×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини


Служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини
В момента България е най-разделена - по същия начин, както беше в началото на 90-те години, смята Дилов-син
19 Юни 2021, Събота, 11:53 ч.
Автор: Веселин Василев

Президентът Румен Радев има голям грях и се надявам да го осъзнае и да спре с нагнетяването на хаос, казва водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас

- Г-н Дилов, на миналите избори призовахте бургазлии да гласуват с джоба и ума си, за едно предвидимо бъдеще. Как гласуваха те, послушаха ли ви?
- Бургас е много интересен, защото е умалено копие на България – има море, планина, бедни и богати, индустриални и земеделски райони. И като етническа карта е същото – българи, каракачани, турци, арменци, евреи, цигани – всичко. Изборите в Бургас са огледало на изборите в България. На предишните хората гласуваха най-вече емоционално. Логично е след 13 години управление на една и съща политическа формация да се появи някаква съпротива и желание за промяна. Но е важно да се каже, че в Бургас гласуването с джоба и разума надделя над емоцията. И не случайно вотът на хората постави ГЕРБ-СДС на първо място.

- И сега ли ще дадете същия съвет?
- Сега сме поставени пред друг избор – „за“ или „против“ хаоса. Може старото управление да не ни харесва, да е допускало много грешки, да има пострадали, които в момента се правят на активни борци, но истината е, че то беше предсказуемо, ясно, стабилно, устойчиво и хората можеха горе-долу да правят някакви планове. Докато сега не е така. Давам прост пример – в момента над 40 блока, само в Бургас, абсолютно готови с проекти за саниране, чакат и не знаят дали ще го има, или не. Парите са предвидени и ги има. И изведнъж служебното правителство каза – тези, които имат пари, ще плащат 20%, а другите няма да плащат. И в един блок, в който има 50 различни семейства, как ще се изчислява кой ще плаща и дали някой ще плати изобщо. Това е само един пример за непредсказуемост.

- Тази непредсказуемост ли кара мнозина да смятат, че действията на служебния кабинет са всъщност  една добра реклама за управлението на ГЕРБ?
- В момента служебния кабинет се държи като жълт сайт. Той пуска всеки ден някакви новини - сензационни, грандиозни, а след два-три дена се установява, че май не е точно така. Но иди да го проверяваш.

- Така нареченият „язовиргейт“ ли имате предвид?
- Не само язовира, всяко едно нещо. Всяко второ изказване на Слави /проф. Велислав Минеков, министър на културата – б.р./ е абсолютна неистина и след това четири дена институциите се уточняват, че самото министерство на културата е направило ремонтите. Не, че няма грешки, това е нормално  – 13 години управление, и Майка Тереза да си, ще се появи някой, който да ти каже: „Махай се!“ Но истината е, че в момента служебното правителство прави нещо, което е абсолютно неразумно - нагнетява хаос и тежко противопоставяне в обществото. Усещането, че това се прави под диктовката на президента е много сериозно. То ни отвежда към неговата роля, която е точно обратната на конституционно предписаната - да успокоява, да търси сговор между политическите формации.

- Той отдавна е в конфликт с бившия премиер.
- Няма български президент, който да не се е карал с изпълнителната власт. И то най-често с тази, която го е избрала. Припомням – Боянските ливади на Жельо Желев, „Иване, кажи си, те ще те разберат!“ на Петър Стоянов към Иван Костов, Първанов, който беше оставен на вълците и стана по случайност президент. Той самият не можеше да повярва, че е победил. Аз съм пряк свидетел на тези избори и той беше в постоянна колизия с БСП. Но никога не е имало президент, който участва директно в политическата борба и разцепва на два, на три, на няколко парчета обществото. Всеки от тези, които изредих, се е опитвал да търси съгласие, да насърчава политиците да се разберат, някои успешно като Петър Стоянов и Първанов, други по-малко успешно. Така че наистина Радев има голям грях в момента и дано го осъзнае и да спре.

- Обединена или разединена е България в момента?
- В момента е най-разделена, по същия начин, както беше в началото на 90-те години. Ние се намираме в изключително разломен момент в историята на България и последното важно в него е дали ще управлява ГЕРБ, или не. Важно е тенденцията, която очертахме, да се запази, защото тя е поставена под голямо съмнение – това е европолитическата ни ориентация, имаме съседи като Турция, които с единия крак са в НАТО, с другия са навън, като Русия, която прави всичко възможно да ни върне в състоянието на руски троянски кон в Европейския съюз, имаме икономически кризи около нас, проблем с македонците, изобщо купища проблеми, които искат обединение на нацията.

