×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Очаквам по-силна подкрепа от чужбина за „Изправи се! Мутри вън!“


Очаквам по-силна подкрепа от чужбина за „Изправи се! Мутри вън!“
В 46-ото НС безспорно най-сериозно ще наблегнем върху това да увеличим доходите на хората, категоричен е Живко Табаков – водачът на листата на коалицията за Бургас
06 Юли 2021, Вторник, 19:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка и видео: Авторът

Поставили сме си за цел да подобрим резултатите на коалицията в Бургас и да имаме силно представителство в Народното събрание, каза водачът на листата Живко Табаков

Живко Табаков е водачът на листата за Бургас на „Изправи се! Мутри вън!”. Дни преди края на предизборната кампания за вота на 11 юли, Флагман.БГ се срещна с него, за да разкрие той повече за програмата на коалицията, за това как е протекла кампанията и за това какви ще са акцентите му в 46-ото Народно събрание.

-Г-н Табаков, как оценята отминаващата вече предизборна кампания за избор на народни представители? Предходната премина под знака на COVID-19 и нямаше много възможности за протичането й по добре познатия начин.

-Много по-различна беше тази кампания. Водещото в нея беше силната подкрепа, която срещаме от хората по улицата. Имах възможността да обиколя всички общини – нещо, което смятам, че беше съвсем различно и в основата на тази предизборна кампания, защото предния път не можа да се случи. Тогава имахме малка възможност да се срещаме с хората и да разговаряме с тях лице в лице, докато сега имах честта да съм сред тях. Използвам улицата за среща с хората, защото в Бургаска област има шест морски общини, които в етапите на нашите обиколки вече бяха в активния летен сезон. Имах възможността не само да се срещна с хората на улицата, но и с огромен брой ресторантьори и хотелиери, които са пряко ангажирани в предлагането на туристически услуги. За жалост мога да кажа, че много хора от вътрешността на страната не са знаели, че трябва да си подадат документите за гласуване до 25 юни и няма да могат да гласуват, но пък положителното е, че всички местни хора, които по време на активния летен сезон са тук, са заявили своята готовност да излязат и дадат гласа си. Това, което ме радва, е, че хората са заявили готовността си да гласуват за промяна. 

-Виждат ли хората в „Изправи се! Мутри вън!“ партия, която може да доведе до промяната и защо?

-Безспорно те виждат в „Изправи се! Мутри вън!“ коалиция, която успя да се докаже дори за малкото време в Народното събрание. Силно са оценили работата на комисията, която даде старт и впоследствие бе продължена от политиката на служебното правителство – да бъде осветен „Моделът Борисов“ и да започнат знакови промени на възлови ръководни длъжности в страната. Аз, като водач на листата, съм получил много висока оценка от хората, но това не е единственото позитивно. Нашите кандидати за народни представители са местни, имаме представители от всяка община, но имаме и 11 изцяло нови лица, които са експерти икономисити, финансисти и предприемачи – хора, които са пряко ангажирани в бизнеса. Това е нещо, което хората видяха – че сме местна листа, екип от образовани и интелигентни хора, които да се борят за местните интереси. 

Оценено беше и силното представителство от Област Бургас с два народни представители в 45-ото НС. Припомням, че от 14-те депутати в Народното събрание, само в два от многомандатните райони имахме по двама. Това е моментът, в който да кажа, че разчитам на по-висока подкрепа и да благодаря на всички, които ни се довериха и са оценили, че не сме ги подвели.

-Какви са очакванията ви за предстоящия вот и какви са предизвикателствата пред местната структура по-малко от седмица преди изборите?

-Факт е, че ще бъдем безспорен участник в следващото Народно събрание. Предизвикателството пред нашата организация в Бургас е много по-голямо, тъй като не само сме си поставили за цел да задържим нашия резултат, който на фона на цялата страна беше много добър, но и да направим всичко възможно да го увеличим. Затова мога да кажа, че провеждахме ежедневни срещи, имахме много силна програма, която беше не само наситена, но и такава, която предлага конкретни неща на обществото. 

-Какви са акцентите в програмата на „Изправи се! Мутри вън!“, които най-пламенно ще отстоявате в 46-ото НС?

-Безспорно най-сериозно ще наблегнем върху това да увеличим доходите. Твърдата ни готовност за реформа в съдебната система, защото всеки един от работещи осъзнава, че нямаме ли държава, в която има правосъдие и няма ли възможност да се привлекат външни инвеститори, няма как да има прогрес. Безспорно това, че направихме Комисията „Манолова“ в Народното събрание оказа своят ефект. Народът иска да чуе, че тази комисия ще продължи да съществува, че наистина ще има промяна на Модела „Борисов“. Хората се интересуват и от Фонда за възстановяване и развитие – дали парите от ЕС ще бъдат раздавани през джипката на някой премиер или на практика ще има светли процедури – такива, по които малък, среден и голям бизнес да могат да кандидатстват на равни начала. По този начин като средствата влизат при всички юридически лица, да има максимален и голям ефект за развитието и подема на иконимиката. 

-Говори се за „изкривяване“ на вота от Турция. Какво ви е цялостното мнение за гласуването от чужбина и ще повлияе ли то на резултата от изборите?

-Няма как да бъде много изкривен вотът от Турция. Това, което мога да кажа, е че „Изправи се! Мутри вън!“ има участие в 112 секции. Националният ни щаб е положил всички усилия да излъчим наши представители в Избирателните комисии на територията на Турция. Знам, че ние и „Има такъв народ“ са двете партии в страната, които са излъчили свои представители и ще бъдат в деня на изборите. Честността на вота в Турция няма как да не бъде опазена.

По отношение на останалите страни, ние подкрепихме увеличаването на секциите в чужбина. Очаквам безспорно по-силна подкрепа към „Изправи се! Мутри вън!“ от хората зад граница, тъй като голяма част от българите, които живеят зад граница, са били принудени да напуснат страната ни, тъй като не виждат своята реализация тук. Те са на мнение, че трябва да участват активно и дейно със своя глас в промяната на държавата. Безспорно чуваме и аргументът за това как хора, които години на ред не живеят в България, ще избират кой да ни управлява. 

Нека обаче не забравяме, че те не само искат да участват в изборния процес със своя глас, но това са хора, които искат да променят държавата отвън, за да могат да се върнат. Основният капитал и потенциал на нашето общество са хората, които са учили зад граница, натрупали са практически умения, европейски и световен опит. Ако успеем да ги привлечем да се върнат обратно в родината си, ще имаме безспорно увеличение на брутния вътрешен продукт. Един от най-големите проблеми у нас, който многократно сме подчертавали, е липсата на квалифицирани кадри. Определено имаме повече работни места от броят на реално квалифицираните, които могат да ги работят.

-Какво ще е първото, което ще направите, когато бъдете избран за народен представител? На какви идеи залагате?

-Преразглеждане на бюджета на държавата, за да можем да увеличим дохода на хората. Ще наблегнем и върху увеличаването на пенсиите, увеличаване на доходите на всички фирми и отпускане на стимулите, които нееднократно сме заявявали пред нашите симпатизанти, но и не само, защото те касаят цялото общество – малкия и средния бизнес.Всичко това, което трябва много бързо да направи така, че икономиката на България да има своя подем. Иначе ние внесохме в 45-ото НС 32 законодателни инициативи. За жалост, поради краткия срок на Народното събрание, не можа да се разглежда. Най-важното обаче е преразглеждането на доходите и преизчисляването на пенсиите.

-Вие сте експерт в сферата на туризма, оглавявахте и Постоянната комисия по туризм към Общинския съвет в Бургас. Каква е ситуацията там и за какви промени ще се бори „Изправи се! Мутри вън“?

-За туризма мога да кажа много, но смятам, че най-важното за нашия регион е преразглеждането на статута на националните курорти, които сами по себе си не могат да функционират. Извън това, многократно сме заявявали, че намаленото на 9% ДДС трябва да остане. Изцяло трябва да се преразгледа Закона за туризма и всички съпъстващи наредби, защото смятам, че те не са толкова актуални към настоящия момент. Трябва да се увеличи и маркетинговия бюджет по отношение на привличането на туристи. Нужно е увеличаване на финансовите стимули за финансиране за полетите, но тази програма трябва да бъде разширена така, че да не касае само седалките на самолетите, а да се насочи и към железопътния и автобусен транспорт. Трябва да се отделят повече средства за чуждестранни туроператори, които да рекламират България зад граница. Страната ни е необходимо и да участва в традиционните международни борси по-активно. Не на последно място е и отделянето на средства за туристическите райони. Аз бях един от инициаторите на идеята да се създаде един от деветте туристически райони в Югоизточна България, който на практика не функционира заради лошото финансиране от страна на държавта. Със сигурност е нужен нов министър на туризма. Мога да кажа, че тези, които изпълняваха тази длъжност, не бяха нито достатъчно подготвени, нито успяха да се научат. За да бъдеш успешен министър трябва да имаш административен опит, но това не е достатъчно. Нужни са много реформи. По отношение на туризма обаче съм категоричен – нужни са много, много реформи.

-На предходните избори нямаше как да се състави правителство поради ред причини. Сега има ли потенциал да се случи това?

-Хората искат това, искат стабилност и правителство, различно от ГЕРБ. Много е важна изборната активност на гражданите тази неделя – не само да излязат и да подкрепят „Изправи се! Мутри вън!“ с бюлетина №8, но дори и да не сме техния фаворит, те да дадат своята подкрепа за партиите на промяната. Бъдещето на България минава през промяна на партиите на статуквото и затова е много важно да имаме мнозинство – над 121 народни представители след 11 юли. За да можем да създадем много по-стабилно, устойчиво и перспективно правителство на Република България. 
 


В категории: Бургас , Избори 2021


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори