×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Митничари хванаха 900 000 стоки-менте само за пет месеца


27 Юни 2021, Неделя, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Тениска-менте на „Адидас“, „Найк“, „Рийбок“ излизат на първите купувачи у нас около 1 лев за бройка

Митничари удариха 900 000 стоки-менте само за първите пет месеца на годината. По-голямата част от тях са за лятото – тениски, панталони, маратонки, джапанки, бански, както и козметика. Броят задържани фалшиви стоки е с 200 000 по-голям спрямо същия период на миналата година, обясниха от Агенция „Митници“.

Оттам допълниха, че 80% от контрабандата идвала до България с тирове и коли, 16 на сто – със самолети и едва 4% по море. „Тениска-менте на „Адидас“, „Найк“, „Рийбок“ излизат на първите купувачи у нас около 1 лев за бройка. Обикновено по големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, се предлагат по пазари и големи магазини вече за по 10 лв. През летния сезон същите фалшификати може да видите на морето по сергиите на двойна цена – 20 лв. Има и много добри имитации, които стигат до 40-50 лв., но те се излагат в по-лъскавите магазини и молове“, обясниха разследващи.

С парфюмите и козметиката било по същия начин. Маратонките и обувките държали по-голям скок в цената. Големите количества от вноса се разпределят обикновено към София и Пловдив, сочат оперативните данни на МВР. Вече оттам тръгвали или за вътрешността на страната, или за съседни държави. От митниците обясниха, че 54% от внесените контрабандно ментета остават за България, 42 на сто са за чужбина, а останалите са при други митнически режими.

„Основните страни, от които идват фалшивите стоки са Турция, Китай и Хонг Конг, Обединени арабски емирства“, разкриха от митниците. По-едрите контрабандистите предпочитали да смесват фалшивите стоки с истински. Бутали ги в кашони в тирове и представяли на границата документи само за част от товара. След това твърдяли, че нищо не знаят за ментетата на „Шанел“, „Луи Вютон“ и куп други луксозни марки дрехи и обувки.

По същия начин действали и с детските стоки – играчки, дрешки. Вече при храните било много по-сложно, тъй като те са на специален контрол заради по-краткия им срок на годност. Парфюмите пък представяли масово за тоалетна вода, а после ги пласирали ударно в сайтове. Освен в тирове, контрабандистите използвали и куфарните търговци. Имало дори такива мъже и жени от пограничните райони, които припечелвали само, за да отидат и да внесат даден товар, споделиха разследващи. Те взимали по 100 лв. надница на ден. Имало и продавачи с малки магазинчета, които директно внасяли с бусове ментета, а после им лепели други етикети и твърдели, че всичко е оригинално, пише "Телеграф".

„При тях печалбата е 200%, особено ако манипулират етикетите. Има и такива, които пришиват платнените етикети отстрани на дрехите, за да изглеждат маркови“, споделиха разследващи. От митниците обобщиха, че за миналата година изловените стоки-менте са близо 2 000 000.

Тази година прогнозата е, че ще са много повече, тъй като и пътуванията зачестиха след падане на ковид-ограниченията. Митничари заловиха в началото на седмицата шофьор с влекач, който зад тапа от легални текстилни стоки, превозвал 17 266 ментета. Служителите правели мобилни проверки в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат.

Видели влекача с ремаркето, което било с полски номер, и го отклонили за щателна проверка. Първо го щракнали на рентген, а след това го отворили и открили контрабандата. Станало ясно, че около една трета от обема на товара са детски и мъжки маратонки, тениски, блузи, шапки, рокли, чанти, портмонета и спортни екипи. Стоките били с логата на над 30 световно известни марки – спортни и такива за луксозни стоки като Версаче и Келвин Клайн например. Сред задържаните артикули най-голямо е разнообразието на маратонките, тениските, както и мъжките портфейли, които са щамповани с обозначенията на различни марки.

Двама пътници от рейс пътуващ от Турция за Румъния бяха изловени, че пренасят маратонки, чехли, слипове и парфюми в багажа си. Преди няколко седмици митничарите от ГКПП Дунав мост-Русе решили да проверят автобуса. Отклонили го и започнали да преглеждат багажите на пътниците. Първо изгорял мъж, който кътал 210 чифта маратонки, 260 чифта чехли и 95 спортни комплекта с надписи „Адидас“, Найк“, Гес“, „Армани“. Негов авер пък бил закован, че в саковете си набутал 2152 мъжки и дамски слипове на „Бос“, Келвин Клайн“, „Карл Лагерфелд“.Освен бельото той пренасял и 102 тестера на парфюми в разфасовки по 100 и 125 мл, също с логата на световни марки.


В категории: Крими


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Total BS!
27.06.2021 18:46:54
0
0
...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори