×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави печели от служебния кабинет, но може ли трусът „Кантарджиев“ да върне ГЕРБ на власт?


Слави печели от служебния кабинет, но може ли трусът „Кантарджиев“ да върне ГЕРБ на власт?
Пенсионирането на Кантарджиев е най-големият скандал, който допусна служебното правителство, каза Първан Симеонов
11 Юни 2021, Петък, 09:35 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

"Има такъв народ" не губи много от решението на Дългия да не се кандидатира за депутат, защото обира голяма част от протестния вот

„Има такъв народ“ печели от наказателната акция на служебния кабинет срещу ГЕРБ, която се развива планомерно. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия политологът от „Галъп“ Първан Симеонов. 

Трусът „Кантарджиев“ обаче е в пъти по-силен в пъти по-силен от всеки друг скандал, каза пък колегата му от „Тренд“ Димитър Ганев, след като водещият Виктор Николаев попита дали гафовете на служебните министри няма да върнат ГЕРБ на власт. 

„Тази кадрова чистка, наречена от някои лидери „изчегъртване“, се удари в стената „Кантарджиев“, защото това бе видяно от обществото като несправедливо и като някаква форма на лична вендета. Това е най-сериозната грешка на служебния кабинет“, добави Ганев. 

Според него е възможно е да има имиджова щета за ДПС от действията по закона „Магнитски“. Не изключвам да има размяна на места между движението и „Демократична България“, добави той.

„Балансирано беше това със закона „Магнтитски“. И едната, и другата страна могат да намерят аргументи. Едните може да кажат, че удрят Божков, а другите да отвърнат, че ударът е и по Пеевски. Народът ще си го гледа и ще види кой е бил досега на власт. Бяха ГЕРБ. Затова най-вероятно те ще го отнесат“, каза пък Първан Симеонов.

„Вероятно „Демократична България“ ще усети попътен вятър, защото говорят за тези неща от години. Освен това новата администрация на Белия дом префокусира предпочитанията си в България. Борисов имаше добра приказка със старата, но новата, която е либерална, глобалистка и космполитна, действа по-различен начин и очевидно не залага на лидера на ГЕРБ, а на други хора“, добави той.

„Вотът за „Има такъв народ“ не е личен, т.е. за Слави Трифонов. Той е протестен. Това е гласуване „анти Борисов“. Докато я има тази вълна срещу бившия премиер, Трифонов няма от какво да се притеснява“, коментира политологът от „Галъп“, след като му бе зададен въпроса дали решението на Дългия да не се кандидатира за депутат няма да нанесе щети на партията му. 

„От партиите на протеста се очаква да поемат отговорност за съставяне на кабинет след изборите. Ако не го направят, рискуват да има оттегляне на подкрепата към тях. Заради очакването на хората да има правителство, всяка коалиция след вота ще е легитимна. 
Възможно е част от министрите от служебния кабинет да останат на постовете си“, каза пък Ганев. 

„Ако има нови предсрочни избори, ще загубят всички. Президентът им решава част от задачата, защото успява тихомълком да вмъкне вътре и четвъртата сила, която им е нужна – БСП“, коментира Първан Симеонов. 

„Ако данните са такива, каквито прогнозират социолозите, на протестните партии ще им е нужна подкрепата на левицата. Единственият вежлив начин да управляват заедно е този, който се случва в момента. Хората на Слави Трифонов може да кажат, че припознават тези министри и да ги оставят да работят“, каза още той.


В категории: Политика


Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
24
Коментара по темата
24.
Свидетел
12.06.2021 14:01:18
0
2
Гроб ще се върне на власт на върба. Оставка и затвор , мутри.
23.
D.Smilov.Truth
11.06.2021 20:05:30
2
2
ГЕРБ има остър проблем.
Защото колко дълго един разумен човек може да се ослушва и да се прави на неразбрал кой е "настоящият политически лидер", участвал в корупционни или нелегитимни отношения с Пеевски и т.н
Няма как избирателите на ГЕРБ да не са забелязали, че партията има остър, сериозен и дългосрочен проблем:
тя е персоналистка партия, създадена от и за своя лидер Бойко Борисов, чиято персона обаче през последната година до голяма степен се дискредитира.
Кога ще се разцепи ГЕРБ?
Драмата тепърва започва.
22.
До 21 уродливият Герберунг
11.06.2021 17:46:42
3
3
Тъпия и Крадлив борисоФ ви е купил за жълти стотинки и сте станали по-Прости
и от него!
Болни сте ментално. Наистина!
Ако си мислите, че герберунгите, начело с боко Тъпото сте по-умени от Протестиращите за Правда и Законност!
Всички герберски Тъпанари сте лузери!
Военен съд за борисоФ и всички Престъпници от Групировката ГЕРБ!
21.
До 20 комунето уродливо
11.06.2021 13:58:35
6
12
Очите ви в парите на другите!
Черепа не позволява да има успели хора!
Ти явно си много добре запознат с застраховките и данъчните декларации,личи ти от опорките,спуснати ти от мафиотите на Мунчо!
Болни сте ментално,за това искате да изчегъртате всеки по-умен от Вас,защото сте лузери!
Оставка на Радев и Военен съд!
20.
Истината за КартарджиеФ
11.06.2021 13:48:16
9
11
579 937 лв. депозити,
4 апартамента от държавна заплата и
парцел в Горна баня, купен за 2,5 евро на кв.м декларира Кантарджиев.
Кантарджиев не прави операции, не обявява търгове за лекарства, не декларира фирми.
Той безсрамно цитира като източник пари от застраховка Живот на жена му, но в последната си декларация е описал само 1 позиция, различна от заплатата, а в предишния няма отделно цитирана застраховка. Факти!
Това са едва 20 000 лв. или 1/29 от сумата като "наследство". Недостойни са и лъжите му за дядото, построил Рилския водопровод и язовир Искър, защото първо, той е направен от инж. Иван Иванов и второ, финансиран е с общински средства и е извършен от Столичната община.
19.
Парите за маргиналите на мафията под запор
11.06.2021 12:06:59
11
16
Плачете калинки-стръвници на Мунчо подлогите!
Черепа нали каза ясно,първото правителство на Мунчо е на Шиши,второто е на Черепа!
От 100 кладенеца вода да докарате,не можете праха от подметките на Кантарджиев да надскочите!
Дори БСП се възмути от долния Ви реваншизам!
Фашаги с петолъчки,к0лтурни комунистически наследници!
Болни сте,жалки сте,пътници сте,с камъни ще Ви изгонят,заедно с Мунчо!
18.
Пипи Чорапчето
11.06.2021 12:02:29
12
18
Какъв "трус Кантарджиев", бе?!
Това е пенсионирането на един директор на държавна институция - по закон, който е декларирал едни прилично високи по нашите стандарти доходи и имоти , ще вземе максималната пенсия и определено няма да мизерства с нея, както се случва с над 90 % от българските "обикновени" пенсионери след пенсионирането им!
17.
пепоръка
11.06.2021 11:51:36
11
19
Сл. кабинет да продължи с уволненията на калинките наГерп но по мащабно и повсеместно.
16.
Тя се върти
11.06.2021 11:49:59
11
17
Докато има хора, които си мислят, че след тях свършва света ще се слушат такива вопли като тия на Кантарджиев. Родил се, живял, работил, пенсионирали го - нормалните неща от живота... и след него идва друг и Земята продължава да се върти
15.
тито
11.06.2021 11:44:54
19
13
Тея мухльовци от правителството уж щяха да докарат експерти а уволняват най добрите .Не ги разбирам.
14.
митко
11.06.2021 11:39:14
15
17
Пенсионирането на Кантарджиев не е работа на служебното правителство, Това си е чисто извършено от злоба завист от министъра който даже е с отнети лекарски права, Не разбирам това да унищожиш кадърни и можещи защото ти не си успелият, Да може и да го пенсионират няма лошо но поне да беше от редовно правителство, Тези уволнения чистки вече миришат на реваншизъм , Те са назначени а не избрани за да организират изборите и да преведат държавата през двата месеца без парламент, Обаче това което се случва не ми изглежда на това и се говори за рестарт на държавата което значи да се върнем през 90 те год а тези жабета сме ги ручали вече, Искаме надграждане и спокойствие в държавата, Новите да кажат какво ще правят за да се навием да гласуваме за тях,
13.
Аре у лево
11.06.2021 11:36:48
11
25
Какъв трус с Кантарджиев има? Да не е че го пенсионирали, когато е навършил възраст за пенсиониране? Нещо не разбирам темата на автора. Значи когато пенсионират някой в пенсионна възраст и като скочат 2 жълти вестника в защита и бившите му подчинени на тоя и когато не го върнат на топлото държавно местенце щял да се върне Герб на власт ли? У се чуйте какви ги плещите и тиражирате! Че това си е направо за Малинка. Аре у лево
12.
До 8 счетоводителя
11.06.2021 10:30:44
17
15
Нали ти обясни бре гадняр,застраховка живот на съпругата му!
Долна и подла гад си,дано семейството ти забогатее,както Кантарджиев!
Бабикян и Слави да го духат с лъжите и скечовете си, надрусеняци!
11.
ГЕРБ
11.06.2021 10:29:28
11
9
може реално да се върне на власт, след като турският ни приятел Ердоган каза, че най-много си харесва Дани Митов за Мин.председател, а Карадайтъ да му станел вицепремиер !
Така Ердоган директно нареди на ДъПъСъ да влезе в коалиция с ГЕРБ,Боко няма да има друг шанс, а ако и Патриотарите се домогнат до НС , ето ви го връщането на ГЕРБ !
10.
Мунчо на Черепа и Шиши
11.06.2021 10:27:02
8
13
Лаура с Гешев ще изчегъртат новите,платени от мафията варвари!
9.
Все пак
11.06.2021 10:24:15
15
24
от цялата клоунада , наречена НОЩ Кантарджиев беше най-смпатичния и най-земния ...
Разбира се, това по никакъв начин не му определя права да работи задължително и след пенсионирането си !Още повече, че никой не може да бъде задължен насила да подаде документи за пенсиониране!
Очевидно той е бил освободен, защото е навършл възрастта за пенсионитране, но ако не иска няма да се пенсионира и ще си потърси друга работа !
Щом е добър специалист, ще намери такава!
Впрочем това се отнася и за цялата клиентела на ГЕРБ, освободена от постовете си напоследък-били "най-добрите от добрите" ?
Тогава какъв им е проблема навсякъде ще ги вземат ?
8.
И все пак ОТКЪДЕ са кинтите ???
11.06.2021 10:22:09
12
27
Защо ли обаче , НАЙ-интересното се заобикаля и потулва ?
А КОЕ е то ли ? Амииииии ...
Кантарджиев се оказа МИЛИОНЕР , при това В ЕВРО , след като практически ЦЯЛ живот е бил на Държавна заплата !
А дори и децата от Първо отделение знаят , че чисто аритметично това НЯМА КАК да стане ! Еееееех , то ако можеше ...
Мата Хари и чекмеджетата щяха да са последният дерт на Наш Баце !
7.
.
11.06.2021 10:14:38
4
20
Ако за нищо не ставаш, освен да говориш празни приказки, но нямаш връзките за да станеш политик - ставаш политолог.
6.
До 4
11.06.2021 10:12:31
10
11
сТволач казваш...Ей, тоя руски за нищо го нямаме !
Газ пикаеш, че тези пияндета и т.н. срутиха кумира ти ...
Ами щом те са могли да го срутят , значи толкова е струвал !
5.
Az
11.06.2021 10:10:32
6
26
ПОРЕДНАТА,ПОРЪЧКОВО-ПРОДАЖНА ПОДЛОГА….,НЕЩАСТНИК
4.
Венсеремос
11.06.2021 09:56:53
12
21
Тези партии от гей Прайда от миналото лято , един нормален човек няма при тях, психари , наркомани, алкохолици, джендъри, лизби, траверси. Все стволач дебилска прияндета, машинки, балеринки, клоуни и циркаджии като Слави шебека маймуната.
3.
Ха ха ха
11.06.2021 09:53:36
4
20
И МОЛЯ ЗА КОРЕКТНОСТ. Първан НЯМА НИЩО ОБЩО С ОНЯ ГАЛЪП, ОСЪДЕН Е ЗА ТОВА НО ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ИМЕТО ИМ.
2.
Онегин
11.06.2021 09:51:51
19
48
Няма никакъв трус. Законът не е нарушен с пенсионирането на лице, което отговаря на условията за това. Случаят се раздува, за да се заглуши скандала със санкциите по закона Магнитски.
1.
Ха ха ха
11.06.2021 09:50:35
18
37
СТИГА ГЛУПОСТИ. ИЗМИЙ СИ УСТАТА ОТ БАНКЕНДКИТЕ ФЕКАЛИИ. КАЗУС КАНТАРДЖИЕВ ИМА САМО В БОЛНАТА ТИ ГЛАВА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори