×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Право на избор или опасна идеология


Право на избор или опасна идеология
Рокаджийката Милена Славова беше подложена на същинска канонада от обиди, подигравки, дори и заплахи от ЛГБТИ активисти
26 Юни 2021, Събота, 18:12 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА, Tribune.bg

Парадите и демонстрациите от типа на София прайд не защитават правата на гейовете, а отдавна вече промотират определена политическа идеология, все по-агресивно

Преди няколко дни ЛГБТИ активисти скочиха срещу певицата Милена Славова. Легендарната рокаджийка си позволи да публикува статус, в който се обявява против гей парада. Буквално за часове под публикацията се изсипа цялото ЛГБТИ войнство, барабар с обичайните им поддръжници от ДБ. Емблематичната певица беше подложена на същинска канонада от обиди, подигравки, дори и заплахи. А малко по-късно, след активното докладване на поста от страна на същите, той бе свален от администраторите на Фейсбук.

Но с това атаките срещу Славова не спряха. Същите тези, които от години реват, че са дискриминирани, обиждани, гонени, тормозени, тези същите по най-грозен начин нападнаха рокаджийката. Това са само част от думите, които използваха въпросните: „свиня“, „смръдла“, „лелка в критическата“, „човешка развалина“, „хомофобско недоразумение“, „адова простакеса“, „трансфобка“, „дрипла“, „разплута женица“, „краставо куче“, „незадоволена“, „плашило“, „певачка с наднормено тегло“...

Истината е, че Милена повдигна и друг сериозен въпрос. След премахването на публикацията тя написа, че е подложена на тези атаки, защото е против агресивната кампания от страна на ЛГБТИ средите спрямо децата, която включва и агитация за смяна на пола им.

Нещо подобно се случи дни по-рано и с PR-а, певец и шоумен Евгени Минчев, който също изказа мнение против гей парада. Минчев зададе и 11 въпроса, кой от кой по-резонни и адекватни. Реакциите срещу него не бяха по-различни от тези срещу Славова. Обиди, закани, подигравки, клевети – това обедини за пореден път ЛГБТИ общността и ДБ поддръжниците. Подобно на рокаджийката, той също обърна внимание на последствията от подобни агитации спрямо децата, като един от въпросите му беше: „Възпитателен ли е този парад за подрастващите и какво да очакваме от тях?”

Въпросът е дали промотиращите тази идеология са запознати с нейната история. Ако са, означава че съвсем съзнателно агитират за педофилия и инцест, което е подсъдно. Все още. За „баща на ЛГБТИ идеологията” се приема Мишел Фуко, който е правил нееднократни опити за легализирането на педофилията, а самият той също е бил такъв. „Майка” на джендър идеологията е Джудит Бътлър. През 1990 година тя публикува книгата „Безпокойствата около родовия пол“. В нея Бътлър представя идеята за перформативността на пола, описвайки двуполовостта като ограничение на свободата и дискриминация чрез природата. Въвеждайки понятието джендър (родов пол), тя се опитва да  промени половата полярност. Бътлър има сериозно участие и в създаването на куиър-теорията. Според Бътлър: „Идентичността на човека се определя по-скоро от неговата произволна сексуална ориентация и затова е гъвкава, променлива и многообразна.

Илюзията, „фантазмата” на двуполовостта се създава чрез табуто върху кръвосмешението в семейството и чрез езикови определения като мъж и жена, баща и майка, които трябва да бъдат неутрализирани в полза на свободното самоизмисляне. Мъж и жена, брак и семейство, баща и майка, сексуалност и плодовитост нямат право на естественост, по-скоро те обосновават хегемонията на мъжа над жената и на хетеросексуалността върху всички други форми на сексуалност. Това трябва да се унищожи из корен. Бътлър прокламира не само педофилията, но и инцеста. Това са иконите на ЛГБТИ движението.

А помните ли как започна всичко? Невинно танцуващи сред дъга и апели за любов, които призоваваха за равенство. Пропагандиращи само любов, скрити зад кухи фрази като: „Няма страшно, това е просто любов“ и  „Любовта побеждава. Винаги.”  Жалвания, че са преследвани, обиждани, бити. Разбира се, оплакванията винаги предизвикват съчувствие. И то не закъсня. Хиляди спасители, които солидарно с ЛГБТИ общността започнаха да се кичат със знаменца, профилните им снимки бяха в цветовете на дъгата (символ, буквално откраднат от ЛГБТИ общността), появиха се и партийни активисти, които открито застанаха зад каузата им.

След години започна все по-активно да се говори за гей бракове, не закъсняха и исканията за осиновяване на деца. Макар и неофициално, но все по-набиващо се на очи, една партия започна да прокламира активностите на въпросните. Нееднократно популярни лица от ДБ публикуваха мнения в защита на прайдовете, за да се стигне и до напълно официалната декларация на една от партиите в коалицията – „Зелено движение”, която подкрепи „борбата за равни права на ЛГБТИ хората”. Прочувствените лозунги за любов и равни права вече бяха заменени от настървени искания и анатемосване на противниците им. Думата хомофоб стана нарицателно за всеки, позволил си просто да изкаже мнение, което не им харесва. Съвсем открито започна да се промотира и ранното сексуално обучение на деца, включващо и доста агресивни методики, които на Запад са представяни включително и от транс лица.

Разбира се, тази активност за ранното сексуално образование беше подета и от различни НПО-та, част от които уж борещи се за правата на децата. Въпросът как едни и същи организации прокламират, че защитават децата, като едновременно с това агитират открито за различни полови отклонения, не би трябвало да е задаван само от загрижени родители, а и от прокуратурата. Особено от нея. Започна - къде скрито, къде по-явно, да се намеква и за „правото” на децата сами да определят пола си.

За каква настъпателност и агресивност става дума може да съдим и от една случка отпреди няколко години. Преди 5 години София Прайд беше проведен на 18.06, когато беше и Черешова Задушница – денят в памет на всички починали православни християни. Е, в същия този ден беше задължително да се проведе и София Прайд. Категоричен отговор дали това е било случайно избрана дата от организаторите на събирането, дава следната случка. Дни преди това в ефира на столично радио гостуваха трима от организаторите на София Прайд. Обади се слушател, който попита защо прайдът трябва да е на Задушница. Отговорът беше: „А защо Задушница трябва да е по време на прайда?”

Въпросът с различните парафилии също има място в тази тема. На 18.07.2018 Световната здравна организация с единадесетата си ревизия на Международна класификация на болестите решава, че транссексуалността не е психично разстройство и я заличава от раздела на МКБ с парафилиите, като е въведена нова категория, наречена „джендър несъответствие“. Трансексуализмът, който до този момент е определян като патологично състояние, попадащо в раздела с парафилиите, където е и педофилията... Все още е педофилията. Напълно очаквано решение, тъй като в последните години, определени лобита активно работят за изваждането на трансексуализма от тази група. Нещо подобно наблюдаваме в момента и по отношение на педофилията. Проблемът е, че само го наблюдаваме, и то доста безучастно.

На политическия небосклон се появи и ново движение -  „Мутри вън”, което още преди да бъде официално официализирано като партия, а по-късно, макар и за кратко, да намери място в парламента,  започна активно да прокламира ЛГБТИ каузите. Едни от най-активните агитатори са Николай Хаджигенов и Виктор Лилов. За пръв път Хаджигенов се появи в публичното пространство покрай Цветан Василев през лятото на 2014 година. Тогава адвокатът изведнъж изскочи пред медиите като защитник на един от тримата задържани за уж подготвяното убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Хаджигенов е близък семеен приятел на подсъдимия олигарх Цветан Василев, а беше и адвокат на официалната любовница на Васил Божков - Лиляна Деянова. Същият беше и един от най-ревностните защитници на австралийския касапин Джок Полфрийман.

Лилов пък е един от най-гласовитите поддръжници на ЛГБТИ общността, а за кратко беше и председател на ДЕОС - партия, създадена в социалните мрежи, макар просъществувала съвсем кратко. В програмата си ДЕОС бяха записали, че искат еднополовите двойки да отстояват своята идентичност на обществени места. През 2017 г. партията се включи в коалиция със „Зелените“ и новоучредената партия „Да, България“ на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Тази година се стигна и до предизборна декларация на „София прайд“, разпространена сред кандидат-депутатите, която декларация беше подписана от някои от тях. В нея те се ангажират да лобират за ЛГБТИ, включително и чрез законодателни промени. Този месец беше прожектиран и филмът „Змия”, разказващ за: „Горчиво-сладка история за необичайното приятелство между деветгодишния смелчага Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашено от предрасъдъците и омразата на родителите...“. Във филма се прокрадват опасни внушения. Образът на родителите е изграден точно, какъвто се опитват да го представят ЛГБТИ поддръжниците – простоват баща, който прибягва до насилие спрямо отрочето си, защото интелектуалният капацитет не му достига да проведе разговор с него; майка, която няма думата в семейството, а само готви и чисти, също нямаща капацитет да разбере детето си; а геят – млад, видимо по-интелигентен от родителите и приятелски настроен към детето.

Траекторията на движение е ясна. Както е казано – колкото повече, толкова повече! Все по-настойчиво ни се налагат правилните ценности, умело прикрити зад думи като „права“, „хуманизъм“, „равенство“, и лоши, целящи да заклеймят и анатемосат всеки противник на възгледите им, като: „хомофобия”, „токсичност”, „омразна реч” и др. Парадите и демонстрациите от типа на София прайд не защитават правата на гейовете, а отдавна вече промотират определена политическа идеология. Все по-агресивно, все по-настойчиво, все по-злостно. И всички обвинения, които са насочени към хората, които не ги подкрепят, са демонстрация на безсилието на ЛГБТИ общността. Защото хора с нестандартна сексуална ориентация винаги е имало, те винаги са и били приемани. И харесвани. Дори по време на комунизма. Достатъчно е да споменем само няколко имена – Георги Парцалев, Емил Димитров, като и по-съвременните Мариус Куркински, Евгени Минчев и др. Но разликата между по-горе посочените, и целите на днешните активисти, се съдържа в една дума – идеология. И тази идеология е пагубна, особено за децата. Защото правата на ЛГБТИ общността свършват там, където започват правата на децата.  Все по-настойчиви са целенасочените и координирани опити да се прокара въпросната идеология. Началото беше поставено с невинни искания, весели и пъстри шествия, после българинът беше заклеймен като „Ганя” и насилник, стигна се до промотиране на откровено опасни тенденции, а в последните години наблюдаваме и опити, макар и още плахи, различни парафилии да бъдат обяснени като право на свободен избор. И докато ние продължаваме апатично да неглижираме случващото се, времето, когато всякакви извращения ще са открито пропагандирани, а нормалността осъждана, е все по-близо.

***

Виктория Георгиева е изучавала журналистика, в момента завършва „Религията в Европа“, направление „Ислям“, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Редактор и автор в „Консерваторъ“, автор във в-к „Труд“. Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като специалист маркетинг и реклама за водещи български компании.    


В категории: Животът


Автор
6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Този, който се смее
28.06.2021 20:09:08
2
1
Абе, флегма.бг, колко ви плати Милена и/или ВМРО/БОЛЯ/НФСБ/Възраждане и другите плиткоумни изперкали македонисти?
5.
Хм...
26.06.2021 19:48:33
2
4
Не си добре, пич! Няма ли кой да го въдвори този малоумник?
4.
ДО 1 И 2 КОЛКО КИНТИ ???????????
26.06.2021 19:18:14
7
3
ВИ ПЛАТИХА ЗА ТАЗИ СТАТИЯ а?????????НАПРАЗНО СА СИ ДАЛИ КИНТИТЕ ЩОТО МАЙ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ОТРАЗЯВА ХАХА!!!!!!!!!!!!СВЪРШИ ЧАДО """мандалото лопна""хаха
3.
Българин
26.06.2021 18:59:54
1
11
Да знаете аз никога няма да възприема тези лгбт възгледи. Докато съм жив ще се боря както сметна аз за добре. Аз съм хомофоб......това е любимата ми дума.
2.
Национал до 1
26.06.2021 18:59:53
2
14
Ей, педал, да си затваряш шибаната уста и да си го набиеш в шибания мозък, че не си в час! Трябва да се лекуваш в психото. Не те знам кой си, но съм сигурен, че нищо добро не те чака! Вероятно и в живота си същия убитак и очаквам някой твой комшия скоро да ти гледа на боб.
1.
ТАЯ ИДИОТКА
26.06.2021 18:39:53
19
3
КОЙ ЛИ И ЧЕТЕ ВНУШЕНИЯТА ХАХА !!!!КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ОТ ""ЧИКМИДЖЕТО ""МА МАЙМУНО ГРОЗНА???????????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори