×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бъди най-добрата на скъсване


18 Юни 2021, Петък, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Защото можеш да победиш, дори и ти да си зарязаната!

Искаш ли да знаеш кое е най-ироничното нещо за връзките? Начинът, по който се преживява краят им – без значение от коя страна си – казва ти всичко за тях и дали е струвало. Хронологично погледнато дали това ни помага? Не, не, изобщо даже. Но в голямата картина на живота, това може да покаже колко емоционално интелигентна си.

В края трябва да покажеш най-хубавото си лице, струва си. Точно както високоинтензивни тренировки, раздялата може да боли ужасно в един момент, но ако я преодолееш, ще станеш по-силна и добра. Накратко: Да си добра в скъсването, е като да изваеш супертяло за отмъщение. Затова, ето как да го направиш.

Ако зарязваш: Кажи чао с чувство

Не се поддавай на желанието да се покриеш!

Да изчезнеш като дим, е страхливо и недостойно. Принуждава партньора ти сам да скъса с него си, което е жестоко. Освен това, ако изведнъж пропаднеш вдън земя, означава, че изпитваш вина или срам. И не само, че психологически е нездравословно, а и след това е трудно да продължиш напред, защото финализирането на връзката практически го няма (което помага и на двама ви да се съвземете). Затова проведете един разговор или най-малкото си разменете съобщения.

Дай основателна причина защо си тръгваш

Никой, който използва клишета, като „Не е проблемът в теб, а в мен“ или „Заслужаваш някой по-добър“, не го мисли. Това е едно обикновено измъкване от положението, без никакво отношение както към себе си, така и към човека, с когото ви е свързвало нещо. Да бъдеш честен, не е лесно и никой не очаква да кажеш директно каква е причината. Но си струва да опиташ, за да не държиш бившия си в пълен мрак. Кажи например, че вече не се чувстваш добре, когато сте заедно и не смяташ, че това ще се промени. Че това и това не ти харесва и не можеш да преглътнеш някои неща. Да си откровен, е признак на зрялост и се цени, колкото и да изглежда грубо понякога отстрани.

Не поучавай

Вероятно си изкушена да дадеш съвети на новия си екс как да се държи със следващата си приятелка. Недей! Изключение са случаите, в които си имала вземане-даване с манипулатор, лъжец или с някого, който те е тормозел физически или психически. Няма нужда да развяваш минали грешки, които са те дразнили преди. Има и нещо друго. Не се знае дали това, което те е вбесявало, няма да се хареса на следващото му гадже. Ако все пак ти бъде поискано мнението, кажи няколко неща, свързани с личните ти разбирания за редно и нередно, а не изразявай мнение относно човека. Никой не обича да го сочат с пръст и да го обиждат.

Ако те зарязват: Преодолей го бързо

Приеми неприятната истина

Повечето хора искат незабавно да се спасят от усещането „чувствам се като парцал“, което звучи разумно, но по-добре да започнат процеса по възстановяване с приемане на болката. Тъгата играе голяма роля в лекуването на разбитото сърце. Кара те да се съмняваш какво наистина искаш да правиш и да си скептична към нещата, които не са се получили. Но ако гаджето ти те е зарязало заради това, че твърде много работиш, по-скоро трябва да се замислиш той какъв човек е, а не дали ти имаш проблем. Тъгата е и нещото, което ни доближава повече до хората, от чиято подкрепа се нуждаем – това е нещо прекрасно. Признай си кое най-много те е засегнало от раздялата и кое те плаши. Споделяй с приятели и разчитай на тяхната подкрепа в този ужасен период. За радост кратък, колкото и да изглежда безкраен в началото.

Определи период на тъгуване

Това включва и определяне на дневната доза самосъжаление, преяждане с шоколад, рев и каквото там още правиш. Мине ли това време, започвай да дишаш нормално и да се съвземаш. И утре е ден, и утре ще тъгуваш. Без да си определиш краен срок, ще си мислиш, че това никога няма да спре. Няма точно правило колко трябва да продължава една такава мъка, но да кажем, че след четири месеца вече трябва да си започнала да връщаш нормалното си състояние. Както и е нормално след този период тъгата да се появява от никъде.

Очаквай само по-хубави неща

Не са празни приказки – винаги след лошото идва нещо хубаво. А най-забележителното е, че ти можеш да го направиш такова, базирайки се на миналия горчив опит. Вече ще знаеш какво искаш, какво не можеш да премълчиш, както и ще си наясно какво означава нечие странно поведение. Клишета да искаш в тази връзка. Но дори и да се огледаш само в приятелките си, пак ще видиш примери как след раздяла обикновено се появява по-голяма любов. Не казваме най-голяма, по-голяма си звучи достатъчно добре. Всяка грешка, която си допуснала с бившия, е урок, който следва да научиш добре и да използваш в твоя полза. Под грешка не разбирай, че ти нещо си объркала, а че нещо си подминала от добро сърце например, а не е трябвало. Само можеш да благодариш на бившия за бъдещите радости, които те чакат. Теб, не него.

Източник: Cosmopolitan.bg


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
1
Коментара по темата
1.
*********
19.06.2021 00:49:39
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори