Вкусна рецепта за сьомга с краставици и бяло вино
Риба с фантастичен нежен сос
Продукти:
225 мл сухо бяло вино
350 мл вода
2 стръка пресен лук, нарязан
8 зърна черен пипер, цели
4 бр. филе от сьомга
За соса:
175 г крема сирене
¼ краставица, обелена и настъргана
2 супени лъжици копър
2-3 супени лъжици вода
1 супена лъжица лимонов сок
Черен пипер на вкус
Пресен копър на стръкове за гарниране
Приготвяне:
В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица.
Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте с пасатор. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.
Защо е хубаво да възобновяваме старите си приятелства
7 малки ритуала за съживяване на любовта
Украйна обмисля изтегляне на войските от Донбас
Ето коя е най-добрата видео игра на годината на The Game Awards 2025
От Кремъл: Спиране на огъня само ако украинските сили се изтеглят от Донбас
Тези рецепти ще ви накарат да си оближите пръстите
Филип Киркоров обсипа дъщеря си с подаръци
Пенсионери по селата: За пръв път виждаме тази банкнота
Столичният кмет Васил Терзиев става част от проекта на президента Румен Радев
Ген. Атанасов и Иво Мирчев във война
Лоши новини за състоянието на Любо и Боби Михайлов
