×
Парламентарни избори 2022 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини


Служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини
В момента България е най-разделена - по същия начин, както беше в началото на 90-те години, смята Дилов-син
19 Юни 2021, Събота, 11:53 ч.
Автор: Веселин Василев

Президентът Румен Радев има голям грях и се надявам да го осъзнае и да спре с нагнетяването на хаос, казва водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас

- Г-н Дилов, на миналите избори призовахте бургазлии да гласуват с джоба и ума си, за едно предвидимо бъдеще. Как гласуваха те, послушаха ли ви?
- Бургас е много интересен, защото е умалено копие на България – има море, планина, бедни и богати, индустриални и земеделски райони. И като етническа карта е същото – българи, каракачани, турци, арменци, евреи, цигани – всичко. Изборите в Бургас са огледало на изборите в България. На предишните хората гласуваха най-вече емоционално. Логично е след 13 години управление на една и съща политическа формация да се появи някаква съпротива и желание за промяна. Но е важно да се каже, че в Бургас гласуването с джоба и разума надделя над емоцията. И не случайно вотът на хората постави ГЕРБ-СДС на първо място.

- И сега ли ще дадете същия съвет?
- Сега сме поставени пред друг избор – „за“ или „против“ хаоса. Може старото управление да не ни харесва, да е допускало много грешки, да има пострадали, които в момента се правят на активни борци, но истината е, че то беше предсказуемо, ясно, стабилно, устойчиво и хората можеха горе-долу да правят някакви планове. Докато сега не е така. Давам прост пример – в момента над 40 блока, само в Бургас, абсолютно готови с проекти за саниране, чакат и не знаят дали ще го има, или не. Парите са предвидени и ги има. И изведнъж служебното правителство каза – тези, които имат пари, ще плащат 20%, а другите няма да плащат. И в един блок, в който има 50 различни семейства, как ще се изчислява кой ще плаща и дали някой ще плати изобщо. Това е само един пример за непредсказуемост.

- Тази непредсказуемост ли кара мнозина да смятат, че действията на служебния кабинет са всъщност  една добра реклама за управлението на ГЕРБ?
- В момента служебния кабинет се държи като жълт сайт. Той пуска всеки ден някакви новини - сензационни, грандиозни, а след два-три дена се установява, че май не е точно така. Но иди да го проверяваш.

- Така нареченият „язовиргейт“ ли имате предвид?
- Не само язовира, всяко едно нещо. Всяко второ изказване на Слави /проф. Велислав Минеков, министър на културата – б.р./ е абсолютна неистина и след това четири дена институциите се уточняват, че самото министерство на културата е направило ремонтите. Не, че няма грешки, това е нормално  – 13 години управление, и Майка Тереза да си, ще се появи някой, който да ти каже: „Махай се!“ Но истината е, че в момента служебното правителство прави нещо, което е абсолютно неразумно - нагнетява хаос и тежко противопоставяне в обществото. Усещането, че това се прави под диктовката на президента е много сериозно. То ни отвежда към неговата роля, която е точно обратната на конституционно предписаната - да успокоява, да търси сговор между политическите формации.

- Той отдавна е в конфликт с бившия премиер.
- Няма български президент, който да не се е карал с изпълнителната власт. И то най-често с тази, която го е избрала. Припомням – Боянските ливади на Жельо Желев, „Иване, кажи си, те ще те разберат!“ на Петър Стоянов към Иван Костов, Първанов, който беше оставен на вълците и стана по случайност президент. Той самият не можеше да повярва, че е победил. Аз съм пряк свидетел на тези избори и той беше в постоянна колизия с БСП. Но никога не е имало президент, който участва директно в политическата борба и разцепва на два, на три, на няколко парчета обществото. Всеки от тези, които изредих, се е опитвал да търси съгласие, да насърчава политиците да се разберат, някои успешно като Петър Стоянов и Първанов, други по-малко успешно. Така че наистина Радев има голям грях в момента и дано го осъзнае и да спре.

- Обединена или разединена е България в момента?
- В момента е най-разделена, по същия начин, както беше в началото на 90-те години. Ние се намираме в изключително разломен момент в историята на България и последното важно в него е дали ще управлява ГЕРБ, или не. Важно е тенденцията, която очертахме, да се запази, защото тя е поставена под голямо съмнение – това е европолитическата ни ориентация, имаме съседи като Турция, които с единия крак са в НАТО, с другия са навън, като Русия, която прави всичко възможно да ни върне в състоянието на руски троянски кон в Европейския съюз, имаме икономически кризи около нас, проблем с македонците, изобщо купища проблеми, които искат обединение на нацията.

- Казват, че президентът е в предизборна кампания и това сега му е най-важно.
- Той е кандидат-президент вече една година, което също е безпрецедентна ситуация в българския политически живот - да подчиниш цялото си предписано от Конституцията поведение на идеята да те изберат наново… Това го кара да прави ходове, които не са полезни – съглашателства с различни политически сили, преки реверанси към ДПС и БСП. Защото, ако гледаме волята на народа, трябваше ГЕРБ или Слави Трифонов да направят кабинет. Те обаче нямат хора в служебното правителство, а БСП го получи наготово и започна един безпрецедентен лов на вещици. Такова чудо не се е случвало в историята на България. Ще дам само един пример – Жана Караиванова, шефката на Националния филмов център, абсолютно доказано профи, създателка на едни от най-добрите международни кинофестивали, които се правят и в България, и в Ню Йорк, жената няма нищо общо ни с ГЕРБ, ни с дявол, тя живее половината година в Ню Йорк, половината в България, е уволнена за несправяне с работата.

- Уволнена от министъра на културата.
- Да, и без никакъв мотив. Ние сме като гръмнати.

- Той влезе в остър конфликт и с директора на БНТ.
- Аз мисля, че той е в конфликт със себе си на първо място и оттам се пораждат всички останали конфликти. Когато човек не живее в хармония със себе си, смята, че околните са му виновни.

- Писахте във Фейсбук, че след гостуването на проф. Минеков в БНТ Калин Вельов ви се струва отлична кандидатура за министър на културата.
- Аз по принцип избягвам да коментирам хора, предпочитам да коментирам идеи, но в случая бях принуден, защото се почувствах много тъпо.

- Защо?
- Защото имах чувството, че животът ми мина в спорове кой да е директор на БНТ. Което е адски глупаво. БНТ, при цялото ми уважение към нея и към важната обществено-политическа роля, която изпълнява, е с един пренебрежим процент влияние върху общественото мнение в сравнение с останалите големи телевизии, с половината електронни сайтове дори. Така че целият този спор и тази битка за овладяване на телевизията е един отглас от миналото, който и аз, и Слави Трифонов, и Камен Воденичаров, и много други сме го живели. Ние непрекъснато бяхме в битка кой да е директор на БНТ. Мислех, че поне сега тази горчива чаша ще ме отмине.

На 15 юни, в обновения Дом на нефтохимика, коалицая ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Бургас

- Да се върнем към ГЕРБ. Мислите ли, че е имало подценяване на предишните избори, ще направите ли сега нещо, което смятате, че сте пропуснали.
- Не знам дали в този кратък срок ще успеем да се справим с важната задача да обясним на хората, че тези избори са много важни, за да се запазят темповете и посоката на развитие на България. Миналите избори бяха много регионални – всеки правеше избори в района си. Ние обяснявахме точно какво ще се случи в Бургас, точно колко блока, точно колко еднофамилни къщи, от кой километър до кой километър се прави пътят за Средец. А всъщност има и регионални, и глобални проблеми, които са много важни. Глобалният е ясен - посоката на България и стабилността. Регионалните също са важни, но точно в този момент правителството бие отбой  – санирането, както казах, е единият от тях, което е голяма беля. Бургас е най-готовият град в България, справедливо е той да получи тези пари и да започне да се строи. Това не е въпрос само до намаляване на разходите на населението за отопление, а и подкрепа за големите строителни фирми. Това са 43 блока, на фирма по два да се дадат, това са 22 компании, които ще строят, това е поминък за хората. Зелената сделка – това е свръх задача и абсолютно всички депутати, независимо от коя партия са избрани, трябва да си го татуират това нещо: Бургас трябва да влезе на картата на зелената сделка редом с Перник, Стара Загора и Кюстендил. Защото той пряко ще пострада от санкциите за емисии, петролни продукти и т.н. Това са много пари, за много време напред, по много програми, свързани с алтернативни енергийни източници, намаляване на разходите за ел. енергия. И това е програма за 20 години напред.

- Какви ще бъдат акцентите на ГЕРБ в тази предизборна кампания?

Отговорът на този въпрос, както и какъв ще е новият парламент, кой ще състави правителство и ще има ли бургаско лоби, което да отстоява интересите на града – очаквайте в понеделник втората част от разговора с Любен Дилов-син, водач на листата на ГЕРБ-СДС във 2 МИР – Бургас.
5 бона за разузнаване в нета
5 бона за разузнаване в нета 26/09/2022, Понеделник 20:20 0
България Всички новини
Световноизвестният психолог Джордан Питърсън за конфликта в Украйна: Наивно е да се смята, че Русия може да „загуби” Световноизвестният психолог Джордан Питърсън за конфликта в Украйна: Наивно е да се смята, че Русия може да „загуби” Европа се постави в губеща позиция заради моралните си презумпции, че спасява планетата. Ще видим какво ще предпочете да спаси до края на годината – Земята или хората, казва мрачно Питърсън Какво научихме за секса през зрелостта? Какво научихме за секса през зрелостта? Кои са важните неща в леглото Мъжете да внимават с тях: 3 фатални зодии при жените Мъжете да внимават с тях: 3 фатални зодии при жените Знакът Овен се смята за най-страстният и емоционален сред съзвездията на зодиака Рецепта за вкусни тиквички на тава Рецепта за вкусни тиквички на тава Прекрасна идея за вечеря Кметът на Карнобат Георги Димитров с емоционална реч на градския празник Кметът на Карнобат Георги Димитров с емоционална реч на градския празник Не си ли омръзнахме да си играем на фили и фоби, не си ли омръзнахме да си противодействаме и виждаме в другия враг, каза Георги Димитров 5 бона за разузнаване в нета 5 бона за разузнаване в нета Средната заплата най-висока в София, Хасково на дъното Потрес: ВКС отмени доживотния затвор на Викторио, убил бебето Никол и майка му Дарина Потрес: ВКС отмени доживотния затвор на Викторио, убил бебето Никол и майка му Дарина Килърът ще бъде зад решетките 30 г. РИК-Бургас: Приключи подаването на заявления за гласуване по настоящ адрес, общо 5333 са регистриралите се за областта РИК-Бургас: Приключи подаването на заявления за гласуване по настоящ адрес, общо 5333 са регистриралите се за областта Най-много са в Бургас (952), следван от Средец (642), а най-малко са в Руен (91) Моментът настъпи! Лили Иванова спира концертите Моментът настъпи! Лили Иванова спира концертите Примата се отказвала от активната си певческа изява, твърдят от близкото й обкръжение Жълт код за половин България: Къде се очакват валежи и силен вятър Жълт код за половин България: Къде се очакват валежи и силен вятър За Бургас също е издадено предупреждение
Лекари откриха мухъл в гръдните импланти на жена Лекари откриха мухъл в гръдните импланти на жена Това е станало 20 години след пластична операция Обвиниха Меган, че крещяла на придворните и се оплаквала Обвиниха Меган, че крещяла на придворните и се оплаквала Кралски биограф пише в книгата си, че Меган редовно подлагала служителите си на "емоционален тормоз" Въвеждат таван на цените на електроенергията в Германия Въвеждат таван на цените на електроенергията в Германия Това ще се случи, ако няма такъв на ниво ЕС Много руснаците "бягат" към вилите си, за да избегнат мобилизацията Много руснаците "бягат" към вилите си, за да избегнат мобилизацията Едва 29% от руснаците имат задгранични паспорти Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия имат обратен ефект Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия имат обратен ефект Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна, заяви Орбан пред парламента Разкриха крупна измама за работа в Англия Разкриха крупна измама за работа в Англия 34 жители на село Костенец са измамени с 11 850 лева На 95 г. Джина Лолобриджида не успя да стане сенатор На 95 г. Джина Лолобриджида не успя да стане сенатор Актрисата направи опит да спечели място в италианския парламент Рекорден срив на паундът от 1971 година насам Рекорден срив на паундът от 1971 година насам Вижте какви са стойностите Грузия затваря границите си за емигриращи мъже от Русия Грузия затваря границите си за емигриращи мъже от Русия На изхода от Русия към Грузия са се натрупали 2-3 хиляди коли Полша отмени концертите на Роджър Уотърс заради негови изявления за Украйна Полша отмени концертите на Роджър Уотърс заради негови изявления за Украйна Градският съвет в Краков трябва да се произнесе тази седмица дали Роджър Уотърс да не бъде обявен за „персона нон грата“
Тошко ЙОРДАНОВ, зам.-председател на ИТН Тошко ЙОРДАНОВ, зам.-председател на ИТН Борисов го преживяхме 12 г., ще преживеем и тия двамата Виц на деня Виц на деня - Кажи ми на ушенце, че не съм дебела!
- Не си дебела.
- Сега и на другото ушенце!
- Еее, не ми се обикаля толкова...
Виц на деня Виц на деня - Ще заснемем сцената със скачането от моста! Хайде, скачайте!
- Но аз не мога да плувам!
- Няма значение, ние ще снимаме само скока!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените ме наричат грозен, преди да видят банковата ми сметка. След като я видят ме наричат беден и грозен!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори