Какаов кекс с лешници и масло
Вкусно и лесно
Продукти:
4 яйца, разделени белтъци от жълтъци
225 г масло
325 г захар
250 мл сварен чай (по избор), охладен изцяло
250 г брашно
1 и ½ супени лъжици бакпулвер
5 супени лъжици галета
5 супени лъжици какао
120 г лешници, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. В голяма купа разбийте жълтъците с маслото и захарта до пухкава смес. Внимателно добавете чая и отново разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и галетата. Добавете какаото и лешниците. Сложете ги в сместа с течните съставки и разбийте.
В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към тестото и разбъркайте много внимателно с лъжица, за да не спихнат. Излейте тестото в приготвената форма за кекс. Печете за 60-70 минути в загрята фурна или до суха клечка.
Юксел Кадриев наистина е влюбен като ученик
Призив към пенсионерите: Плащайте само по този начин след Нова година
Радиаторът не топли? Водопроводчик разкри 3 лесни трика за повече топлина
Щастлив ерген празнува раздялата с ергенка
22/12/2025, Понеделник 21:15
0
Ако шофьорите пренебрегнат това, може да съсипят двигателя на колата
Pantone обяви цвета на 2026 г.: Носи вътрешен мир
5 безотказни рецепти за детоксикация на тялото
На трапезата в сряда задължително сложете тези ястия!
Любим водещ на NOVA с голям гаф в ефир
Лошо спите, а не подозирате защо – отговорът е в леглото ви
Във вторник празнуват „скъпоценни“ имена, може да приготвите ей тая уникална вкусотия
Асоциацията на банките в България с важна информация за еврото
