*********
06.07.2021 18:08:43
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
06.07.2021 18:05:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Тъмнозелени
06.07.2021 17:38:48
0
2
Може би
5.
Онанист Виртуоз
06.07.2021 16:57:44
2
47
За жена която се е защитавала от 10 до 20 години...За психопат който е намушкал 17 годишно момиче 11 пъти, колко?... Питам просто....
4.
семеейн
06.07.2021 16:56:06
3
10
Пълна трагедия... Това дори не може да мине за печатна грешка в бързината. Явно е печатен израз на нечий диалект...
3.
Пламен
06.07.2021 16:54:41
22
1
500лв. ако има да извади за гаранция, значи не е финансово затруднена, ама хич даже! И при това от текста: "Съдът я пусна под гаранция, за да се грижи за болното и дете" се тълкува, че съдът поема попечителството, докато дамата не е на свобода.
2.
лоша работа
06.07.2021 16:51:14
1
31
безработицата и безпаричието,до това водят,пък и на женицата и е писнало (сигурно и друг път мъжа и я е шамарил) и решила проблема радикално......
1.
До бг съда
06.07.2021 16:47:23
1
55
Може би е трябвало да тръгне на фитнес за да противодейства със същата сила и начин на нападението?
Веднага свалете обвиненията от жената!Срамно е жертвата да става обвиняема защото се е защитила.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори