×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стартира прием на документи за кндидатстване по Мярка 4 към Стратегията за водено от общностите местно развитие за територията на СНЦ „МИРГ Поморие”


10 Юни 2021, Четвъртък, 09:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

 

Местна инициативна рибарска група Поморие обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура № BG14MFOP001-4.080 МИРГ Поморие "Мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район“ в МИРГ „Поморие“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИРГ Поморие, финансирана чрез Програмата за морско дело и рибарство за периода 2014 – 2020 г. от Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР).

Цели на предоставяната безвъзмездна финансова помощ по процедурата и очаквани резултати:

Прилагнето на настоящата мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район” от Стратегията за ВОМР на МИРГ Поморие, ще допринесе за постигане на Специфична цел 4.1 „Насърчаване на икономическия растеж, социалното приобщаване, създаването на работни места и предоставяне на подпомагане за пригодността за заетост и трудовата мобилност в общностите в крайбрежните региони и регионите на вътрешните водоеми, които зависят от риболов и аквакултури, включително диверсификация на дейностите в рамките на сектора на рибарството, както и в други сектори на морската икономика“ от ПС4 на Съюза „Повишаване на заетостта и териториалното сближаване”

Посредством мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район” от Стратегията за ВОМР на МИРГ Поморие ще бъде реализирана Специфична цел 2.2 от Стратегията: “Повишаване качеството на живот и привлекателността на  територията на МИРГ „Поморие““, която ще допринесе за постигане на Приоритет 2  „Диверсификация на сектор „Рибарство и аквакултури” в посока развитие на туризма и свързаната с това инфраструктура“ от Стратегията за ВОМР на МИРГ Поморие.

Основната цел на мярката е насочена към повишаване привлекателността на рибарския район чрез подобряване на средата за живот, използване на културното и морското културно наследство и разнообразни културни дейности, които ще допринесат за диверсификация на местната икономика, създаването на заетост и укрепване на местната идентичност. Мярката цели насърчаване на социалното приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развитие на територията на МИРГ „Поморие” чрез:

1) Повишаване привлекателността на рибарския район, като място за живеене, чрез инвестиции за подобряване средата на живот, културни дейности, насърчаване на културното наследство, в т.ч. морското културно наследство, социални услуги и др. 

2) Диверсификация на дейностите в рибарския район и тяхното използване, като потенциал за създаване на заетост и възможности за укрепване на чувството за местна идентичност.

Очаквани резултати:

Посредством прилагането на мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район” от СВОМР на МИРГ Поморие ще се постигне насърчаване и подпомагане на инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на малки обекти от средата на живот,  туристическото, културното, природното и морското наследство, разнообразяване на социалните услуги и диверсификация на дейностите в рибарския район.

1. НАИМЕНОВАНИЕ НА МЯРКАТА ОТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР

„Мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район” от СВОМР на МИРГ Поморие.

2. ДОПУСТИМИ КАНДИДАТИ

1. Общините на територията на МИРГ „Поморие“;

2. Юридически лица (ЮЛ), регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ);

3. Читалища, регистрирани и вписани по Закона за народните читалища (ЗНЧ);

4. Рибарски сдружения или неправителствени организации на територията на МИРГ „Поморие“;

Клонове на чуждестранни юридически лица, регистрирани в България, не могат да участват в процедурата чрез подбор на проекти поради липсата на самостоятелна правосубектност.

 

ВАЖНО! Кандидатът/получателят на финансова помощ следва да има седалище и адрес на управление на територията на действие на МИРГ Поморие и да осъществява дейностите по проекта на територията на Община Поморие.

 

3. ДОПУСТИМИ ДЕЙНОСТИ

  • Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи обекти от средата за живот;
  • Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на обекти, свързани с морското културното наследство, на туристически и природни обекти;
  • Диверсификация на дейностите в рибарския район и тяхното използване, като потенциал за създаване на заетост и възможности за укрепване на чувството за местна идентичност;
  • Запазване на историческото и морското културно ноу-хау в МИРГ „Поморие”;
  • Провеждане на събития, свързани с риболова и морските традиции в района;
  • Изграждане и ремонт на исторически дървени лодки;
  • Реализиране на действия, вкл. строителни за по-добро интегриране на плажа и риболовния живот с местната селска общност;
  • Оборудване за мониторинг на жизнения цикъл на представителите на морската флора и фауна, което се предава по интернет и може да се използва от ученици и други заинтересовани лица в живота на рибите;

4. ДОПУСТИМИ РАЗХОДИ

  1. Строителство, реконструкция, рехабилитация, изграждане, обновяване, ремонт и/или реставрация на обекти и/или друга движима и недвижима собственост, съгласно допустимите за подпомагане дейности;
  2. Закупуване на ново оборудване и обзавеждане до пазарната им стойност, включително чрез финансов лизинг, съгласно допустимите за подпомагане дейности;
  3. Придобиване до пазарната им стойност на:  а) компютърен софтуер, б) лицензи, регистрация на търговски марки, в) патентни и авторски права;
  4. Разходи, свързани с проекта, в т. ч. разходи за хонорари за архитекти, инженери и консултанти, консултации за икономическа и екологична устойчивост на проекта, извършени както в процеса на подготовка на проекта преди подаване на заявлението за подпомагане, така и по време на неговото изпълнение;

 

5. ПЕРИОД ЗА ПРИЕМ И МЯСТО ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Първи краен срок за подаване на проектни предложения е 07.09.2021 г. 17:00 часа. (90 дни)

Втори краен срок за подаване на проектни предложения е 27.10.2021 г. 17:00 часа. (50 дни)

Трети краен срок за подаване на проектни предложения е 16.12.2021 г. 17:00 часа. (50 дни)

 

Място на подаване на проектните предложения: Подаването на проектно предложение по настоящата процедура се извършва по изцяло електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

6. БЮДЖЕТ НА ПРИЕМА

Общия размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е в размер на 889 533.00 лв.

7. ПРОЦЕНТ НА СЪФИНАНСИРАНЕ

Финансовата помощ по реда на настоящата процедура е безвъзмездна, предоставя се в рамките на определения бюджет за мярката в СВОМР и е в размер до 100 на сто от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, в зависимост способността на проекта, да генерира приходи, от които  85 на сто са осигурени  от  ЕФМДР и 15 на сто от държавния  бюджет  на  Република  България.

Максимален процент на финансиране:

•          100% от общия размер на одобрените и реално извършени инвестиционни  разходи за проекти на публични организации, сдруженията, юридически лица с нестопанска цел, в т.ч. Община Поморие и читалищата, които осъществяват дейност в обществена полза;

Процент на съфинансиране от ЕФМДР – 85 %

Процент на съфинансиране от националния бюджет – 15%

8. МИНИМАЛЕН И МАКСИМАЛЕН РАЗМЕР НА ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ, ПРЕДОСТАВЯНА ЗА ПРОЕКТ

Минимален размер на общите допустими разходи за проект - 50 000 лв.

Максимален размер на общите допустими разходи за проект – 391 166 лв.

Максимален размер на безвъзмездната финансова помощ (БФП) за проект до 391 166лв.

Един кандидат няма право да подава в рамките на един прием повече от едно проектно предложение по мярката.

ВАЖНО: Максималният размер на допустимата безвъзмездна финансова помощ за един бенефициент, заедно със свързаните с него лица, съгласно § 1 от допълнителните разпоредби на Търговския закон за целия Програмен период по мярката е 391 166 лв. БФП.

 

9. КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ТЯХНАТА ТЕЖЕСТ

ВАЖНО: Максималният брой точки, който може да получи едно проектно предложение е 100 точки.

 

За да бъде предложено за финансиране едно проектно предложение, общата крайна оценка на етап техническа и финансова оценка трябва да е равна или по-голяма от 50 т.

Подадените проекти ще се подреждат според съответствието им със следните критерии за оценка:

 

Критерии за подбор

Тежест на показателите

1.

Проектното предложение допринася за постигане на приоритетите и целите на СВОМР на МИРГ „Поморие“ 

15

2

Проектното предложение отговаря на идентифицираните потребности на местната рибарска общност 

15

3

Кандидатът притежава практически и финансов капацитет за изпълнение на проекта

15

4

Необходимостта от безвъзмездна помощ ясно е демонстрирана

10

5

Целите, индикаторите и основните етапи на изпълнение са реалистични

10

6

Проектното предложение създава нови работни места

10

7

Проектното предложение предлага нови инициативи за повишаване на качеството на живот на местната рибарска общност

10

8

Проектното предложение е обоснована иновативност за територията на МИРГ „Поморие“

10

9

Проектното предложение предвижда използването на местни доставчици на стоки и/или услуги

5

 

Максимален брой точки:

100

 

 

10. ЛИЦЕ/А ЗА КОНТАКТ И МЯСТО ЗА ДОСТЪП ДО ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ

Лице за контакт: Изпълнителен директор – Георги Петков, 0882 42 00 86, [email protected]

Подробна информация можете да получите в офиса на МИРГ Поморие на адрес: град Поморие, ул. „Кубрат“ № 8, Помещение 2, тел. 0882 42 00 86.

Пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани на следните интернет адреси:

-           на сайта на Сдружение „МИРГ – Поморие - http://mirg-pomorie.eu/

-           на сайта на Информационната система за управление  и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020) в модула за електронно кандидатстване: https://eumis2020.government.bg/


В категории: Поморие , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори