Какаов кекс с лешници и масло
Вкусно и лесно
Продукти:
4 яйца, разделени белтъци от жълтъци
225 г масло
325 г захар
250 мл сварен чай (по избор), охладен изцяло
250 г брашно
1 и ½ супени лъжици бакпулвер
5 супени лъжици галета
5 супени лъжици какао
120 г лешници, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. В голяма купа разбийте жълтъците с маслото и захарта до пухкава смес. Внимателно добавете чая и отново разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и галетата. Добавете какаото и лешниците. Сложете ги в сместа с течните съставки и разбийте.
В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към тестото и разбъркайте много внимателно с лъжица, за да не спихнат. Излейте тестото в приготвената форма за кекс. Печете за 60-70 минути в загрята фурна или до суха клечка.
Как ароматите отключват най-силните ни спомени и какво представлява ефектът „Пруст“
Мерц разкри: План за украински териториални отстъпки е изпратен на Тръмп за обсъждане
Коледна добрина: Деца и възрастни в Бургас получиха подаръци от кампанията „Подари от сърце“
НОИ изключва старите електронни услуги и преминава към единен портал
Рая Назарян с най-голям шанс да оглави служебния кабинет, смятат анализатори
Какво да подарим тази година за Коледа
2026 г. носи невероятен успех на тези 5 зодии
Емоционално интелигентните партньори правят това – без дори да осъзнават
Жените, родени през тези 3 месеца, са благословени с естествен чар
Емрах Стораро призна: Баща ми не ми е купил книжката, скъсаха ме 5 пъти на листовките
Нови правила за профилактика на вътреболничните инфекции
Николета Лозанова остана без рожден ден, заради критичното състояние на Боби Михайлов