- Казват, че президентът е в предизборна кампания и това сега му е най-важно.
- Той е кандидат-президент вече една година, което също е безпрецедентна ситуация в българския политически живот - да подчиниш цялото си предписано от Конституцията поведение на идеята да те изберат наново… Това го кара да прави ходове, които не са полезни – съглашателства с различни политически сили, преки реверанси към ДПС и БСП. Защото, ако гледаме волята на народа, трябваше ГЕРБ или Слави Трифонов да направят кабинет. Те обаче нямат хора в служебното правителство, а БСП го получи наготово и започна един безпрецедентен лов на вещици. Такова чудо не се е случвало в историята на България. Ще дам само един пример – Жана Караиванова, шефката на Националния филмов център, абсолютно доказано профи, създателка на едни от най-добрите международни кинофестивали, които се правят и в България, и в Ню Йорк, жената няма нищо общо ни с ГЕРБ, ни с дявол, тя живее половината година в Ню Йорк, половината в България, е уволнена за несправяне с работата.

- Уволнена от министъра на културата.
- Да, и без никакъв мотив. Ние сме като гръмнати.

- Той влезе в остър конфликт и с директора на БНТ.
- Аз мисля, че той е в конфликт със себе си на първо място и оттам се пораждат всички останали конфликти. Когато човек не живее в хармония със себе си, смята, че околните са му виновни.

- Писахте във Фейсбук, че след гостуването на проф. Минеков в БНТ Калин Вельов ви се струва отлична кандидатура за министър на културата.
- Аз по принцип избягвам да коментирам хора, предпочитам да коментирам идеи, но в случая бях принуден, защото се почувствах много тъпо.

- Защо?
- Защото имах чувството, че животът ми мина в спорове кой да е директор на БНТ. Което е адски глупаво. БНТ, при цялото ми уважение към нея и към важната обществено-политическа роля, която изпълнява, е с един пренебрежим процент влияние върху общественото мнение в сравнение с останалите големи телевизии, с половината електронни сайтове дори. Така че целият този спор и тази битка за овладяване на телевизията е един отглас от миналото, който и аз, и Слави Трифонов, и Камен Воденичаров, и много други сме го живели. Ние непрекъснато бяхме в битка кой да е директор на БНТ. Мислех, че поне сега тази горчива чаша ще ме отмине.

На 15 юни, в обновения Дом на нефтохимика, коалицая ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Бургас

- Да се върнем към ГЕРБ. Мислите ли, че е имало подценяване на предишните избори, ще направите ли сега нещо, което смятате, че сте пропуснали.
- Не знам дали в този кратък срок ще успеем да се справим с важната задача да обясним на хората, че тези избори са много важни, за да се запазят темповете и посоката на развитие на България. Миналите избори бяха много регионални – всеки правеше избори в района си. Ние обяснявахме точно какво ще се случи в Бургас, точно колко блока, точно колко еднофамилни къщи, от кой километър до кой километър се прави пътят за Средец. А всъщност има и регионални, и глобални проблеми, които са много важни. Глобалният е ясен - посоката на България и стабилността. Регионалните също са важни, но точно в този момент правителството бие отбой  – санирането, както казах, е единият от тях, което е голяма беля. Бургас е най-готовият град в България, справедливо е той да получи тези пари и да започне да се строи. Това не е въпрос само до намаляване на разходите на населението за отопление, а и подкрепа за големите строителни фирми. Това са 43 блока, на фирма по два да се дадат, това са 22 компании, които ще строят, това е поминък за хората. Зелената сделка – това е свръх задача и абсолютно всички депутати, независимо от коя партия са избрани, трябва да си го татуират това нещо: Бургас трябва да влезе на картата на зелената сделка редом с Перник, Стара Загора и Кюстендил. Защото той пряко ще пострада от санкциите за емисии, петролни продукти и т.н. Това са много пари, за много време напред, по много програми, свързани с алтернативни енергийни източници, намаляване на разходите за ел. енергия. И това е програма за 20 години напред.

- Какви ще бъдат акцентите на ГЕРБ в тази предизборна кампания?

Отговорът на този въпрос, както и какъв ще е новият парламент, кой ще състави правителство и ще има ли бургаско лоби, което да отстоява интересите на града – очаквайте в понеделник втората част от разговора с Любен Дилов-син, водач на листата на ГЕРБ-СДС във 2 МИР – Бургас.




България Всички новини
Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център"
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори