Вкусна рецепта за сьомга с краставици и бяло вино
Риба с фантастичен нежен сос
Продукти:
225 мл сухо бяло вино
350 мл вода
2 стръка пресен лук, нарязан
8 зърна черен пипер, цели
4 бр. филе от сьомга
За соса:
175 г крема сирене
¼ краставица, обелена и настъргана
2 супени лъжици копър
2-3 супени лъжици вода
1 супена лъжица лимонов сок
Черен пипер на вкус
Пресен копър на стръкове за гарниране
Приготвяне:
В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица.
Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте с пасатор. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.
Комикът Ръсел Бранд обвинен в изнасилване и сексуално насилие по нови две дела
Българската роза влезе във висшата парфюмерия
Забраняват сандалите в Община Пловдив, без боси пръсти вече
Шеф на завод раздаде 6-цифрени бонуси на 540 служители
Германия обмисля забрана на социалните мрежи за децата
Три пъти мъж остава без книжка заради фалшиво положителен тест за наркотици
Полицаи задържаха палестинец, облечен като Дядо Коледа
2026 ще донесе повишения и доходи: 4 зодии сред фаворитите
Младите дами полудяха по него, той е от кралско семейство и е ерген
Щерката на легендарния наркодилър Паржо се забърка в нов екшън
Опашки пред банкоматите, натъпкахме ги с левове
Република Северна Македония прие проектозакон за железопътен тунел с България
