×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лорина Камбурова си отиде млада като майка си, актрисата с месеци лежала сама в московска болница


06 Юни 2021, Неделя, 18:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Последното заминаване за Москва е през декември 2020-а. Лорина се надява да остане там за кратко, защото здравето й вече е сериозно разклатено

 

Истински шок предизвика смъртта на Лорина Камбурова миналата седмица. След загубата на десетки артисти и интелектуалци в последните месеци заради Ковид-19 вестта, че тази талантлива, красива и успешна актриса си е отишла още преди да навърши 30 години, се превърна в кулминация на ужаса, обземал постепенно обществото ни в последната година. Момичето почина от двустранна вирусна пневмония далеч от всичките си близки, съвсем само в московска болница, в която бе лежало с месеци. Лорина не дочака българската премиера на последния си филм, за който бе работила, съзнавайки, че дните й може би са преброени.

Съдбата на Лорина Камбурова прилича на трагичен роман.

По странен начин нейният ужасяващ край изглежда предначертан от смъртта на родителите й. Актрисата, чийто живот отстрани изглеждаше като приказка, всъщност е имала смразяващо усещане, че ще има съвсем малко време на този свят. Тя е чувствала, че я очаква съдбата на майка й, отишла си без време заради рак на белия дроб. Лорина я губи, когато е едва 13-годишна. По-късно се оказва, че самата тя страда от белодробно заболяване, за което е споделяла единствено с най-близките си хора. От всички останали криела здравословния си проблем, защото не искала да смятат за непълноценна.

Първата поява на бъдещата актриса в национален ефир е, когато тя е 17-годишна.

Решава да отиде на прослушване в Би Ти Ви за шоуто „Мюзик Айдъл”. Година е 2009-а. „Майка ми почина от рак на белия дроб. Всичко се случи сутринта рано – неочаквани болки, бърза помощ... В един момент си имал семейство и в следващия човекът, който е бил за теб и майка, и баща, изчезва. Понякога дори се събуждам, в един момент си мисля, че тя е тук, и в следващия просто усещам, че я няма. Ако беше тук, щях да искам да е постоянно с мен. Да ми каже: „Обичам те, ти за мен си номер едно и винаги ще си останеш такава.” Това разказва все още непълнолетното момиче във визитката, която Би Ти Ви излъчва преди изпълнението пред журито на музикалния формат. На кастинга Лорина се явява с любимите си джаз парчета. Изглежда притеснена и неуверена. „Извинявам се, че гласът ми не е стабилен”, обръща се момичето към журито. Димитър Ковачев-Фънки отбелязва, че това е възможно най-неподходящият избор на песни, който може да бъде направен. Заради това й дава „Не”, въпреки че талантът на тийнейджърката е очевиден. Затова пък другите трима души в журито – Дони, Соня Васи и фолк певицата Мария, й гласуват доверие и Лорина продължава напред във формата. Това е първият голям успех в бъдещата й артистична кариера. Майка пък й е първата, която открива нейния талант. Още когато момичето е на 6 години, тя го завежда на прослушване за детски музикален състав в родната й Варна. Рождените дни на бъдещата звезда пък задължително са свързани с посещение на оперен спектакъл. Така от малка Лорина развива вкус към качествената музика и към изкуството. До смъртта на майка си тя не подозира за нейното тежко заболяване, разказва след години нейната баба. Болната често лежи в лечебни заведения, прави химиотерапии, но на момичето казва, че има бронхопневмония и бързо ще оздравее. И то й вярва – до фаталния ден, в който линейката взима майката и тя повече не се завръща вкъщи.

От 13-годишна възраст Лорина преминава под грижите на своята баба по майчина линия,

тъй като родителите й се развеждат още когато е съвсем малка и детето не поддържа почти никаква връзка с баща си. Бабата обаче осъзнава, че е твърда възрастна, за да е сигурна, че ще остане с внучка достатъчно дълго. По онова време тя е 70-годишна. Тя започва да насърчава момичето да се среща по-често с баща си, за да разчита на неговата опора, ако един ден изгуби баба си. Така отношенията между баща и дъщеря се изграждат отново. Двамата стават много близки. А няколко месеца след смъртта на майка си, Лорина вече се радва и на сестричка от нова връзка на своя татко. „Може би, ако не беше станало това с майка ми, аз нямаше да имам баща”, каква след години актрисата в свое тв интервю пред Би Ти Ви. От татко си тя се учи как да мисли логично, като мъж, и как да приема нещата рационално, без твърде голяма емоция. Общуването с малката й сестричка пък й дава импулса да стане актриса. Чете на детето книжки, в които си преправя гласа, пресъздавайки начина, по който си представя, че говорят приказните герои. Реакцията на момиченцето й дава увереност, че има талант да влиза в различни роли. Малко по малко животът на Лори започва отново да става светъл и щастлив.

Но и тази крехка идилия скоро е разбита. Тийнейджърката губи и втория си родител. „Баща ми дълго време се бореше със сърцето си. В крайна сметка то победи. Инфаркт, после инсулт, чакаше трансплантация, но си замина. Това е 12 години борба!”, спомня си след време Лорина.

Въпреки тежките удари на съдбата тя продължава да върви напред.

Приета е в НАТФИЗ от първия път в класа на проф. Здравко Митков. По пътя от Варна към София се запознава с момиче, което става най-добрата й приятелка. Двете заживяват като съквартирантки в стая в общежитие в столичния Студентски град. За младото момиче София е враждебно място. „Беше много трудно! Имало е дни, в които сме събирали стотинки, за да си купим хляб”, спомня си след време то. Затова пък в Академията нещата тръгват добре. Лорина прекарва там по 12 часа всеки ден. Прибира се в квартирата си само за да се спи. Когато обаче се дипломира, отново е пред прага на отчаянието. Няма нито пари, нито връзки, нито предложения за работа. С рационалния си ум преценява, че трябва да използва социалните мрежи, за да си създаде подходящ за професията си имидж. Публикува в профила си във Фейсбук имиджови снимки, които са забелязани от сценаристката на сериала „Връзки” Ваня Николова. Продукцията е една от най-добрите комедии, снимани в България. В нея участват звезди като Михаил Билалов, Лилия Маравиля и Валери Йорданов. Лорина е избрана за ролята на вироглавата дъщеря на героинята на Маравиля. Това е първият й голям пробив в телевизията.

След „Връзки” идва и сериалът, който я превръща в звезда в България – „Скъпи наследници” на Би Ти Ви. Епизодите се излъчват в национален ефир всеки ден в продължение на близо година, а Лорина е в една от двете главни женски роли. Партнира си със звезди като Цветана Манева, Орлин Павлов, Койна Русева, Георги Кадурин, Иво Аръков, Рая Пеева, с която учат в един и същи клас в НАТФИЗ, и с още много други популярни български актьори. Междувременно е открила любовта в лицето на младия диджей от родната си Варна – Георги Елисеев, който успешно съчетава музиката с бизнес в САЩ. Двойката поддържа връзка от разстояние с пътувания почти всеки месец. Младите хора изглеждат родени един за друг – те си пасват толкова добре, че имат дори външна прилика.

Самата Лорина се надява да изгради кариера в Холивуд и използва пътуванията си за Америка, за да ходи на кастинги. Но повече й провървява в Русия. Скоро след „Скъпи наследници” започват да я канят за роли в руски сериали в филми с едни от най-популярните местни звезди. Пътят за нея изглежда отворен на територията на огромния руски пазар. За кратко момичето научава руски език много добре, започва да получава все повече ангажименти, а животът и кариерата й придобиват все повече блясък. Прави обаче впечатление, че българката започва рязко да отслабва. Тя никога не е страдала от излишни килограми, но след пробива в Русия фигурата й започва да става още по-крехка. Никой от колегите й не подозира, че причината за това е коварно заболяване. Лорина се бори с белия си дроб, както някога баща й се е борил със своето сърце. Тя се надява, че няма да си отиде рано като своите родители, в които открива все повече прилики със самата себе си. „И двамата живяха и горяха със сърцата си. Единственото, по което се надявам да не приличам на тях, е краят им. Защото тази страст, тази любов към живота, към всичко, което правят, ги погуби. Младото поколение сме много по-зрели от малки, много по-силни, много по-осъзнати. Единственото, което мога да направя и което да е различно, е да не правя тяхната грешка, да направя нещо отвъд това, което те са направили. За да има смисъл от тяхната жертва”, споделя Лорина в интервю, излъчено от Би Ти Ви. Тя като че ли предчувства, че краят й е близо, и се опитва да го избегне по всякакъв начин. Междувременно граби с пълни шепи от живота, може би защото осъзнава колко кратък е той. Не се отказва от музиката, която е първата й любов. Ходи на уроци по пеене, създава нови парчета с групата, която сформира заедно с други музиканти, усъвършенства се като актриса, учи се да говори различни диалекти в английския език, до края на краткия си живот не спира да работи и да кръстосва разстоянието от България до Русия заради своите актьорски ангажименти.

Последното заминаване за Москва е през декември 2020-а. Лорина се надява да остане там за кратко, защото здравето й вече е сериозно разклатено. Плановете й са малко след като се върне в България да замине за Виена, където да й направят трансплантация. Но състоянието й се влошава и се налага да я приемат в болница в руската столица. Там тя остава дълги месеци, съвсем сама. Не успява да отиде на премиерата на комедията „Любов и чудовища”, в който изпълнява главна роля. Това се оказва последната роля в живота й. Събитието се състои в края на април. Фотографът Генадий Авраменко го показва на Лорина чрез камерата на телефона си. Актрисата гледа премиерата от болничното си легло и през цялото време плаче. Малко повече от месец след тази премиера фотографът е един от първите, които съобщават, че Лори е починала, писа Уикенд.

Пряката причина за смъртта е белодробна емболия. Малко преди това актрисата се е разболяла от Ковид-19, който е ускорил края й. Тя си отиде от този свят на 27 май. Така и не дочака българската премиера на последния си филм. Не успя да отпразнува и своя 30-и рожден ден, който трябваше да е на 25 октомври. Близките й отказаха парите, събрани за транспортирането на тленните й останки от Русия до България. Те покриха разходите сами. Решиха да я погребат на 6 юни в родната й Варна.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
2
Коментара по темата
2.
Jujeto sas sladoleda
06.06.2021 19:28:51
7
1
Napishi pri koi lekar sa e lekuvala da znaqt drugite da ne hodqt
1.
ФЕН
06.06.2021 19:21:49
0
23
Един човек ,не може да умре..
щом с обич във душата ни живее...
Сърцето му,когато тъжно спре...
със спомените светли-пак ни грее....

СВЕТЛА ТИ ПАМЕТ МИЛИЧКА....
ПОЧИВАЙ В МИР......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори