×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте кои дойдоха и положиха подпис в Споразумение за почтеност и толерантност във Втори МИР-Бургас


Вижте кои дойдоха и положиха подпис в Споразумение за почтеност и толерантност във Втори МИР-Бургас
9 партии и коалиции подписаха 10-те принципа в този морален акт пред погледа на Михаил Хаджиянев, председател на РИК Бургас
16 Юни 2021, Сряда, 16:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Декларацията е отворена и желаещите водачи могат да я подпишат в редакцията на Флагман.бг или Районната избирателна комисия (РИК)

 

Девет партии и коалиции подписаха Споразумението за политическа почтеност и толерантност по време на предизборната кампания за 46-тото НС във Втори МИР-Бургас. В понеделник Флагман.бг се обърна с покана до предизборните щабове да се запознаят с проекта за обща декларация, съдържащ десет основни точки.  (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК)

Днес на призива ни в РИК откликнаха следните политически сили и техните представители, които изброяваме по реда на полагането на подписите в Споразумението:

 Георги Манев - за „Национално обединение на десница – КОД, СЕК, БЗНС и БДФ“, проф.Юлия Йоргова-Форд от „БСП за България“, Любен Дилов - „ГЕРБ-СДС“, Севим Али – ДПС, Георги Богданов от ПП „Българско лято“, Христиан Митев КП „Българските патриоти“, Женя Илиева от „Ляв съюз за чиста и свята република“, Иван Киров от ПП МИР. Впоследствие подпис сложи и Тодор Ангелов от името на ПП „Възраждане“.

Ето и част от мотивите им, които бяха излъчени наживо, като преди това в залата думата взе председателят на РИК Михаил Хадиянев:

„Присъединявам се към инициативата на Флагман.бг за подписване на Споразумение за провеждане на толерантна и почтена кампания, а в качеството ми на председател на Районната избирателна комисия в Бургас ви предупреждавам, че ще бъдете санкционирани при всяко нарушение на закона. Призовавам ви да спазвате всички законни, както и точките в Споразумението“, каза Михаил Хаджиянев при откриването на срещата.

„Ние, от ДПС, се присъединяваме към призива на Флагман.бг. Принципите от Споразумението са заложени и в основата на Движението за права и свободи. Изповядваме ги не само по време на кампания. Надяваме се, че това е част от процеса за нормализиране на политическия процес и възстановяването на диалога между институциите, тъй като той е нарушен, а това е огромна пречка пред развитието не само на Бургаски регион, а и на България“, заяви Севим Али, водач на листата на ДПС за Втори МИР-Бургас.

Тодор Байчев, трети в листата на „БСП за България“ подчерта, че 10-те точки в Споразумението за политическа почтеност и толерантност са основни демократични принципи, които българският народ е успял да извоюва.  „В интерес на добрия тон, добрата воля и подадената ръка от Флагман.бг ние също подаваме ръка. Безспорно добрият тон е нарушен, има нужда от промяна и успокояване в обществото. Крайно време е законността да вземе връх. Бих казал: Връх да вземе здравият разум, а не здравите сили“, каза Байчев.

Любен Дилов-син, водач на листата на коалиция „ГЕРБ-СДС“ приветства инициативата и призова да се реализира и в други райони в страната.

„Този акт на Флагман и Районната избирателна комисия дава един много добър пример на България, както в последните 13 години Бургас е всъщност този добър пример. Освен най-добро място за живее, Бургас е и най-добро място за избори. Присъединяваме се с радост към това споразумение“, заяви Дилов.

Първият в листата на „Национално обединение на десницата“ Георги Манев бе особено емоционален.

„Аз нямам против да съм толерантен, но все пак в една предизборна кампания водеща трябва да е истината, защото това, което става в държавата сега, го нямаше и по комунистическо“, обяви Манев, след което обаче пръв се подписа и даде дума, че неговата формация няма да допусне удари под кръста на опонентите.

„Подкрепяме споразумението, защото го намираме за удачно и принципно. Нормално е да се води чиста кампания, стига да го спазват големите партии“, каза от своя Тодор Ангелов, втори в листата на ПП „Възраждане“, който засега е последният подписал декларацията. Той дойде в редакцията на Флагман.бг, за да я парафира, не успял да присъства лично поради ангажименти в столицата.

Всеки друг водач на листа или представител на партия може да се присъедини към инициативата като подпише Споразумението в редакцията на Флагман.бг или в Районната избирателна комисия, където също има идентичен екземпляр.

От бургаската централа на ИТН, партията, за която социолозите твърдят, че покачва рейтинг в този вот, изпратиха вчера мейл, в който заявяват, че, цитираме: "подкрепяме принципите, изразени в проектодекларацията, но ги считаме за "самоочевидни". С оглед на това считаме за ненужно да подписваме неформална декарация...

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Любен Дилов с имиджмейкъра на кампанията на ГЕРБ
и общински съветник Калояна Живкова
Тодор Байчев от "БСП за България" беше категоричен, че актът, макар и само морален,
има значение за поведението на участниците във вота
Севим Али от ДПС подчерта пред зам.главния редактор Иван Колев, че твърдо подкрепя 10-те точки
в Споразумението, които покривали изцяло принципите на ДВижението
Водачът на листата на "Българските патриоти" Христиан Митев дойде
с организационния секретар на НФСБ Мариана Лефтерова. Юристът каза, че полага подпис без колебание - с мотив,
че няма от какво да се притеснява и че не е в природата на партията му да печели по нечестен начин доверието на народа
Георги Манев от "Национално обединение на десницата-КОД, СЕК, БЗНС и БДФ" беше особено критичен
Георги Богданов от ПП "Българско лято"
Иван Киров от ПП МИР
Женя Илиева от КП "Ляв съюз за чиста и свята република"

 




В категории: Избори 2021


България Всички новини
Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори