×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Кантарджиев пенсиониран от завист, страхува се за колегите си и от нова инфекция


Проф. Кантарджиев пенсиониран от завист, страхува се за колегите си и от нова инфекция
Д-р Кацаров беше заместник-министър в правителството на Костов. Тези, които направиха толкова много за здравеопазването преди 20 г., са върнати, за да го „дооправят“, каза проф. Тодор Кантарджиев
09 Юни 2021, Сряда, 09:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Д-р Кацаров говореше за скрита световна конспирация и че няма такъв вирус, но твърденията му се оказаха неверни, коментира пенсионирания професор

Много хора искат реванш. Опасни са и затова се страхувам за колегите, които стачкуват. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ вече бившият директор на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев. Той намекна, че е бил пенсиониран от завист. 

„Някой хора може би тайно са завиждали, давайки онлайн интервюта от разни частни пациентстки сдружения, че бяхме подложени на натиск от 8:00 часа сутринта и вечер в 17:00 часа в продължение на три месеца. През това време търсехме реактиви, нямаше маски и защитни костюми“, сподели професорът. 

Пенсионирането ми стана от днес за утре, печатът на института е още в мен, добави той.

„Сегашният здравен министър беше заместник в правителството на Иван Костов, когато се наливаха основите на Здравната каса с едни пътеки, които са уникат в света. НЗОК свръхфинансира едни дейности и почти не финансира други“, коментира проф. Кантарджиев. 

„Ние сме единствената държава в света, в която за заболявания, които заплашват с епидемия и трябва да се регистрират, се налага да си платиш, за да те изследват. Само в Националния център е безплатно“, добави той.

Той определи настоящото ръководство на здравето иронично като „тези, които направиха толкова много за здравеопазването преди 20 г.“. По думите му те сега са върнати, за да го „дооправят“.

„Д-р Стойчо Кацаров го видях по време на коронакризата в интервюта. Той говореше, че това е някаква скрита световна конспирация, че няма такъв вирус, че заболяването е леко. Неща, които са коментирани, но се оказаха неверни“, каза още Кантарджиев по адрес на служебния министър.

Той допълни, че здравният министър така и не му е благодарил за работата в Центъра за последните над 30 години.

„В момента се търсят грешките на предишните, а не това, което трябва да се прави сега. Ще стане това, което стана преди 20 години“, каза Кантарджиев. Той описа епидемия от морбили в България в момент когато е имало пари за национална програма за ваксиниране срещу болестта, както и ваксини, но това не се е случило.

„Сега тези специалисти ще направят същото – ще има пари, ще има ваксини, няма да има ваксинирани и ще има инфекция“, каза Кантарджиев.

През последните дни в общественото пространство се появи информация за данъчната декларация и спестяванията на проф. Кантарджиев. „На никого не пожелавам така да събира пари“, каза той.

Кантарджиев разкри, че страда от тежко хематологично заболяване, а парите са събирани от близките и семейството му, за да си направи операция за костен мозък през 2016 г. По същото време внезапно умира и съпругата му, която е имала застраховка живот.
 


В категории: Здраве


17
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
17
Коментара по темата
17.
Болен ми лежи Шиле Кантарджиев
10.06.2021 07:55:04
1
6
Бай Шиле очевидно обича да го снимат камерите.То не бяха брифингите по време на първата вълна на корона цирка,интервюта по всякакви телевизии от сутрешни блокове до късни следобедни предавания,чак и до на Рачков шоуто стигна.И то на два пъти - веднъж като публика и като гост.Сега използва последните си 5 мин. слава под прожекторите,за да реве като вдовица за х.. , понеже го били пенсионирали,"как можело по време на пандемия да се посяга на лекари".Сякаш без него вируса ще ни зарази всички едновременно и ще ни убие.С него и без него всичко върви както досега.Така,че ако има малко мъжество ще спре да квичи и да приеме,че вече е пенсионер.Не може вечно да си на хранилката и хем да си червен,хем Бойко да те държи на поста и да му се мазниш и на него,и на Корнелия и на всеки,който дойде на власт.Всичко си има край в тоя живот.
А за лицемерите в бели престилки и мисирки с микрофони вместо да дуднат всекидневно за Бай Шиле да вземат да се разярят истински по казуса с трансплантациите в Правителствена болница.Там да излезнат да протестират.Против директор,заместниците му,колегите им извършили операциите,знаейки много добре какво и как вършат.Тогава ще им видим морала.Не със смешно организирани хепънинги и листчета "Върнете ни Шилето".
16.
Тръгваме нагоре
09.06.2021 21:39:17
1
5
Като има достойноство да не писка като че кой знае какво е станало. Навършил години - пенсионирали го, няма драма. От няколко дни не е спрял да се появява по телевизиите и да се жарва, как видиш ли без него света ще спре. Да го успокоя, че имаше един друг който си мислеше че без него слънцето няма да изгрее, но ето че не е така и вече месец откак го няма и се чувствам по-добре. Даже имам надежда, че ще се оправим
15.
до писдна ми 4
09.06.2021 21:21:16
4
0
Професор Кантарджиев обясни откъде са спестяванията му. Една част са събирани от семейството за лечението му във Франция, където е претърпял операция . а по-голямата част са от застраховка при смъртта на жена му ,която е работила в американска компания. Човекът показа , че има достойнство и не го мислете къде и какво ще работи!
14.
бургазлия
09.06.2021 17:16:49
2
4
Уникален коментар! Не народ ,а неграмотни,малоумна и завистлива мърша. Исках да напиша "наглец",но за такива коментатори няма значение.
13.
бургазлия
09.06.2021 17:08:49
2
4
Уникален надлез е др.министер,известен преди всичко като шеф на измислената си нпо,обслужваща основно него-лекаря без пациенти. След девети не е било толкова безскрупулно и реваншистко време. Няма ненаказано добри.
12.
7777
09.06.2021 13:43:46
4
7
За тва в Бг млади специалисти няма. Всичко кадърно бяга и се реализира по света. Защото такива като професора не искат и не пускат сладката службица, въпреки че са за пенсия. Искат да си държат мадурите и да правят малоумни гримаси докато не умрат. Който е за пенсия да го пенсионират и да наемат млади хора с модерни и актуални разбирания в областа в която работят и да им се дава шанс за реализиране и оставане в Бг
11.
аз
09.06.2021 12:03:07
3
11
Професорът май е забравил как през 2017 г. обяснява в ефир, че коронавирусите са настинка, за тях помага миенето на ръце повече от ваксините. И не, не си го измислям, гледах го в youtube.
10.
_nib_
09.06.2021 11:44:53
5
13
Айде пенция.....И вместо заплати накуп....на изпроводяк му дайте от онези 400 000 ваксини които изтичат юли месец....Харчите народни пари на поразия....за две Българии купили.....малоумници недни.
9.
1001 довода, че ако не е той и света свършва
09.06.2021 11:22:37
6
19
Нямало да може да празнува 140 годишнината на института?! Че кой ти пречи да го празнуваш? Сигурно даже и ще те поканят на празненството. Е, да, няма да си шеф по време на празненството, но от теб пък точно не очаквах това да ти е проблема
8.
Няма незаменими, особено пък пенсионери
09.06.2021 11:21:00
5
20
Тоя даже не си е представял, че ще искат да го пенсионират. Абе аланколу, нали си достигнал годините за пенсия, за чий да те държат. Преди теб сигурно професора е бил по-читав, но и него са го пенсионирали. Приеми го, това е живота. Човек се ражда и умира, а през това време живее, за да създаде семейство, потомство, да работи и да се пенсионира. Ти си във фаза за пенсиониране, предстоят ти още малко щастливи и свободни дни и лека полека наближаваш залеза на живота си. Защо да стоиш на държавна ясла и да взимаш заплата на някой по-млад? Нека тези които са под теб да ги повишат, а на техните места да дойдат млади кадри. Или и ти като вожда си се мислиш за незаменим?
7.
до 5
09.06.2021 11:16:48
4
10
Еми вземи си го вкъщи. Аз харесвам Скарлет Йохансон ама тя не иска да е държавен чиновник у нас. Колко съм я питал а тя не та не !
6.
.
09.06.2021 11:15:11
5
14
Вдовец, с тежко заболяване и със стотици хиляди в банка но иска и иска да работи държавна работа. Ако не е той държавата свършва. И всичките му подчинени чиновници протестират ден след ден. БНТ и Кошлуков, 1 : 1 !
5.
Иван
09.06.2021 11:08:11
11
7
Харесваше ми,говореше много простичко и разбираемо,присъщо на много интелигентни хора с опит и по начин без да плаши хората.
4.
писна ми!
09.06.2021 10:42:36
9
22
Не мога да разбера защо е този рев на умряло! Професорът е на 66 години! Навършил си е годините за пенсия отдавна! Докога смята да е на държавната софра? Има закон и държавните служители (които не са на изборни длъжности) се пенсионират като навършат възраст! Има толкова много млади хора и специалисти! Никой не е незаменим! Пък и като е толкова голямо светило - да излезе на частния фронт, там няма ограничение на възрастта! Моето убеждение е, че той отдавна е администратор, а не лекар в истинския смисъл! Е, ако е на частния фронт трябва да си търси работа, пациенти, да идава фактури, да си води счетоводство, да плаща осигуровки (защото всички ние плащаме осигуровките на държавните служители, от бюджета)...И накрая: излезе справка от декларацията на Кантарджиев, според която има на влог 579 928лв, спестени от заплати??? Ще вземе и тавана на пенсията и се питам защо е този рев, а??? Пък и ББ щял да го вземе под крилото си и да му намери някаква работа!
3.
do 1
09.06.2021 10:35:35
13
15
Кадите на ГЕРБ може да работят(крадът) и до 100 години. Отдава им се и са свикнали. Този некадърник и колегите му от НОЩ донесоха на България една от най-високата смъртност от Ковди в света. Много кадърен няма що. Като Мутафчийски и Ангелов. Хайде марш бе ! Свършихте !
2.
Драги ми смехурко
09.06.2021 10:33:39
14
12
Пълни нещастници! Защо посегнаха на този достоен и видимо читав човек, а освен това безспорно признат специалист в областта на заразно, паразитните болести...Срамота! Този Кацаров е видимо объркан и комплексиран човек...
1.
тито
09.06.2021 10:15:09
22
11
Мишока Кацаров завидя на читавия доктор и го уволни .Споко докторе. Почини си месец и след изборите ще си на работа надявамсе
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори