Какаов кекс с лешници и масло
Вкусно и лесно
Продукти:
4 яйца, разделени белтъци от жълтъци
225 г масло
325 г захар
250 мл сварен чай (по избор), охладен изцяло
250 г брашно
1 и ½ супени лъжици бакпулвер
5 супени лъжици галета
5 супени лъжици какао
120 г лешници, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. В голяма купа разбийте жълтъците с маслото и захарта до пухкава смес. Внимателно добавете чая и отново разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и галетата. Добавете какаото и лешниците. Сложете ги в сместа с течните съставки и разбийте.
В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към тестото и разбъркайте много внимателно с лъжица, за да не спихнат. Излейте тестото в приготвената форма за кекс. Печете за 60-70 минути в загрята фурна или до суха клечка.
Носете 3 неща в джоба си и парите ще дойдат при вас
Антония Петрова показа раждането, бебето и изненадата от мъжа й в болницата! (СНИМКИ)
Щастливец се прибра вкъщи с $1.8 млн. - спечели ги от тотото
Коледната трапеза след 100 години: Водорасли, нахут и погача с брашно от щурци
Колко дни ще почиваме през 2026 г.?
Глоба до 500 лв. ако се коли прасе, без да знае ветеринаря!
Рухна кула на църква във Видинско, токът в няколко населени места спря
Двама крадци отнесоха банкомат от магазин
Пиенето на кафе влияе на нивото на кръвната захар, намалете го
Северна Македония отказа помощта на България за електроснабдяване
Започна сезонът на сухата кожа: какво съветват козметолозите
Латвия тресна забрана на Русия, влиза в сила след Нова година
