Какаов кекс с лешници и масло
Вкусно и лесно
Продукти:
4 яйца, разделени белтъци от жълтъци
225 г масло
325 г захар
250 мл сварен чай (по избор), охладен изцяло
250 г брашно
1 и ½ супени лъжици бакпулвер
5 супени лъжици галета
5 супени лъжици какао
120 г лешници, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. В голяма купа разбийте жълтъците с маслото и захарта до пухкава смес. Внимателно добавете чая и отново разбийте с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и галетата. Добавете какаото и лешниците. Сложете ги в сместа с течните съставки и разбийте.
В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към тестото и разбъркайте много внимателно с лъжица, за да не спихнат. Излейте тестото в приготвената форма за кекс. Печете за 60-70 минути в загрята фурна или до суха клечка.
„Клечка кибрит“ на Дует „Paradox“ оглави “Ново 10+2” за хит на месеца
Успех за Мъри Стоилов в Турция
Вики от "Ергенът" с нова кауза
Удар по престъпността в София
Кестенът – вкусът на есента
Божинов се разплака в национален ефир заради Боби Михайлов
Драмата във Ф1 е пълна, всичко ще се реши в последния момент
Намушкаха мъж пред парламента на Сърбия
Нова ЕС директива, която касае всички: Магазините вече ще ни дават пари без да пазаруваме
Новата на Джизъса: Обичам скъпото
