Какаов кекс с лешници и масло
Вкусно и лесно
Продукти:
4 яйца, разделени белтъци от жълтъци
225 г масло
325 г захар
250 мл сварен чай (по избор), охладен изцяло
250 г брашно
1 и ½ супени лъжици бакпулвер
5 супени лъжици галета
5 супени лъжици какао
120 г лешници, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. В голяма купа разбийте жълтъците с маслото и захарта до пухкава смес. Внимателно добавете чая и отново разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и галетата. Добавете какаото и лешниците. Сложете ги в сместа с течните съставки и разбийте.
В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към тестото и разбъркайте много внимателно с лъжица, за да не спихнат. Излейте тестото в приготвената форма за кекс. Печете за 60-70 минути в загрята фурна или до суха клечка.
Вълна от протести разтърси Румъния: Народът иска край на корупцията и справедливо правосъдие
Почина звездата от „Криминале“ и „Маската“ Питър Грийн
Гняв срещу Станислав Балабанов: Замерваха колата му с яйца
Иран вдигна цените на бензина за пръв път от протестите през 2019 г.
Пускат за движение нов 3-километров участък от АМ „Хемус“
Близо ли е мирът: Уиткоф се среща със Зеленски през уикенда
БНБ с извънредно работно време - опашките за евромонети не спират
Липсата на приет държавен бюджет препъва и нов национален рамков договор в здравеопазването
Гасиев след нокаута срещу Пулев: Този удар беше старателно планиран
Българите плащат най-много от джоба си за лечение
Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът вече се разпространява епидемично в страната
Сидни Суийни разкри кой е идеалният мъж за нея
