Награди от престижен музикален форум спечелиха гайдарчетата от ООШИ - Несебър
Конкурсът „Вълшебни ритми“ е уникален по рода си
Децата от класа по гайда към ООШИ –Несебър взеха участие в 19-тия национален конкурс „Вълшебни ритми“ – Нови пазар, за гайдари и инструментални камерни състави. От там представителите на нашия град се завърнаха с множество награди:
- Гайдарска група (Александър Андонов, Александър Тодоров, Христо Керчев, Йордан Гочев и Стоян Гочев) при ООШИ- Несебър - 1-награда;
- Гайдарско дуо (Йордан Гочев и Стоян Гочев) при ООШИ - Несебър - 2-ра награда;
- Христо Керчев - 2-ра награда;
- Александър Андонов - Диплом за добро представяне.
Въпреки че специализираният клас по гайда към ООШИ е сформиран само преди няколко месеца, преподавателите Петко Стоянов и Димитър Петев и техните възпитаници работиха много усърдно и приеха предизвикателството да се явят на този престижен форум, където доказаха своя талант и високото ниво на обучителния процес в Общинската обединена школа по изкуствата .
Конкурсът „Вълшебни ритми“ е уникален по рода си и вече почти двадесет години събира на сцената си едни от най-добрите млади таланти на България – изпълнители на гайда. Наградите, които той връчва са атестат за майсторство и високи музикални умения.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
