Уникален кекс с ананас и череши
Обърнат надолу и с чудесен ефект
Продукти:
За топинга:
450 г ананас на колелца от консерва
50 г масло, разтопено
225 г кафява захар
За тестото:
380 г брашно
5 ч.л. бакпулвер
225 г масло
300 г захар
2 яйца
1 с.л. ванилия
Приготвяне:
Намажете кръгла форма за кекс или тава с мазнина. Покрийте я с хартия за печене. Пуснете фурната на 180 градуса.
Отцедете парчетата ананас от сиропа. Смесете разтопеното масло, кафявата захар, ананаса и 2 супени лъжици от сиропа от консервата. Разпръснете сместа по дъното на тавата, като внимавате ананасите да са добре подредени. Към останалия сироп от консервата добавете толкова вода, колкото да получите 325 мл течност. Оставете настрана.
Пресейте брашното с бакпулвера. Оставете и тях настрана. Разбийте с миксер останалото масло със захарта. След като се получи пухкава смес, добавете яйцата и ванилията. Разбийте отново в продължение поне на 1 минута. Добавете брашното към мокрите съставки. Добавете и сиропа от ананасите. Излейте тестото в тавата.
Печете за 40 минути в загрята фурна или до суха клечка. Извадете от фурната. Изчакайте поне 10-15 минути кексът да изстине. Внимателно го обърнете, така че ананасите да се паднат от горната страна. По желание гарнирайте с коктейлни черешки.
Спипаха контрабандни над тон дизелово гориво и над 100 литра ракия при акция край Плевен
Елхата в Несебър грейва днес – коледната магия започва с крокодилче и писма до Дядо Коледа
СДВР затяга мерките за протеста-изграждат се КПП-та
Инсултът настъпва внезапно-как да се предпазиш
Ето защо Алисия не ходи по мачове
България се топи-населението в трудоспособна възраст е намаляло с 19,1%
Доналд Тръмп си е направил ЯМР, обеща да покаже резултатите
Разбра се кой е загиналият полицай в София
Кола се вряза в заведение за бързо хранене във Враца, двама пострадаха (ВИДЕО)
